Új hozzászólás Aktív témák
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #17230 üzenetére
Meg köszönöm, csak most a suli miatti Java tanulás meg annak a sebesség optimalizálás miatt merült fel bennem a kérdés.
(#17231) cucka
Értem, bár nem terveztem semennyit fizetni a programozónak, hogy megcsinálja a kevesebb függvényhívást.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #17226 üzenetére
Igen tudom, bár javasoltam egy alternatív megoldást a problémára. Amúgy nem lehetséges, hogy néha az ilyen alternatív megoldás gyorsabb? Tegyük fel, hogy a kód ugyan olyan hatékonysággal van megírva mint a függvényben de mivel itt függvényhívás nélkül fut le ezért valamivel gyorsabb. Bár ilyen kis dolog esetén az idő jelentéktelen, mert emberi mértékkel felfoghatatlan sebesség különbség van a kettő között, de elméletben gyorsabb ha nem függvényből hívjuk meg nem?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Joci93 #17223 üzenetére
Erre szerintem nincs beépített függvény de ha azt csinálod, hogy a egy for-al végigjárod a tömböd tartalmát majd az str_split() beépített függvénnyel azt egy karaktertömbbé alakítod és úgy vizsgálod meg akkor valószínűleg menni fog. pl.:
for($i = 0; $i<valamennyi;$i++){
$charArray = str_split($array);
for($j = 0; $j<count($sharArray);$j++){
if("}" == $charArray[j]){
echo "valami";
}
}
}(#17224) Sk8erPeter
Nem tudtam, hogy van erre függvény,
meg lehet kérdezni, hogy mi az?Gondolom az strpos(), most találtam meg.
-
PumpkinSeed
addikt
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #17120 üzenetére
Nem összehasonlításként írtam hanem, hogy az ilyen daemonként futó szolgáltatások hibáinak a királya a transmission.
Remélhetőleg meg lesz oldva. Bár eddig a legutóbbi értekezések alapján saját szerverekre szánják az oldalt, szóval a magas rendelkezésre állás csak akkor lesz tartható, ha az áramszolgáltató és az internetszolgáltató is úgy akarja.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #17118 üzenetére
Tekintve azt, hogy rendszergazda szakmám van igen nem bízok semmiben. Tudom, hogy egy ilyen apache szerver ha gondol egyet akkor jól összeszarja magát. A cron-ban meg azért nem bízok, mert a daemon-ként futtatott dolgok a transmission-el az élen olyan anomáliákat képesek produkálni, hogy az elhárításuk is nehéz nem az, hogy úgy beállítani, hogy probléma nélkül fussanak.
Akkor majd vásárolok egy tárhelyet és reménykedem a legjobbakban.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #17115 üzenetére
Igazából az érdekelt volna, hogy mik a tapasztalatok, hogy ezek probléma nélkül mennek? Nem nagyon bízok az ilyen html fájl megjelenítésénél bonyolultabb dolgok tényleges működésében.
-
PumpkinSeed
addikt
Arra van esély, hogy egy tárhely szolgáltatónál cron-al akarok PHP állományokat futtatni akkor az menni is fog? Vagy ha heti rendszerességgel akarom egy tábla tartalmát törölni mi a bevett módszer?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #17103 üzenetére
Esküszöm, hogy mióta idejársz ez volt a legjobb hsz-d.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #17094 üzenetére
Elmondom, hogy hogy néz ki egy "portál motor". Elkezded tanulni a PHP-t változók, azok adattípusai, vezérlési szerkezetek, tömbök, adatbázis kezelés meg egyéb dolgok amik kellenek ahhoz, hogy stabil PHP tudásod legyen. Ezeket gyakorlod, megérted a funkcióikat, megérted azt, hogy egy adatbázisból kiolvasott adattal mit lehet kezdeni, megérted, hogy vezérlési szerkezetek hogyan épülnek fel, stb. Ha ezeket érted akkor nem kell olyan hülyeségeket csinálnod, hogy beírod a google-ba "portál motor". Szegény google érzi már magát kínosan, hogy ilyen hülyeségekre kell rákeresnie. Ha érted a PHP működését fejben összeáll, hogy bizonyos feladatokra milyen scriptet kell írni. Érteni fogod a működését és pár hét alatt összeraksz egy jó kis oldalt, de ehhez az kell, hogy megtanuld a PHP-t. Hiába nézegetsz kódokat, meg töltesz le bejelentkező felületeket ha nem érted mi, hogy működik, a programozás nehéz. Le kell ülni és gyakorolni kell, nézni tanulni. Annyi időt amennyit elsírtál itt a fórumon fordíthattál volna PHP tanulására is és most lehet nem kellene ezt leírjam.
Vegyük példának egy teljesen egyszerű hírportált. Ha végig gondolod mire lesz szükséged és előkapod a középiskolai tanulmányokat (feltéve, hogy már kijártad
) ott a MS Access. Az egy adatbázis kezelő program. Ebben mit tudsz csinálni? Adatokat eltárolni. Egy hír miből áll? Adatokból. Ha eltárolod a hírt egy adatbázisban akkor azt bármikor előkaphatod onnan és beteheted az oldaladra. Ezenkívül tudsz új hírt is beletenni az adatbázisba mert az új hír is adat. Mindezt menedzselni tudod az SQL nyelvvel. Ezekhez a feladatokhoz nem is kell olyan borzasztóan nagyon tudni az SQL-t mert csak simán néhány sort szedsz kis vagy éppen adsz hozzá. Ha kiszedted akkor azt valamiben le is kell tárolni. A változó mit csinál? Letárolja. Akkor már csak ki kell írni egy echo utasítással, és kész is van az, ami neked 400 HTML fájlban van.
Egy "portál motor" alatt nem nagy dologra kell gondolni, több ezer soros kódra meg ilyenek. Az általad "portál motor"-nak titulált dolog meg van 20 sorból, és ezer értelmetlen kódsort vált ki.
Na és most kapom le a leplet a nagy titokról. Tudod mit kell tenned ehhez? Leülni és esténként mialatt ide jössz inkább PHP-t tanulsz. A nekünk szánt pénzből veszel egy könyvet (mert manapság az sem szégyen), és elkezded olvasni, csinálni, olvasni, csinálni. Ha napi 1 órát tanulsz akkor már sokkal jobban haladsz előre mint azzal, hogy itt írogatsz.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #17088 üzenetére
Értem akkor marad a query-s módszer, most már véglegesen, bár a projekt még csak tervezés alatt van, de jobb ilyen dolgokat előre letisztázni.
-
PumpkinSeed
addikt
Erre gondoltam én is, hogy hülye kérdés volt, mert módosítható. Amúgy azért lenne fontos, mert pontokat kapnak a felhasználók bizonyos oldalak meglátogatásáért, és hogy ne legyen minden oldal töltésnél adatbázis művelet így úgy gondoltam, hogy letárolom cookieba és csak valamilyen időközönként tárolom le. Ezért lenne fontos, hogy azok ne legyenek manipulálhatóak.
-
PumpkinSeed
addikt
A cookie-k mennyire módosíthatók kliens oldalon? Azt kellene megoldjam, hogy cookie-ban kellene olyan adatot tároljak amit nem szabadna módosítani.
-
PumpkinSeed
addikt
-
PumpkinSeed
addikt
Böngésző alatt meg lehet valahogy nézni, hogy az adott oldalon milyen session-k vannak beállítva?Ez megvan, már csak azt nem érte, hogy van egy ilyen kódrészletem:
session_start();
if(isset($_SESSION['status']) && isset($_SESSION['password'])){
if($_SESSION['status'] == 1 && $_SESSION['password'] == "kenyér"){
return 1;
}
else{return 0;}
}
else{return 0;}és teljesen üres a session táblázat akkor miért kapok vissza mégis 1-et?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
tothjozsi96 #16987 üzenetére
Igen, de lehet, hogy a magánember egy kollégiumban lakik.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
tothjozsi96 #16985 üzenetére
Csak van, hogy egy IP címet egy intézmény használ és akkor máris elesel pár 100 letöltéstől.
-
PumpkinSeed
addikt
Elég kevés információt osztottál meg, illetve szerintem még nagyon te se tudod mit szeretnél ezáltal kivitelezni. Milyen platformra tervezed? Windows alatt szeretnéd, hogy fusson, vagy webes felületen? Esetlegesen, milyen programozási nyelven szeretnéd? Akarsz használni valami engine-t hozzá, vagy teljesen fejből akarod megcsinálni az egészet?
Szvsz előbb gondold át mit és hogyan szeretnél csinálni, majd utána próbáld meg megtervezni. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16960 üzenetére
Nem fogom megint leírni, hogy kezd el alapoktól a php-t blabla majd azután foglalkozz erősebb projektekkel blabla. Keress rá a neked küldött válaszaim között.
A másik a PHP mail függvényével nem érdemes szenvedni, hidd el nekem én pár estét átsz*ptam vele és akkor se tudtam működésre bírni. PHPmailer.
(#16962) bambano
"...hogy tudom egy változó értékét binárisan beleírni egy fájlba (nem kettes számrendszerben)?"
Ez azért kicsit ellentmondásos, binárisan de nem kettes számrendszerben?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
sztanozs #16930 üzenetére
Szvsz nem a legjobb dolog a webfejlesztés tanulófázisában beépítendő modulokra támaszkodni. Vagyis úgy mondom, hogy ameddig nem tud egy hasonlót összeállítani, persze nem egy beépítendő modulhoz hasonlót hanem egy célnak megfelelőt alkotni addig nem szabadna használni, ha már megy akkor lehet könnyítésként.
(#16931) honda 1993
Megkérdezhetem, hogy PH-n hogy lehet letiltani az embereket? Mert szemmel láthatóan folyamatosan ignorálod a hozzászólásaim így érdekel, hogy hogyan is lehet ezt megcsinálni.
(#16940) Sk8erPeter
Próbálsz.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16926 üzenetére
Elnézést a kötekedésért, de publikálni akarod az oldalad? Mert ha jobb esetben egy login/reg részt nem tudsz összehozni nem biztos, hogy biztonságilag publikálható lesz.
Tekintve, hogy vannak bonyolultabb dolgok is a login/reg rész megírásánál is érdemesebb lenne nem innen onnan összeollózott kódokból megcsinálni hanem magadtól írni egyet. Még ha eleinte nem is megy akkor is próbálkozni. Ha valami nem megy akkor megkérdezni itt, hogy hogyan kellene ezt megvalósítani, majd a kapott válaszokban lévő információkat feldolgozni esetleg mélyebben utána nézni. Ha komolyabban akarsz webfejlesztéssel foglalkozni akkor elengedhetetlen önmagad fejlesztése.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi #16918 üzenetére
Nálam úgy van megoldva, hogy a bejelentkezést követően sessionben letárolja a bejelentkezett személy felhasználónevét és a jelszó sha1 titkosított változatát. Majd ha valami jogosultságos oldalra lép akkor az a tartalom csak akkor jelenik meg, ha az felhasználó és a jelszó megegyezik a tárolt-al. Mivel ez egy blog ezért nem kellett adatbázis lényeg, hogy csak én tudjak belépni, hisz saját célra lesz. (Igaz nem kell túl sok mindent átírni ahhoz, hogy ez több felhasználóra is menjen.) A jelszó viszont sehol nincs letárolva még a kódban sem titkosítatlanul. Nem túl erős biztonság, de egy sima blogra szerintem bőven elég.
-
PumpkinSeed
addikt
Ha adott egy management.php amiben a bejegyzések vannak felsorolva és mögöttük Edit/Delete. Melyik a jobb megoldás, ha az Edit és Delete illetve ezen kívül az új bejegyzés mind a management.php-ra mutatnak vissza egy változóval ami megmondja a 3 közül pont melyiket kellene csinálni és ez alapján if-ekre van szedve. Vagy ha külön részekre szedem mint pl. edit.php, delete.php, new_post.php? Persze ezekre egy másik állományban már megvannak írva a metódusok, csak meg kell hívni őket, ezért érdekel, hogy most felesleges ezért külön szedni őket, mert csak annyi a funkciójuk, hogy kapnak változót.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi #16908 üzenetére
Én argumentumokat írtam nem?
Akkor elnézés.
(#16909) Sk8erPeter
Tudom-tudom, teljesen új dologként hat a szervezetemre az OOP és mivel MVC-ben próbálom megcsinálni, ezért még jobban összekavar, és elfelejtek gondolkodni, de viszonylag minden működik. Egy alap blog motort csinálok csak úgy hobbiszinten.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #16902 üzenetére
Tényleg.
Csak mivel változók voltak bent ezért ez nem jutott az eszembe.
Köszönöm ismételten.
(#16903) DNReNTi
Ezt csak gyors szemléltetésként vázoltam fel, azért ilyen hiányos.
-
PumpkinSeed
addikt
Ha van egy metódusom, ahol van x argumentum ahol x>4 ebből az első argumentum kivételével a többi opcionális lenne. Hogy tudom azt megadni, hogy a példányosítás után ha meghívom a metódust és nem tudom, hogy az opcionális értékek közül épp melyiket adják meg akkor azok a megfelelő helyre kerüljenek?
Egy példa:
public ex($arg1, $arg2 = NULL, $arg3 = NULL, $arg4 = NULL){}
majd meghívás:
ex(12, "Imre");
Az "Imre" stringet az $arg3 argumentumba akarom tenni. Hogy lehet ezt megvalósítani?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi #16897 üzenetére
MySQLi.
(#16899) Sk8erPeter
Ja igen bent is volt a lapok között, hogy írok, csak amikor fellépek koleszos hálóra az össze megnyitott oldalra feldobja a bejelentkező felületet majd átdobja mindet a Google-re... Nem haladtam vele, mert a szerveremet se érem el, ugyanis a koleszos neten csak a 80-as port van engedélyezve...
Szóval a csodálatos informatikai konstrukció gátat szab a továbbhaladásomban. Illetve amúgy is csak egy terve egyenlőre, hogy az otthoni rPI-ra készítek egy webes felületet, hogy bizonyos dolgokat a 80-as portról újra tudjak indítani, illetve ne kelljen FTP-n felmásolni hanem az is webes felületen menjen a var/www mappába ugyanis mint mondottam csak a 80-as port van engedélyezve.
-
PumpkinSeed
addikt
A mai nap prepared statmentekre váltottam. Végre megértettem a működését. Csak úgy megosztottam a kedves fórumtársakkal.
-
PumpkinSeed
addikt
PHP alatt a shell_exec()-t használva hogyan oldom meg a root login-t? Megadom, hogy
$var = shell_exec('su root');
de ezután hova adom meg a jelszót?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #16860 üzenetére
Igazából abból, csak azt a részt akartam javasolni, hogy fopen és azáltal kiszedi a kellő tartalmat, nem tudom ez mennyire állja meg a helyét. Nem is tudom, hogyan lehetne máshogy megvalósítani ezt.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Adamis #16858 üzenetére
Annyira nem, mert fopen-el megnyitod az oldalt, majd kiszeded belőle azt a részt ami neked kel mondjuk reguláris kifejezésekkel és kész is. Nem kell annyira túl bonyolítani mint ahogy a leírásban van, mert a leírás valós időben frissíti, de ha neked erre nincs szükséged akkor max. 10 sorból megoldható.
-
PumpkinSeed
addikt
A sorbeszúrás SQL utasítás végéről hiányzik egy ;. Ezenkívül lehet kérni egy hibaüzenetet?
$query = "INSERT INTO HALLGATO(hallgato_EHA, hallgato_nev, szak, cim, hazon, szuldatum) VALUES ('$hallgato_EHA ','$hallgato_nev','$szak','$cim','$h_azon','$szuldatum');";Amúgy amint látom ez egy egyetemi oldal lesz, szóval lehet jobb egy kicsit a biztonság szempontjából, ha nem ilyen fajta mysql függvényeket használsz hanem mondjuk a fejlettebb mysqli, PDO és még prepared statment-t.
(#16856) Adamis
Nem említetted, hogy hogyan akarod ezt megtenni, de itt egy elképzelhető megvalósítás.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16844 üzenetére
Hagyd figyelmen kívül a linket, megint mint ahogy eddig milliárd alkalommal tetted.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16839 üzenetére
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
szcsaba1994 #16826 üzenetére
Kezdjük az elején. Ahhoz, hogy ez működjön két állomány kell. Egy HTML állomány amelyben van egy HTML űrlap vagy form amelyben meg van adva, hogy submit után melyik PHP állomány legyen a feldolgozó. Erre nem is térnék ki jobban talán még annyit említenék meg, hogy a formokban lévő inputok nevei lesznek a meghatározóak. Vegyük elő ezt a PHP állományt aminek most feld.php lesz a neve, mivel a feldolgozást ő végzi. A PHP állomány első pár sora lehet a mysql adatbázishoz való kapcsolódás, illetve a form-ból kapott adatok változóba való letárolása, POST vagy GET melyiket használtad épp. Ezután megírod a lekérdezést mondjuk egy $fogalmam_sincs_mi_legyen_a_neve változóban, és ezt végrehajtatod.
Ez most elég nagyvonalúan írtam le, de valahogy elvileg így kellene lennie. Törölni és hozzáadni is így lehet.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16824 üzenetére
Meg szabad kérdezni miért nem szereted a xampot?
Amúgy meg még mindig nem értem mit kínlódsz ezekkel, ha egyetlen szempont az, hogy működjön (mert az eddigi írásodból az derült ki), akkor ott van ez. (Már le se merem írni a nevét, mert annyiszor említettem, hogy spamelésért kitiltanak a fórumról. )
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16803 üzenetére
A hivatalos oldalról szedted?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #16707 üzenetére
Köszönöm a segítséget viszont.
(#16709) Sk8erPeter
"És mi nem jött össze konkrétan?"
Nem tudtam adatot kiszedni az adatbázisból, és ez épp elég volt, hogy visszatérjek a jól megszokott részre.
Én is találtam egy nagy halom leírást, néhányat be is tettem könyvjelzőnek, majd ha lesz lélekerőm még pluszban tanulni valamit az egyetem mellett akkor megnézem. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #16706 üzenetére
Az adatbázisban van auto increment mező is és current time mező is, szóval lehet válogatni, nem értem miért ragaszkodtam annyira a PHP megvalósításhoz, és miért nem gondoltam az SQL-s megvalósításra.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #16704 üzenetére
"bár bevallom, azt feltételeztem, hogy ennél valami bonyolultabb problémakör megoldásában kérsz segítséget"
Ez azért érdekelt engem, mert $valami['asd'][1] így hivatkoztam az asszociatív tömbbe helyezett elemekre és nem akart értéket visszaadni semmilyen módon. A doksiban meg nem találtam ennek a megfelelő indexelés eljárását.
"Szóval mi volt a gondod a prepared statementekkel?"
Amikor elkezdtem csinálni ezt a hobbi projektet akkor prepared statement-el készítettem, de annyira nem akart összejönni, hogy aztán minden szívfájdalom nélkül ezt használtam. Komolyan mondom megpróbáltam belefektetni az energiát, de lusta voltam. Bár azt megígérhetem, hogy pénzt addig nem kérek webfejlesztésért ameddig ezt meg nem tanulom (meg minden mást), de mivel nagy részben csak szabadidőmben foglalkozok vele ezért ráér.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #16699 üzenetére
akarsz róla beszélni?
A legjobb pszichológusok sem tudtak segíteni.
Ennyi idő PHP-zás után ezt azért remélem, nem kell megindokolni...
Nem persze.
(#16700) Sk8erPeter
...$images[img_path] ahol az i egy olyan változó ami...
$images[img_path][z]<- itt volt egy ilyen is, nem értem hova tűnt. (Akkor z mert az i-t a dőlt kezdetének definiálja.
)Na de mindegy ami számomra nem derült ki a dokumentációból, hogy a fetch_assoc() hogyan indexeli az adatbázisból kikért adatokat. Ennek a megválaszolása minden kérdésemre választ adna.
-
PumpkinSeed
addikt
Kérnék egy kis segítséget. (Előre szeretném kérni, hogy ne prepared statement-t mondjatok, mert az utál engem.)
Szóval van ez a kód részletem. Az adatbázisban lévő képeket az elsőnek feltettől az legutoljára feltett képig kilistázza a képeket. Eddig oké, de azt szeretném megcsinálni, hogy ezt pont fordítva tegye, de nem értem ennek a fetch_assoc()-nak az indexelését. Addig oké, hogy $images[img_path]-nak definiálja azt amelyiket a while ciklus épp beleteszi. De nem lehet erre valahogy máshogy hivatkozni, pl. $images[img_path] ahol az i egy olyan változó ami az adatbázisból kiolvasott elemek sorszámát jelöli.
Még arra gondoltam, hogy folyamatos adatbázis hívással elsőnek megnézem, hogy melyik a max img_id, és attól visszafele minden alkalommal egy adatbázis lekérdezéssel lekérem a képeket. De ez annyira zabálna szerintem, hogy inkább megkérdezem itt.
-
PumpkinSeed
addikt
Köszönöm, megvan.
-
PumpkinSeed
addikt
Adott egy nagy csomó PHP állományom, amely nem projektként van definiálva. Hogy tudom ezt NetBeans-be betenni úgy, hogy egybe beolvassa, mert nem láttam erre megfelelő dolgot. Vagy hogyan illik ezt normálisan beletenni?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #16652 üzenetére
Igaz elírtam, de már ez is kicsit jobban nézz ki szerintem.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16631 üzenetére
Igazából én külön választanám a PHP-t és a HTML-t bár ez szerintem csak nekem jó, lehet más máshogy csinálja de én így szoktam a jobb átláthatóság érdekében:
<?php
if(kenyér == szeletelt){
$sajt = "
?>
<valami csodálatos HTML részlet/>
<?php
";}
?>Biztos beleköt majd valaki, de én így szeretem, mert a kód színezés segít az átláthatóságban. (Igen mert Notepad++-t használok.
)
A többi hozzászólást is elolvastam, és elég vicces, hogy egy komolyabb login felületet szeretnél megírni úgy, hogy a hibaüzenet megértése komolyabb problémát okoz, viszont ezt már pár helyről megkaptad. Hogy én is hozzáfűzzek valami hasznosat leírom, hogy hogyan is kellene tanulnod. (Megint)
Olvasod a jegyzetet/blogot/könyvet vagy netán videót nézel, és közben az adott megtanult részt lekódolod magadnak, majd ha egy résszel kész vagy nem azonnal mész a következőre, hanem jobban elmélyülsz az adott részben és kitalálsz egyre nehezebb megvalósítási formákat egy adott részre, majd ha az adott rész mondjuk legyen az a kép beolvasása már annyira megy, hogy egy esti vacsora alatti szóba kerülése esetén fejből elmondod, hogy te hogyan csinálnád meg az adott kódban akkor tovább lépsz a következő részre. Komolyabb projektek esetén nem eshetnek ilyen alap hibák, mert akkor hogyan is tudnál odafigyelni mondjuk egy login biztonságára ha a $_POST szintaktikai helyesírása sem megy? Ha tényleg webfejlesztő akarsz lenni, akkor érdemi tudás nélkül nem fog senki alkalmazni, ugyanis (ezt is nem rég tárgyalták itt) bőven akad vetélytárs a piacon. (Azért mondom ezt mert még én is ezen az ösvényen gyalogolok, és bőven akad még mit tanulnom, de én már nagyjából eljutottam olyan szintre, hogy egy komoly projekt készítése közben tudok tanulni, mert az ott fellépő problémák és új dolgok segítik a fejlődésem.)
Ami nagyon fontos az a programozási alap tudás, értem ezalatt a vezérlési szerkezeteket a tömböket a függvényeket a stb. Ha ezek nem mennek úgy, hogy álmodból felkeltve azonnal gondolkodás nélkül akkor ezeket kell tanulni, ezen kívül az algoritmizálási képesség. Az, hogy bármilyen problémára tudj egy jól működő algoritmust csinálni, amely nem úgy néz ki, hogy egy összeadásra 300 soros kódot írsz, hanem lehetőleg legyen rövid és hatékony. Lehetőleg ne terhelje sz*rrá a felhasználó gépét. Ha ez a két programozási alappillér megvan azután kezdhetsz el a PHP nyelv bizonyos részeivel foglalkozni mint a session stb. (több most nem jut eszembe).
Az OOP-t meg le se merem már írni.Inkább át is húzom, majd 4 hónap múlva nézd meg.Remélem nem írtam nagy hülyeségeket, ha igen akkor javítsatok ki.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16625 üzenetére
1. Mi a config.php?
2. Lehet jobb lenne EOT helyett HTML, ha már ezt használod, bár én nem így csinálnám.
3. Milyen hibát dob?
4. Mit szeretnél ezzel kivitelezni?
5. $_POST['valami'] és nem $_post{'submit'}.Egyenlőre ennyi.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
tothjozsi96 #16612 üzenetére
Én úgy csinálnám, hogy egy SELECT-el megnézem, hogy van-e ilyen, ha nincs azaz a lekérdezés eredménye egy nagy semmi akkor mehet, ha nem akkor error.
Mindezek után mikor már biztos vagyok benne, hogy nincs és nem is lehet azonos név akkor nyúlok csak az inserthez.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16577 üzenetére
Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy a böngésződben nincs olyan modul beépítve (gyárilag minden böngészőben van), hogy egy hatalmas piros hullámos vonallal aláhúzza úgy kb az egész mondatod?
Szerintem amúgy nem fektetsz elég időt a problémák kiküszöbölésére (én is itt tanultam meg). Ajánlatos egy pár órát végig szenvedni, hogy te találd meg a hibáidat, és ne egyből segítségért szaladni. Ilyenkor olyan dolgokat is megtanulhatsz amikre nem is számítanál. PHP manapság aligha létezik MySQL nélkül szóval ajánlatos nekifeküdni annak is és egy olyan könyvből/blogról/stb. tanulni ezt ami együtt tanítja őket.
(#16579) DNReNTi
Szerintem elég rossz megoldás lenne ez mert tfh. van 100.000 felhasználom. Ameddig a .txt állományban tárolt felhasználónév jelszó és mindezek egymás alatt a Ctrl+F-el kereshető ezzel szemben a te módszered....Szerencséd, hogy odaírtad.....
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #16564 üzenetére
FB-n volt egy PHP csoport ahova beléptem és 1 hónap után kiléptem mert más se ment mint a változók kiíratásainál fellépő problémák "echo '$valami'; miért nem megy?".
-
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
tothjozsi96 #16552 üzenetére
Simple Text a legbiztonságosabb.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
tothjozsi96 #16543 üzenetére
Mintha itt találtam volna egy leírást arról, hogy nem nagyon szabad így megoldani. Viszont hash+besózás egy jó megoldás szerintem, vagy legalábbis amiket én eddig olvastam.
Majd a user által megadott jelszót is ugyanezzel a módszerrel és megnézed, hogy a user által megadott és a db-ben lévő változat egyezik-e, ha igen akkor kap egy kekszet a felhasználó.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
tothjozsi96 #16528 üzenetére
Én ezt talán úgy fogalmaznám át, hogy aki egyszer próbálkozott az kap egy ID-t session-ben vagy cookie-ban tárolva és az bizonyos ideig nem csinálhat semmit. Értem ezalatt a regisztrációt. Adsz neki 3 próbálkozási lehetőséget majd ha annyira béna, hogy ezután se tud regelni akkor lehet robot lesz, és ekkor megkínálod 2 perc tiltással, mely minden sikertelen cselekedet után hatványozódik.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
peterfihugo #16522 üzenetére
Szvsz ezt a kódot még én se használnám, pedig én kezdő fejjel elég sok hibát szoktam véteni.
De a lényeget megragadva, és nem a kérdésedre válaszolva, szerintem ez már kicsit idejét múlta kódrészlet, mert mysql_query-ket használ, már ebből is látszódik, hogy nem ajánlatos a használata.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #16485 üzenetére
Elnézést a késői reakciót, működik. A Linuxos jogosultságok beállítása mellett még annyi hiba volt, hogy a php.ini-ben a feltöltött fájl max mérete 1MB-ra volt állítva, amit úgy tudtam meg, hogy a $_FILES['file']['error']-al tudtam meg.
A kód most így néz ki:
$target= "uploaded_img/";
$file_name = $_FILES['file']['name'];
$tmp_dir = $_FILES['file']['tmp_name'];
if(!preg_match('/(jpe?g|png)$/i', $file_name))
{
$error_msg = 1;
}
else
{
$target = $target.$file_name;
move_uploaded_file($tmp_dir,$target);
} -
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #16476 üzenetére
A $file_name kiíratásakor pedig megvan a feltöltött fájl neve. és mikor kiírom a $target-et akkor pedig kiírja a teljes "cuccot".
Igazából tényleg nem létezik, csak copy-ztam egy ilyen függvényt gyorsba. Amúgy úgy nézz ki, hogy a www mappában van az im_share mappa, majd ebben a .php állományok illetve a css mappa, uploaded_img mappa és profil_img mappa. Az uploaded_img mappa tartalmát az img_share mappában lévő .php fájlokból akarom szabályozni. Szóval szerintem a uploaded_img/ elérési útvonal helyes.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #16474 üzenetére
Warning: file_get_contents(uploaded_img/people.txt): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/img_share/upload.php on line 62
Warning: move_uploaded_file(): The second argument to copy() function cannot be a directory in /var/www/img_share/upload.php on line 63
Warning: move_uploaded_file(): Unable to move '/tmp/phpSohzUi' to 'uploaded_img/' in /var/www/img_share/upload.php on line 63Ezeket kapom. De a mappa jogosultsága most kb úgy néz ki, hogy nobody, nogroup, 777...
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #16470 üzenetére
Ezt az utat már körbejártam. uploaded_img/-el kezdtem, szóval más lehetőséget oda nem tudok elképzelni.
-
PumpkinSeed
addikt
Már nincs ötletem miért nem megy.
$target= "var/www/img_share/uploaded_img/";
$file_name = $_FILES['file']['name'];
$tmp_dir = $_FILES['file']['tmp_name'];
if(!preg_match('/(jpe?g|png)$/i', $file_name))
{
$error_msg = 1;
}
else
{
$target = $target.$file_name;
$feltoltve = move_uploaded_file($tmp_dir,$target);
echo $feltoltve;
}A move_uploaded_file nem teszi bele a fájlt a megadott mappába. Már végig próbáltam az összes lehetséges cél mappa elérési útvonalat. Illetve ellenőriztem a $tmp_dir tartalmát annak is van értéke. Valami jogosultsági probléma lesz, de viszont Debian alatt megadtam a www-data nevű felhasználót a teljes www mappa tulajdonosának, szóval az apache azt csinál vele amit akar. De mégse akar működni.
-
PumpkinSeed
addikt
Köszönöm a válaszokat. Igazából nincs is több kérdésem.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #16439 üzenetére
Erről most nem tudom hogy jutott eszembe, de az érdekelne, hogy nagyobb projekt esetén az MVC-t alapul véve, úgy érdemes-e csinálni, hogy minden php programrész egy külön fájlban van és csak meghívom őket a megfelelő paraméterezéssel, vagy az nagy probléma, ha néhány helyen a HTML részben is vannak PHP kódrészletek?
Illetve egy függvény, hogy tud több String típust is visszaadni, például egy adatbázisból kiolvasott név és lakcím adatot például?
Megmosolyogtató beszélgetést olvashattam az előbbiekben.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16430 üzenetére
Milyen portra van állítva a webservered?
Próbáld meg, hogy localhost:80, vagy azt a portszámot adod meg amire állítva van.
Vagy kipróbálod végre azt a rohadt USBWebservet.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
honda 1993 #16407 üzenetére
Egyetlen kérdésem lenne. Mit szenvedsz a XAMP-al mikor ott van ez a portable webserver. Letöltöd és megy. Nincs baszakodás a konfigurálással, nincs baszakodás a telepítéssel. De ha jól emlékszem már tanácsoltam egyszer.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #16367 üzenetére
Van amúgy valamiféle biztonsági rés ilyen téren, ha ez túl magasra van állítva?
(#16359) tothjozsi96
Lehet felveszem 3 évre és akkor nem fog sűrűn ledobálni.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
tothjozsi96 #16357 üzenetére
Inaktivitás esetén igen. Szerintem a 3 nap az túl sok.
-
-
PumpkinSeed
addikt
Azt meg tudom valahol nézni, hogy a beállított session meddig marad elérhető? Illetve a változó létrehozásától van ez számítva, vagy a legutolsó használattól?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #16337 üzenetére
Végül rátaláltam az urldecode-ra én is. Szóval az maradt. A reguláris kifejezés pedig onnan jött, hogy nehány részt ki kellett belőle szedni, de most már működik.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
PumpkinSeed #16335 üzenetére
Megoldva.
str_replace() és substr().
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
tothjozsi96 #16321 üzenetére
Viszont jobban megnéztem az URL-t amit bead. Ha egy változóban letárolnám ezt: akkor hogyan tudnám ezt normális URL-é alakítani? Van erre valami függvény, vagy nekem kellene reguláris kifejezéssel megoldani?
-
PumpkinSeed
addikt
Van egy olyan bejelentkező felület ami annyit tesz, hogyha felcsatlakozol wifi-re megnyitsz egy böngészőt és azon belül mondjuk prohardver.hu akkor a prohardver helyett ezt a bejelentkezési felületet dobja fel, majd sikeres bejelentkezés után átdob a google.com-ra. Olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e azt kezelni, hogy a megnyílt bejelentkezési felület tudja valahonnan, hogy én a prohardver-t szerettem volna megnyitni és ne a google-ra dobjon hanem vissza arra az oldalra amit amúgy is be szerettem volna tölteni?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Orionk #16185 üzenetére
Mert a zenei ízlés szerintem a legszubjektívebb kérdés ami létezik, és ami neked tetszik az biztos, hogy másnak nem. Ezért nem szabad ilyen felesleges elemekkel leosztályozni a honlapod. Illetve nagyon oldschool honlap alá zenét bevágni. 2014-ben már nem ajánlott. Nem láttam még olyan oldalt aminek ez hozta volna meg a sikert. Sőt ha megnézed nevesebb DJ-k oldalán se jön be egyből zene, pedig ők ezzel foglalkoznak.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
kemkriszt98 #16166 üzenetére
Gondolom akkor az adatbázishoz való kapcsolódással lesz a gond, mivel máshoz aligha akar kapcsolódni amire time out problémát dobna.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
kemkriszt98 #16164 üzenetére
Elég kevés információt közöltél.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
kemkriszt98 #16152 üzenetére
"Milyen jól diskurálok magammal
"
Legközelebb írd le egy papírra a kérdésed, majd ha nem tudod megválaszolni ugyanannyi idő alatt mint most tetted, akkor írj fórumra.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
kemkriszt98 #16148 üzenetére
Ha lokális volt az adatbázis akkor annak az elérési útjával lesz a probléma.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Tele von Zsinór #16136 üzenetére
Ja megvan, valamiért csak 30nak adtam meg az adatbázisban a helyet...
-
PumpkinSeed
addikt
Regisztráció: A jelszót sha1 titkosítással mentem az adatbázisba kapom ezt:
3d8e5f51db97c53e9773f1ff41b15d8835a5ce79
Majd bejelentkezéskor ugyan azt a jelszót sha1-re titkosítom amit a formban megadott majd kiolvasom az adatbázisból és
Formból kapott és titkosított:
3d8e5f51db97c53e9773f1ff41b15d
Adatbázisból kapott:
3d8e5f51db97c53e9773f1ff41b15d8835a5ce79
Mind a két esetben ugyan az a jelszó. De megnéztem adatbázisban ez van letárolva:
3d8e5f51db97c53e9773f1ff41b15d akkor mégis miért olvas ki mást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Notebook táska topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest