- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ha Kínában repülsz, és nem ilyen a hordozható töltőd, elveszik a reptéren!
- Google Pixel topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
Ez abszolút érthető, sőt még az is, hogy a GPIO a processzorra csatlakozik. Csak én naiv, abból, hogy general-purpose input-output, arra gondoltam, hogy akár még lehet közvetlen kivezetése a board tápellátásáról (is), nem kizárva a fenti állításodat.
A laptopos példát mindössze azért hoztam fel, hogy adott egy tök jó szabvány, ami úgy tűnik, még kezd is elterjedni, kezd leváltani több tucat egyedi csatlakozást (okos módon, minek legyen annyi kábel, ha meg cseréled az eszközt, tuti kuka a hozzá készült egyedi csatlakozás), így adott lehetne az, hogy ezen keresztül etetjük a boardot és az összes rá csatlakozó perifériát, hisz a laptopos példából világosan látszik, hogy egy Pi-t annak minden perifériájával teljesen biztosan elbír.
De ahogy golya87 írja, sanszos, hogy az én elképzelésem legkorábban a Pi 5-tel valósulhat meg. És talán akkor eljön az is, hogy tényleg egy tápcsatlakozás kell, és a boardról lesz esetleg külső HDD-nek is, meg a kismillió hivatalos és nemhivatalos fejlesztők által készített kiegészítőnek egységes, megfelelő teljesítményű tápellátás (is).
Mindkettőtöknek köszi a felvilágosítást!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új DDR5 GAMER PC - AMD RYZEN 5 8400F RTX 3070 Testreszabható + Garancia!
- Lenovo TS150 Xeon E3-1240 v5, RX570, 24 GB DDR4
- Belépőszintű Gamer pc Intel 10. gen.
- Eladó Ryzen 5 4500, RTX 2060 Super 8Gb, 16Gb DDR4, 256Gb M.2, 1Tb HDD gamer pc!
- Eladó Ryzen 5 4500, RTX 2070, 16Gb DDR4, 256Gb M.2, 1TB HDD gamer pc!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 16GB I 240SSD I mDP I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest