Új hozzászólás Aktív témák
-
gqgq1230
újonc
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni abban, hogy a Prestigio 4322 Duo telefonomon, amikor megvettem (kb.3 hónapja) kaptam és tudtam küldeni mms-t. Most pedig nem!!! A T-mobilos előfizetésemhez be van állítva (ellenőriztem), a készüléken pedig szintén azok a beállítások vannak, amit alapállapotként a készüléketben beállítottak és ami egyébként ugyanaz, mint ami a neten is található t-mobilos segítség.... Van valakinek esetleg ötlete miért nem kapom meg még mindíg ezek után is az mms-eket????!!!! Értesítések jönnek hogy kaptam valamit, de csak egy letöltés gombot mutat, de nem történik vele semmi!!! Ha valaki esetleg tudna segíteniiiiiiiiii???!!!
lennék!! Köszi előre is!!
-
harcsa1960
újonc
válasz
harcsa1960 #171 üzenetére
Nem reagál rá a teló.Még egy kérdésem lenne hogy tudok a kedvencekhez nevet beirni.
-
Cartmenn
aktív tag
Az 12345 vagy nullák de nem tudom mennyi számot kér.Ezek a telóknál általában ha nem változtatod
-
harcsa1960
újonc
Sziasztok,ki tudna segíteni kellene a prestigio 4055 biztonsági kódja.
Nem tudom kikapcsolni a videótelefonálást. -
zoolee10
csendes tag
Sziasztok!
Ma kínáltak nekem egy prestigo4322-öt.
Milyennek találjátok a telót megéri beruházni rá?
Ne olvassam már végig az összes hozzászólást. Illetve mennyi a reális ár most egy 7 hónapos készülékért?Köszönöm!
-
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
macilacus #165 üzenetére
Nekem is 4505van de milyen az mikor kiakad?Amúgy valahol itt(4322 vagy 4055nél)írtam én is hogy a közelség érzékelő elég érzéketlen nekem is,hívás után mikor kinyomnám sokára adja vissza a képernyőt---sokszor inkább nyomom a kikapcsoló gombot hogy előhozza(de addigra sokszor a másik fél gyorsabb
)---de engem is eléggé zavar,csak már megszoktam.
-
macilacus
senior tag
Sziasztok!
Tudom ez nem a 4505 topicja, de talán itt van segítség.
Nem tudja valaki a prestigioknak mi a szerviz kódja? A közelség érzékelőm rendszeresen kiakad és így nem tudom letenni a telefont csak aksi kivétellel ami kicsit idegesítő.A segítséget előre is köszi.
-
barbuspro
újonc
Sziasztok nemrég vettem egy prestigio multipone Papa4 4322 Duo telefont eddig nem volt még okos telefonom. És sehogy nem jövök rá hogyan kell be állítani hogy a hívásnál a számomat mutassa ne pedig azt írja ki hogy magán szám. Köszönöm előre is a segítségeket
-
Cartmenn
aktív tag
Nekem a 4505van de majdnem ez:a CleanMaster-t használom ott van autómata kilövés(van 1 gombos gyorsítása is),hogy fölös folyamatok ne menjenek,meg persze takarító is.Egy újraindítás is segíthet,mert nálam is volt akadozás,meg alkalmazás leállítás főleg játék alatt,mert csak 30-40 mega ram volt szabad,újraindítás után 100 körül mozgott.Azt meg kár számolgatni szerintem,mert lehet hogy a rendszer müködtetéséhez használt memóriát lehet hogy nem is számolja.Az avastot én is levettem mert 100 alá vitte a ramot,bár nem volt akadozás
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Vásároltam 4 hete egy prestigio multiphone 4322es telefont, és android 4.1es Jelly Bean van rajta gyárilag.
Csak 4-5 hete vásároltam és tényleg nem telepítettem fel sok hülyeséget.
3-4 játékot, google mail fiókelérés, youtube alkalmazás, viber, mp3 és videolejátszó,
Még a Facebook alkalmazást sem telepítettem fel, hogy ne ellenőrizze folyamatosan a netet, hanem csak a böngészőből érem el.Szóval az a problémám, hogy kevés a memória, kiírja, hogy LOW MEMORY, a jobb felső sarokban és leállít mindig valamit.
Pl. legtöbbször Facebook on írok az ismerőseimnek és kiírja, hogy LOW MEMORY és leállítja a billentyűzetet. Ilyenkor nem tudom folytatni a gépelést és várom, hogy majd újra elindítsa a billentyűzet alkalmazást és újra gépelhessek.Viszont háttértár sok van szabad a gépemen, mert ebben a telóban egy 4 gigás héttértár van.
Tudnátok valamivel segíteni ?, esetleg egy tisztító alkalmazás jó lenne ?, amivel a cache-t kiüríti ?, vagy nem a cache-el van baj ?
Ja, meg bemegyek a futó alkalmazásokhoz és ott alig fut valami, de az 512 MB memóriából csak 10 MB a szabad mindig. PEdig, ha összeszámolnám a kimutatott alkalmazások foglalt memóriáját, akkor alig lenne az 512 ből csak 150 foglalt.
Tehát ezek szerint a háttérben futhat valami.
Légyszives segítsetek valamivel, ha tudtok. köszi
üdv.,
-
Geault
csendes tag
Másik kérdés 4322-es vagy 4505-t használókhoz: érdemes rá szerintetek képernyővédő matricát ragasztani? Jó anyagnak tűnik, de nem tudom mire elég. Ha jól tudom Gorilla Glass csak a 4500-ban van.
-
Geault
csendes tag
válasz
Cartmenn #157 üzenetére
Bocsi, kicsit eltűntem.
A GPS-t úgy tudod próbálgatni, hogy letöltesz egy offline navigációs programot, és mondjuk amikor valahova mentek vidékre, vagy fel pestre, akkor megnézni, hogy mennyi idő alatt talál jelet, milyen sűrűn veszíti el azt stb. A pozíció meghatározásnál tölts le előtte EPO és A-GPS adatokat, elvileg az segít rajta.
Nálam a GPS összeszedte magát, végre talált jelet viszonylag tűrhető időn belül, viszont meglehetősen pontatlanul érzékel. Ez autópályán mondjuk tök mind1, de a városban igen csak bosszantó, hogy szerinte a szomszédos kettő- három párhuzamos utcából bármelyikben lehetek jóformán...
Az alsó érintők világítása nálam is gyenge, de szerintem ez pont jó...mmint a lényeg az, hogy vak sötétben is lássad, arra elég. Tény, hogy a samsungoknak erősebb, de engem egyáltalán nem zavar, samsungról váltottam. -
Geault
csendes tag
-
Cartmenn
aktív tag
A fülhallgatót hasonló agybadugós(a volt walkman mobil) Sony-val hasonlítva (winamp-al--sajnos nem pro ezért nem tudok rá magasat és mélyet adni,ezeket mindig odacsavarom)--a mély az gyengébb,a magas hasonló,persze ha a telót hasonlítanám a régi W300as sony-m hoz-az 10es ez max 6os.Képet ugye raktam fel,a mozdony azért nem annyira tragédia,de a háttér,előtér(fű a mozdony előtt)az szerintem is gyenge--de nálam ezeket extra dolognak tartom,ha hirtelen kell arra jó,jobb képre meg az erre a célra gyártott fényképezőt használom.Kérdezném tőled hogy a közelség érzékelő megfelelően működik?--mert ha ha telefonálás után kinyomnám nálam nagyon lassú a képvissza adás--10ből 1szer talán jó.Pedig ha felhívok valami ingyenest és kitakargatom az érzékelőt hogy jó lássam ,akkor nincs gond vele.köszi
-
moli.hu
őstag
a háttérbe tett appokat elaltatja és gyorsan lekilleli nálam, ez pl. torrent kliensnél nem tudom mennyire jó dolog
ha a torrentkliens service (szolgaltatas)kent fut, akkor nem killezi. Az allando futast igenylo appok, mint peldaul a chatkliensek normalis esetben servicekent futnak.
-
Geault
csendes tag
Végül is vettem egy készüléket, de inkább a 4505-ös mellett döntöttem az 1800-as aksija miatt, de ezen kívül, meg a kép átlón kívül ugyan az a két gép. A kép nagyon szép, bár zavaró lehet elsőre az automata fényerő szabyálzás, azonban ez kikapcsolható. A sebessége szerintem teljesen korrekt, nem lassul, mindent futtat. Dual SIM-et szépen kezeli, be lehet külön állítani, hogy melyikről akarod az adatforgalmat, vagy, hogy alapértelmezettbe melyikről akarod a hívásokat sms-eket bonyolítani stb.
A kamera képe közepes, ahhoz képest, hogy nyolc megapixeles egyenesen szar, de ez van. A 4322-esen van led vaku, a 4505-n nincs. Van jópár Prestigio app, de ezeket könnyen el lehet távolítani. Egyetlen dologgal volt idáig bajom, az pedig a GPS jel, ezt nehezen találja, még pozíció frissítés után is...tapasztalt még valaki ilyet a Prestigioján?
Még hasznos dolog a már leírt lekapcsolt állapotból való ébresztés, tetszik a stílusos bőrtok, a headset amit adnak hozzá állítólag nem vmi jó hangminőségű, de még nem próbáltam ki.
A RAM egyelőre elégnek bizonyul, annyi kompromisszumot kell csak kötni, hogy a háttérbe tett appokat elaltatja és gyorsan lekilleli nálam, ez pl. torrent kliensnél nem tudom mennyire jó dolog
Összességében bár még csak egy napja tesztelem, szerintem nagyon jó vétel volt. Egy simmel folyamatos nyomkodás mellett kibír egy napot, kettővel már netszes. -
moli.hu
őstag
gyorstarcsazas: tarcsazo app (telefonkagylo ikon)/tarcsazo tab (telefonkagylo ikon)/options gomb/speed dial
vagy tudsz kitenni widgetet direkt linkkel egy emberre vagy egy telefonszamra.
vagy bejelolod kedvencnek az embert, igy a kedvencek listaban ott lesz.
de javaslom, hogy ulj le a telefonnal, es nyomogasd meg minden menupontjat, nezd meg, hogy mit csinalnak. Igy mar regesreg megtalaltad volna a fentieket, sot, olyan dolgokat is, amirol meg nem is tudod, hogy tudja a telefonod. -
notivi
csendes tag
Sziasztok! Prestigio 4322 tulajdonos lettem, sokat segített a választásban a fórum, köszi utólag is! Egyúttal segítséget szeretnék kérni, hogy tudok neveket kitenni "gyorshívásként" Mindig bele kell mászni a névjegyekbe és keresgélni??
Köszi!
-
Cartmenn
aktív tag
Nekem 4505öm van de a hardver ugyan az
1800as akksi)3 napot kibír ha csak telefonálásra használom(persze nem napi sok óra) Teló memória szabadon több mint 1.5 Gb--még mindig van 660megám(van még belső memória ez is a 4Gb-ból van--ebből van még vagy 250Mb)azt hogy telepítéskor a teló mit hova telepít és miért azt nem tudom,de szándékozok bele venni kártyát.Ram felesleg az 512-ből nálam kb.150Mb-van nekem még akadást nem okozott(ram felszabadítást azért működtetek)A Minion rush,Temple run simán futnak,nagyobb terjedelmű játék nincs rajta.Ha a másik számodon hívnak és fontos is majd visszahívnak,engem sose érdekelt hogy az is elérhető legyen ha a másikon beszélek,mert akkor most a másikat lerázom vagy tartsa,ide oda ugráljak ha mindkettő esetleg fontos?És a külső led nekem nagyon hiányzik nem tudom a 4322ben van-e---benne volt az is a tarsolyban,a 4505melett a nagyobb akksi és nagyobb kijelző(majdnem akkora teló méret mellett)döntött
-
moli.hu
őstag
A terhelhetőségéről valamit tudsz esetleg mondani? A prociba bízom, a RAM meg a belső memória az ami aggaszt :/
az a baj, hogy en ezek utan rossz informacioforras vagyok, mert en valoszinu soha tobbet nem veszek magyarorszagon kisebb eletronikai eszkozt. Az 512mb ram nekem fel ev androidozas utan mar keves lett.
-
Geault
csendes tag
Ok, köszi, értem. Akkor úgy működik a dolog, hogy standby-ban mind a kettőre tudok hívást fogadni, de ha az egyiken a hívás aktív, akkor a másik addig gyakorlatilag kikapcsolja magát?
A terhelhetőségéről valamit tudsz esetleg mondani? A prociba bízom, a RAM meg a belső memória az ami aggaszt :/ -
Geault
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretnék venni egy ilyen telót és van pár kérdésem felétek, tapasztaltabb felhasználók felé:
Eddig egy Samsung galaxy Gio-t használtam, amit pont azért cserélnék le, mert lassú és a belső tárhelye alkalmazásoknak kevés volt (186 mega). Ha jól értem, akkor itt ugyan ez 786 mega az alkalmazásoknak, illetve rootolás nélkül is megoldható, hogy az sd kártya kompatibilis appok menjenek automatikusan sd-re?
Illetve nekem kevésnek tűnik az 512 mega RAM is. Írtátok, hogy az Android differenciál az appok között és killeli őket ha kell okosan, ez rendben is van. Ez valóban ilyen hatékonyan működik? Mondjuk elbír egy facebook app, fb messenger, gmail, internet és egy hírolvasós app egyszeri megnyitását? Mik a tapasztalatok terhelésre?
A procijáról meg a vezérlőjéről jókat lehet olvasni, jobb mint az S duoS pl a Samsungtól, használt valaki esetleg ilyet előtte?
Illetve még az a kérdésem, hogy a dual simes megoldás jól működik-e? Nem fordul elő pl az a tipikus hiba, hogy ameddig az egyiken beszélek, addig a másikon kapcsolhatatlan vagyok (és nem mondjuk egy pittyegő hanggal jelzi, hogy a másikon keresnek), a standby állapot dual standby-e, ki lehet-e jelölni, hogy melyikről menjen a mobilinternet stb.?Köszi a válaszokat, most beszéljetek le róla ha nem jó!
-
spee981
csendes tag
Mikrofonproblémára reagáltak valamit esetleg? Azóta volt szerencsém letesztelni a kihangosítást is, és ugyanúgy gyenge a minőség, a normál hangerejű beszédet csak szaggatott sustorgásként viszi át.
A kihangosított hangminőséget összevetettem egy mezei Nokiával és egy Prestigio 3540-ével (asszonyé), és mindkettő toronymagasan veri a 4322-t. A 3540 a videonál, diktafonként, és kihangosítva is. Az eddigi tapasztalatokat összegezve egyre inkább tartok tőle, hogy a 4322 mikrofonjának az érzékenységével lesz probléma mégis, és nem szoftver (zajszűrés vagy AGC, amikre korábban tippeltem).
De jó lenne valamiféle állásfoglalás a Prestigio-tól mielőtt végképp lemondok a reményről. Ha nagyon nem válaszolnak Neked, megkeresem őket én is, hátha a "tömeges" hibajelzés hatására hamarabb mozdulnak.
-
macilacus
senior tag
Ha jól tudom ICS-től tudja az android.
A barátaid beírják a keresőbe a playon, hogy screenshot és mazsoláznak -
Orionk
senior tag
válasz
macilacus #69 üzenetére
Szia !
köszi neked is és moli.hu-nak is.
Sikerült is azóta screen-t csinálnom, a lefelé halkító és kikapcsoló gombot kell egyszerre nyomni.
Viszont havernak ZTEBlade 1es van és régebbi andorid. Másik havernak meg valamilyen Xperia, de azon is régebbi andorid van. Nekik nem működik így a screen készítés.
Ez mitől függ ?, az andoridtól ?, vagy telefontól ?
Ők honyan tudnak screen-t készíteni ? köszi szépen.
-
yo.da
csendes tag
Felvettem a kapcsolatot a Prestigio Magyarországgal. Kértek tesztvideot, küldtem, kiváncsi vagyok mit mondanak....
-
spee981
csendes tag
Köszi a tippet, átolvastam amit a 4040-ről írnak, de nem ugyanaz a probléma sajnos legfeljebb hasonló. Legalábbis nálam a hangfelvevővel rögzített hang is csak halk vartyogás: ha fél méterre tartom és normál hangerővel elkezdek beszélni, akkor csak félszavakat vesz fel és torz az egész. Ugyanez van videónál: teljesen elfogadható kép, de a közeli normál beszédhang érthetetlen. A 4040-es tesztvideót már nem lehet letölteni, pedig szívesen megnéztem volna, hogy hasonló-e a jelenség.
-
-
spee981
csendes tag
Elsőre én is a 4055-öst néztem ki, mivel kisebb, de utánaolvasva kiderült amiket moli is írt: a 4055 szenzorokkal nincs olyan jól ellátva mint a 4322. A 4322-essel nekem egyedül ez a már korábban említett hangfelvétellel kapcsolatos gondom van. Erre egyelőre nem reagált senki, úgyhogy lehet hogy csak én fogtam ki egy hibás darabot. Ha másnál is rossz, akkor pedig még mindig lehet hogy SW, mert telefonáláskor jó minden, csak diktafonként és kameraként használhatatlan a telefon, akkor is csak a szavak eleje torzul. Arra tippelek hogy az AGC vagy a zajszűrés okozhat ilyet, de nincs tapasztalatom más készülékekkel, csak találgatni tudok (és várom hogy valaki esetleg megnézze magánál
).
-
hekman
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy állapot LED van-e a gépen, én nem találtam leírásban, azaz ha jön üzi, vagy nem fogadott hívás, akkor villog-e valami. Gondolom ez vonatkozik a töltésre is, ha igen.
Köszönöm: hekman
-
spee981
csendes tag
-
moli.hu
őstag
epp azert kell kivalasztani, hogy melyik reszet akarod a kepnek, mert csuszik a hatter. plusz fekvo helyzetben megmarad a hatter orientacioja, tehat az allo ember tovabbra is allo marad. Mivel most ezt szivas kezzel megoldani, szerintem inkabb keress ra egy appot, ami egy 12 megapixeles oriasfotobol elkesziti neked a hatteret es kirakja.
Az 5 kulonbozohoz szerintem masik launcher kell. -
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Köszi a tippet és a többieknek is. Ez jó ötlet volt, hogy a google-ba szinkronizáljam fel a telefon névjegyeket.
------------
Prestigio4322esem és android 4.1es Jelly Bean-em van. Háttérnek szerettem volna kitenni egy képet. Megnéztem, hogy a telefon kijelzőjel 800x480as kijelző. Így a számítógépen már előre ekkora méretre alakítottam a háttérnek szánt fotót.
Rátettem telefonra a képet és amikor háttérnek akarom beállítani, akkor a galériában ki kell választanom, hogy a képnek melyik részét tegye ki háttérképnek. Ezt nem tudom kikerülni.Holott én a képnek nem csak egy részét szeretném háttérképnek kiválasztani, hanem az egész képet szeretném, hogy a háttér legyen. Ezért is tettem akkora méretre.
Erre tudtok valami megoldást ? kösziRemélem, hogy jól sikerült megfogalmazni a problémám.
---------------
Egy másik kérdésem, hogy lehet-e úgy kitenni háttérképet, hogy mind az 5 Asztal-on különböző háttér legyen ?, mert most ugyebár kiteszek egy képet és jobbra vagy balra navigálva az asztalok között ugyanaz a háttér marad, csak jobbra, vagy balra csúszik a kép.
köszi szépen.
-
spee981
csendes tag
Üdv mindenkinek! Pár hete vettem egy 4322-est, és összességében jó kis telefonnak tartom, bár nincs sok viszonyítási alapom.
Ami bosszantó, és gyanús nekem az a hangfelvétel. Videó visszajátszáskor vettem észre először, hogy rettenetesen torz hangot rögzít a telefon, és utána több célappal (pl. Rehearsal Assistant) is kipróbáltam kifejezetten a hangrögzítést: az eredmény elég siralmas. Határozottan ordítani kell, hogy ne legyen nagyon hiányos/torz a rögzített hang. Ha normál beszédhangot rögzítek, vagy nincsenek igazán hangos zajok, akkor méla csendet vesz fel, néha felgurgulázó szótöredékekkel tarkítva. Arra lennék kíváncsi, hogy más is felfigyelt-e már erre, vagy csak én fogtam ki egy hibás darabot? Előre is köszi!
Üdv: G -
macilacus
senior tag
Próbáld ki a MyPhoneExplorer, minden telefonszámot, sms-t, naptárbejegyzést, hívásarchívumot le tudsz vele menteni és vissza is tudod tölteni. Biztonsági mentés is készíthető vele. Bár az sms-t csak (biztonsági mentés-visszaállítással) tudod visszarakni, viszont a számítógépen tudsz minden sms-t archiválni és visszanézni.
-
Cartmenn
aktív tag
Alkalmazásoknál a "Személyek"----bal menü gomb----import/exp.----itt hogy honnan és utána hová.Vagy ha felrakod a Go Contacts alkalmazást és elindítva----bal menü gomb----ennél is exp/import----és ott van hogy honnan hová(ennél lehet az sd kártyára is) és van olyan menü pont "személyek"-----bal menü-----megjelenítendő névjegyek és itt is választani......
-
moli.hu
őstag
en 70 eves ismerosomnek sincs androidos keszuleke, viszont van asztali pc-je, amin tudja futtatni a pidgin-t, ami egy szabvanyos xmpp google talk kliens. De akar a gmail-be bejelentkezve is tudsz igy chatelni
Az smst akkor irnad felul, ha 1) exportalod a regi simkartyad, 2) kuld valaki smst az ujonnan megtudott szamodra 3) berakod az uj simkartyad 4) megkapod az elobb emlitett regebben kuldott smst 5) visszaallitod a lementett smseidet. Azt gondolom, hogy ilyenkor felulirja az osszes smst az elozoleg lementettekkel, magyarul elvesz a 4-ben kapott 1 darab sms. De akkor ez nalad nem problema.
Sms-ek lementese: menu/Messaging app/(options gomb)/Settings/Import-Export SMS/Export SMSKontaktjaid felhobe mentese: menu/People app/(options gomb)/Import-Export/Copy contacts from/sim kartya gondolom, mert nekem nem irja ki, mert nincs semmi kontaktom a simen. Aztan kivalasztod azt a google accountod, ahova menteni akarod. Nekem peldaul van egy privat accountom, de regisztraltam kulon egy ceges accountot, ahol csak a ceges kontaktjaim vannak, igy kulon kezelhetoek, importalhatoak (az en munkahelyemen van egy kozponti adatbazis a dolgozokrol fenykeppel, mindennel, ez kimentheto vcard formatumba, amit megert a gmail, igy beimportalhatom kozvetlen mind a 1000 embert). Es hat ha munkahelyet valtok, akkor csak 1 gombnyomas torolni mind az 1000 szuksegtelen embert a listambol. Plusz meg van egy google accountom ami a baratnommel kozos, ezen az accounton vezetunk egy kozos naptarat (google calendar), ami mindkettonknek szinkronizalodik, ha a masik beleirt, gondolj arra, mintha egy kozos bankszamla lenne.
Ha megvan az import, akkor egy desktop pc-n bejelentkezel a gmail-be, es bal oldalt a nagy piros mail feliratot atvaltod a contacts-ra, itt szerkesztheted oket, a valtozasok gyakorlatilag azonnaliak lesznek a mobilodon is. Ha sajat biztonsagi mentest akarsz kesziteni a listarol, itt lementheted vcard formatumba az adatokat. -
Orionk
senior tag
Miért használok sms-t ?, hát hogyan üzenjek az imserősöknek ?
Nincs mindenkinek androidos készüléke..
Nekem is 10éve van meg a mostani SIM, amit le akarok most cserélni. Ez az első andoridos készülékem, amit 3 hete vettem kb. Eddig a 10 évvel ezelőtt vásárolt telefonom volt.
Tudnál segíteni, hogy hogyan megy ez a google accountos szinkronizálás ?, mert ez jó lenne, ha online lennének az elérhetőségek.
köszi
egyébként nem értem, ezt amit írtál, hogy felülírná egyik sms a másikat. Amíg nem kapom az új sim kártyát a szolgáltatótól, addig nem is tudok sms-t kapni. -
moli.hu
őstag
az smseket le tudod menteni az sdkartyara alap android menubol. Ezzel az a baj, hogy a 2-3 nap alatt kaphatsz uj smst, amit felul fogsz irni a visszamasolassal (szerintem. egyebkent miert hasznalsz meg mindig sms-t?
), de megoldhato, ha a simkartya kivetelelnek es visszarakasanak idopontjanak kulonbseget minimalizalod.
A kontaktokat mar reg a google gmail contacts-ban kellene tarolnod, szinkronizald fel oket, igy tokmindegy, hogy csereled a simkartyat, a telefonon es foleg a google accountodon lesz az adat. Elonyok: pc-n tudod szerkeszteni oket, kontaktnak lehetnek emailcimei, lakcimei is, igy tudsz nekik kozvetlen levelet kuldeni, hozzajuk elnavigalni, ha telefont cserelsz, a google accountbol automatikusan leszinkronizalodik, stb -
Orionk
senior tag
Sziasztok !
4.1es Jelly Bean androidom és Prestigio 4322 telefonom van.
Olyan alkalmazást keresnék, amivel a sim kártyáról az összes telszámot és sms-t át tudnám menteni a telefonra. Majd 2-3 nap múlva a telefonról vissza a sim kártyára.
Azért lenne erre szükségem, mert szolgáltatót váltok úgy, hogy a telszámom megmarad. Elveszik a sim kártyát és így elveszik minden, ami rajta volt, majd adnak egy újat.
köszi szépen
-
-
yo.da
csendes tag
4322 tulajok!! A telefon nagyon durván elkezdett merülni , ugy gondoltam jobban mint kellene ( minimum fényerő, minden lekapcsolva csak wifi ) 1 perc 1%. Mivel miskolci vagyok és tölem 20 percre van a szerviz ezért személyesen bevittem. Korrektek voltak a srácok , 10 körül vittem be és 16 órára mentem érte. Alaplapot cseréltek és aksit. Ez tegnap volt, sokkal tovább birja mint a megvételkor. 94% volt mikor átvettem folyamatos nyomkodás, tesztelés automata fényerő, folyamatos net, újra belakása a telefonnak, meg direkt kinoztam h meddig birja. Extrém modon kezeltem. 7.14 percet ment nagyon minimális alvo modba és még 12% maradt mikor töltöre raktam éjszaka. Akinek esetleg ilyen problémája van érdemes megcsináltatni.
-
Orionk
senior tag
Ebben nem tudok segíteni.
Az én ugyanilyen készülékem ezen a téren nem volt hibás. Viszont lentebb írt valaki erről, hogy neki is ugyanilyen hibája volt és ő visszavitte.
Nekem a GPS-el van problémám. Alig talál műholdjelet a készülék. Viszont mint kiderült ez ennél a típusnál gyárilag hibás. Tehát a 4322es gyengén fog jelet.
Egyébként nagyon jó készülék.
-
powers
tag
válasz
Cartmenn #105 üzenetére
nem mindegyiknél,azt hiszem akkor abból már jó nagy anyázások lennének
.de nem tudom hogy min múlik.nekem csinálta a 4055-ös,visszavittem,kértem helyette 4500-ást, 4.0.4 essel kaptam,ráengedtem a 4.1 es frissítést,és minden bekapcsolásnál csinálja,kivéve t mobilos kártyával
-
Cartmenn
aktív tag
A 4505 -nek szerencsémre nincs kártyás (tmobil+voda van benne) problémája.Teszteltem amikkel itt szokták,és meg is találtam az áruházban QUADRANT STANDARD: 3371-----SMARTBENCH 2012 PROD: 2528---GAMES:1832----ANTUTU BENCH:6899.
-
powers
tag
"már az első bekapcsoláskor és azóta is minden bekapcsoláskor az "Unfortunately the process com.android.phone has stopped." illetve most már a "Sajnos a com.android.phone folyamat leállt." hibaüzenet fogad."
Ez a hiba a 4.1 es androidos prestigioknál vodás és telenoros kártyákkal jön elő,t-mobilossal nem.Állítólag még nincs rá javítás,de igyekeznek...
-
moli.hu
őstag
az ofw gondolom "Over-the-air FirmWare". ami ugyanaz, mint a "firmware" csak online csatornan erkezik. amibol neked a legujabb van fent az eszkozon.
szerintem vidd vissza. en ha dobozbol kibontas utan bamilyen hibaval talalkoznek, nem pazarolnam ra a draga idom, hogy en javitsam meg, amit a gyar elcseszett, rakjak ossze rendesen. Vissza is vittem a prestigio 4040-em egy ilyen hiba utan. Egyebkent a magyar jog szerint nem vagy koteles a prestigios futargarancias modszert igenybe venni, az eladonak is vissza kell vennie azt garanciaztatasra (3 napon belul penz vissza, internetes rendelesnel 7 nap). 3 napon belul nincs szervizeles. -
TaKy99
csendes tag
Sziasztok
Tegnap vettem egy 4322-t. már az első bekapcsoláskor és azóta is minden bekapcsoláskor az "Unfortunately the process com.android.phone has stopped." illetve most már a "Sajnos a com.android.phone folyamat leállt." hibaüzenet fogad.
A webáruház azt írta vissza, hogy "Próbáld meg frissíteni, és ha nem működik úgy sem, akkor jöhet vissza és cseréljük!"
Csak azt felejtették el,hogy hogyan, most meg már hétvége van, így nem választ nem egyhamar kapok.
És nem találom a neten, hogyan lehetne a firmware-t újrahúzni,mert a Prestigio oldalán hivatkozott OTA szolgáltatás ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.otaupdater&hl=hu) azt írja, hogy a készüléket a fejlesztő nem támogatja.
Abban tudna valaki segíteni, hogy hol találok hozzá a OFW-t? és természetesen uploadert hozzá?A készülékben található gyári adatok visszaállítását már próbáltam, de a hiba ezzel nem szűnt meg.
Egyébként a hiba ellenére a telefon elnyerte tetszésemet, úgyhogy jó lenne, ha sikerülne ezt megjavítani... Sok kedvem nincs postázgatni meg 1-2 hétre visszaállni a 2 telefon cipelésére
amíg a szerviz megnézi és ha jogos akkor megjön a csere készülék.
Illetve még egy furcsaság a Google Chrome böngésző fut valakinek a telefonján?
A marketből letöltődik, feltelepül, még el is indul, de kb 2-3 másodperc múlva hibaüzenet nélkül bezáródik az alkalmazás. Azért az elég furcsa, hogy egy Google oprendszeren egy Google alkalmazás ne működjön. -
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Ti honnan szoktátok letölteni a facebook alkalmazást az okostelefonotokra, az újabb androidokra ? Pl. Nekem 4.1es jelly bean android van.
A google play áruházban néztem, de ott amit találtam alkalmazást azt a véleményezők csak szidták, és lehet, hogy vírusos.
Köszi
-
moli.hu
őstag
na. hat, nem ertek hozza, de szerintem itt az lcd-kijelzo foliaja/maszkja serult a gyartaskor. Tehat ez nem pixelhiba. Erre nem vonatkozik az ISO pixelhiba-szabvany, igy ezt cserelniuk/javitaniuk kell. En azt javaslom, hogy egeszen addig csereld es csereld, mig nem kapsz egy ilyen hiba nelkulit. (Vagy penzt vissza es masik boltban talan masik importortol masik szallitmanyt kaptak.) Lehet ugyanis, hogy egy pakknyi foliat tonkretett a gyarban a munkas, igy egy egesz szeria hibas lett. Vidd vissza.
-
massa00
csendes tag
Bocsánat így már jobb: http://i134.photobucket.com/albums/q92/AlexAlly_photos/WTF-sensor.jpg
http://forums.androidcentral.com/verizon-droid-dna/245988-slight-screen-defect-what.html és most ilyen mint a középső képen -
massa00
csendes tag
ÁÁÁ Köszi! Valami ilyesmi, de totál szemből nem nagyon látszik csak ha elfordítod!
http://s134.photobucket.com/user/AlexAlly_photos/media/WTF-sensor.jpg.htmA mostaninál egy kicsit halvány , de akkor ez mi is? -
moli.hu
őstag
kerlek, rakd fel az altalam irt appot.
Valaki azt mondta, hogy egy led égő kisült és csak világít nincs színe.
ez butasag, az lcd-kijelzo nem igy mukodik!erdemes volna utanaolvasnod, hogy mukodik az lcd-kijelzo, a maszk, a szinszurok, a ledes hattervilagitas, szerintem utana jobban le tudnad a hibat.
lehet, hogy stuck pixeled van, lehet, hogy a maszk vagy a szinszuro felszakadt. google kepek es meg google kepek -
massa00
csendes tag
Nagyon köszönöm a válaszokat! Egy kicsit pontosítok. Amikor kicserélték a telefont akkor ők adtak egy újat és én akkor adtam csak vissza a másik telefont. Tehát nem ugyan azt kaptam vissza.A pötty az minden olyan alkalmazásnál látszik ahol világos a képernyő.(pl. skype..) Egy kicsit meg kell billenteni a telefont és olyan mintha egy kis égő ott jobban világítana.(olyan középtájt, de most arrébb van) Más forgatásban sötét folt mintha koszos lenne. Valaki azt mondta, hogy egy led égő kisült és csak világít nincs színe. Hát ezt én nem tartom kezdésnél jó dolognak. A peremet úgy értettem, hogy szinte teljesen oldalról nézve a 4 oldalt jobban le van ragasztva a képernyő így van egy perem, viszont közép tájt síkba van. Amúgy nagyon tetszik a telefon. Mondjuk azért kíváncsi lennék, hogy mennyi a sugárzása?.
-
moli.hu
őstag
a magneses erzekelot ki tudod probalni ezzel az appal - bar mintha masok azt irtak volna, hogy a 4505-el mukodik.
a tok szorulasat meg tudod oldani, ha a zart felen kilyukasztod, igy a levego szabadon bearamlik, nem kepzel vakumot, mikor kihuzod. -
Cartmenn
aktív tag
A 4505 típus:az akksisja(1800as) nálam kibír 2 napot persze nem sokat wifizve---mágneses érzékelő szerintem ebben sincs----gyorsulás mérő van----közelség érzékelő is van----nincs külső kis led a töltéshez vagy a nem fogadott sms és hívások visszajelzésére----le lehet kapcsolni bármelyik sim-et vagy persze mindkettőt------viszont nem lehet külön csengőhangjuk,persze személyeknek lehet-----jó a bőrtok,de kicsit szorulós mert bejáratós-------a fülhallgató agybadugós----a kijelző erős fényben elég gyengusz,de hát nem egy IPS---gyorsasággal nincs gondom----a hátulja kicsit recés,nemcsúszós---szerintem kicsit hosszabbakat kell "húzni" a képernyőn hogy váltson----külső hangerő jó.Több most nem jut eszembe és a G-smart 1345-hőz viszonyítottam.
-
Orionk
senior tag
Én 1 hete vettem egy Prestigio 4322est.
Én is visszavittem, de más miatt. A GPS alig talál műholdat. Kb. 50esetből 2szer.
Utólag kiderült, hogy ez tipushiba ennél a típusnál. Megnéznéd légyszi, hogy nálad könnyen talál-e műholdakat ? A Sygic offline térkép alkalmazást telepítettem fel erre a célra.Ja, és fontos, hogy Wifi legyen kikapcsolva és csak a GPS legyen bekapcsolva, mert offline térképet használnék. köszi
A Te problémád :
Én ilyeneket nem láttam a telefonon. Ha szegedi vagy, akkor találkozhatunk és megmutatom.
Folt ?, világos pötty ? Hát ilyen az enyémen nincs sehol.Mélyebb a 4 szélénél ? Huh, ezzel mire gondolsz ? A telefon szélén végigfut egy krómozott csík. Ez a krómozott csík a 4 saroknál alig 1 miliméterrel magasabb mint a kijelző. Erre gondoltál ?
-
moli.hu
őstag
ezert ne rakj fel egy telefonkonyv appot (amugy se rakj fel), rakd fel a dead pixel test appot, azzal nezd meg a kepenyot. Nalad a hattervilagitas lesz hibas, lattam mar ilyen "ujjas" fatyolosodast televizioban is.
egyebkent ugyanazt a peldanyt kaptad vissza szerintem, az imei-szamot osszehasonlitottad azzal, ami regen volt? (mindig ird fel a szamla aljara az ujonnan vasarolt keszulek sorozatszamat) Miert nem nezted meg a boltban az uj keszuleket? Ott meg azonnal visszaadhatod, ha nem megfelelo.
ha az osszeszereles hibas, akkor csak ezzel az apro indokkal is visszaadhatod 3 napon belul (internetes rendeles eseten 7 nap), es kerhetsz cseret. 3 napon tul mar csak javittatni lehet, de ilyen kozmetikai hibat nem hiszem, hogy elismernenek.
-
Cartmenn
aktív tag
Nekem 4505ös van ,persze az más felbontású és méretű annál nem látok ilyeneket---csak ha sokat nézem nekem is kezdődik
.Felülről szerintem minek nézegetni, onnan az enyémnek is rossz a betekintési szöge(akkor homályos is és színtelenedik)És ne csak a telefonkönyv alatt nézd hanem más alkalmazások alatt hogy ott produkálja e a foltjaidat!És cseréld le a a telókönyvet a Go contacts-ra hátha ott nem lesz.
-
massa00
csendes tag
Kérlek segítsetek!
Vettem egy prestigio 4322 duo sim kártyás telefont. A megvétel után visszavittem, mert ha pl. a telefonkönyvbe megyek ami nagyon világos akkor egy kicsit alulnézetből nézve volt egy folt, egy világos pötty úgy közép tájon. Felül nézetből ujj formájú hullámok vannak, mintha valaki megnyomná a képernyőt és az ujj formából 3 lenne.( vagy esetleg ott erősebb lenne a fény) Egy hét múlva kicserélték. Most kapcsoltam be és ismét van egy világos pötty a képernyőn + azok a hullámok. Kérem azokat akiknek van ilyen, hogy nézzék már meg mert én a sírás határán vagyok. Nekem ez nagy ajándék de számomra drága is hogy hibásan elfogadjam. Még egy kérés, ha körbenézzük a képernyő peremét akkor másnak is mélyebb a 4 szélénél?Oldalról nézve középen van csak egy síkban? Segítsetek kicseréltessem újra? Nagyon köszönöm! -
Orionk
senior tag
A 4.1.es Jelly Bean androidnál be lehet azt állítani, hogy a menüben a gyári és a feltelepített alkalmazások NE ábc sorrendben legyenek, hanem a feltelepítés sorrendje szerint ?
köszi
-
Cartmenn
aktív tag
Végül a 4505 típust vettem(talonban volt a G-smart 202+ is),az első benyomásokról majd írok,de föleg a G-smart 1345 típushoz tudok viszonyítani mert azt cseréltem
-
-
d.toth91
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés:A T9-et hogyan hozom elő? -
Orionk
senior tag
Ne veszekedjetek.
Mindenki elmondja a véleményét.Egyébként a GPSel van gondom. A 4322ben működik a gps, ugye ? Elég nagy szivatás lenne, ha nem működne. Mégis mit képzelne a gyártó, akkor ?
Délután egyszer sikerült beállítanom és még navigált is, és pofázott is a gps.
Azóta egyszer sem. A sygic et használnám.
Véleményetek ? Várakozik a jelre. Van valakinek ilyen típusa és használja ?
köszi
-
macilacus
senior tag
moli.hu itt leírta, hogy kell képernyő képet készíteni, talán csak annyit hozzá, hogy a telefonodon a Pictures/Screenshots elérési úton találod meg a mentett képeket.
A fenti képen láthatod a belső tároló össz méretét: 1017.3 MB, szabad: 371.5 MB
Nekem jelenleg 59 alkalmazás van telepítve ebből egy sincs az SD-re áthelyezve és így van még ennyi szabad helyem. Az SD-re bőven rá érsz akkor átrakni bármit ha reklamál a telefonod, hogy nincsen helyed.
Ha nagy méretű programot telepítesz (akár több GB), akkor annak csak egy kis része, a működtető rész kerül a 1017,3 MB-os részre, a többit, az adat részét a programnak azt az SD kártyára teszi. Vannak olyan programok amik településnél eleve úgy települnek mintha te áthelyezted volna őket az SD-re.
Én azt tanácsolom amíg csak lehet ne tegyél semmit az SD-re mert a belső tárhelyről gyorsabban dolgozik, valamint ha éppen adattárolóként használod az SD kártyát akkor nem tudja a rendszer elérni, modjuk ez csak akkor baj ha másolás közben használod a telefont.moli.hu
Azért mert te nem szereted, vagy nem ismered a Total Commandert attól az még nem vacak, és nem kéne leírnod. Kevés másik fájlkezelő van ami ilyen jól megoldja a kétablakos nézetet, és nem kevés extra funkciót old meg nagyon egyszerűen. -
Orionk
senior tag
"mert ha elfogy a 680 MB körüli hely, akkor nem fogok tudni hova telepíteni."
de nem fogy el, hiszen kezzel atraktad az sdkartyara! vagyis mar fel is szabadult.-------------
Igen, felszabadul egy része.
Viszont, ahogyan te is mondtad, hogy az adataik mindig ottmaradnak az alkalmazásoknak a balső tárhelyen, annak ellenére, hogy magát az alkalmazást áthelyeztem a vásárolt SDre.Egy idő után olyan sok programnak lesz ott az adata a belső tárhelyen, hogy annyi időre sem tudok feltelepíteni valamit, hogy majd aztán áthelyezzem a vásárolt SDre.
Erre gondoltam, hogy egy idő után nem tudok majd telepíteni.
-
moli.hu
őstag
-
moli.hu
őstag
screenshot (print screen): power+hangero le egyszerre megnyomasa
"Viszont még így is megmaradtak a belső tárhelynél, csak nagyon kicsi méretben."
az az adataik. maga a program atkerult."Pluszban amit vásároltam 16GBosat 15GBnak ismeri fel."
egyreszt a filerendszernek van egy adminisztratori szekcioja. Hasonlat: a konyvtarban nem csak konyvek foglaljak el a helyet, a teruletet, polcokat, hanem a konyvtari index/kartotekozo is."mert ha elfogy a 680 MB körüli hely, akkor nem fogok tudni hova telepíteni."
de nem fogy el, hiszen kezzel atraktad az sdkartyara! vagyis mar fel is szabadult.egyebkent a fentebb emlitett moveapps app csak annyit csinal, hogy allandoan fut es szol, ha eszrevesz egy appot, ami atmozgathato. Szerintem totalisan felesleges erre pazarolni az processzort/memoriat/akkumlatort, ezt te is meg tudod kezzel csinalni, hisz nem telepitesz orankent uj appot.
Plusz a total commander botrany, van 20 masik filekezelo ami jobb a totalcommandernel. -
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Macilacus, a (#51) macilacus hozzászólásodban hogyan csináltad, a telefonodról a print screen-eket ? köszi
Ha én is tudnék ilyen képernyőképet készíteni, akkor könnyebben el tudnám magyarázni az alábbi sorokat.
Szóval megvettem az SD kártyát(16 GB). Behelyeztem, majd beállítottam azt, amit powers itt írt : (#46) powers
-- Azaz a beállításoknál --> tárhely --> preferált telepítési hely. Itt beállítottam, hogy SD kártyára telepítsen mindent.
-- Ezután feltelepítettem a Total Commandert, hogy legyen rendes fájlkezelő, mert ami gyárilag rajta volt, az semmi. A Total Commanderben megnéztem, hogy most hogyan látja az SD kártyát, amit vásároltam.
Úgy látja, hogy /storage/sdcard0 , azaz az általam vásárolt SD kártya lett a 0ás, és a kamu SD kártya pedig az 1es. Pont úgy, ahogyan a (#51) macilacus hozzászólásban a 2ik screen-en látható.-- Ezután telepítettem alkalmazásokat mint pl. Gmail, a Total Comm. és a sygic.
Ezután bementem a beállításokba --> alkalmazások. Itt megnéztem, hogy mi van az SD kártyán. Valóban itt szerepeltek az alkalmazások, de mindnél azt írta, hogy 0,0 helyet foglalnak.
A Belső tárhelynél viszont ott voltak. Itt a belső tárhelynél rájuk klikkeltem és az alkalmazások leírásánál volt olyan, hogy áthelyezés SD kártyára. Mind a 3at áthelyeztem és most az SD kártyán vannak. Viszont még így is megmaradtak a belső tárhelynél, csak nagyon kicsi méretben.Ezek szerint, akkor ez most hogyan van ?, mégsem lehet telepíteni rögtön az SD kártyára ?
Egyik haverom is ilyesmit mondott, hogy mindig a belső tárhelyre települ és onnan kell SD kártyára helyezni. Viszont nekem a belső tárhelynél csak 680 MB körüli hely van, az SD kártyán pedig 15GB alapból. Van még a telefon memóriája, ami a kamu sd kártya lehet, de arra sosem pakol most semmit. Ott pedig 1,7 GB hely van.
A telefont meg mind említettem 4GB belső háttértárral árulták. Ebből lejön az Android oprendszer, satöbbi és lesz ez a 680 MB körüli belső tárhely és a kamu sd kártya, ami 1,7GB. Pluszban amit vásároltam 16GBosat 15GBnak ismeri fel.
Szóval mi a véleményetek ?
Nekem ez így nem nagyon tetszik, mert a 680 MB körüli hely hamar el fog fogyni és hiába pakolgatom onnan át a 15GBos SD kártyára a dolgokat, mert ha elfogy a 680 MB körüli hely, akkor nem fogok tudni hova telepíteni.Valami megoldás van erre ?
köszi
-
moli.hu
őstag
most erre nehez mit mondani, foleg egy kezdonek, mert ha azt mondom, hogy nyugodtan telepitsd fel, akkor a jovoben elbizod magad, es minden szart feltelepitesz.
a listaban megadott jogosultsagok nem hazugsagok, azokat nagyonis komolyan kell venni, ezt a listat a google joglistaja alapjan kell osszeallitani, ami ebben nincs benne, ahhoz nem kap jogot az app, DE forditva is, ami ebben benne van, ahhoz mindenkepp lesz joga az appnak, akkor is, ha ugy tunik, hogy felesleges. Ha van joga, ha kapott jogot, akkor fogja is hasznalni.
azert hivhat telefonszamokat, hogy a terkepen kivalasztott poi-kat (kiemelt helyek) egybol fel tudd hivni. A fotozas talan a vakus led villogtatasahoz kell neki. A sygic megbizhato, neves ceg, most kivetelesen ezt az egyetlen appot felrakhatod
-
Orionk
senior tag
Most szerettem volna feltelepiteni a sygic gps programot. A google play áruházbanszerettem volna feltelepíteni. A telepitesre kattintva elojon, hogy mihez szeretne hozzaferest kapni a sygic.
Egyik, hogy szeretne hasznalni a fenykepezogepet. Barmikor fotozhat, ha o akar.
A masik dolog, hogy azt irja, hogy o magatol hivhat telefonszamokat es terhelheti a szamlam.
Ezek utan ti hogyan mertetek feltelepiteni ?, vagy mindez csak hazugsag lenne?, de akkor miert irnak oda ?
Velemenyetek ? -
moli.hu
őstag
a linux alapertelmezett filerendszeret az ext-et (ext, ext2, ext3, ext4) azert nem szoktak toredezettsegmentesiteni, mert jobban kezeli a toredezettseget, mert mig a fat es az ntfs butan elkezdi az elejetol a szabad szektorokat feltolteni, akkor is, ha ezzel 100 reszre fog vagodni a file, addig az ext keres egy szukseges meretu egybefuggo teruletet akar a hdd legvegen, es oda irja egyben a filet. Ettol meg a linuxon is ugyanugy szukseges lehet toredezettsegmentesiteni, csak epp nem havonta, hanem 10 evente. Tehat ez nem oprendszer-fuggo, hanem filerendszer-fuggo. Egyebkent linuxot lehet installalni meg van 20 masik filerendszerre. De a fentiektol fuggetlen, hogy a telefonodat miert nem kell toredezettsegmentesiteni: azert, mert flashmemoriat hasznal.
nyugodtan formatald az sdkartyat magaval a telefonnal. Altalaban ez a legjobb megoldas fenykepezogepek, egyeb eseten is. Kiveve ha tudsz nagyobb clustermeretet csinalni, de ezt hagyjuk. A windows ntfs-t azert nem engedett, mert tul kicsi hozza az adattarolo merete, es a windows szereti felulbiralni az embereket, olyan kis merethez nem ajanlja az ntfst, akkor sem ha amugy az lehetseges volna.
""Eddig pl. soha sem formáztam micro SD kártyát."" - a microsd pontosan ugyanolyan, mint az sd-kartya, nagyjabol csak a mereteben van kulonbseg, a microsd adapterek is passzivak, azokban csak kabelekkel osszekotik a pontokat, nincs benne aktiv konvertalas.
most megneztem az en telefonomat, az android 4.0.4 a kovetkezo filerendszereket kezeli szerinte: vfat (fat12, fat16, fat32), ext2, ext3, ext4, yaffs, yaffs2. Utobbiakat meg nem teszteltem le, lehet ma este megteszem. Bar ez egy windowst hasznalo emberen gondolom nem sokat segit.
szeretnelek megkerni, hogy installald fel az es file explorer-t, es masold ide be a /system/etc/vold.fstab file azon sorait, melyek nem # jellel kezdodnek (vagyis nem kommentek). Ez az en telefonomon a kovetkezo:
dev_mount sdcard /mnt/sdcard emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host
dev_mount sdcard2 /mnt/sdcard2 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_host -
Orionk
senior tag
Próbáltam leformázni az SD kártyát, mielőtt behelyeztem a telefonba, de nem volt lehetőség windowsban úgy formázni, hogy lehessen választani fájlrendszert neki.
Egyszerűen csak leformázta. Nem engedte, hogy NTFS fájlrendszert adjak neki. Eddig pl. soha sem formáztam micro SD kártyát. Többit memóriakártyákat, pendriveokat már igen.Ezek szerint nincs is semilyen lehetőség 4GB nál nagyobb fájlokat a mobilomra másolni, mert ntfs-t nem kezeli. Ext2őt pedig az én windowsom nem kezel.
-
moli.hu
őstag
persze, hogy szamit, az android egy linux, ami ugyanugy kezeli a meghajtokat, mint egy asztali linuxos gep, pl ubuntu. a fat32-re maximum 4GB-os filet tudsz masolni, tehat dvd image-ek, nagyobb 720p filmek mar nem mennek fel ra egyben. nem tudom, hogy az android 4.0 kezeli-e az ext2-t, meg nem probaltam ki, de gondolom ez neked mindegy, mert ugyis windowst hasznalsz, az pedig nem irja az ext2-t. ntfs-t nem kezel az android tudtommal.
flashmemorias meghajtokat nemhogy nem kell, hanem tilos toredezettsegmentesiteni! ebbe beleertendo barmilyen memoriakartya, pendrive is! a toredezettsegmentesitesre amugy azert van szukseg, mert a hdd keresesi sebessege lassu, ezert az egy fileba tartozo szektorokat egymas utan erdemes helyezni. a flashmemoria keresesi sebessege 2-3 nagysagrenddel gyorsabb, igy ez mar nem problema. tilosnak azert tilos, mert a flashmemoria-cellak csak adott szamu irast birnak ki, utana elhasznalodnak. a toredezettsegmentesites pedig atpakolja az adatokat a tarolon belul, ezzel irva es hasznalva a cellakat. ujabb operacios rendszerek mar felismerik, hogy melyik meghajto flashmemorias, es azokat nem is engedik toredezettsegmentesiteni.
-
Orionk
senior tag
Az Android készülékeknél számít a fájlrendszer típusa ?, mint pl. Windowsnál, hogy NTFS, vagy FAT32.
Azért kérdezem, mert nem tudom, hogy az SD kártya fájlrendszere milyen.
Valamint az Android fájlrendszert kell-e töredezettségmentesíteni, mint a Windows fájlrendszerét ?
kösz kösz
-
macilacus
senior tag
Az alábbi képeken láthatod az eredményét, hogy simán mindenféle root nélkül átállítható az általam említett módon hogy a külső SD legyen az alapértelmezett (/storage/sdcard0) és láthatod, hogy még 9,7 GB szabad az SD kártyán amire lehet áthelyezni
Alapból nekem sincsen, sem navi ,sem térkép program, én pakoltam fel rá
-
moli.hu
őstag
ezt nem mondod. Felcsereltek az sdkartyak mountpointjat? Ez masnal is igy van ennel a modellnel? Orionk, ezt te is meg tudod nezni egy filekezelovel.
Rootolas nelkul amugy talan az android 4.0 ota elerheto adb backup-pal lehet megoldani, hogy atird az fstab-ot, hasonloan mint ahogy a helium app mukodik.
-
powers
tag
Nagyon egyszerűen,ugyanis először nem tettem bele SD kártyát,mert kellett a régi telómhoz még.de NEM ENGEDETT az általunk kamu SD nek nevezett helyre telepíteni.megformáztam a másik telefonból a 8 gigás kártyámat,beletettem és működött minden.nem kell neked átnevezni semmit semmire!A beállítások-tárhely-preferált telepítési hely menüpontban átállítod,hogy az SD kártyára,és ennyi.a telefon automatikusan sdcard0 nak fogja felismerni,és a sajátja lesz az sdcard1. ja,és a moveapps-otcsak ez után raktam fel ráadásul...
-
Orionk
senior tag
Szia !
Hogyan telepítettél a vásárolt SD kártyára ?
moli.hu azt mondja az eggyel lentebbi hozzászólásban, hogy nem lehet telepíteni.
Valahogy oldjuk meg ezt a kérdést.
Ha tényleg nem lehet, akkor hackelés és root olás nélkül hogyan lehet megoldani azt, hogy a vásárolt SD kártya a kamu SD kártya legyen ?
-
moli.hu
őstag
nem fogsz tudni a fizikai sdkartyara telepiteni, ha az nem az /mnt/sdcard-ba van mountolva.
a sygic az egesz Foldet tartalmazza, azt az orszagot toltod le, amire szukseged van.
tok mindegy, hogy a pcrol telepitesz vagy a mobilodbol, ugyanaz az egesz folyamat, a kulonbseg csak annyi, hogy a pcrol telepiteskor az egy tavoli parancsra indul.
torrentrol ne tolts appot, mert veszelyes. foleg, ha van telefonhivashoz, smskuldeshez joga, akkor mar repulnek is a kimeno emeltdijas hivasok, smsek (ezeket nem tudod letiltani a szolgaltatonal, csak a fogadottakat). ha pedig internethez van joga, akkor mennek ki a szemelyes adataid a hekkerhez. a tovabbiakat ebben a forumban nem lehet megvitatni a szabalyzat szerint.
-
Orionk
senior tag
köszi a moveApps alkalmazást. Jónak tűnik.
Feltelepítem, még mielőtt bármit is telepítenék, vagy csinálnék.
Erre kiváncsi leszek, hogy tényleg lehet-e majd telepíteni a vásárolt SD kártyára. A beállításokban már átállítottam, hogy SDre szeretnék telepíteni.
Aztán elmegyek veszek SD kártyát és kipróbálom. Majd írok, hogy sikerült-e arra telepíteni.Ez a sygic teljes európai térkép ?, mert nekem teljes európai kell.
Ja, meg azt is kérdezném még, hogy erről a GooglePlay oldalról úgy a legjobb telepíteni, ha mobil böngészőjében nyitom meg és onnan telepítem ?
köszi
köszi
Ezek a lenti alkalmazások, amelyekről beszéltünk mind ingyenesek.
Viszont mi van, ha torrentről letöltök egy androidos appot ?, akkor figyelni kell valamire ?, vagy hogyan megy a feltörés ? gondolom, hogy itt nem crack-elés van, mint PCn. -
moli.hu
őstag
barmilyen filekezelovel, ami nem hallgatja el a teljes eleresi utat, pl es file explorer
a copilot-ot sehogy, hagytam a teljes eu terkepet, letoltottem a keleteuropait. de amugy se azt a navigacios appot hasznalom. csak jo lett volna lementeni az adatot. -
powers
tag
4500- ám van,azon csak 503 MB a belső tárhely,plusz 1,8 a kamu SD.lehet telepíteni a külön vásárolt SD-re root nélkül,én a sygic térképet is arra tettem,működik.+ van a [moveApps] nevű app,nagy segítség.
-
Orionk
senior tag
válasz
macilacus #35 üzenetére
köszi szépen. Megnéztem és tényleg be lehet állítani.
Úgyhogy veszek is, egy 8GB sd kártyát, a 2GB helyett. Ha ezt nem lehetett volna megcsinálni, akkor nem vettem volna.(#36) macilacus :
Az enyémben a 4322ben nincs térkép és navi program.
moli.hu itt már ajánlott párat, amit fel tudok telepíteni. Szerintem ezt, a sygic et fogom választani. Te mit ajánlanál ?Ajjajj, ezek szerint mégsem lehet az én általam behelyezett SD kártyára telepíteni.
Én root olni nem fogom a telót.
Ezt hol tudom megnézni, hogy az általam behelyezett SD kártya "/mnt/sdcard2" lett-e ?
Hogy oldottad meg, hogy mégis legyen teljes aurópa térképed, ha a 2 GBos kamu SD kártyára nem fért rá ?
kösz
-
Csak mint lehetőséget említeném meg, hogy az MTK platformhoz tartozó "kellemetlen" belső tárhely hozzácsapható ahhoz a belső /data partícióhoz, amelyre a programok települnek (belső adattároló vagy belső tárhely néven is ismert). Az átparticionálásról.
Természetesen saját felelősségre, és figyelembe kell venni, hogy vállalja-e az ember a kockázatot, ha mégsem használható ennél a telefonnál.
Aki mégis úgy dönt, hogy belevág, először mentse az aktuális rendszerét, olvasson utána, mert a nem megfelelően kialakított átparticionálás károkat okoz a telefonban. -
koboldka
csendes tag
Sziasztok.
Kérdésem a következő lenne eme remek készülékkel kapcsolatban....számomra ismeretlen módon a készülék átállítódott olyan módba , hogy mindent kijelöl egy kerettel , és kétszer kell rákattintani arra amit meg szeretnék nyitni , mellesleg mondja a készülék hogy mi van kijelölve :-(
Azonban a megszokott beállítások menüt nem tudom lefelé húzni ez miatt a keretezés miatt , nem tudom megnézni mi állítódott el . Hogyan tudnám akár a gyári állapotra visszavarázsolni a készüléket ?
Lehet a lányom nyomott el rajta valamit , de sajna leírást sem találok a készülékhez hogy abban átnézzem.
Köszönöm előre is a segítséget . -
moli.hu
őstag
en az altalanossagokat es a sajat tapasztalatomat irtam. azt nem tudom, hogy a 4322 hogy kezeli a hattertarat - pedig en is tervezek egyet venni.
Most megneztem a sajat telefonomat, a 4040-ban a 4gb flashmemoria ugy nez ki, hogy:
-belso tarolo ("internal storage") 785MB
-kamu-sdkartya ("phone storage") 2GB mount point: /mnt/sdcard
-valodi sdkartya ("sd card") mount point: /mnt/sdcard2
En a 2GB "phone storage"-re nem tudtam letolteni egy teljes europa terkepet a Copilottal.. De a legtobb navigacio orszagonkent tarolja az adatot, ezert nem lesz gondod.
Ha rootolod a telefont (en sajatommal meg nem tettem meg a garancia miatt), akkor ezt az egeszet at tudod varialni ahogy te akarod. Az /mnt/sdcard es az /mnt/sdcard2 felcserelese foleg egyszeru.@macilacus: Igen, tenyleg nem mesterseges intelligencia dont az installalas helyerol, hanem a System settings/Device/Storage/Preferred install location/Default write disk menupont - csak en ezt mindig atallitottam sdkartyara (ami ugye a kamu-sdkartya), azert hittem azt, amikor automatikusan oda installalt.
-
macilacus
senior tag
Bocsi a közbekottyért, de a Prestigiokban a kis Kínai mérnökök megoldották, hogy a beállítások tárhely alatt be tudjad állítani melyik legyen az alapértelmezett írás lemez az SD vagy a telefon memória. Ezen kívül tudsz neki bekapcsolási időzítést adni, de a külön csemege az az, hogy a saját belső ébresztőjén beállított ébresztőre kikapcsolt állapotban is bekapcsol és ébreszt, ami androidban igen rendkívüli
-
Orionk
senior tag
Akkor most nem tudom, hogy hogyan csináljam.
Tehát, akkor pl. nem tudok európa térképet feltenni ?, mert én szeretném gps-t használni. Offline módban is, azaz akkor is mutassa, hogy merre haladok, ha nincs wifi kapcsolat. A szolgáltatón keresztül pedig nekem nem jön internet.
Azért gondolom, hogy nem tudom feltenni, mert mint írtad nem lehet az SD kártyára feltelepíteni, a telefon háttértárán pedig nem lenne hely.
Esetleg fel kéne tenni azt az alkalmazást, ami figyeli a telepítéseket és elintézi, hogy az SD kártyára települjenek ? köszi
-
moli.hu
őstag
azt te tudod, hogy mekkora kartya kell neked. az a baj, hogy sok telefongyarto felparticionalja a belso hattertarat ket reszre, azert, hogy egy virtualis sdkartyat (/mnt/sdcard) csinaljon, es ezzel azok az appok is mukodjenek valodi sdkartya nelkul, melyek az sdkartyat igenylik. ilyenkor a valodi sdkartyad egy mellekes helyre kerul (/mnt/sdcard2). sok app viszont csak az sdkartyara helyere (/mnt/sdcard) hajlando irni az adatait, mint peldaul sok navigacios program innen veszi a terkepeit. ilyenkor viszont a belso (virtualis) 1.5gb-ot pillanat alatt megeszi egy europa terkep... ez a viselkedes szerintem karos, nem ertem, miert nem biznak a felhasznaloban, hogy vesz egy sdkartyat.
egyes telefonokon (pl huaweii g300) a grafikus feluleten fel lehet cserelni a ket sdkartya helyet.azert irom le ezt, hogy latszon, hogy hiaba veszel egy sdkaryat, es teszed be, attol meg nem tudsz arra barmit atrakni. csak pl fotokat, zeneket, filmeket. eleg debil dolog, de ez van. en pendrivekent hasznalom a telefont, azert raktam bele 32gbot.
az android (4.0+) alapbol a belso particiora teszi az uj appokat, de ha ott keves a hely es az installalando app tamogatja az sdkartyarol valo futtatast (nem mind!), akkor egybol oda fogja installalni. ha oda nem megy, vagy ott is elfogyott a hely, akkor az install szol a statuszsorban, hogy nincs helyed. a widgetek nem futnak le, ha az sdkartyan vannak. es a service-eket is erdemes otthagyni, ha fel-lemountolod az sd-t, peldaul pendrive-os hasznalatkor. a service az, ami a statuszsor bal sarkaban listazodik ikonnal, ezek az appok vedettek az automatikus memoriatakaritastol. tipikusan chat, gps appok.
-
Orionk
senior tag
köszi, sokat segítesz.
Mostmár tényleg olyat vennék, ami legalább 1 GB RAMmal rendelkezik.
Majd, ha lassan lejár a 2 éves garancia, akkor eladom ezt és veszek másikat. Addig ezzel kell "kibírnom".
Reméljük, hogy addigra már leesik a Samsung galaxy s4 ára, és megvehető áron lesz.Ezzel az SD memóriakártyával és az alkalmazások telepítésével kapcsolatban lenne most egy kérdésem.
Nekem egy 2GBos micro SD kártyám van, amit felismert a telefon. Ez még pár évvel ezelőttről maradt nekem, ezért nem vettem most másikat. Szerinted kellene ennél nagyobb ? Egy 8 GBosat még ki bírnék fizetni, de nagyobbat már nem.
Az Android az alkalmazásokat alapból a telefonra teszi ?, és onnan kell áthelyezni a külső micro SD kártyára ?
Azt meg lehet csinálni ?, hogy az alkalmazást rögtön a külső SDre töltöm le és oda is telepítem fel, a külső SDre ?
Azért is kérdezem, mert ha lehet a külső SDre telepíteni, és kevés lesz a 2 GB, akkor most rögtön kell elmennem venni nagyobb SD-t.Valamint hallottam olyan alkalmazásról is, ami azt csinálja, hogy ha telepítesz valamit, akkor gondoskodik arról, hogy rögtön a külsőre telepítődjön és ne a mobilra. Ismered ezt a progit ?
Szóval ezzel a fenti kérdésekkel kapcsolatban mit ajánlanál ? köszi
Én szeretném, ha a belső beépített háttértár megmaradna a mobilnak, hogy ő saját maga tudjon gyorsan működni.
-
Cartmenn
aktív tag
Ha a google play-ről feltelepíted elősször persze a teló memóriába lesz telepítve--utána lehet áthelyezni ha raksz bele memória kártyát(de nem minden programot!---pld a Go keyboard,contact,launcher--Winamp stb. ezeket nem,de úgy is látod majd ott)De ha nem nagy programokat raksz fel akkor ez szerintem felesleges--a majd 2Gb belső is elég lehet.A RAM persze hogy nem lesz több,de mint írtad 50MB szabad ram van ,akkor ha elindítanál még pluszban valami nagyobb alkalmazást akadozni fog a rendszer-de ilyen problémáról még senki nem írt.Nem ismerem a 4.1 rendszert még mert nekem 2.3 as van de biztos van ott is az "alkalmazások kezelése"-ben a "futó"-nál lehet leállítani a feleslegeseket.
-
moli.hu
őstag
az ujon se lesz tobb hely, ezt garantalom. minden okostelefon-vasarlo ugyanezt tapasztalja, legyen az htc, samsung, nokia, iphone, barmi. a 4gb az a flashmemoria-modul merete, ebbol meg helyet foglal az oprendszer. ezzel nem tudsz semmit csinalni, de nem is kell, en mar annyira hozzaszoktam, annyira nem erdekel az egesz tema, hogy meg se neztem, az en 4040-emen mennyi helyem van, beraktam egy 32gb-os memoriakartyat.
a ram-ot ne keverjuk. az a rovidtavu memoria, roviden: a memoria. a hosszutavu memoria az magyarul a hattertar. sajnos az angolbol forditaskor ez az informacio elvesz, annyira, hogy ma mar a szakemberek se tudjak a kettot megkulonboztetni.
a ram-hasznalatban az android specialis allatfaj: azt automatikusan uriti. ugy kell elkepzelni, mint egy felemas-multitaszking oprendszert, ahol a hatterbe rakott programokat az oprendszer "nem tiszteli". ez a szemlelet vegulis indokolhato azzal, hogy a mobiltelefont alapvetoen egyszerre egy feladatra hasznalja az ember. ezert a hatterbe rakott programokat az android eloszor altatja, majd ha fogy a memoria, akkor szol nekik, hogy alljanak le. ha nem reagalnak, akkor meg is oli oket. emiatt a viselkedes miatt van az, hogy a taskkiller appok teljesen feleslegesek androidon, mivel ezt a feladatot az oprendszer gyarilag elvegzi. sot, a taskkiller nem mindig szepen allitja le a programokat, igy adatvesztest okoz. a bootolas utan mindenfele app elindul, de hiaba van 50mb, amint szukseg lesz tobbre, fel fog szabaditani.
az 512mb ram nem sok az androidnak, ha igenyes vagy, akkor ennel nagyobb rammal ellatott keszuleket vegyel. mivel az oprendszer akar 256mb-ot is foglalhat, igy az 512mb-hoz kepest (256 szabad) az 1gb (768mb szabad) nagy ugras, mint a szamokbol is lathato
-
Orionk
senior tag
-
Cartmenn
aktív tag
Ha jól tudom a RAM-ot a futó programok csökkentik,ha párat kikapcsolsz amire nincs szükség biztos több lesz,a belső memóriából a legtöbb telónál a rendszer(és a gyári programok) elég sokat levesz--gondolj például egy sima Win7-re---azért marad csak annyi,ez normális!!Ezért kell majd bele plusz memória kártya és majd az utólag telepített programokat áthelyezni rá.
-
Orionk
senior tag
Köszi szépen a programokat.
Sajnos nekem még nem volt androidos készülékem. Így csak annyit ismerek belőle, amit 1-2 ismerős telefonján láttam. Most ismerkedek ezzel az egész Androiddal.
Azt már tudom, hogy a Google Play áruházba kell regisztrálnom és onnan tudok letölteni.
Gondolom, hogy ezeket a programokat is ott fogom megtalálni, amiket felsoroltál.
köszi
-
Orionk
senior tag
Szia !
köszi
Szóval, akkor előbb - utóbb az EU ezt betiltja, ami azt eredményezi, hogy ha azt írják, hogy 4GB, akkor az annyi is lesz, esetleg csak 1-2száz megával kevesebb.Szegeden vásároltam, és az eladó berendelt még egy ilyet. 2 nap múlvára ígérik, hogy lejön Budapestről. Akkor bemegyek megnézem, és ha azon is kevés a háttértár, akkor marad nálam, amit megvettem. Ha nagyobb, akkor megengedik, hogy azt hozzam haza, amit most rendeltek.
Viszont, akkor ezek szerint nálatok is ennyi helyet ismer fel háttértárként ?
------------------------
------------------------
Egy másik problémám is van, de arra tényleg nem tudott mit mondani az eladó.
512 MB RAM van a telefonban. Kb. pont 1 napja vásároltam és még semmit sem telepítettem rá, csak ismerkedem vele, de már így is csak 50 MB szabad helt van a RAMból. Mi lesz, ha elkezdek telepíteni ?Ha kikapcsolom a mobilt, akkor az sem segít, nem lesz sokkal több hely.
Ezzel kapcsolatban tapasztaltatok hasonlót ?
köszi szépen
-
moli.hu
őstag
-
moli.hu
őstag
ne vidd vissza, a mai vilagban minden elektronikai eszkoz hattertarolojat (ami nem a memoria) teljes mereteben specifikaljak, amibol lejon az operacios rendszer altal hasznalt terulet. mindenhol: xbox, playstation, wiiu problema ez, az europai unio most kezd rakapni, valoszinuleg ez a szokas be lesz tiltva.
a dobbenetes az inkabb az, hogy az edigital miert rendelt be erre a panaszra egy masik peldanyt? ennyire tudatlan, kepzetlen emberek dolgoznak ott?!!!!
-
Orionk
senior tag
Szia !
Tudnál segíteni, hogy a Prestigio 4322 esetében milyen gps programot tettél fel ?
Nekem nincs a telenor szolgáltatón keresztül internet elérés. Így csak wifi kapcsolatom van. Viszont, ha utazom, akkor nincs mindig wifi. Ezért valami olyan gps programot keresek, ami így is működne.
köszi
-
Orionk
senior tag
köszi
Én egy Prestigio PAP4322 DUO okostelefont vásároltam tegnap. Egy ilyet :
Prestigio MultiPhone 4322 Duo (Dual SIM)Eddigi problémám az, hogy a gyártó honlapján és mindenhol máshol is azt írják, hogy 4GB belső memória van.
Viszont azt mutatja, hogy csak 1,7GB van és abból még valamennyi foglalva is van.Visszavittem az Edigitalba és nem tudtak rá mit mondani. Megrendeltek egy ugyanilyen példányt, ha megérkezik szólnak és bemegyek megnézni, hogy annál is ilyen keveset ismer-e fel.
Egyébként volt bent raktárban egy Prestigio MultiPhone 5000 DUO is. Annál is azt írják, hogy 4GB-t ismer fel és azt láttuk az eladóval, hogy annál is 1,9 GB-t ismer fel.
Ti találkoztatok már ilyen problémával ?
Ha tényleg benne van az a 4GB, akkor mire megy el ?
köszi
-
yo.da
csendes tag
-
moli.hu
őstag
From: WM R&D Prestigio Alexander Zubkov <a.zubkov@>
CC: WT Prestigio CEE Ales Utrata <a.utrata@>, WT Prestigio CEE Andrej Isakov <a.isakov@>
Subject: RE: custommer support 4055 hardware specifications - compass?
Hello,
4322 compass -YES, G-sensor 3 axis
4044 compass - YES, G-sensor 3 axis
4055 compass -N/A, G-sensor 2 axis
Best regards
Alexandera 4322 tulajdonosokat szeretnem megkerni, hogy installaljak fel ezt az iranytu appot es ezt a giroszkopos appot, majd jelentsek, hogy mukodik-e. koszi
-
moli.hu
őstag
na neeee. akartam venni 2 het mulva egy 4055-ot, igy nem valoszinu.
kipróbáltuk, és iránytű sajnos egyik új modellben sincs
ezt hogy kell erteni? nem tudjak, hogy fizikailag mi van a gepben? tehat lehet, hogy csak a szoftver jelenleg egyelore nem tamogatja az iranytut, de benne van? miert nem tudjak a pontos valaszt? "kiprobaljak", ha nem tudjak, miert nem kerdezik meg?
-
powers
tag
facebook
Prestigio Magyarország" Köszönjük a türelmet, kipróbáltuk, és iránytű sajnos egyik új modellben sincs (PAP4055 DUO, 4322 DUO, 4505 DUO), de a gravitációs szenzor mindegyikben működik. Elnézést kérünk a kellemetlenségért, és ha bármire kíváncsiak vagytok még, akkor ne habozzatok keresni bennünket!"
-
yo.da
csendes tag
Szia. Nekek kellett a dual sim ezért vállasztottam a 4322-öt. A szervizröl én is csak a forúmokrol tájékozottam, jónak tünik. A 4055 topikban többen irták h megoldodott a problémájuk akár más tipusú telefon cserével. Én nem aggodok . Elméletileg a y300-nak jobb a kijelzője, egyébként kb egyformák teljesitményben. Még annyit h hibátlanul müködik, nem bántam meg.
-
Cartmenn
aktív tag
Sziasztok!A G-Sensor normálisan működik,mert valahol a 4055ről írta itt valaki hogy tán nincs is benne?(beállítások--megjelenítés--gsensor karibrálás)Én a 4055-4322-4505 típusok között gondolkodom.Köszi
-
d.toth91
tag
Sziasztok!
Érdemes megvenni a telefont? A Huawei Y300 és eközött vacilálok. A Huawei szolgáltatótól jönne 38-ért, ez pedig függetlenül 45-ért. Fontos a nagy kijelző, mivel sokat netezek. A flash tartalmak megjelenítésével hogy áll a telefon?
Esetleg a szervizháttérről tudnátok valamit mondani? -
hang666
csendes tag
Hello!
Én 2 db-ot vettem mind a kettő stabilan működik. Én is csak az aksit tudnám negatívumként említeni.
-
yo.da
csendes tag
Sziasztok. 2 hete használom, eddig hibamentesen üzemel pedig kinoztam rendesen soha nem fagyott. Elégedett vagyok a készülékkel. Kellemes csalodás volt a kijelző kb egy IPS panel 80% tudja, napsütésben is használható. A wifi nagyon erős, stabil és gyorsan csatlakozik. Az összeszerelés minősége átlagos szerintem. Negativum: aksi " normál" használattal 1 nap. Zenelejátszoként nem ajánlom, gyenge hangerő és hangzás Sony fülessel is! Youtubra felraktam Antutu tesztet ~ 7200. http://m.youtube.com/index?&desktop_uri=%2F
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged