Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz RoundRobin #15093 üzenetére

    Igazából, amikor egy komplett 1 lemezes doboz, házzal - táppal - gigabites hálózattal 16 ezer forint (vagy 2 lemezes 20 körül indul), nem vagyok benne biztos, hogy érdemes ilyesmire használni a pi-t. Persze, ha már ott a pi, az usb keretes winyó, tápok, esetleg ház és sd kártya is, akkor jobb hijján akár nas is lehet belőle :)

    Egyik kollégától most vettem át egy régebbi zyxel nsa320-at és 40MB/s a fel és 80MB/s a le sebessége. Persze ez protokolltol is függ. A pi az usb2 miatt 15MB/s fölé nem nagyon tudhat menni, mert a hdd és a lan is ugyanazon a 30MB-os korláton belül kell elférjen. A nasban egy kis armv5-ös board van, két natív satával (1.2GHz, 512MB, gigabit lan, 128MB flash, de usb-ről is tud bootolni) és fel lehetne rá tenni linuxot is. Az új olcsó 16-20 eft körül csak 1GHz, 256MB ramot tartalmaz ahogy néztem az adatlapokat, de még akkor is köröket ver nasként a pire.

    (#15098) RoundRobin
    SD kártya azért nem az adatbiztonság csúcsa. Nem tudom, hogy 5 usb sd olvasó mennyivel fogyaszt kevesebbet, mint egy ssd. De 6 sd kártya árából már lehet venni egy 120GB-os SSD meghajtót. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák