- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ricogsm
őstag
Köszönöm a választ! Sikerült! újra kellett csatlakozni login jelszó párossal.
Viszont van egy olyan ,hogy ha vendégként jelentkezek (jelszó nélkül) be akkor a MESE és Torrent mappa látható. Ezt ,hogy tudom kikapcsolni? mert a mappa engedélyekben nincs megadva vendég. Még a felhasználok között sincs vendég, everyone-nél meg tiltva minden.
Kellemes hétvégét! -
zoli8814
aktív tag
-
Beni2360
félisten
Minden megy és csoda gyorsan tudom vissza másolni a dolgokat amiket lementettem. A Zyxel ehhez képest reumás csiga volt.
Egy kérdésem volna hogyan lehet életre kelteni a MEGA tárhelyemet?
Csak egy MEGAcmd ikon van az asztalon.
Létezik valami felhő tárolás vagy össze kapcsolás létező felhővel? -
Beni2360
félisten
Itt vannak a kiengedett portok és a sorrend. Ide kell pipa
nmap-al ellenőrizd, hogy a belső hálózatodon látszódik rendben a torrent portja(i)? Na ezt nem tudom miképpen kell.
A moden még mindig egy fekete folt nálam szinte elérhetetlen és benne mászkálni meg nem lehet mert kikapcsol. Egy nagy keki ez a modem.
Na a következő amit nem értek: (a router IP címére küldi a csomagokat, a megfelelő partra?)Pár napja ment minden.
-
Beni2360
félisten
Értem, most az átmeneti letoltesi mappában ott maradtak üresen a fájl mappák, ezeket lehet törölni vagy majd törlődik anno ha törlöm véglegessen a fő mappából? Mint irtam cserélem majd a HDD-t mivel szektor hibás. Ha bele teszem az új hdd-t a beállítások megmaradnak? Gondolom a mappa strukrát az újból kell építeni az új HDD-n.
-
Beni2360
félisten
a válaszokat.
A képen levő megven. A Zyxelben a felső sávban volt letöltés befejezése idő és ott láttam mennyi idő alatt jött le egy csomag. Itt is van de az nem jelez vissza csak gondolom ha vége a seed időnek.
A letöltési mappa struktúrámon nem változtattam.
A letöltési ideglenes mappát ide raktam.
A gép által létre hozott mappák maradnak.
Mi hozta létre azt a : Container mappát? -
-
morfondőr
addikt
3 lemezes a NAS, eddig 2x 16tb van benne, de nemsokára lesz 3x 16tb, ami már raid 5 lesz. Ha egy lemez kiesik, akkor a maradék kettő több napig dolgozik, hogy a NAS újra építse az új lemezt. Ha ilyenkor a maradék kettőből is elhalálozik egy, akkor buktam a 32 tb adatot. Viszont ha a haldokló, de még olvasható lemezt leklónoznám, akkor a másik kettő nyugiban lenne és nem lenne esélye, hogy a háromból kettő is kiesik. Ha esetleg a klónozás közben pusztul el a lemez, még mindig ott a raid újra építés.
De ez csak egy ötlet volt részemről, és gondoltam felteszem itt hátha valaki csinált már hasonlót. -
morfondőr
addikt
Raid 1 van most, de bővülni fog raid 5-re. Ezek szerint viszont nem igazán garantált a megoldás?
Csak arra gondoltam hogy a 16tb lemezeknél egy raid újraépítés 2-3 nap, mondjuk a klónozás sem hiszem hogy kevesebb lenne, de legalább addig fennakadás nélkül használható a NAS. Meg nem pörög feleslegesen 100-on a többi lemez hogy pont akkor haljon meg egy másik is! -
morfondőr
addikt
Nálam ilyen gond nincs, viszont a legújabb frissítés után sikerült magam kitiltani a NAS-ból, mert valamit variáltak a belépéssel és a telefon app nem tudott bejelentkezni. PC-t bekapcsolva meg kaptam egy ip ban-t is, mivel smb-n sem tudott bejelentkezni!
Még jó hogy nem az admin fiókot használom ilyen mindennapi dolgokra, így azzal belépve fel tudtam oldani a tiltást. -
stefi1969
tag
Lenne egy kérdésem a tűzfalbeállítással kapcsolatban. Ha nyitott portok vannak, mint a fenti esetben a torrentkliens felé, akkor lehet a TOR szabályt az engedélyezett portok után helyezni, lehetővé téve a több kapcsolódást a torrent kliens felé vagy ennek nincs értelme és veszélyes is a biztonságra nézve?
-
Beni2360
félisten
Köszi erre a pozicióra én is gondoltam de nem mertem változtatni.
Na a tegnapi sorozatokat törőltem és újból lehúztam most seedeli.
De letöltöttem a mozi filmet seddelte egy ideig majd leállt és át ment a befejezett sorba. aztán kerestem a megosztási arányt mire megtaláltam és látom, hogy 30 p és 150%. Na ezt állítottam 2 hétre és 200%-ra.
Hogyan tudom seedre fogni azt az egy filmet?
A sorikat seedeli azt látom az oldalon de ez Stopped státuszban van.
Hol van az ellenőrzési lehetőség?
A TV-m miért nem látja a NAS-t?
Na jó éjt, holnap folyt. köv. -
Beni2360
félisten
Jogos a felvetésed a kérdések szempontjábol.
A szabályt ugyan igy csináltam csak rossz képet linkeltem.
A mindent elutasít a szabály ablak alatt írja.
Az íPv6 alatt is ugyan Úgy meg kell csinálni?
A letapogatásnál beírtam a NAS ip cimét de nem írtam át portokat.Most ezt az eredményt hozta. Most, hogy az iPv6-nál át írtam már csak a tcp-nél van szűrt állapot.
Kérdésem, hogy a modemben nem tudom beállítani ez nagy gond?
Másik kérdésem töröljem a tűzfalat és újból telepítsem?
Köszönöm a képeket és a segítséget. -
Beni2360
félisten
Hát ez nem akaródzik.
A tűzfal beállitása profil
A tkom modembe meg szinte semmit nem lehet csinálni mert 5-10 perc mire kapcsolódik aztán ott semmi nincs a port forward-nál. elötte sem tudtam rögziteni a Zyxelt.
Az események napló.
Csináltam egy minden tíltást most ott tílt 129.
A LINKELT oldalon meg most a szűrt mellett megjelent valami más. -
sziszi-fuszi
senior tag
Nem ragaszkodom a synohoz. De ajánlj olyan qnap szoftvert, ami megfelel az elvárásoknak. Amit ajánlottál messze nem az. Többek között, nem tudja a közvetlen távoli mentést, (csak némi hálózati kavarás mellett: pl. webdaw és VPN) nincs dedup és lehetne még sorolni.
Nem szeretnék vitába belemennni, mert nem látom értelmét.
Megadtam egy hardvert, elvárásokat és arra vonatkozott a kérdésem, hogy megfelelő-e vagy sem. Ha tudsz rá válaszolni akkor kérlek tedd azt! Néhány évtizedes tapasztalattal a hátam mögött tudok alternatívákat. De most konkrétan erre lennék kíváncsi. Tekintsd úgy, hogy ez a felállás lett most a fejlövésem.
-
sziszi-fuszi
senior tag
Rendben. Ha szerinted nem rosszabb a backup szoftverek tekintétetében, akkor áruld el lécci, hogy windows szerverek backupjára melyik qnap programot ajánlod. Itt beleértem az exchange és SQL szervert is, úgy, hogy dedupot tartalmazzon. Minden bizonnyal az én ismereteim hiányosak e tárgyban. Miként kell rákeresnem az Active Backup(ok)-nak megfelelő szoftverre. Mert én nem találtam.
-
stefi1969
tag
Én is kíváncsi lennék arra, hogy milyen folyamat mennyit irogat. Az Erőforrásfigyelőben én nem talál sehol, hogy melyik folyamat ír folyamatosan a merevlemezre. Látom a folyamatok processzor és memóriahasználatát, azt is, hogy milyen a tárolóaktivitás. Hogy lehet megnézni, hogy melyik folyamat idézi elő a tárolóaktivitást? Ezt könnyen meg lehet nézni a Windowsban de NAS-ban sehol nem találom.
-
Biga123
addikt
Megtörtént az 1 es lemez klónozása.
Visszarakva a NAS ba a 2 es mellé, a raid nem működött,nem volt meg a volume, de a rendszer bebootolt, be is tudtam lépni de a share ek nem látszottak és nem voltak meg a telepített programok sem.
Ezután kivettem a 2 es lemezt (hogy ne nyírjam ki az esetlegesen még működő rendszert)
Egy system restore után megjelentek a progik és a share ek is , viszont semmi nem működött. Még a sharek sem látszottak, jogosultságot se lehetett állítani rajtuk. Visszarakva a 2 eredeti lemezt minden működik mint előtte. Úgy néz ki nem marad más mint a 0 ról építkezés. De lagalább találtam progit ami alatt látszik a raid0 és tudok belőle másolni Win alatt -
picur10
aktív tag
Elsősorban a céges pc és a nas-om között szeretnék adatot mozgatni egyszerűen (a nas megy mindig, az itthoni pc meg nem és hát jóval több ott a tárhely, mivel a gépben csak 2 kis ssd van). Az otthoni pc-n egyszerűbbnek gondolom, hogy total commanderrel csak betallózom a nas-ról amit akarok, felesleges oda is lemásolni a dolgokat. Mivel első körben nem sikerült a munkahelyi pc-ről belőni a dolgokat, azért tettem fel az otthonira is a qsyncet. Illetve valószínűleg majd a párom gépére is beállítom.
-
picur10
aktív tag
PC-n a Multimedia mappa van bemap-elve egy meghajtóra, gondoltam így egyszerűbb, ha alatta megtalálok mindent, a qsynces megosztást is.
Lehet, hogy hibás volt az alap elgondolás (akkor még azt hittem elég az almappának jogot adni), de akkor csinálok a gyökérben egy mappát és legfejlebb külön meghajtóról érem a gépről.Köszönöm mindkettőtök segítségét!
-
picur10
aktív tag
bocsánat még egyszer, kicsit vérszemet kaptam, mikor egy pillanatra működött.
Csináltam pár képet, és azóta nem mertem beállításhoz hozzányúlni
Az Upload megosztás: [kép]
Az Upload mappa (ami a Multimedia\Upload helyen van): [kép] [kép] [kép]
Megoszott mappa jogok: [kép] [kép]
- itt nem kellene állítani semmit? [kép]
Csoport jogok: [kép]Az gond lehet esetleg, hogy a Multimedia mappáról tiltva van az upload user, de annak az almappája a megosztott könyvtár?
-
picur10
aktív tag
bocsánat, nem minden lépésről csináltam képet. Több mindent csináltam kínomban, így igazából nem tudom egész pontosan mi oldotta meg egy rövid időre a dolgot:
- létrehoztam egy UPLOAD2 könyvtárat és átírtam az Upload nevű megosztás mögött
- TC-ben állítottam a jogokat az upload és upload2 mappára is (érdekes, nekem megjegyezte a beállításokat. Előtte üres volt minden, mikor elmentettem, azóta mutatja, hogy az upload usernek minden joga megvan. Persze lehet, hogy nincs hatása)
- újraindítottam a nas-t
- töröltem a qsync beállításait, majd újra hozzáadtam -
ricogsm
őstag
most olvastam el a qumgie leírását is úgy értem lejátssza az iPhone emlék fotókat.
iOS® Live Photo display
You can play iOS® Live Photo on your NAS! QuMagie brings your favorite memories with movement and sound to your home.WOW nem kérdés, megyek is érte!
Kérdés ha telefont cserélek akkor vissza tudom e tölteni? . max backuppal tölthető vissza.
-
Biga123
addikt
"akár egy zsarolóvírus miatt nem vesznek el az adataid"
Ez ellen is véd a snapshot? Tekintve h te is írod h csak különbözeti mentést csinál a változásokról, ergo a nem változott adatok nem fognak bekerülni a mentésbe, ergo ha a zsarolóvírus betitkosítja akkor azt nem tudod visszaállítani , szerintem -
stefi1969
tag
Köszönöm a választ. Néztem a kompatibilitási listában, hogy WD Red Plus mellett a WD Red Pro is szerepel de az 25-30 százalékkal drágább. Érdemes lenne a Red Pro-t megvennei vagy ez nem tud ez annyival többet mint amennyivel drágább az ára? Tudom, hogy én kell eldöntsem de kíváncsi vagyok mások véleményére is.
-
cigam
titán
Eh... a második link lemaradt
vs QNAP TS-364 NAS - Should You Buy It? -
Shokkolo
addikt
Ettől féltem
Én is a 464 -et nézegettem anno, csak kicsit borsos az ára, de ahogy elnézem nem tudom lenyomni ~200 környékére.
Ezeket meg akciózni nem nagyon szoktákNem akarom kivárni hogy meddig megy a régi...
Vagy eltezsem a szekrénybe vésztartaléknak, vagy nyomott áron megy apróra.
"javított"... bár ettől lehet elmegy még éveket
Neten amikor keresgéltem erről infót, láttam hogy van akinek 1+ éve megy javítás után a nas a legnagyobb megelégedésére -
stefi1969
tag
Olvastam a hozzászólásodat, hogy nem sokat ér az SSD a Gbites hálózaton. Én sajnos mepróbáltam egy kisebb méretű SSD-t használni egy 4 TB-os merevlemez mellett. A rendszer az SSD-n van és az adatok a merevlemezen. Mivel TS-233-as NAS-om van, nem találtam semmilyen megoldást az SSD cache-re. Ki tudnám cserélni az SSD-t egy másik 4 Tb-os lemezre? Ha igen melyek lennének a követendő lépések? Sokkal zajosabb lenne 2 merevlemezzel?
-
hajobert
csendes tag
4 db lemez van benne, pár éve működik, azonban a Plex néha megy, néha nem. Kívülről sem látok rá egyáltalán (régebben ez is működött).Az sem lenne baj, ha a torrent is a nap-ról menne. Sok mindent kipróbáltam, sajnos az én kereteimet meghaladja. Lehet a szerviz a megoldás. Köszi
-
Throme
veterán
Korábban nekem is volt gondom ilyen gondom. Minden is látta a NAS könyvtárakat, csak a TV nem (LG).
DLNA újra indítás, meg a mappákat is állítgattam, de csak nem akarta az igazat.#10414sinci01
Nem rég írtam ide, hogy már "tévé okosítót" használok és megszűnt ez a probléma.
Még a kapcsolat is stabilabb.
Valahogy a tévének a wifi modulja, vagy hálózat kezelése nem acélos. -
> Én nem ezt írtam? (A NAS-okban többek közt ezt fedi el SSD cache.)
de
> De mennyire jellemző, hogy hogy otthon nagy mennyiségben írsz/olvasol kis fájlokat?
Nem tudom, nalam jellemzo.
> Azt aláírom hogy főleg kis fájloknál gördülékenyebbé teszi a fájlműveleteket, de nem biztos hogy pénzben kifejezve ez akkora ugrás, hogy megérje.
Attol fugg, hogy mennyire faj a penzkiadas, mindenkinek maganak kell eldontenie.
Az en esetemben azert akartam SSD cache-t, mert par alkalmazast is hosztolok a NAS-on, es ott kicsit fajdalmas a HDD (pl. adatbazis eseten).
-
Nem ertek egyet. Random IO eseten a HDD lesz a szuk keresztmetszet, az SSD caching csomot segit.
Nalam ugy nez ki, hogy van 2 db 2x10 TB-os HDD tomb ZFS-sel, emellett egy 2x1 TB NVMe SSD tomb, emellett 2x1 TB NVMe SSD R/W cache, ami nyilvan csak a HDD-k ele van kotve. Az elejen meg csak 1x1 TB cache volt, es az is jelentosen gyorsitott egy csomo muveletet sima Gbit-es halon keresztul is.
-
bszabi89
csendes tag
Köszönöm a választ. Kipróbáltam, host 1 üres és host 2-be a jó lemez de el se indult..
Próbáltam a ház külső burkolata nélkül is hátha nem jól megy bele de úgy sem volt jó. Valószínűleg a porttal lett valami. Viszont ez egy külön az alaplapra tett kártya, elméletileg cserélhető, már csak találni kellene ilyet.. -
Qtya123
őstag
Nem volt semmi hibakód, az általad mutatott felületen, ha rámentem, hogy engedélyezés, akkor annyit írt ki a Google, hogy hiba történt.
Viszont a tipped bejött, nagyon köszönöm, ugyanis használok reklámszűrőt. Azt kikapcsolva egyből jó lett.
Nem gondoltam volna, hogy egy reklámszűrő akasztja meg a dolgot. Minden tökéletesen működött eddig a NAS felületén és a google webes felületén is. Teljesen más irányban kerestem a hibát a google és gmail fiók biztonsági beállításaira gyanakodtam. -
Anti64
csendes tag
Igen, amikor az appcenter feldobja a frissítéseket, eddig mindig engedélyeztem, magamtól külső forrásból soha nem raktam fel semmit. Most nem tudom a firmware vagy az éppen ugyanakkor frissülő program akasztotta ki a rendszeremet. De érdekes, hogy a Plex-el minden megy a tv-n, ha a mediaplayerrel nézem, akkor már csak a NAs-t látja, de üresen.Gondoltam visszarakom az előző firware-t , de nem ajánlja a qfinder, mert fájlrendszermódosulás miatt adatvesztést okozhat. Most a multimedia console-ban semmi nincs kipipálva a tartalomkezelésnél, de nem tudom így jó-e. Az biztos, hogy főmappát (NAS) nem elég kipipálni, eddig meg nem kellett egyesével kipipálni a frissen bemásolt mappákat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Robogó, kismotor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Vigneau interaktív lokálblogja
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- DELL T40 EMC Szerver
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest