- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:
Új hozzászólás Aktív témák
-
karakpecze21
senior tag
Értem, elvileg holnap kapom meg.
Majd megnézem milyen állapotban van.külsőleg szép, de szétszedve már biztos volt, mert hiányzik a matrica.Én javíttatni nem nagyon hiszem, hogy fogom, mert van egy működőképes 80-as gépem, csak örültem volna, ha egy darabig lett volna hozzá tarcsi alkatrészem.
Nagyon szépen köszönöm a segítséged.
-
Djuree
félisten
az oké hogy 1000 box megfordult nálad, el is hiszem, de azok a régebbiek lehettek csak, meg esetleg új slim, mert azok szarok megint...persze ha valaki ökör módon használja a gépét, akkor bármelyik széria tönkremegy
kb. 70-80 eredeti játékom van a pc-sekkel együtt, 2 nagy polc + steam,d2d, game.uk digital játékok amikhez nincs lemez csak kód
flashelt a boxom az igaz, de ami tetszik játék és le tud kötni napokra-hetekre azt megveszem, amivel meg multizok is azt meg pláne. épp ma megyek egy bf:bc2-ért
ami meg egyszer játszós játék, max. 6-8 óra, azt meg nem veszem meg, mert minek? hol ér az 10k-t? sehol...adják ezeket a semmi fél délutános játékokat 4-5k-ért, akkor azokat is megveszem...
-
Djuree
félisten
a ps3 túl igényes, túl bonyolult, egy kis ékszer, japán
ezért jó a box, igénytelen, össze-vissza lehet moddolni, lényegében azt csinálsz vele amit akarsz. nekem itthon van 2 box, csumára szétszedve, így használom őket, semmi borítás nincs rajtuk
csak összedugom a pc-vel, aztán hajrá. próbálgatom a firmwareket, moddolásokat agyba főbe, már szét vannak gányolva, de működik mind a 2. egy ps3 ezt már rég nem bírta volna...
-
Djuree
félisten
na innen látszik mennyire is értesz a boxokhoz, remélem a szerelésükhöz jobban értesz, meg ha ennyire értesz hozzájuk, miért nem láttalak 1x sem a box topikban
ps3-hoz lehet értesz azt nem tudom, de hogy boxhoz közöd nincs, az 100%
nekem most van a 7. boxom, egy döglött meg, még az első xenon-os szériából, a többi máig megy a haveroknál, ismerősöknél
már a falcon v2 sem döglött meg, talán 100-ból 1x. az új jasperek meg még ennyire sem. a slim az szar lett, azt nem vennék én sem
gari ugrik? miért is? matrica le (vannak rá trükkök hogy lehet sérülés nélkül leszedni), szépen eltesz. ha gond van vissza a gyári firmware (kemény 5 perces művelet, persze ha megvan a gyári, ha nem lett lementve akkor szopás), vissza a matrica és mehet gariba, 40-50 gépet gariztattam így le gond nélkülpersze a régi boxoknál nagy volt a halálozás ez igaz, de azok már jó eséllyek használtan sem kaphatók, mert mind kihalt
-
szasanyi
félisten
A megkímélt, "vitrinben tartott" 60GB PS3 konzolom kevesebb, mint 3,5 éves kora előtti elhalálozása után mit mondjak?
Egy dolog vigasztal csak, az 1 + 2 év garancia (mivel most van hivatalos, névre szóló számla és SONY garjegy is), úgyhogy ez biztosan annak lejárta előtt fog meghibásodni.
-
szasanyi
félisten
Nagyszerű. Csak éppen arról is tudnak, hogy a FAT PS3 konzolok nagy számban hibásodnak meg 3 éves kor körül/után NEM felhasználói hiba miatt. Csak éppen sz@rnak rá, vegyen másikat ha akarja használni a meglévő, drága pénzen vásárolt PS3 játékait, BD filmjeit. És ami tényleg vicc, hogy a Slim verzióknál (nem a legújabbaknál) is előfordultak már YLOD hibák...
-
Edgeri
senior tag
A belinkelt videó alatt ez volt, ezt próbáltad?
1. Put back in your old hard drive.
2.. Download ps3 update (3.56) from official sony ps3 web page on PC , save it on your USB memory stick but create the followings folder : ''PS3/UPDATE/'' (save inside your UPDATE FOLDER)
3. re-install same update on you PS3 from your USB ...even though you already have the lastest update, then turn off your ps3 (do not format)
4.Take old hardrive out,Put in the new one and try again. (:
Itt is van egy post a lap közepén, hogy valaki hogy oldotta meg: KATT.
-
DM-Fan
nagyúr
A 3.56 v2 pont ezen HDD-anomália miatt jelent meg pár nappal a v1 után, ugyanis a Sony a visszajelzések alapján rájött, hogy hiba került a v1-be, ami gallyra vágja a gépet, ha a user kiveszi a HDD-t. Ezért rekordgyorsasággal kidobták a 3.56 v2-t, amin sokan meg is lepődtek, mert pár napon belül feldobta még egyszer a 3.56-ot, miközben a user már pár napja frissített rá. Ugyanis semmiből nem lehetett rá következtetni, hogy ez nem ugyanaz a 3.56, mint ami fölment pár nappal korábban. Elvileg a v2 mellett már nyugodtan kihúzható és cserélhető is a HDD. Arról nem szól a fáma, hogy hogyan lehet házilag újjáéleszteni a 3.56 v1 miatt HDD-eltávolítás következtében meghalt gépeket. Köszönet a Sony-nak ezért az újabb pompás húzásért!
Elméletileg egyébként működnie kéne a pendrive-os megoldásnak, ha a 3.56 v2-t másolod rá! Próbáld meg azzal, hátha az fölmegy és úgy elfogadja az új HDD-t (vagy akár a régit is).
-
Mazsika
őstag
Érdekes én vasárnap cseréltem winyót a ps3mamba. Simán ment minden! Leformázta magának a winyót és már bootolt is! Sőt a mentéseket nem szedtem le a régi winyóról, kicsit megijedtem, hogy gáz lesz de visszatettem a régit, és mintha misem történt volna bejött a rendszer a régi beállításokkal, mentésekkel... ps3/update mappába ha beteszed a 3.55 telepítőt nem bootol róla?
-
-
Latitude
aktív tag
Igazábol vaterán találtam sima BD tokot 90 Ft/darab áron is, csak sajnos 10-et kell egyszerre rendelnem+posta ktg. Mihez kezdek 8 üres tokkal?
Amit írtál azon én is gondolkodtam, de mind a két lemez tokja ugyan ott sérült meg, ezért elég sanszos, hogy szállítás közben sérült. Olyan mintha ráléptek volna a két lemezre. Persze az is lehet, hogy palimadárnak néztek, és nem mondták el, hogy sérült a két tok, bár ezt erősen kétlem.Esetleg a Media Markt-ra gondoltam, lehet, hogy ott szerencsével járok.
Üdv.
-
Edgeri
senior tag
Szia! Ha már pasztázás, ehhez mit szólsz?
Pasztázás hiba?
Kérdeztem a tagot, hogy merre csináltatta, de nem kaptam választ. Ezek szerint a pasztázást is simán el lehet cseszni?! -
BaliJack
aktív tag
Nem, ne hagyd rá, mert kíváncsi lennék, hogy mi a véleményed arról, hogy itt jópár embernek volt személyes tapasztalata ebben a méltányossági garanciás ügyben. Le is írtuk a tapasztalatokat, el tudod olvasni.
Ha kell, akkor lefotózom a papírt, amit a szervízben adtak, rajta van a méltányossági javítás ára is.Állítasz egy dologról valamit, amiről még csak hallani sem hallottál.
-
DM-Fan
nagyúr
"Sokan beszélnek 2-3évről mikor méltányosági garanciában javítják a gépet! Ez persze nem azt jelenti ,hogy ingyen csinálják meg, hanem valaminek nem a 230% fizeted meg a sony-nál hanem csak a 150% át
Ezt azért írtam ilyen ireálisan kiemelve ,mert sokan azt hiszik hogy akkor ingyen javítják, vagy féláron!
Vegyünk alapúl egy fejcserét!
Méltányosági garanciába kicserélik a fejet a gépben 20K ért!A szervíz kicseréli 25K ért!""Én még nem hallottam erről a verzioról! Persze ettől még lehet ilyen is !
Én csak a látszólag kevesebbért javítják verzioról hallottam... "Ha néha olvasnád is a fórumot és nemcsak írnál bele, akkor láthatnád, hogy már jónéhányszor leírtuk, hogy a méltányossági garancia létező dolog, 3 éves periódusra szól, megbontatlan gépnél lehet kérni és 16.500 Ft-ba kerül. Ezért az összegért bármilyen hibát kijavítanak, legyen az fejcsere, legyen az YLoD, legyen az bármi, plusz új burkolatot kap a géped, az átfutási ideje kb. 3 hét. Kelzsoca kollégának személyes tapasztalata is van már ilyen téren, nagyon elégedett volt a szolgáltatással. Itt olvashattál volna róla.
