Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #16705 üzenetére
"Ez azért érdekelt engem, mert $valami['asd'][1] így hivatkoztam az asszociatív tömbbe helyezett elemekre és nem akart értéket visszaadni semmilyen módon."
Mert ez így értelmetlen, de erre már megadta a választ fordfairlane."Amikor elkezdtem csinálni ezt a hobbi projektet akkor prepared statement-el készítettem, de annyira nem akart összejönni"
De akkor miért nem kérdezel inkább, vagy guglizol tovább?És mi nem jött össze konkrétan?
Igazából egyébként Amazont (!) lehet rekeszteni stackoverflow.com-os, prepared statementtel kapcsolatos kérdésekkel is. Direkt nem Dunát írtam, mert az elcsépelt, az Amazon meg a legszélesebb-leghosszabb-legbővízűbb, szóval ezzel legalább nagyobbat mondok. -
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #16705 üzenetére
Ez azért érdekelt engem, mert $valami['asd'][1] így hivatkoztam az asszociatív tömbbe helyezett elemekre és nem akart értéket visszaadni semmilyen módon.
A while($row = mysql_fetch_assoc()) egyszerre egy rekordot olvas be, és tárol el egy $row nevű változóban. A $row-ban az aktuális rekord egyes mezőit éred el, pl. a $row["img_path"]-ban megkapod az aktuális sor img_path nevű mezőjének értékét, de amint a ciklus újra lefut, a $row tömb új értéket kap, az előtte levő sor adata felülíródik.
Ha te a rekordokat össze akarod gyűjteni, mert további műveleteket akarsz vele végrehajtani (rendezni, csoportosítani pl.), akkor azt kb. így lehet:
$recordset = array();
while($row = mysql_fetch_assoc()) {
$recordset[] = $row;
}Ezután kapsz egy recordset nevű tömböt, ami n darab asszociatív tömböt fog tartalmazni, épp annyit, amennyi rekordot beolvastál a while-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest