- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Apple iPhone 17 - alap
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Szerettem volna fajleszteni a picurkám. Alapvetően médiakliensnek használom NAS-ról és külső eszközről film lejátszása (nem lényeg az fHD-nál nagyobb felbontás, a TV is "csak" fHD) valamint ugyanígy zenelejátszásra. A Kodi-t zenelejátszónak befogni, kicsit ágyúval verébre dolgonak tartom, így nézegettem a specializált rendszereket. (RuneAudio, Volumio, stb...)
A kétkártyás megoldás ment is, de a hátam közepére sem kívántam már az állandó csereberét. Az egykártyás - multiboot - megoldások a fórumok szerint vagy nem, vagy nagyon nehezen jöttek volna össze. (pl. eltérő filerendszerek, stb...)Ekkor bukkantam a Noobs-hoz hasonló BerryBoot nevő cuccra. Gyerekek. Alig fél óra alatt működőképessé sikerült varázsolni a "rendszer"t. Így most van egy frissíthető 17.3-as Kodi-m (LibreElec) és egy Volumio 2 a kártyán. Hátránya annyi volt, hogy a Kodi nem fogadta el az előző szintén 17.3-as Kodi backup-ját, így lakhatom be újra.
Amúgy minden beállítást és ha van update-et eltárol és elvégez, de én a 8GB-os kártyán csak két összesen kb. 400MB-nyi *.img állományt látok, meg egy rakat üres helyet. A lényeg, hogy működik. Úgy ahogy azt szerettem volna.
Már csak össze kell(ne) szedegetni a media center többi alkatrészét és ráfordulhatnék az építésre.Addigis örülök annak ami van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Félkonfig // I7 7700, GTX 1070, 16 GB DDR4
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 9600X/RTX 3070 Ti 8Gb/2x8Gb DDR5 6000Mhz/500Gb NVME SSD/2-3Év gari
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Új Gamer PC Ryzen 5 9600X/RTX 3060 12Gb/2x8Gb DDR5 6000Mhz/500Gb NV3 NVME SSD/2-3Év gari
- Új 4K Gamer PC Ryzen 5 9600X/RX 6900 XT 16Gb/32Gb DDR5 6000Mhz/1Tb NV3 NVME SSD/850 Gold 2-3Év gari
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Enermax EQUILENCE 1000W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest