Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• moli.hu

őstag

válasz Orionk #120 üzenetére

en 70 eves ismerosomnek sincs androidos keszuleke, viszont van asztali pc-je, amin tudja futtatni a pidgin-t, ami egy szabvanyos xmpp google talk kliens. De akar a gmail-be bejelentkezve is tudsz igy chatelni

Az smst akkor irnad felul, ha 1) exportalod a regi simkartyad, 2) kuld valaki smst az ujonnan megtudott szamodra 3) berakod az uj simkartyad 4) megkapod az elobb emlitett regebben kuldott smst 5) visszaallitod a lementett smseidet. Azt gondolom, hogy ilyenkor felulirja az osszes smst az elozoleg lementettekkel, magyarul elvesz a 4-ben kapott 1 darab sms. De akkor ez nalad nem problema.
    Sms-ek lementese: menu/Messaging app/(options gomb)/Settings/Import-Export SMS/Export SMS

Kontaktjaid felhobe mentese: menu/People app/(options gomb)/Import-Export/Copy contacts from/sim kartya gondolom, mert nekem nem irja ki, mert nincs semmi kontaktom a simen. Aztan kivalasztod azt a google accountod, ahova menteni akarod. Nekem peldaul van egy privat accountom, de regisztraltam kulon egy ceges accountot, ahol csak a ceges kontaktjaim vannak, igy kulon kezelhetoek, importalhatoak (az en munkahelyemen van egy kozponti adatbazis a dolgozokrol fenykeppel, mindennel, ez kimentheto vcard formatumba, amit megert a gmail, igy beimportalhatom kozvetlen mind a 1000 embert). Es hat ha munkahelyet valtok, akkor csak 1 gombnyomas torolni mind az 1000 szuksegtelen embert a listambol. Plusz meg van egy google accountom ami a baratnommel kozos, ezen az accounton vezetunk egy kozos naptarat (google calendar), ami mindkettonknek szinkronizalodik, ha a masik beleirt, gondolj arra, mintha egy kozos bankszamla lenne.
    Ha megvan az import, akkor egy desktop pc-n bejelentkezel a gmail-be, es bal oldalt a nagy piros mail feliratot atvaltod a contacts-ra, itt szerkesztheted oket, a valtozasok gyakorlatilag azonnaliak lesznek a mobilodon is. Ha sajat biztonsagi mentest akarsz kesziteni a listarol, itt lementheted vcard formatumba az adatokat.

Új hozzászólás Aktív témák