Az érintett szerviz kontakt adatai:Szerviz üzletág: Sat-Comp Kft.
Budapest, IX. ker. Mihálkovics utca 18.
Tel.: 06-1/324-8652, Fax: 06-1/323-0347Teljesen hivatalos a dolog, minden (legális) forrásból származó PS3-ra vonatkozik (legyen az FAT vagy Slim) és csak a számla kell meglegyen és a Sony garanciajegy. Másik fórumozó tapasztalatát itt olvashattad volna.
Milyen 150%-ról beszélsz? Ha jól tudom - magad írtad 2 napja - 20 eFt-ért oldasz meg egy YLoD-ot. Ők 16.500 Ft-ért. Magyarul a Te árad 120%-os az övékéhez képest. Ráadásul ők garanciát vállalnak nemcsak az általuk beépített alkatrészre, hanem az egész gépre.
Ezért is mertem javasolni, hogy akinek 3 év alatti gépe van, az ezt a megoldást válassza, mert ennél olcsóbban garantáltan nem ússza meg sehol, ráadásul hivatalos garanciával javítják a gépét, amit kitakarítanak és külsőleg is renoválnak.
-
DM-Fan
nagyúr
"a minőséget teljesítményt össze hasonlítottuk egy 1Millás normás rendszerrel és alúl maradt minőségben mint hangerőre!
"
Ekkora baromságot még szerintem senki nem szólt a fórum történetében. Én magam 15 éve zenélek, bő 10 éve foglalkozom házimozival, jópár ismerősömnek van milliós hangcucca, illetve egyik barátomnak az említett Logitech Z-5500-asa van, hallgattam eleget, jómagamnak a PC-mhez egy kis szolíd Logitech Z4-esem van. Azon túlmenően, hogy jól szólnak a Logitech cuccok (mondjuk közel sem mind) én 10 darab Logitech Z-5500-at is adnék egy jobb H/K vagy Yamaha erősítőért, megspékelve a megfelelő, hozzájuk karakterisztikában passzoló hangfalakért. Már onnan indul a dolog, hogy a Z-5500 sehol nem tudja lekezelni a HD-hangnormákat, meg sem szólaltatja azokat. Ezt már egy alap, 80-100 eFt-os házimozi erősítő is tudja.
"Én műszerész vagyok..10évig voltam DJ minden erősítőmet magam terveztem gyártottam le (5Kw) tehát mint minőségileg mint valós tudásilag megtudom állapítani hogy mi mit tud és mit bír!"
Ez hogy jön ahhoz, hogy hogyan szól az adott rendszer?
"szóval a döntés egyszerű! Z-5500 nem találj jobbat sem a géptől sem 10X anyi pénzért!"
Jaj.
-
DM-Fan
nagyúr
Nálam egyéb okokból mondhatni teljesen pormentes a lakás, ezen túlmenően minden egyes alkalommal, mielőtt bekapcsolom a gépet nedves Viledá-val körbetörlöm a környékét is, minimális por sem kerülhet a közelébe. Ezen túl minden hónapban egyszer nagy teljesítményű porszívóval kiszívom a jobb oldalt és hátul levő szellőzőnyílásokon keresztül azt az egészen minimális mennyiségű port, ami esetleg a levegőből belekerülhet. Elég jól belelátni a gépbe a körben levő nyílásokon át (konkrétan a bordák nagyon jól látszanak) és gyönyörűen látszik, hogy teljesen steril a gép belseje, a bordák köze is igen fényes, sehol nincs benne por.
"Egyszóval ha nem szeded darabokra a géped, és nem darabonként pucolod ki semmit nem csinálsz."
Ezt ugye Te sem gondolod komolyan.
"de persze ezt te honnét tudhatnád hisz gyakorlatilag semmit nem értesz a géphez...
"
Ja, no comment.
-
vhunor
őstag
A THX egy akusztikai minősítés, lényegében egy minőségbiztosítási rendszer neve (azaz arra a térre vonatkozik, ahol az adott rendszer szól, annak szinte minden akusztikai és ennél fogva architekturális paraméterét szabályozza), egy PS3 nem szól THX minőségben, a játékok meg pláne nem, mert ez nem tömörítési vagy rögzítési eljárás. A nagy tömeggyártó cégek megvették a THX logo használati lehetőségét, a marketing osztályok pedig használják is, hiszen eladhatóbbá teszi a terméket a hozzá nem értők szemében. Kevered a szezont a fazonnal, de akkor inkább a PS3 szervizelésében, karbantartásában adj tanácsot, mert ahhoz legalább tényleg értesz. Én sem nyilatkozok arról, hogy pasztázzuk vagy ne a konzolt, meg jó-e hardverileg a slim vagy nem, mert nem értek hozzá, de ezáltal nem is írok hülyeségeket és tájékoztatok félre embereket.
-
vhunor
őstag
Felesleges vitatkozni veled
. Nekem egy baleseten múlt, hogy nem lettem hegedűművész, tizeniksz éven át versenyszerűen zenéltem, játszottam kamara- és nagyzenekarban, járok élő koncertekre és nem csak a szomszéd mondta, hogyan szól egy hangszer. Bár nem vagyok elektroműszerész, de megáldott/megvert azzal a fennvaló, hogy abszolút hallásom van. Viszont nagybátyám az, sőt, 40 éve épít erősítőt és hangfalat, ezért konyítok a "hardverhez" is.
Nem fogom a PS3 témát szétoffolni ezzel, de ne vezess meg már másokat olyan abszolút igazságnak beálított dologgal, hogy egy Logitech Z-5500 jobb, mint egy 1 milliós hangrendszer, mert ez szimplán nem igaz. Részemről köszöntem a véleménycserét
.
-
bigmasterg
addikt
"De ugye te nem szeded szétt a gépet ,merthát akkor elszálna a méltányossági garanciád!"
A méltányossági gari, ugye csak 2 éves koráig él?
Az enyém most nyáron lesz 3 éves, azt hallottam, hogy utána már nincs mélt.garancia, hanem sony-nál vmi 40ezerért csinálják meg.
Ha így van, akkor én szét fogom szedni még augusztusban, kitisztítom, újrapasztázom. -
MrPG8
aktív tag
-
MrPG8
aktív tag
"a minőséget teljesítményt össze hasonlítottuk egy 1Millás normás rendszerrel és alúl maradt minőségben mint hangerőre!"
Hát ez az amit kétlek. Ha ennyire jó a z5500 akkor miért nincs mindenkinek az? Valószínű ha tizedéért vehetsz "jobb" hangfalszettet akkor nem azt fogod venni...
Az erősítőn nagyon sok minden múlik. Mi is vettünk Yamaha erősítőt horribilis összegért mégis hangzásra sz@r volt. Le is cseréltük azóta, mivel a 10 éves Sony erősítővel sokkal jobban szólt. Lehet a Yamaha gyári hibás volt, vagy egyszerűen csak nem passzolt össze a hangfalakkal.
Ettől függetlenül a Z5500 nagyon jó vétel az árkategóriájában és jobb vételt nem tudsz 100 alatt.f27: Nem tudom hogy az összehasonlított hangrendszer milyen, vagy mennyire értett hozzá az illető aki vette, de ajánlom hogy gondolkodjon el cserén...
-
vhunor
őstag
Lehet, hogy a PS3-hoz értesz
, de z-5500-at akár egy kisebb Klipsch rendszerhez is hasonlítani badarság. Egy rendes AV erősítő és néhány normális hangfal is bucira veri. PC-s hangrendszerek közül a Z-5500-nál még a 7 éves Creative Megaworks is jobban szól, a Klipsch Promediáról nem is beszélve. 15 éve foglalkozom hifivel és házimozival, csak a 2x2.4 méter hangfalkábelem többe került mint a PS3+TV kombóm, és ezt nem azért írom, hogy húdemilyenjól megy nekem, hanem hogy szemléltessem, tudom micsoda különbségek vannak és áldozok is rá.
-
CocooN-z
őstag
Nekem nagyon bejön a kis gép
Keresek {Fizukor szigorúan
}:
-LittleBigPlanet: GOTY
-Motorstorm - Nem tudok rájönni valóban Split Screen es-e
-Motorstorm 2
-Resistance Fall of Man
-GOW Collection: 1+2Felőlem lehetnek használtak, végigtoltak, csak ne legyen karcos, meg ilyenek, ja és olcsó legyen
PÜ
-
CocooN-z
őstag
Itt flémelsz teis !!!, mennyé szedjé szét egy slimet és rakd össze, van 5 perced
Amúgy a frissítés lehet megjavította a gépem, de a TV-m is szarakodhat ennyi erővel, egyik másikban is van jelfeldolgozó proci a HDMI-hez. Most sok óra használat után HDMI-vel Saját TV-n jó...kopp kopp kopp
-
DM-Fan
nagyúr
Kit érdekel, hogy nem 35 fokos a PS3 magja, hanem mondjuk 85? Megolvad ennyin a nyáklap vagy a procik lába? Nem. Megfő a rendszer? Nem. A hőingástól elgyengül a forrasztás? Igen. Mennyit számít egy jobb pasztázás? 5-10 celsiust? Maximum. Van tehát így is hőingás? Van. Akkor? Előbb-utóbb így is úgyis YLoD-es lesz, ha hibás a forrasztás és zárvány van benne.
Biztosan nem fogom méltányossági garin beül hozzád vinni a gépem se pasztáztatni 5 eFt-ért, se sárga leddel 20 eFt-ért és másnak sem ajánlom, mert ha baj van, 16 eFt-ért ugyanezt (akár az alaplapcserét is) hivatalosan is elvégzik úgy, hogy ráadásul további garanciát vállalnak rá. 3 éven túl meg megoldom magam is, ingyen és bérmentve.
-
DM-Fan
nagyúr
Bakker! Küldjek neked részletes naplófájlokat hőmérsékletértékekkel 2 évre visszamenőleg? Csakmert tudok. Jelenleg az adatlapom alatt látható procim lassan két éve megy ugyanazon pasztázással, napi 12 órát. Most 25 fok van a szobában, 28 fokos a CPU. Terhelve sem járt nagyon 35 fok fölött soha, köszönhetően az Arctic Cooling Freezer Extreme hűtőnek. Szüleimnél van egy AMD Barton 2500+ konfig, ami köztudottan szeret melegedni, 7 éve pasztáztam, zéró változás van a procihőmérsékletben, pedig télen-nyáron megy, mindössze egy minőségi Zalman hűtő kérdése az egész, meg azért, hogy évente kétszer kiszívom belőle a port. Semmi más igénye nincs.
Ha rosszul pasztázol, de a borda jól van fenn, maximum pár fokot jelent pluszban, semmi többet. Kérdezd meg erről bacsis kollégát, aki a lekvártól elkezdve már mindennel pasztázott. De bizonyára neked kell hinni, akinek anyagi érdeke fűződik az újrapasztázáshoz, ugye?
-
k.
őstag
Igazábol te egy elég érdekes példa vagy az elromlásra, hiszen hozzád csak az megy akinek baja van
. Sajna, ekkora volumenü gyártásnál előfordulnak hibás darabok, nem lehet mit csinálni.
Egyszer mikor elromlott a monitorunk apa kérdezte a szervizest, hogy: Milyen sok romlik el ezekböl?- Nézzen körbe, nálunk csak hibásak a monitorok tehát itt 100%, a valóságban pedig nemsok. Szóval valahogy te is ilyen vagy számomra(Ettől függetlenül, majd egyszer benézek hozzád egy pasztázásra azért valamikor jövőre
)
-
Mazsika
őstag
-
Sonja
nagyúr
Remélem is, hogy nem lesz baja a lemezeknek. Köszi.
Egyébként akkor jól gondoltam, hogy jobb így a hőleadás, mert az alja eléggé melegszik.
Ja, és szerintem te a vastag, "normál" kiadású PS3-ra írtad az utolsó mondatot, mert a Slim-nek már nem úgy vannak a feliratai.
Nekem Slim van.
-
jookomak
őstag
Nehogy a végén te törd fel elsőnek a gépet!
Amúgy ha nagyon nem rontja az üzleted, elárulhatnád ezt a trükköt, mert pl. nagyon jól jönne szerintem sokmindenkinek a használt gép vásárlásoknál.Többieknek: Ne izéljetek már ezzel az Ico+sotc felújítással, ezért akarok ps2-t venni, mert anno kimaradtak. De ha kijön hd-ben, akkor inkább úgy szerezném be a játékokat. Mondjuk az Mgs 2-3at valahogy akkor is végig kéne nyomni...
-
DM-Fan
nagyúr
"mellesleg úgy néz ki hogy saját maga a sony adta ki az adatokat az okosítás eléréséhez!"
Aki ezt a mesét elhiszi, az meg teljesen idióta. Aha, biztos el tudom képzelni, hogy egyik reggel csak úgy ott találom a postaládámban a PS3 teljes műszaki dokumentációját. ...és boldogan éltek, amíg meg nem haltak...
-
DM-Fan
nagyúr
Megnézném, hogy hol kapod meg 1 eFt-ért azt a kalóz PS3 játékot. Maga a BD nyersanyag, amire kiírnák (már ha működne egyáltalán a PS3 lemezek másolása) is többszörösébe kerül jelenleg. Egyszerűen nem érné meg anyagilag sem warezolni vele. Ahogy szasanyi írta, ez nem egy szar DVD-DL, amit 300 Ft-ból megkapsz és mindenki tudja írni otthon. Mire meg lemegy az írható BD ára elfogadható szintre, addigra meg hol lesz már a PS3? Sehol.
Nehogy azt mondd már, hogy a Sony nem tudja kiszűrni, hogy ráintegrált valami kókler egy plusz chip-et a nyáklapra! Ne röhögtess! Ha már láttak egy ilyen példányt a Sony-s srácok, akkor seperc alatt írnak neked egy scrip-et, ami kiolvassa ezt a chip-et. Beleintegrálják a Sing-In process-be, hogy ellenőrizze a feljelentkezéskor a chip meglétét. Ha jön az adat a gépedbe forrasztott chip-ről, már bannol is és IP alapján még meg is talál. Nem nagy móka, egy valamirevaló haladó programozó megcsinálja neked, nemhogy egy profi. De igazából ezt sem kell megtennie a Sony-nak, mert ezen chip-eket szoftveresen is implementálnia kell a törést végzőnek, amihez buherált firmware kell, amivel meg ugye sose fogsz bejutni a PSN-be.
Buherálja az a PS3-mát akinek két anyja van, aztán meg izguljon rajta, hogy mikor bannolják végleg az account-ját, illetve mikor kopogtat nála valaki. Arról nem is beszélve, hogy kitudja milyen technikai zűröket okozhat a gépben az idegen chip. Ez azért nem PS2 már.
-
szasanyi
félisten
Ne haragudj, de zavar, ezért meg kell kérdeznem, hogy miért kiabálsz? Ha nem értenéd: minden mondatod után felkiáltójelet használsz. Arról nem beszélve, hogy mindegyik kisbetűvel kezdődik...
A témáról pedig az a véleményem, hogy
- én biztosan nem forrasztatnám a PS3-mat senki kóklerrel (de ez az én véleményem, lehet más megkockáztatja a biztos következmények ismerete nélkül is)
- másrészt amíg olyan áron lehetne hozzájutni egy BD-re kiírt warez játékhoz mint amennyibe nálunk kerül, nem is igazán érné meg (kivéve talán a legújabb, 10k vagy a fölötti árak mellett) -
kelzsoca
félisten
Hát azért ez nem egy örömhír szerintem
Továbbá, aki eddig megvette a PS3-at az tisztában volt vele hogy nincs warez rá.
Nem hinném hogy széles körben fog elterjedni, bár lesznek biztos majd olyan vérpistikék akik direkt csak ezért vesznek majd PS3-at.
Viszont a jelenlegi tulajdonosok nem hinném hogy elvinnék buheráltatni a gépüket, ezen felül a multis játékoknak is annyi lenne, és internet nélkül egy PS3, hát eléggé hülyén nézne ki.
Ezen felül a Blu-ray miatt sem fog annyira elterjedni, nem hinném hogy mondjuk a hdd-ről való futtatást megoldanák.
Ezt szerintem egyenlőre erősen pletyka szinten kellene kezelni, és nem foglalkozni a dologgal.
George Hotz is mókolt valamit, de teljesen ő sem tudta átvenni az uralmat a gép felett, és azóta is nagy a csend.
-
A hiba szinte minden FAT gépet érintett, de már helyreállt a dolog.
Hvatalos Playstation blog:
Latest info on PlayStation Network Status
PlayStation Network Service RestoredEddig a saját tapasztalatom is ezt erősíti meg...
-
DM-Fan
nagyúr
Hát, a helyesírásod alapján szerintem mindenki joggal feltételezi azt, hogy nem tudod hogyan kell leírni. Nem értem miért jó helytelenül leírni bármit is. A yellow-t miért jó pl. yellov-nak írni? Ilyen erővel akkor inkább használd a közismert YLoD rövidítést és akkor mindenki tudja, miről van szó!
-
DM-Fan
nagyúr
Na, puff, most kiragadtál egy játékot a sokból, amelyik pont PS3-on nagyobb méretű. Most jöjjek azzal az ellenpéldával, hogy a Motral Kombat vs. DC Universe Blu-Ray-en meg van kb. össz. 3 GB adat? Nah. ennyit a méretekről. Megnyugtatlak, a legtöbb PS3 játék nem tölti ki közel sem a BD-t.
A PC-t illetően megintcsak el vagy tájolva: nem kell 200-300 eFt-ot költened PC-re, hogy durva mutatványokat láss. Jó lesz az 130-150 eFt-nak is! Miért ne nyújtana olyan élményt, mint egy PS, ha ugyanazon a kijelzőn játszom, ugyanazzal a játékkal (csak ugye jobb minőségben) ugyanolyan kontrollerrel is akár? Nem értem. Azért ne túlozzunk már, ha fél millás asztali gépet akármikor is lealázott egy PS3, akkor ott valami nagyon nem volt rendben azzal az asztali géppel. Milyen gép volt az? Hűtőgép?
Itt nem az élsimításokról, szűrésekről beszéltem, de akár beszélhetnék arról is. Ha olyan erős a PS3 hardver, mint amilyennek leírod, akkor miért nem várható el tőle, hogy simítson élt, alkalmazzon szűrőket? Vagy jó, ok, ne szűrjön, nem simítson, de futtasson 1920x1080-ban mindent és ahogy írtad, nem kell a szűrő sem, meg a simítás sem. Miért nem teszi? Mert alapból gyenge hozzá a hardver.
Ja, és az Yellow, nem pedig Yellov.
-
heihachi
addikt
A méretekből nem következik egyértelműen, hogy egyik vagy másik játék szebb. Jó példa rá a Tekken 6: 20 giga PS3-on és 7 Xbox 360-on, ami kizárólag a PS3-on HD minőségű és ezáltal jó sok helyet foglaló videók következménye. 7 giga játékhoz hozzácsaptak 13 giga videót
Ettől a játék nem lett szebb, bár az átvezetők nyilván más minőségi kategóriát képviselnek egy megfelelő megjelenítővel. Hogy a GA-nál mi a méretbeli különbség oka, azt nem tudom, de mindkét platformon egyforma ronda és még ráadásul szar játék is
-
DM-Fan
nagyúr
Nagyon súlyosan el vagy Te tájolva! Ki mondta neked, hogy attól, hogy a PS3 játékok BD-n jelennek meg, még tele is van a lemez? Elmondanám, hogy BD-ből is többféle kapacitású létezik és jellemzően a PS3 lemezeken sincs több adat, mint az Xbox DVD-jén. Férne még rá persze, de több, mint félig üresek a lemezek. Alapvetően azért is hülyeség, amit mondasz, mert a multiplatform címeket egyidőben fejlesztik minden platformra, ugyanazok a textúrák kerülnek minden verzióba, csak nem mindegy, hogy az egyes gépek milyen felbontásban tudják megjeleniteni, illetve, hogy tudják-e alkalmazni pl. a csak DX alatt működő effekteket.
De még ha igazad is lenne (nincs), akkor mivel magyarázod, hogy ugyanaz a játék, ami Xbox-on is 720p-ben fut és mezei DVD-n jelenik meg, az miért néz ki jobban és miért fut jobban az Xbox-on?
Azon meg sírva röhögtem, hogy optikai csalódásról beszélsz, meg hogy a fullHD felbontás elrejti a hibákat. Aha. Láttál már olyan grafikát PS3-on amit a Crysis nyújt PC-n? Nem hinném és tudod miért? Mert a PS3 már 720p-n összeszarná magát már pusztán a textúraméretektől, ugyis sehol nem elég hozza a videómemória. Attól gyönyörű a Crysis magas részletezettség mellett, hogy olyan textúraméreteket használ, hogy ihaj. Érdekes módon az sem BD-n jelent meg PC-re, mégis igen brutális. Egy COD sem telepít többet 15 GB-nál a DVD-ről, kicsit mégis kraftosabb PC-n.
-
DM-Fan
nagyúr
Már ne haragudj meg, de ne nézz már teljesen hülyének! Ahhoz, hogy tudd, mikor megy az optika és mikor nem, nem kell szétszedned a gépet, ugyanis hangja is van. Ehhez nem kell netről szednem az infót, ugyanis magam is használom a gépet nap mint nap és be tudom azonosítani, hogy mikor dolgozik az optika, és mikor nem, ugyanis ha csak abból indulok ki, hogy amikor a léptetőmotort hallom, akkor ugye biztosan dolgozik az optika is, márpedig a léptetőmotort igen sűrűn hallom. Pont az a gondom, hogy nagyon is tudom, hogy mikor megy a fej pl. a MW2 alatt, ugyanis úgy dolgozik a léptetőmotor, mint az istennyila. ..és itt mondanék ismét ellent azon véleményednek, hogy nem purcan ki a lépetőmotor csak 10.000 óra után, ugyanis pont a MW2 kapcsán írták sokan külföldi fórumokon, hogy a léptetőmotor is meghalt a gépben. Egyébként meg ha már itt tartunk, az sem egyértelmű, hogy az optika percenkénti leállása/elindulása olyan pozitív lenne az élettartam szempontjából.
-
DM-Fan
nagyúr
Ja (lejárt a szerkesztési idő), ráadásul az meg a másik hülyeség, hogy kevés pénz folyik be a játékokból. Szerinted. Én meg konkrét statisztikákat is tudok neked mondani, hogy miközben a húzócímek sorra jönnek, 5 millió példányokat adnak el a játékokból (pl. Modern Warfare 2) és ebből - és most kapaszkodj meg - alig 5% a PC-s értékesítés aránya, a maradék 95% konzolra fogy el. ...és egyre inkább ez jellemző, sok fejlesztő pont ezért jelentette be, hogy a jövőben PC-re már nem fejleszt. Szerinted ez a Sony-nak mekkora üzlet? Hát k*rva nagy! Nem kevés pénzt tesz ebből zsebre a japán cég és röhög a markába azon szoftverfejlesztők fölött, akik PC-re is fejlesztenek, mert hiába, hogy egyébként már olyan gépeket gyártanak, ami simán porba alázza a PS3-at (nem nagy művészet már manapság, egy 150 eFt-os PC lazán megteszi) és mégis a csak konzolra fejlesztők járnak jól anyagilag, mert a PC-re senki nem vesz játékot a warez miatt. Ettől függetlenül persze a PC-gyártók is jól járnak, hisz a gépeket akkor is megveszik a user-ek, azonban a fejlesztők egyre inkább konzolra fejlesztenek, mert hiába gyengébb a konzol, olcsó, értékállóbb és kényelmesebb még úgy is, hogy fizetni kell a játékokért (mondjuk Box-on már ez sincs így).
-
DM-Fan
nagyúr
A két dolognak semmi köze egymáshoz. Több kopó tényező is van az olvasóban. Az egyik a mechanika és a léptetőmotor, a másik a lézerdióda. A játék egyaránt koptatja a létetőmotort is (nem kicsit), a BD viszont a k. által leírtak miatt inkább csak a diódát, mivel a fej szép egyenletesen mozog. Az meg, hogy játék közben mennyit pihen a dióda, szerintem nem releváns, pláne az olyan játékoknál, amelyek 10 MB-ot sem telepítenek föl (márpedig nagyrészük ilyen), szinte állandóan dolgozik az a dióda.
Azzal az okfejtéseddel meg, hogy a Sony-nak érdeke, hogy előbb tönkremenjen a fej a gépeiben, megintcsak nem tudok egyetérteni, pont azért, mert a Sony magának csinálna problémát ezzel, ugyanis a gépek igen nagy hányadában még a garanciális időn belül beszarik az olvasó, különösen, hogy pl. az USA-ban nagy előszeretettel adják 2 év garanciával a gépet, ahogy japánban is. Egyszerűen arról van szó, hogy a Blu-Ray diódák sokkal rövidebb élettartamúak a nagyobb teljesítmény miatt. Ez nem csak a Sony-nál van így, hanem minden BD-olvasót gyártó cégnél is, ez köztudomású tény.
Miért lenne érdeke a Sony-nak, hogy gépek tömkelegét javítsa garanciában (márpedig igen sokat javít) és cserélje ki pl. a burkolatokat "ingyen" minden javítás során (márpedig kicseréli)? Hülyeség. Egyszerűen ilyen a technológia és kész. Pont emiatt lett igen veszteséges a PS3, mert a Sony még az eladott gépeken is veszített, mert sorra jöttek vissza garanciális javításra.Amúgy meg miből jár jól mégis a Sony? Elárulom: a játékszoftverek utáni jogdíjakból és nem a gépekből.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Formula-1
- OLED TV topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest