- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
bodazo
tag
válasz
kalap12 #5371 üzenetére
Elárulom neked a Digi kódolt csatornaihoz is kell STB, ha azokat akarod nézni. Mondjuk, ez náluk csak pár csatornára korlátozódik. De ha nincs más lehetőséged, mint UPC akkor ne az STB-ét válaszd, hanem a kártyát slottal, mert akkor úgy állítod be a csatornákat, ahogy akarod és a tv sok funkcióját is tudod használni.
De arra figyelj, hogy ha STB-ét kapsz, akkor azon ne csak scart kimenet legyen, hanem HDMI is. Mert ha az, nincs akkor a digitális adást valóban analógban fogod nézni. Igazából ezzel szoktak trükközni a szolgáltatok.
-
djnice
veterán
válasz
kalap12 #5360 üzenetére
Te eléggé kevered a szezon a fazonnal...
Dehogy konvertál át a UPC analóg jelet digitálissá...
A UPC kábeltv-n van egy analóg rész a régi tv-k számára és egy digitális rész az új tv-k részére, de mivel a digitális adás kódolva van a kábelen (nem úgy mint a digi-nél, ott nem kódolják le), ezért kell egy külső set top box a dekódoláshoz VAGY egy CI+ modul kártyával együtt a TV-be dugva...
Mivel a kártya és a CI+ modul párosítva van, ezért a kettőt együtt adják ha kéred.
Ezt a modult kell bedugni a TV-n lévő Common Interfészt fogadó nyílásba és máris nem kell külön box a TV nézéshez... -
Debilon
addikt
válasz
kalap12 #5364 üzenetére
igen, értem
ez nem csak UPC, de invitel is így működik például, meg jóformán az összes digitális szolgáltató, ahol előfizetéshez kötik különféle extra csomagok nézésétnekem UPC Direct van (a tányéros), de itt is a 2. TV-hez kell a +500 ft-ot fizetni havonta
de amúgy meg hiába háborogsz, gondolom a szerződésedben ez minden le van írva amit sérelmezel, ha nem tetszik, mondd fel és irány a digihez
-
válasz
kalap12 #5354 üzenetére
TV nézési távolságok
Ha TV-t nézel rajta, ami ma Mo-on jellemzően még SD, akkor ha 2 méterről nézed, akkor kellhet az 32".De a tényeknél maradva:
A 2908H-ra nagyon alacsony kontraszt arányt találtam, továbbá az ára... szóval így megfordult a fejemben, hogy egy TN panelos LED háttérvilágítású TV-ről van szó. Ha ez így lenne, akkor ezek betekintési szöge és színhűsége hagy némi kívánni valót maga után. Ezért ma már ilyen megoldást ritkán használnak TV-nél, hiszen a TV-t gyakran többen több szögből nézik és színhűség a fontos. Ez a technológia már a monitoroknál is kikopóban van, de Office-nál és játék programoknál a színhűség nem olyan fontos. Régen szgépes játékokhoz a gyorsaságuk miatt kimondottan ajánlottak voltak, míg a grafikusok, fotósok, videósok már jó ideje az IPS LED panellal szerelt monitorokat keresik.
A 100Hz-es PMR, ami valós 50Hz-et jelent a gyors jeleneteknél és F1-nél okoz majd némi gondot, de a rosszat is meg lehet szokni. A fontos képjavító áramkörökből csak a nagyon régi Crystal Clear van benne, ami nagyon régi a Philipsnél.
Egy tábla ismétlő jelleggel, a tied szerintem nincs rajta, de így jobban látható, hogy miről beszéltünk.
Ezek a TV-k valóban kollégiumi szobákban, úgy általában kicsi helységekben teremtik meg kompakt, ám kompromisszumokkal teli TV-zés élményét. Természetesen ez az én véleményem is. -
válasz
kalap12 #5345 üzenetére
Nem biztos, hogy az üzembiztonság a lényeges. Azokról a pici, TV-nek nevezett monitorokról itt nincs sok tapasztalat, de a benne lévő panel és képjavító áramkörök -hiánya- miatt nem néznék rajta TV-t és nálam inkább a monitor fogalomhoz áll közelebb. Az meg már másik topik. Tehát nem a méretével van gond, hanem a széria számával és az azzal járó jelentős kompromisszumokkal.
A 3000-4000-es széria képminősége is vitatott és szemmel látható, hogy mennyivel rosszabb a képük, akkor szerinted egy az alatti széria? Még egyszer tehát: nem az üzembiztonság és nem a méret a gond annál amit kinéztél, hanem a főleg a képminősége. Nem lenne senki -nemcsak itt- aki TV-ként akárcsak ajánlott vagy tetszett plecsnit nyomna rá. Ezt máshol sem fogod tudni kierőszakolni. -
sepsi0
őstag
válasz
kalap12 #5325 üzenetére
Nekem van itthon kb. 2m szalag amin olyan Philips márkajelzés van amit a tvk-re meg hasonlókra ragasztanak szerintem, sőt még itt is írták, hogy ezeket a tvket nem is a Philips gyártja, de hallgasd meg a többiek véleményét is.. vagy olvasgass vissza itt!
Ne hallgass rám, Neked kell döntened! -
sepsi0
őstag
válasz
kalap12 #5323 üzenetére
OKÉ Te tudod, gondolom a típusszámok csak keresztnevek....
A Te pénzed és a Te tv-d lesz....
Én 5-ös széria alatt nem vennék egyetlen neves gyártótól sem, de inkább 6-7 szériát....
Csak segíteni akartam, de látom döntöttél, sok szerencsét hozzá, én biztos nem venném megJa még annyi, hogy ebben a méretben csak monitort kapsz full hd-ban...
-
sepsi0
őstag
válasz
kalap12 #5320 üzenetére
Te tudod, de ez azért nem teljesen igaz igy...
Kisebb ár gyengébb alkatrész, hidd el a gyártónak a haszon ugyan annyi marad, de ha csak 2 évre veszed akkor nyugodtan, én nem akarlak meggyőzni, csak azt ajánlottam ami nekem is van és tudom, hogy jó.
Minden gyártónak van gyenge és jobb modellje és ez nem csak a tv-kre igaz! -
sepsi0
őstag
válasz
kalap12 #5314 üzenetére
Szia!
Nekem van 2db Philips 5 (3év) és 7 (7év) szériásak. Napi min. 12 órát mennek...
A 7 évesen már látszik egy kis hiba, fakóbb a háttérvilágítás, de nyugodtan ajánlom Neked. Igaz én most egy 6-os samut vettem. Persze 5. széria alatt ne nagyon vegyél egyik márkát se szerintem. -
Zahire
tag
válasz
kalap12 #5314 üzenetére
Némileg meglepő, hogy Philips gyári dolgozó blamálja a saját cégének a termékeit ....Drágább a Samsung mint a Philips ? Szerintem nem egyforma ( bocsánat nem hasonló kategóriás ) készülékekről lehet szó. Magyarán a felső kategóriás Samsung drágább lehet, mint az alsó kategóriás Philips.Megközelítőleg azonos tudásszintű gépeknél ez kevéssé valószínű.De, hogy a kérdésre válaszoljak, a Philips jó, és érdemes ilyet venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest