Hirdetés

  • Cryptmaster teszt

    gp A toll erősebb a kardnál – főleg, ha azt írjuk le vele, hogy mithrilpenge. De szavaink ebben a játékban nem csak acélt és varázserőt képesek megidézni, hanem az egész világ sorsát megváltoztatják.

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

Új hozzászólás Aktív témák

  • Véreshurka

    senior tag

    Sziasztok!
    Nem tudom, hogy a megfelelő topikot találtam-e meg a kérdésemre, ha nem légyszi irányítsatok már át olyan helyre ahol érdeklődhetek. :R
    A kérdésem az lenne, hogy egy Raspi 3 B+-ra feltettem egy Kali Linuxot, majd erre feltelepítettem egy OpenVAS szervert. A Kali-val nincsenek terveim (nem is értek linuxul, nem is tervezem), csak arra kellett, hogy az OpenVAS-t fel tudjam tenni. Szépen fel is települt, minden beállításellenőrzés sikeresen lefutott. Az OpenVAS felületét böngészőből érném el a localhost-on (127.0.0.1:9392). Kali-t windowson a Putty programmal érem el, illetve az openvast is onnan indítanám. Arra már rájöttem, hogy csak akkor tudom elérni a localhost:port cím alatt, ha egy X szervert is indítok a Putty-val együtt, ilyenkor szépen bejön a bejelentkező felület, majd be is tudok lépni az oldalra. Sajnos azonban pár kattintgatás után egyszerűen befagy a teljes Raspberry, és semmit nem tudok kezdeni vele.
    Emiatt lenne pár kérdésem:
    1. Nem tudom eldönteni, hogy a Raspi lenne kevés ehhez a feladathoz (bár ezt azért nem hinném, mert a videoban ami alapján nekiindultam is Raspi 3-ast használ a srác, és ott szépen fluidan megy minden), vagy a Putty + Xming páros az ami kevés lenne.
    2. Van-e esetleg arra lehetőségem, hogy egy ugyanabban a hálózatban lévő gép böngészőjéből elérjem az OpenVAS szervert úgy, hogy a Raspi LAN címét beírva + port szám elérjem a kezelőfelületet:
    Ehhez már próbálkoztam néhány konfig fájl módosításával, mint pl. az ezeken a helyeken lévő fájlok:
    /lib/systemd/system/Greenbone-security-Assistant.service --> itt a 127.0.0.1 címeket átírtam a 0.0.0.0 címre
    /etc/default/greenbone-security-assistant --> itt is a 127.0.0.1 címet átírtam a 0.0.0.0 címre (mint GSA -address, illetve a Manager Address)
    /etc/default/openvas-manager --> itt a listen 127.0.0.1 címét átírtam a raspi címére, ami a 192.168.1.5
    Sajnos semelyik változtatásra nem történik semmi (természetesen újraindítva a szervizek, illetve maga a raspi is), akármilyen kombinációban változtatok. Ebben tudna-e valaki segíteni, hogy hogyan tudnám elérni a szervert a belső hálózatomon belül.
    Előre is köszönöm a segítséget!

    El Psy Kongroo

Új hozzászólás Aktív témák