Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
artiny
őstag
Helo. Vegul elertem,hogy ket gombbal tudjam wiringPi segitsegevel a szenzor mereset elinditani es megallitani.
Az egesz programot terminalbol inditom
sudo ./start -l.Na most jonne az amit Te mondtal meg anno
"Nem teljesen értem, mi az, hogy ebbe a progiba bootoljon. Én azt csinálnám, hogy crontabba bejegyzés reboottal, így elindul a programod, aztán figyelné valamelyik I/O pint, a többit meg lekezelni a progiból."
Mert az 1 gombbal elinditom a mérést, a másikkal exit(0) paranccsal befejezem a program futását.
Igy viszont még nem 100%s amit én szeretnék.
Bekapcsolom a raspberry-t akkor automatikussan induljon el ez a program. Ne kelljen terminalbol elinditanom. Majd ha ki is lepek a (befejezem exit(0) -val) , lenne egy harmadik gomb amivel ujbol az egeszet ujra tudnam inditani,hogy varja az elso gombot.Ez amit mondtal "Én azt csinálnám, hogy crontabba bejegyzés reboottal". Errol egy kicsit tudnal irni ,mert abszolut nem ismerem a crontabbát ? - ezzel lehet kicsit bonyolultam C programot is elinditani? mert olvastam mar hogy python scripteket el lehet konnyen inditani bekapcsolasnal abban induljon, de bonyolultabbat mar nem igen tud kezelni a python megoldas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- World of Tanks - MMO
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ettől lesz más a tévézés? Teszten a OneTV SoundBox
- További aktív témák...
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- NVidia CMP 90HX bányászkártya
- Komplett PC - GTX 1080 , i7-7700, 32 GB RAM, 750 GB SSD, 1 TB HDD
- Új DLSS4 Gamer PC i5-10400F/16Gb DDR4/RTX 5060 Ti 8Gb/500Gb - 2Tb SSD 2-4Év Gar
- Új DLSS4 Gamer PC i5-10400F/16Gb DDR4/RTX 5060 8Gb OC/500Gb - 2Tb SSD 2-4Év Gar
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i3-8145U I 8GB I 128-256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung UE75DU7172U 189 cm / 75 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann