- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
SD-Probléma?
Egy elfekvőben lévő, kb két éves (nem az új széria) Samsung 32GB EVO "ultra fast performance" UHS-I (up to 48MB/s) kártyát használok libreelec-cel.
A kártyát microSD-SD adapteren keresztül beletettem a régebbi laptopomba (2010-es gyártmány) ahol hiba nélkül használható volt.
A problémám az, hogy kétféle telepítési módot is kipróbálva a libreelec indulásakor a 32GB-os kártya kérdés nélkül átméreteződött egyszer 0,5GB másszor 1.6GB méretűvé majd a rendszer adattár hibára panaszkodva leállt. Ügyeltem a FAT32 formázásra.
A csökkent kapacitású kártyát a laptop SD meghajtójában semmilyen trükkel nem tudtam visszaformázni 32GB méretűre pedig három szoftverrel is próbáltam (Win7 disk manager, SD Formatter, és valami harmadik). A kapacitást végül a mobilommal sikerült visszanyerni, ami visszaformázta 32GB-re.
A rendszert végül úgy sikerült működésre bírni, hogy Android telefonnal leformáztam az SD kártyát, a Windows laptopban töröltem az előre definiált üres Androidos könyvtárakat majd copy-paste-vel rámásoltam a noobs bootkönyvtárakat.
Na most a kérdés az, hogy hol a hiba??
A PI nem szereti annyira Samsung SD kártyát vagy esetleg a laptopom SD meghajtója csinál valamit formázáskor rosszul?üdv
J.
Új hozzászólás Aktív témák
- 20.000 - tól RÉSZLETFIZETÉS. BANKMENTES. Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - KÉK . 2 év garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3611, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkalmi ár! Gamer Notebook! Acer Nitro 15 - I7 11800H / RTX 3060 / 16GB DDR4 / 512 SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest