Új hozzászólás Aktív témák
-
vargata
csendes tag
-
morfondőr
addikt
Én is arra gondolok, hogy az OS dolgozik, csak így nem igazán értem, hogyan lehetne ezt a funkciót megbízhatóan beállítani. Pl. ma volt egy Plex frissítés, gondolom az generált egy pár módosítást, de múltkor a Qsirch frissítés után újra indexelt mindent, ami ugye valószínűleg 100ezres fájlmódosítást jelent, órákig futott. Namost ha ilyenkor csak olvashatóra állíttatom a kötetet, akkor elég nem igazán lesz használható a NAS.
-
-
cigam
titán
Bocs, nem a nyitott portot mutatja-e, mert azt nem tudja, hanem hogy a portforward be van kapcsolva?
Plusz most ugrott be, hogy Asusok képesek a kimenő forgalmat is szűrni. Azon is át van engedve a NAS?Christian79
De valamit csak reagál rá. Ír valami választ rá? Amúgy ez hivatalos oldal?
Mert a Qnap oldalán mást írnak:
set_mac 00:08:9b:12:34:56
ill.
iface_set_mac eth0 00:08:9b:12:34:56
Attól függően mennyi LAN csatlakozó van a NAS_on. -
Gaben92
őstag
Nem új a dolog, nálam is előfordult korábban. Vagy be se jött az egész, vagy pedig szét volt esve és bejelentkezés után is (ha tudtam) lassú volt, hibás több helyen, stb. [link]
Ennek ellnére a Plex szerver elérhető volt Infuse alól simán, VM-ek futottak rendben és a HomeAssistant VM-re kötött Zigbee koordinátor is szépen vezérelte Apple HomeKit alól a dolgokat. Pedig nekem sincsenek se widgetek, se semmi. Néha előfodul QNAP-nál ilyen.
RAM-ra nem gyanakodnék, amiatt mindenkit csesztet a QNAP. Az tény, hogy nem jó bele bármilyen (feszültségre érzékeny) de amelyikkel megy azzal megy rendesen. A "gyári" QNAP RAM-ok is mind az ADATA-tól vannak, nem ők gyártják. De kíváncsiságból visszadobtam a gyári RAM-ot egyszer még a 251+-ba mikor hülyéskedett (LPC hiba) de a QNAP akkor is a 3rd party RAM-ra fogta a dolgot pedig nagyon jól tudtak a Bay Trail CPU-k hibájáról már akkor...
-
HGTimber
tag
A redditen van ezzel kapcsolatos téma. Elvileg az asztalra kirakott Műszerfal widgetek okozzák a problémát. Nálam is több widget van kihelyezve, amik a frissítés óta nem is töltődnek be és nem is tudom bezárni őket.
-
HGTimber
tag
Nyitottam egy ticketet, melyre válaszoltak is.
1. Győződjek meg, hogy gyári RAM-ot használok, mert a nem gyári RAM modulok nem támogatottak.
2. Frissítsem újra az 5.2.02860 firmware-t a Qfinder segítségével.
3. Jelentkezzek be az alapértelmezett rendszergazdai fiókkal, ha az tiltva van - engedélyezzem.2 éve probléma nélkül működik a 2x4GB Crucial RAM-okkal, nem gondolnám, hogy most vette észre, hogy nem gyári modulokat tettem bele.
Este megpróbálom újra frissíteni a firmware-t.
Érdekes, de nem rendszergazdai jogokkal bíró felhasználóval jó a felület. Az appok megnyílnak, minden jól működik. Belépve a letiltott admin helyett általam, rendszergazda jogosultságokkal létrehozott felhasználóval jelentkezik a probléma. -
biga
őstag
Annyira nem érzem elönynek. Akkor mar inkabb NFS/AFP/SMB. Még annyi eröforrasa sincs, mint a DLNA-nak, ami minimum indexelni fogja a fajlokat. De valoban, az több beallitast, illetve lehet, (de nem szükségszerü), hogy plusz alkalmazast igényel. Egy mai atlag TV meg siman elvisz pl egy Kodi-t, ami meg röhögve kezel NFS-t, vagy SMB-t (illetve természetesen DLNA-t is).
Szerintem a DLNA egyetlen elönye tényleg annyi, hogy lényegében a TV-k (illetve barmilyen medialejatszo) tudja fajl szinten kezelni, nem kell esetleg jogosultsagokat stb beallitgatni. Ha innen nézzük, akkor valoban elöny a "butasaga". A TV fajlkezelöjében betallozod a mediafajlt, mint pl egy Windows-ban, és lejatszod a TV ugyancsak olyan-amilyen lejatszojaval. Mint irtam is, akinek ennyi elég, hat hasznalja nyugodtan. Na de ehhez tényleg elég egy nagyon buta NAS is, ez a tudas kb a halozatra dugott USB vinyo szintjén van. Szerintem aki itt érdeklödik, pont arra kivancsi, hogy ha mar beruhaz egy szemmel is észrevehetö összeget egy rendes NAS-ra, akkor mi lehet a jo megoldas még? En a kérdezö kérdését is igy értelmeztem. -
Celithrandi
addikt
valami nem ok. Direkt levettem 4re a heti mentések számát, de 6 ot mutat, ha a filekezelőben megnézem konkrétan nagyobb szerinte mint a winyó tehát valami indexelési hibának tűnik. A HBS3 ban pedig ha lelistázom a winyókat akkor az adott winyóra azt írja hogy 1,8TB a foglaltsága. E mellett a mentésnél még 80%os korlát is be van állítva. Fura az egész, az elmúlt fél évben gond nélkül és hozzányúlás nélkül üzemelt.
-
biga
őstag
Nem tudom, mi a baj ezzel. Kiprobalta, és megy, felfoghatod megerösitésként. A hangsulyos részt utana irtam, hogy a DLNA az mükodö, de igazabol egy "buta" megoldas. A Kodi gyakorlatilag semmilyen plusz eröforrast nem igényel a NAS részéröl, viszont mar jobb megoldas, mint egy sima DLNA (kivéve az altalam emlitett esetet). A Plex meg annyival igényel több eröforrast, hogy ott telepiteni kell egy szervert (Kodi esetében ez ugyebar nincs). Te nem értesz egyet ezzel? A kérdésben pl ez szerepelt:
Mi lenne erre a legjobb megoldás, amely viszonylag kevés erőforrást igényel a NAS részéről? Plex? Vagy valami más?
-
morfondőr
addikt
-
biga
őstag
Authentikalas szmpontjabol valoban nem lenne különbség, viszont az SSH a legjobban tamadott protokoll! Ez föleg annak köszönhetö, hogy az SSH kapcsolatok a legtöbb szervernél - alapbol be van kapcsolva (hiszen pl a legtöbbek altal hasznalt különféle VPS szolgaltatasok esetén ez az alapértelmezett kapcsolat). Megleödnél, mennyire nem konfiguraljak az atlag felhasznalok az SSH-t, rendszeresen talalkozom pl 22-esen futo porttal, ami még akkor is problémas, ha egyébként az authentikalas mögötte erös (mondjuk valami passphrase védett kétkulcsos titkositas). Azt meg plane ritkan latom, hogy még a ssh felhasznalot is kiveszik a su group-bol.
Ezzel szemben a VPN minden esetben alapos konfiguralast igényel, ezen felül a fajlelérés a legtöbb szerveren alapértelmezésként local felhasznalo szerint hierarchizalt, amit jo esélleyl alapbol a VPN-en is ehhez kötsz.
De az igaz, hogy ha jol beallitod az SSH-t, akkor nem feltétlenül lesz kevésbé biztonsagos.
Nem biztonsagi, pusztan kényelmi elöny a VPN mellett ezen felül, hogy pl egy tipikus Win környezetben mondjuk beallitasz egy csatolt halozati meghajtot, ami LAN és WAN köenyezetben hasonloan elérhetö. Ez egy sftp-vel közel sem ennyire kényelmes.Szerintem az üdvözlendö (én magam ezt csinalom) az az, hogy az SSH - hacsak nem feltétlenül szükséges az adott feladathoz - nem lép ki a NET-re. VPN-en csatlakozom a halozathoz, és utana egy LAN-on csatlakozom SSH-hoz, ha kell egy su felhasznaloval.
-
biga
őstag
En mondjuk SSH-t csak nagyon feltételesen engednék ki a netre, természetesen a port megvaltoztatva valami nagyon masra, az authentikalas atombiztosra, persze eleve csak valami kifejezetten erre a célra létrehozott korlatozott (még véletlenül sem su) userrel és még igy is aggodnék a neten logo SSH miatt.
A VPN szerintem is a jo megoldas (na nem mintha az tökéletes lenne, demindenképpen alkalmasabb erre a feladatra, és a biztonsagi kockazat is kisebb) -
-
Speeedfire
félisten
Közben sikerült belőni az ssh-t, és hát a load baromi magas, de a memória, cpu nem. Szerintem a hdd-t dolgoztatja valami. De iowait, és társai nincsenek fent. Nem is találom egyelőre, hogy lehetne felrakni. A napokban kezdte ezt csinálni.
2db 4tb wd red van raidben, és 1 db 4tb wd red van usb-n. Az usb-n lévő jelenleg üres. -
biga
őstag
Ja, a QVR Pro Elite szerint van 2 szabad csatorna, azzal nem is volt gond, elvben a kamera is hozza van adva,(gondolom) ,de a QVR Pro Client-be az istennek sem sikerül egyelöre bejelentkeznem. Nem hajlando a helyi felhasznalo adataival bejelentkezni. Ajanlgatja, hogy lépjek be QVR Pro fiokkal, amire ha rakeresek, mindig licenceket magyaraz.
-
biga
őstag
Marmint a pince? Nem jobban, mint barhol mashol a lakasban. Bar oka lehetne ra, amennyi esö esik allandoan. De errefelé a kanikulat mashogy értelmezik
A mult héten jo, ha 18 fok volt odakinn, most pl jo idö van, mert van vagy 24!
Maga a pince amugy szellöztetett, na meg egy hazi gyartasu "rack" szekrényben van 3 NAS, egy kis szerver, plusz a switchek, router stb. Igazabol ez a szekrény füti a pincétEz a hömérséklet, amit lattok, nagyjabol allando, talan par fok eltérés van tél-nyar viszonylatban.
-
szabzoltan1
tag
Uj nap uj megprobáltatás.
Ma is megbrobálom még. Tegnap addig eljutottam hogy a régi mappák ismét működnek, tegnap még azok sem működtek mert azt irta ki, hogy a mappa nem létezik.
A repot is sikerült feltennem, az eddig azért nem ment nállam mert nekem a.. Eu cim volt.
Hálás vagyok a segitségért
Probálkozom még, majd írok. 😉 -
szabzoltan1
tag
nem
nem a torrent miatt aggodom
hanem a beállitások miatt
nem fogja látni a nast a média lejátszo
a torrentezést már nagyon régote nem üzöm,de néha jol jön egy egy letöltés
a winyó majdnem full tele van és nem jutok egyről a kettőre ezért már azon gondolkodom hogy szétverem a qnapot.
egyszerü a beállitás(elméletileg),de mégsem megy a támogatás is kezd alább hagyni
a mai napom ráment erre ,sajnos a Te idődet is raboltam(hálás vagyok)fáradt is.
lehet holnap megprobálom még 1x -
szabzoltan1
tag
szegedi vagyok,de azt hiszem ha közelben laknál már átballagtam volna hozzád pár doboz sörrel.
most ismét ujra inditom.utánna csinálok rola képetbár ha jól emlékszem fizikailag látja mert kiirta hogy az egyesben jo a winyo a kettesben pedig hibás
(az egyik zöld a másik narancs sárga) -
szabzoltan1
tag
az első kör sikerült.
a gép már látja az uj winyot,elméletileg minden mást is(beállitásokat)
már csak a másik winyorol kellene mindent átmásolni,de abban is elakadtam.
a tárhely és pillanatképeknél látja a hibás winyot is de a filstationban nem igy nem is tudom hogy kell másolni -
szabzoltan1
tag
tudom ez beismerés,de tényleg hülye vagyok
mindent ugy csináltam ahogy irtad,de nem kért telepitést
elindult minden csak azt irta ki a tárhely pillanatkép kezelésnél,hogy nincs kész mert el lett távolitva a lemez.
hibát irsokadszorra is ujra kezdtem.
most kellett mindent kezdenem előről lépésről lépésre megtettem amit kért ,most telepitem amit kell.
probálkozom. -
szabzoltan1
tag
A halodás alatt azt értem hogy a gép kiirta, hogy csak olvasni lehet és bad sectort talált. (2016-os a winyo) Most vettem egy újat, de sajnos nem tudom hogy lehet másolni egyik winyoról a másikra. Eddig csak egy winyo volt benne, nem tudom hogy raid 0 esetleg más, olvastam róla, videót néztem, de csak raid 1 es megoldást találtam. Nem értek hozzá és elkeseredtem. Köszönöm a segítséget.
-
biga
őstag
Természetesen rendben
A tüzfal - természetesen - nincs kikapcsolva, viszont a port atmegy rajta (ha nem igy lenne, akkor semmilyen letöltésem nem lenne
).
De egyébként itt mar tesztelgettem különbözö beallitasokkal, mert az elsö tippem nekem is a halozat volt. Jo eséllyel gondoltam ezen téren mindenre (remélem).
De mondom, a beallitasok lényegében megegyeznek a többi NAS-éval (nyilvan a portok masok). Tippre a gond valahol a Download Station-on belül lesz, (mar csak kizarasos alapon is). Most azon vagyok, hogy tesztelgetek eltérö beallitasokat a DS-en belül.
Nézegettem egyébként alternativakat hasonlo szoftverre a Qnap-hoz, de ahogy nézem, nativ alkalmazas csak ez van hozza letöltésre, a többi community szoftver, ami ... hmmm, majd kiprobalom azokat is, de ott sem valami nagy a felhozatal.Végül is nem nagy tragédia, csak igazabol azt reméltem, hogy hosszu tavon ezzel kivaltom a 2 Asustor-t. Egyet biztosan ki fog, de valoszinüleg egy marad, mert bizonyos dolgokban ez bizony hianyos (nagyobb eleve az Asustor-ok szoftverkinalata). Majd valahogy atgondolom, hogyan szervezzem/osszam meg a funkciokat a két rendszer között. Talan ezt hagyom VM-ekhez, meg tavoli elérésre munkara, esetleg Web szerver, a masik meg marad egyébre...
-
biga
őstag
Nekem pont az a bajom, hogy elsösorban a letöltés gyenge (igazabol a nagyon ritka alkalom, mikor személyes célra töltök mondjuk médiat, miatt a feltöltés nekem eleve nem értelmezhetö, jellemzöen le is van tiltva. Pl egy példa véletlenszerüen: egy forras Asustoron pillanatnyilag 10.6MB/s, ugyan ez a QNAP-on (ugyan az a VPN kapcsolat méghozza) és az 1MB:s-et sem éri el, 7-800k körül mozog (amikor tesztelem, akkor felvaltva mennek. Az internet tutui nem gond, 10(8,5)Gb/s netem van, a feltöltés is 1Gb/s, a switch SFP+ -on kommunikal a routerrel, és maga a NAS is dedikalt 2.5GbE-n csatlakozik (egyébként itt nem is lehet gond, a direkt fajltransfer adja amit kell neki, a probléma a Download Station-on keresztüli letöltést érinti). Ki fogom probalni massal is, de a DS elönye az lenne, hogy sok protokollt tamogat alapbol.
-
biga
őstag
Egyszerre nagyjabol 8-10 NAS-t kezelek, ebböl ami most ezt a problémat érinti, az az emlitett QNAP, illetve mint kontrollcsopoert 2 Asustor ( ebböl a fö kontroll egy AS6204T). Azért ezek, mert ezek sajat tulajdonu eszközök, itt vannak mellettem, igy lényegében folyamatos hozzaférésem van hozzajuk (a többi kizarolag munkaeszköz, azokat - bar ugyan ugy korlatlanul elérek, de azért nem töltök le rajuk akarmit, plusz nem terhelem feleslegesen teszttel öket
). Igazabol ez a QNAP is munka tarhely lesz, csak elöször "gyilkolom" egy kicsit.
Az emlitett jDownloader nem ezen a QNAP-on futott, hanem az egyik Asustor-on; Erre még nem tettem fel, eleve a nativ alkalmazasokat részesitem elönyben, (bar lehet, hogy meg kellen probalnom valami masik app-al a tesztet itt is).
Lehet, hogy az lesz a következö lépés, de addig is, nincs valami tippetek, hogy mi lehet a gond? -
biga
őstag
Bocs, rajöttem, hogy hülyeséget irtam, mert tesztként kiprobaltam jDownloaderrel (masik NAS-ok) is, de a teszteket a QNAP-on Download Station-nal mértem, nem a jDownload-dal (csak mar annyi féle tesztet csinaltam, hogy "szavakat a keverem"
Nem is értettem hirtelen, miröl beszélsz a verziok kapcsanAztan rajöttem, hogy én vagyok a balf@sz, amikor megnéztem az altalad ajanlott oldalt
Szoval minden amit iertam, az a Download Station-ra értelmezendö
Igy valoszinüleg irrelevans a valasz, de nincs, nincs eröforrashiany, elenyészö proci és RAM hasznalat, a halozat is annyi kb, mint ami a letöltésböl következik.(fura is lenne, ha kevés lenne neki a vas!) -
Celithrandi
addikt
köszi, végre nem csak éjjel csinálta hanem napközben és el tudtam kapni. 34 fok volt azzal a beállítással mint a képeden is. Tesztből átraktam a felette lévő megfigyelős verzióra. Így nem léptet fel le. A fura csak az volt, hogy 35 foknál kb egyből szerintem fullra rakta a ventit amit csak 45 felett kellett volna.
-
biga
őstag
Igen, én is ezt valoszinüsitem. Az AI mint ma divatos büvszo önmagaban nem hatott meg, csak remélem, hogy valami normalis adatokat is ad a végén. Nem is az a fura, hogy napokig tart, hanem hogy ellenben folyamatosan azt irja hogy 1 nap van hatra (AI ugyeabar, nem kell tudnia szamolni
)
Mindegy, igazabol probanak kapcsoltam be, elsö körben 10 meghajtoval (8 HDD + 2SSD). Csak kivancsi vagyok, mit is ad, mint statisztika... -
-
Vicë
tag
Hm mégsem működik.
Szóval az nslookup eredménye ha nincs VPN kapcsolat, akkor annak a hálózatnak a serverét adja, amire éppen wifin csatlakozva vagyok.
(124-gyel kezdődik a hálózat IP-tartománya.)Ha pedig csatlakozva vagyok, akkor a NAS (a nevét kimókoltam).
(Otthon 10-zel kezdődő IP-tartományom van.)tracert google.com (VPN nélkül):
tracert google.com (VPN-nel):
Ha csatlakozva vagyok VPN-nel, akkor nem jön be pl. a gmail, a prohardver, stb, de nagyon sok minden viszont bejön.
Van az opciók között hogy a teljes forgalmat a VPN-en keresztül kezelje?
Nem találok ilyet, de nem is szeretném ezt. Csak azt szeretném, hogy a megosztott mappákat be tudjam meghajtóként lapozni win 11 alatt bárhol is vagyok. Minden más internetes forgalomnak az aktuális wifin keresztül kellene mennie. (A notebookban csak wifi van.) -
biga
őstag
Valoszinüleg igazad van a gazdasagi érdek tekintetében. Csakhogy igazabol ez nem QNAP technologia, igy zartta tenni a replikaciot igazabol ellentmond annak az alapelvnek, ami magat a replikacio lehetöségét is létrehozta: a megnövelt adatbiztonsag. Igy ugyanis nem érvényesül az az elv, hogy tudatosan eltérö infrastrukturaban tarolom a vészmentést, ezzel garantalva a gyartospecifikus sérülékenységböl eredö adatvesztés elkerülését.
Mindegy majd megnézem, hogy esetleg Veam-mel müködik-e vagy még azt fogom, tesztelni, hogy egy lokalisan létrehozoztt replika szinkronizalhato mashova-e vagy sem. Végül is ez (is) volt az egyik célja ennek a beszerzésnek... -
biga
őstag
B@szki, tényleg azt irtam, a megszokas
Az viszont elég gaz. Igy pl az egyik biztonsagi szempont veszlik el, miszerint a mentés eleve mas tipusu rendszeren legyen. Bar eddig is allitgattam masnak QTS-t korabban, de most elöször allitgatom sokkal mélyebben (johogy, magamnak allitom
).
A ZFS jo dolog, igazabol e miatt gondoltam QNAP-ra valtason (meg a korabbi jo tapasztalat amikor masnal kellett karbantartanom) de szoftveresen tanulhatna mét egy kicsit a QNAP. Vannak dolgok, amiket szerintem hagyok az Asustor-on, mert annak sok tekintetben jobb a szoftvere. Ennek a teljesitménye jobb szamomra... Kar, met igazabol az eredeti tervem az volt, hogy teljesen levaltom a régi 2 Asustor-t. -
morfondőr
addikt
-
biga
őstag
Nem feltétlenül beszamolora gondoltam, csak itt nem olvastam senkit, aki hasznalt volna QuTS hero-t, én meg gondoltam kiprobalom, ugy is csere éretté valt az egyik régi NAS-om (egy Asustor AS6204-et gondoltam lecserélni), és ha mar ugy is, akkor gondoltam miért ne teszteljem egyböl ezt. Igy egy TVS-h874-re valtottam, és mivel az meg alapbol ezt az OS-t ajanlja, gondoltam miért ne probaljam ki.
Igy elsöre: (hasznaltam korabban QTS-t, de csak régebbi verziokat, igy lehet, hogy sok esetben az Asustor rendszeréhez fogom hasonlitani, hisz azt cserélem)
- Ugyan azokkal a HDD-kkel, amiket az Asustor-ban hasznaltam btrfs-en zfs-en valamivel kevesebb a felhasznalhato hely. Nem nagy az eltérés, de azért kevesebb. Még nem tudom, hogy ez a btrfs-zfs különbségneknek, vagy valami masnak köszönhetö, de megkockaztatom, hogy a zfs foglal valamivel több helyet
-van ugye fajlrendszer szinten tömörités. Még nem végeztem mélyrehato teszteket, de van egy olyan érzésem, hogy bekapcsolt allapotban olyan egyharmadaval csökken az irasi sebesség, ami azért nem kevés. Nyilvan ha viszont ezzel helyet nyersz, az szamithat. Egyel¨re a nagy, média fajlokat tartalmazo köteteken kikapcsoltam, csak a sok kis fajl-t tartalmazon hagytam bekapcsolva. Majd késöbb alaposabban letesztelem
- van ugyancsak fajrendszerszinted deduplication. Még nincs mért tapasztalatom rola.
- WORM tamogatott
- a Pool Over-provisioning még tesztelés alatt teljesitmény terén (egyelöre csak HDD-k vannak benne).Kicsit szokni kell a "tarhely menedzsementet", mert a zfs-el lényegében minden megosztott könyvtar lényegében egy "kötet" (volume)-ként viselkedik. Persze ha akarod, akkor statikus vagy dinamikus kvota illetve tarhelykezeléssel.
Nem tudom, hogy csak nem talaltam meg eddig, de meglepett, hogy mondjuk egy RAID1-ben létrehozott pool-ba tehetek ugyan uj merevlemezeket, ezzel kibövitve azt, de nem tudom konvertalni a RAID1-et mondjuk RAID5-be. (Azért ez az Asustoron minden gond nélkül lehetséges volt (nyilvan csak "felfelé" iranyba, de lehetett). Igy lényegében a valtashoz ujra létre kellett hoznom a pool-t, most mar RAID5-ben.Maga a NAS egyébként eddig jonak tünik, megfelelöen gyorsnak is (hosszu tavra tervezek vele
). Kicsit mintha kisebb lenne az App kinalat, mint az Asustor-é, bar az alapvetö dolgok nyilvan megvannak.
Most igy hirtelen ennyi, majd ha tudok, irok még ezt-azt;
-
szgyminer
csendes újonc
Igen a Malware kereső nálam is 3 kor indul de 3:05 kor be is fejeződik. Időzített víruskeresés nincs beállítva.
"Amúgy sem egészséges a mentést folyamatosan rajta hagyni" igen erre én is gondoltam okos dugalj-al akartam megoldani, hogy a külső merevlemez csak a szükséges időpontokban és időtartamban legyen bekapcsolva de a külső usb házon nem billenőkapcsolós a bekapcsológomb így hiába hagyom bekapcsolt állásban a kapcsolót áram visszakapcsoláskor kézi bekapcsolás nélkül nem indul el. Kipróbálom hogy éjszakára kikapcsolom a külső usb házban lévő hdd-t és meglátom mi lesz. Köszönöm a válaszod. -
morfondőr
addikt
Egy éve használom kb. a QuMagie-t de ezzel az akadással a kezdetektől küzdök, ezek szerint nem egyedi. A képekhez viszont nem rossz, de nagyon fapad, tényleg csak nézegetni lehet vele, de legalább gyorsan betölti őket (igaz ezek csak "miniatűrök", nem a teljes kép).
Még egy érdekesség: ha én megosztok egy képet a NAS másik felhasználójával egy albumban, akkor ő nem tudja lementeni a telefonjára a képet csak megnézni. Ott a letöltés gomb, de hibát ír. Ha esteleg ezt is meg tudnád nézni, megköszönném! -
morfondőr
addikt
Elvileg megszűnt a QuMagie-n a feltöltés, de mégis benne van, viszont én a Qfile-t használom, az sokkal stabilabban működik. 3 készülékről megy folyamatosan a mentés nálam mobilneten is engedve van a videó, volt már több száz mb-os is feltöltve. Eddig nekem nem volt gondom vele csak akkor, ha a telefon nem engedte háttérben futni, ezért a telefon beállításait és az alkalmazás jogokat is érdemes átnézni. Arról olvastam, hogy az iphone kilövi a folyamatot és nincs rá megoldás hogy automatikusan menjen, mindig meg kell nyitni az alkalmazást és csak akkor tölt fel (legalábbis 1 éve ez volt).
Viszont ha már használja más is, akkor megnéznéd, hogy a QuMagie-vel videó lejátszása közben akad-e? Nálam akármit csinálok 5mp-nél minden videó megakad 1-2 mp-re mindhárom készüléken. Feltöltésem gigabites és egyébként minden másnál marha gyors és stabil.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest