- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco M7 Pro 5G - ellenfél a Redminek, de minek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Új nap, új Xiaomi 17 információk
- Nyakunkon a Dimensity 9500, már 2 nm-re feni a MediaTek a fogát
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thome
veterán
Sziasztok!
Nagyon amatőr kérdés merült fel, sajnos elveszek a lehetőségek tárházában:
A lényeg, hogy a régi notebookomban egy hdd caddy-ben volt a hdd-m, most váltottam egy mb air-re, ebbe ugye nem megy bele.
Emiatt szeretnék egy itthoni, nas jellegű raspberry pi-t összerakni, de fogalmam sincs mit/miket vegyek.
Ami kritérium:- Ethernet csatlakozás
- A Macbookon Plex szerver fut, erről a hdd-ről érné el a tartalmat
- A hddről minél nagyobb legyen az adatátvitel (csatlakozási felület?):
Jelenleg egy USB3.0 hdd házban van kábellel van összekötve a laptoppal, a házban nincs külön betáp, tehát az rPi-n levé usb-nek le kell adnia megfelelő feszültséget, áramerősséget.
Vagy pedig: ha van közvetlen sata csatoló és megoldható az áram a hdd-nek, az mégjobb lenne.
- A hdd-t kapcsolja le ha nincs adatlekérés (éjszaka ne ciceregjen a hdd feleslegesen), de ha van, akkor kapcsoljon be automatán. (Ha ez nem megvalósítható, akkor kiköltöztetem a szobából)Későbbiekben előfordulhat hogy a plex szervert kiköltöztetem rá, ha ehhez már alapból valamilyen "speciális" rPi kell, akkor már most inkább azt a fajtát vásárolnám meg.
Tutorialokat eltudom olvasni, azzal nincs gond, de hogy mit/miket vegyek amik az igényeimhez jók lesznek, azt nem tudom.
Remélem alapos voltam és tudtok a tanácstalan fejemen segíteni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G3 - i5-6G I 16GB I 128SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gar!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy S24+ / GyáriFüggyetlen / 12/256GB / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest