- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mobil flották
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DIEGO15
őstag
válasz
EgySrac #29914 üzenetére
Szerintem ez egy erősen többváltozós kérdés. Attól függ milyen szoftvert akarsz futtani majd rajta, hány db hdd-t akarsz rákötni (és az mekkorák), mi a az elvárt írási sebesség stb..
Nem vagyok a téma szakértője, kicsit sem, de én is most jártam erősen körbe a témát.
Minőségre és szoftveres támogatottságra (valószínűleg) a Raspberry a legjobb. Azonban nem feltétlenül a legalkalmasabb médiaszerver alapnak. Ha hálózaton akarod megosztani a filmeket, akkor szerintem mindenképp gigabites ethernettel szerelt lapot válassz, akkor is ha nem 4K az elsődleges felbontás amit nézni akarsz. Ezen kívül olyan lapot érdemes választani aminél nem osztozik az ethernet az usb-vel. Ha több hdd-t is szeretnél rákötni, akkor olyan lapot érdemes választani, aminél nem osztoznak egy darab porton a csatlakozók. Szerintem más gyártóknál nézz körbe: Odroid, BananaPi, OrangePi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Akvarisztika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Telekom mobilszolgáltatások
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Világelső, 321 cellarétegű QLC-s 3D NAND-ot hozott az SK Hynix
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- VICC ÁRON - I7 - 3080 - 32GB RAM - Full épített merev csöves vízhűtés csak EK alkatrészekből!
- Használt asztali setup eladó!
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1660 Super, Ryzen 5 5500, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! (39)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 570 8GB, Ryzen 5 1600, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok (38)
- Lenovo Gamer All in One: i7, 16gb, 512gb, Full hd, Nvidia GF. 840A, JBL hang
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest