Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz PumpkinSeed #16705 üzenetére

"Ez azért érdekelt engem, mert $valami['asd'][1] így hivatkoztam az asszociatív tömbbe helyezett elemekre és nem akart értéket visszaadni semmilyen módon."
    Mert ez így értelmetlen, de erre már megadta a választ fordfairlane.

"Amikor elkezdtem csinálni ezt a hobbi projektet akkor prepared statement-el készítettem, de annyira nem akart összejönni"
    De akkor miért nem kérdezel inkább, vagy guglizol tovább? :) És mi nem jött össze konkrétan?
    Igazából egyébként Amazont (!) lehet rekeszteni stackoverflow.com-os, prepared statementtel kapcsolatos kérdésekkel is. Direkt nem Dunát írtam, mert az elcsépelt, az Amazon meg a legszélesebb-leghosszabb-legbővízűbb, szóval ezzel legalább nagyobbat mondok. :DDD

• fordfairlane

veterán

válasz PumpkinSeed #16705 üzenetére

Ez azért érdekelt engem, mert $valami['asd'][1] így hivatkoztam az asszociatív tömbbe helyezett elemekre és nem akart értéket visszaadni semmilyen módon.

A while($row = mysql_fetch_assoc()) egyszerre egy rekordot olvas be, és tárol el egy $row nevű változóban. A $row-ban az aktuális rekord egyes mezőit éred el, pl. a $row["img_path"]-ban megkapod az aktuális sor img_path nevű mezőjének értékét, de amint a ciklus újra lefut, a $row tömb új értéket kap, az előtte levő sor adata felülíródik.

Ha te a rekordokat össze akarod gyűjteni, mert további műveleteket akarsz vele végrehajtani (rendezni, csoportosítani pl.), akkor azt kb. így lehet:

$recordset = array();
    while($row = mysql_fetch_assoc()) {
    $recordset[] = $row;
    }

Ezután kapsz egy recordset nevű tömböt, ami n darab asszociatív tömböt fog tartalmazni, épp annyit, amennyi rekordot beolvastál a while-ban.

Új hozzászólás Aktív témák