- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geault
csendes tag
Ok, köszi, értem. Akkor úgy működik a dolog, hogy standby-ban mind a kettőre tudok hívást fogadni, de ha az egyiken a hívás aktív, akkor a másik addig gyakorlatilag kikapcsolja magát?
A terhelhetőségéről valamit tudsz esetleg mondani? A prociba bízom, a RAM meg a belső memória az ami aggaszt :/ -
spee981
csendes tag
Köszi a tippet, átolvastam amit a 4040-ről írnak, de nem ugyanaz a probléma sajnos legfeljebb hasonló. Legalábbis nálam a hangfelvevővel rögzített hang is csak halk vartyogás: ha fél méterre tartom és normál hangerővel elkezdek beszélni, akkor csak félszavakat vesz fel és torz az egész. Ugyanez van videónál: teljesen elfogadható kép, de a közeli normál beszédhang érthetetlen. A 4040-es tesztvideót már nem lehet letölteni, pedig szívesen megnéztem volna, hogy hasonló-e a jelenség.
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Köszi a tippet és a többieknek is. Ez jó ötlet volt, hogy a google-ba szinkronizáljam fel a telefon névjegyeket.
------------
Prestigio4322esem és android 4.1es Jelly Bean-em van. Háttérnek szerettem volna kitenni egy képet. Megnéztem, hogy a telefon kijelzőjel 800x480as kijelző. Így a számítógépen már előre ekkora méretre alakítottam a háttérnek szánt fotót.
Rátettem telefonra a képet és amikor háttérnek akarom beállítani, akkor a galériában ki kell választanom, hogy a képnek melyik részét tegye ki háttérképnek. Ezt nem tudom kikerülni.Holott én a képnek nem csak egy részét szeretném háttérképnek kiválasztani, hanem az egész képet szeretném, hogy a háttér legyen. Ezért is tettem akkora méretre.
Erre tudtok valami megoldást ? kösziRemélem, hogy jól sikerült megfogalmazni a problémám.
---------------
Egy másik kérdésem, hogy lehet-e úgy kitenni háttérképet, hogy mind az 5 Asztal-on különböző háttér legyen ?, mert most ugyebár kiteszek egy képet és jobbra vagy balra navigálva az asztalok között ugyanaz a háttér marad, csak jobbra, vagy balra csúszik a kép.
köszi szépen.
-
Orionk
senior tag
Miért használok sms-t ?, hát hogyan üzenjek az imserősöknek ?
Nincs mindenkinek androidos készüléke..
Nekem is 10éve van meg a mostani SIM, amit le akarok most cserélni. Ez az első andoridos készülékem, amit 3 hete vettem kb. Eddig a 10 évvel ezelőtt vásárolt telefonom volt.
Tudnál segíteni, hogy hogyan megy ez a google accountos szinkronizálás ?, mert ez jó lenne, ha online lennének az elérhetőségek.
köszi
egyébként nem értem, ezt amit írtál, hogy felülírná egyik sms a másikat. Amíg nem kapom az új sim kártyát a szolgáltatótól, addig nem is tudok sms-t kapni. -
-
Orionk
senior tag
"mert ha elfogy a 680 MB körüli hely, akkor nem fogok tudni hova telepíteni."
de nem fogy el, hiszen kezzel atraktad az sdkartyara! vagyis mar fel is szabadult.-------------
Igen, felszabadul egy része.
Viszont, ahogyan te is mondtad, hogy az adataik mindig ottmaradnak az alkalmazásoknak a balső tárhelyen, annak ellenére, hogy magát az alkalmazást áthelyeztem a vásárolt SDre.Egy idő után olyan sok programnak lesz ott az adata a belső tárhelyen, hogy annyi időre sem tudok feltelepíteni valamit, hogy majd aztán áthelyezzem a vásárolt SDre.
Erre gondoltam, hogy egy idő után nem tudok majd telepíteni.
-
macilacus
senior tag
Bocsi a közbekottyért, de a Prestigiokban a kis Kínai mérnökök megoldották, hogy a beállítások tárhely alatt be tudjad állítani melyik legyen az alapértelmezett írás lemez az SD vagy a telefon memória. Ezen kívül tudsz neki bekapcsolási időzítést adni, de a külön csemege az az, hogy a saját belső ébresztőjén beállított ébresztőre kikapcsolt állapotban is bekapcsol és ébreszt, ami androidban igen rendkívüli
-
Orionk
senior tag
Akkor most nem tudom, hogy hogyan csináljam.
Tehát, akkor pl. nem tudok európa térképet feltenni ?, mert én szeretném gps-t használni. Offline módban is, azaz akkor is mutassa, hogy merre haladok, ha nincs wifi kapcsolat. A szolgáltatón keresztül pedig nekem nem jön internet.
Azért gondolom, hogy nem tudom feltenni, mert mint írtad nem lehet az SD kártyára feltelepíteni, a telefon háttértárán pedig nem lenne hely.
Esetleg fel kéne tenni azt az alkalmazást, ami figyeli a telepítéseket és elintézi, hogy az SD kártyára települjenek ? köszi
-
Orionk
senior tag
köszi, sokat segítesz.
Mostmár tényleg olyat vennék, ami legalább 1 GB RAMmal rendelkezik.
Majd, ha lassan lejár a 2 éves garancia, akkor eladom ezt és veszek másikat. Addig ezzel kell "kibírnom".
Reméljük, hogy addigra már leesik a Samsung galaxy s4 ára, és megvehető áron lesz.Ezzel az SD memóriakártyával és az alkalmazások telepítésével kapcsolatban lenne most egy kérdésem.
Nekem egy 2GBos micro SD kártyám van, amit felismert a telefon. Ez még pár évvel ezelőttről maradt nekem, ezért nem vettem most másikat. Szerinted kellene ennél nagyobb ? Egy 8 GBosat még ki bírnék fizetni, de nagyobbat már nem.
Az Android az alkalmazásokat alapból a telefonra teszi ?, és onnan kell áthelyezni a külső micro SD kártyára ?
Azt meg lehet csinálni ?, hogy az alkalmazást rögtön a külső SDre töltöm le és oda is telepítem fel, a külső SDre ?
Azért is kérdezem, mert ha lehet a külső SDre telepíteni, és kevés lesz a 2 GB, akkor most rögtön kell elmennem venni nagyobb SD-t.Valamint hallottam olyan alkalmazásról is, ami azt csinálja, hogy ha telepítesz valamit, akkor gondoskodik arról, hogy rögtön a külsőre telepítődjön és ne a mobilra. Ismered ezt a progit ?
Szóval ezzel a fenti kérdésekkel kapcsolatban mit ajánlanál ? köszi
Én szeretném, ha a belső beépített háttértár megmaradna a mobilnak, hogy ő saját maga tudjon gyorsan működni.
-
Orionk
senior tag
Köszi szépen a programokat.
Sajnos nekem még nem volt androidos készülékem. Így csak annyit ismerek belőle, amit 1-2 ismerős telefonján láttam. Most ismerkedek ezzel az egész Androiddal.
Azt már tudom, hogy a Google Play áruházba kell regisztrálnom és onnan tudok letölteni.
Gondolom, hogy ezeket a programokat is ott fogom megtalálni, amiket felsoroltál.
köszi
-
Orionk
senior tag
Szia !
köszi
Szóval, akkor előbb - utóbb az EU ezt betiltja, ami azt eredményezi, hogy ha azt írják, hogy 4GB, akkor az annyi is lesz, esetleg csak 1-2száz megával kevesebb.Szegeden vásároltam, és az eladó berendelt még egy ilyet. 2 nap múlvára ígérik, hogy lejön Budapestről. Akkor bemegyek megnézem, és ha azon is kevés a háttértár, akkor marad nálam, amit megvettem. Ha nagyobb, akkor megengedik, hogy azt hozzam haza, amit most rendeltek.
Viszont, akkor ezek szerint nálatok is ennyi helyet ismer fel háttértárként ?
------------------------
------------------------
Egy másik problémám is van, de arra tényleg nem tudott mit mondani az eladó.
512 MB RAM van a telefonban. Kb. pont 1 napja vásároltam és még semmit sem telepítettem rá, csak ismerkedem vele, de már így is csak 50 MB szabad helt van a RAMból. Mi lesz, ha elkezdek telepíteni ?Ha kikapcsolom a mobilt, akkor az sem segít, nem lesz sokkal több hely.
Ezzel kapcsolatban tapasztaltatok hasonlót ?
köszi szépen
-
Orionk
senior tag
köszi
Én egy Prestigio PAP4322 DUO okostelefont vásároltam tegnap. Egy ilyet :
Prestigio MultiPhone 4322 Duo (Dual SIM)Eddigi problémám az, hogy a gyártó honlapján és mindenhol máshol is azt írják, hogy 4GB belső memória van.
Viszont azt mutatja, hogy csak 1,7GB van és abból még valamennyi foglalva is van.Visszavittem az Edigitalba és nem tudtak rá mit mondani. Megrendeltek egy ugyanilyen példányt, ha megérkezik szólnak és bemegyek megnézni, hogy annál is ilyen keveset ismer-e fel.
Egyébként volt bent raktárban egy Prestigio MultiPhone 5000 DUO is. Annál is azt írják, hogy 4GB-t ismer fel és azt láttuk az eladóval, hogy annál is 1,9 GB-t ismer fel.
Ti találkoztatok már ilyen problémával ?
Ha tényleg benne van az a 4GB, akkor mire megy el ?
köszi
-
yo.da
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kedvenc zene a mai napra
- Mercedes topic
- Diablo IV
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Flip 4 256GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP394
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP393
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest