- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben92
őstag
válasz
schferenc77 #11071 üzenetére
Közben visszakerestem a hozzászólásaid és ahogy nézem ennél többet nem igazán lehet tenni. Max ellenállás cserélgetéssel életre kelteni a lapot, de nem foglalkoznék vele.
A másikra meg… Ugyanilyen lapot tuti nem vennék, abban is a hulladék Silvermont CPU lenne ami előbb-utóbb meghal de egy alaplapcsere talán működhet. Én kiszedném az alaplapot a helyedben aztán egy mérőszalag megmondja, hogy belemegy-e egy mini itx lap. Tápellátással elvileg nem kellene, hogy gond legyen mert sima ATX csatis elvileg a NAS, szóval a méret a kérdés.
-
Gaben92
őstag
válasz
schferenc77 #11069 üzenetére
Ellenállás forrasztással, máshogy sehogy. A Pro-k System Booting felirattal döglenek meg LPC hiba esetén (többi is csak azokon nincs kijelző), és mivel egy J1900 dolgozik benne kb. 100%, hogy LPC hibád van. Alaplapot cserélni felesleges, az is LPC hibás lesz idővel.
Vagy veszel egy új QNAP NAS-t és abba csak bele kell rakni a HDD-ket (erre van guide, hogy mi az amivel ez megy, gondolom Pro esetén csak Pro de lehet tévedek), vagy szerzel valakit aki egy multiméterrel kiméri, hogy low vagy high side halálod van és beforraszt egy ellenállást LPC Clock és a hibának megfelelő pin közé.
Amit meg lehet próbálni, hátha elindul:
HDD-k ki, indít. A system initialization ablak ha bejön ha böngészőből rámész, akkor táp kihúz, HDD-k be és indít. És ezt ismételni amíg nem bootol, kell neki néha 8-10 indítás. Utána le ne állítsd csak ments le mindent.
Ha a system initialization nem jön be HDD-k nélkül akkor annyira gatya, hogy csak ellenállásos mókolás játszik.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
schferenc77 #10500 üzenetére
Csak rájöttem a végén, a hajónapló kedvéért, ha más is szenved vele:
- a Windows-os csomagból elég csak a daemont, a cli-t és a webes felületet felrakni, a QT kliens nem kell
- a settings.json a C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\transmission-daemon könyvárban van, nem a users appdata alatt
- windows tűzfalra nem elég csak a portot felvenni (hogy a 9091 nyitva legyen), hanem az app kivételek közé a transmission-daeomon.exe-t is
- hiába van upnp-s tűzfalad, és azt hiszed a port nyitva van, a settings.json-ban állítsd át false-ra ezt: "port-forwarding-enabled": false és állítsd be kézzel a router a port forwardraNa ezek utána nekem megy szépen a helyi hálózatról más klienssel is a torrent hozzáadás
Mindez két napomba telt, sajna Windows-on a dokumentáció kevés... -
picur10
aktív tag
válasz
schferenc77 #10443 üzenetére
Nekem egy TS-453mini halt meg így. Én végül elvittem az érdi nas szervízbe, mert se eszközöm, se tudásom nem volt forrasztgatni. Megcsinálták, 3 hó garit kaptam rá, június eleje óta gond nélkül működik.
Javítás után hdd-ket belepakoltam és minden bűvészkedés nélkül ment és mindenem megvolt. -
cigam
titán
válasz
schferenc77 #10451 üzenetére
Felülről is simán beforrasztható, ugyanakkor a leírások 100 ohmot írnak. Próbáljátok meg kicserélni az ellenállást.
Ugyanakkor nem kizárt, hogy nálad más a gond. -
Gaben92
őstag
válasz
schferenc77 #10447 üzenetére
Nem lehetetlen szerintem de kell hozzá egy jó páka. Én azért mégis inkább rápróbálnék az alaplap kiszerelésre valahogy, talán van hozzá valami tutorial valahol. Ha össze sikerült rakni valakinek akkor szét is kell jönnie. Szerintem csak be van pattintva valami műanyag locking tabek közé vagy van egy-két bolha vagy csavar valahol.
Én mindenesetre beforrasztanék oda egy tüskesort és onnantól már lehet egyszerűen kísérletezni, hogy milyen ellenállás lesz neked jó.
Addig meg, hogy megpróbálj életet lehelni belé erre rápróbálhatsz:
1. Összes HDD ki, bekapcs.
2. Vársz míg el tudod érni az inicializálás ablakot
3. Táp kihúz, HDD-k vissza, táp vissza majd bekapcs.Nem tudom miért de nekem mindig ezzel sikerült életet lehelni a haldokló TS251+-ba. Azóta odaadtam cimborámnak, ő beforrasztotta az ellenállást magának és azóta stabilan fut nála már hónapok óta.
-
Throme
veterán
válasz
" áramszünetnek jele nem volt"
Tegnap este volt kisebb vihar.
Minden be volt kapcsolva, ment a tévé, sz.gép és a NASok is.
NASokra kötöttem szünetmentest korábban, együtt egy routerrel.
Még nem kapcsoltam ki a riasztás hangját, csak ebből tudtam, hogy valami volt az elektromos hálózattal. Se a tévé, se a sz.gép nem kapcsolt ki.
Szóval lehetett éppen áram szünet, ingadozás, ami kinyírta.
Tudom ez nem vígasztal és nem megoldás.... -
gahor72
aktív tag
válasz
251+ nekem is megadta magát.
100 Ohm beforrasztva,hónapok óta megy.Egy próbát megér,mit veszíthetsz? -
Addel
senior tag
válasz
Szia.
Nemrég volt ilyen, igaz az egy 251+ volt, nem biztos, hogy ugyan azt a pint kell összekötni, vagy utána kell nézni típus szerint, vagy mérned kell hozzá.
Innen olvasd #10344, nem feltétlenül kell forrasztani, össze lehet anélkül is kötni az ellenállással a pineket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- World of Tanks - MMO
- Facebook és Messenger
- Le Mans Ultimate
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BestBuy ruhás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest