- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple Watch
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Szerettem volna fajleszteni a picurkám. Alapvetően médiakliensnek használom NAS-ról és külső eszközről film lejátszása (nem lényeg az fHD-nál nagyobb felbontás, a TV is "csak" fHD) valamint ugyanígy zenelejátszásra. A Kodi-t zenelejátszónak befogni, kicsit ágyúval verébre dolgonak tartom, így nézegettem a specializált rendszereket. (RuneAudio, Volumio, stb...)
A kétkártyás megoldás ment is, de a hátam közepére sem kívántam már az állandó csereberét. Az egykártyás - multiboot - megoldások a fórumok szerint vagy nem, vagy nagyon nehezen jöttek volna össze. (pl. eltérő filerendszerek, stb...)Ekkor bukkantam a Noobs-hoz hasonló BerryBoot nevő cuccra. Gyerekek. Alig fél óra alatt működőképessé sikerült varázsolni a "rendszer"t. Így most van egy frissíthető 17.3-as Kodi-m (LibreElec) és egy Volumio 2 a kártyán. Hátránya annyi volt, hogy a Kodi nem fogadta el az előző szintén 17.3-as Kodi backup-ját, így lakhatom be újra.
Amúgy minden beállítást és ha van update-et eltárol és elvégez, de én a 8GB-os kártyán csak két összesen kb. 400MB-nyi *.img állományt látok, meg egy rakat üres helyet. A lényeg, hogy működik. Úgy ahogy azt szerettem volna.
Már csak össze kell(ne) szedegetni a media center többi alkatrészét és ráfordulhatnék az építésre.Addigis örülök annak ami van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere - Beszámítás! Gamer PC : I5-14400F / 32GB DDR5 / RTX 4060 Ti / 1TB M.2 SSD
- Ryzen 5600, 32GB RAM, EVGA 3080 Gamer PC
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2400G / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC + Intel Core i9-9900K + G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 32GB
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Ritkaság! Új! Microsoft Surface Laptop 5 Alcantara 13.5" i5-1245U 16GB 1000GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest