- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Így néz ki az újratervezett S Pen
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Apple iPhone 17 - alap
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
don_peter
senior tag
válasz
PumpkinSeed #16753 üzenetére
Közben agyaltam és az jutott eszembe, hogy biztosan van valami beállítás, megoldás amivel az inputokat le lehet korlátozni, hogy 1bitet vagy 1bájt adatot tároljanak.
Mert abban az esetben, ha mondjuk 1bitet tárolnának (0 vagy 1), akkor kevesebb mint 2kb lenne az adat.
De ha mondjuk 1bájtot akkor is csak 15kb lenne, tehát messze lenne a 2MB-os korlát.
Van egy olyan érzésem, hogy nem is a böngésző, hanem a szerveroldal korlátozza be a dolgot..Hogy a kérdésedre is válaszoljak egy pixel generátor rugalmasságának kibővítése lenne a célom..
Jelen esetben egy 240x64-es grafikus kijelző pixeleit akarom teljes egészében modellezni, úgy hogy az ott elkészített rajzolat vagy, ha jobban tetszik pixel grafika gond nélkül felvihető legyen a kijelzőre.
Tudom, hogy léteznek hasonlók, csak az a baj, hogy az ami nekem kell nem létezik ingyenesben.
Általában a kijelzők többsége, sőt szinte mind alapértelmezetten 8x8 pixelt / karakter-készletet használnak.
(ezzel sincs gond csak marha nagy karakterhézagokat hagynak)
Az én T6963c chippel ellátott GLCD kijelzőm képes a 6x8 pixel / karakter készlet megjelenítésére amivel sokkal barátságosabbak a karakterhézagok.
Nem mellékesen a kisebb karakter nagyobb karakterszámot eredményez egy azon sorban.
Hogy szemléltessem is a dolgot elkészítettem egy kisebb 3 840 pixeles változatot ami remekül működik..
Itt tudod megnézni: ©DPTP 6x8 Pixel kép genrátor... ( T6963c )
Lényegében ugyan ez lenne csak a már említett 15 360 pixelben. (egyébként már ez is kész van csak élesben nem akar működni csak localhost-on)
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bivalyerős táblagéppel készül a Honor
- Gyúrósok ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sofabaton (logitech harmony alternatíva)
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Thrustmaster Ferrari F1 Wheel Add-On
- Új Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 mini Kompakt erőgép, megbízható teljesítmény 256 GB
- Honor Magic V5 Ultravékony hajlítható, 120 Hz LTPO kijelzők 16/512 GB Garancia 2028. 08. 25-ig
- Bomba ár! Acer Aspire ES1 - AMD A8 I 8GB I 180GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Mi 11T Pro 5G 256GB // Számla+Garancia//
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3231
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB CooleMaster MasterboxMB 600 CM650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest