- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
slett27
addikt
Olvasgattam teszteket az 1.4 TSI-ről....nagyon megy, kis cupra meg hasonlók. Ahhh asszony agyon üt ha meghallja hogy kocsit akarok cserélni.
Melyik évjárattól felfelé lehet megvenni ? Első, második generációs TSI-k úgy olvastam hogy problémásak (vezérlés átugrik lánc megnyúlás miatt, kokszosodás...) nem értek hozzá.
-
Qru: Itt DSG váltó átírásra ajánlod az LA chipet
molnarpeter: Itt DPF/ javított csalószoftver korrigálásra ajánlod az LA chipet.Beszéltem velük, konkrétan a pestivel, mert melóhelyemhez nincs messze és az Oroszlányi központ ha jól látom hétfőnként zárva van.
Csalószoftver: Visszaprogramozást nem csinálnak. DPF regerenálás ritkítását nem tudják megoldani, amit tudnak, hogy teljesen kiírják a DPF-et, de akkor ki is kell venni, amit ők is vállalnak, akkor az plusz egy nap és plusz néhány tízezer forint. Azért teljesen kiiktatni nem szerettem volna, csak az élettartamát maximalizálni.
DSG átírás: Azt mondja a fickó hogy régebbieket nem tudják, csak kiszerelt váltóval (amit nyilván nem), újabbak már OBD-n írhatóak, a váltás pont 2012 és az enyém is 2012, ha odaviszem akkor látják.
Elvileg váltási pontok akkor az újabbaknál átírhatóak, de olyat, hogy amikor fékezés után már csak 5-10km/h a sebességem amikor felengedem a féket, és amíg a gázhoz nem érek hozzá ugyan ne kezdje már a váltó csúsztatni a kuplungot fölöslegesen húzva az autót és imitálva a hagyományos automatát, na olyat nem tudnak.Kicsit az az Oroszlányi cég, kihelyezett tagozat korlátozott szakértelemmel szájíze volt a dolognak, ugyan az a program kerül rá mintha amoda vinném azt mondta.
Nagy igényeim nincsenek, a chiptuning 80 ezret kiköhögöm ha kell (nem írják ez bruttó-e vagy nettó), persze akkor már legyen bő 200ló 400Nm. De én ellennék az eredeti csaló dízellel hogy maximalizáljam a DPF élettartamát (nameg a kb 330-ra esett nyomaték helyett a papíron 350, valós 370 legyen meg) , és egy váltótuninggal hogy maximalizáljam a kettőstömegű(k) élettartamát. -
Lacess
tag
A konszern lehetővé teszi a némely navigációs rendszer adatbázisának otthoni frissítését. (Audiban nem vagyok biztos) Mindegyik márka esetében van hivatalos oldal, ahol rendelkezésre állnak a térképadatbázisok. Szvsz nem warezra irányult a kérdése. Ez pl. a VW oldala.
taresz2: Másik márkáé nem lesz jó, csak a Seat. Biztonsági mentést mindenképp készíts az eredeti kártya tartalmáról.
-
Asbee
veterán
Az a baj, az egy totális mosom kezeim gyártói határ. Annál az olajfogyinál már jönnek keményen a járulákos dolgok. Gyertya kokszosodás, égéskimaradás miatta, katalizátor gyilkolása, stb. 10 ezren 2-3 liter még vállalható tud lenni, ha ezt hosszú utakkal tartja. Felette már gázos az egész. Nem tudsz úgy nekiindulni egy hosszú útnak, ne azon agyalj, na mikor mennyit kell hozzá önteni. Nem mered úgy használni a kocsit ahogy akarnád.
-
norrberth
addikt
Igen, Passat B8 R line GTE
(#196543) Stylewars_kp
2015. 12. 09
36.195 Ft vettem
Fétistől.Meg vettem CTEK MXS 5.0 új piros gombos.
Ezt olyan messzire kell eldobni amennyire csak lehet, kukába való.
"El is adtam"Van még egy ilyenem, ez ami ér valamit, meg a 10 es.[link]
Number.1 -
rbalint88
addikt
Az nem opcio, hogy hasznaltan csak GTI-t vagy GTE-t veszunk, mert egyreszt nincs belole eleg, masreszt a magasabb fogyasztas/biztositas/bekerulesi koltsegbol kijon ket valtofelujitas. A3 kb ki is esik, mert a gyakorlatilag nem letezo 190 lovas 2.0tfsi-n kivul mindegyik szarazkuplungos…
-
Immy
őstag
Egy sima Octaviara 72! hetes szállítási ajánlatot kaptam, pedig tényleg semmi komoly "extra" nem volt bepipálva.
Azért ez már kezd egy kicsit sok lenni. Gondolom nincs rajta akkora profit és mindenkit a drágább modellek és/vagy SUV-ok felé akarnak terelni, de akkor is...
Írtam nekik, hogy esetleg van-e olyan felszereltség, amiket esetleg korábban szállítanak vagy ez teljesen vakvágány...@bandus: 2021 április óta vársz?
@f4lcon: ha 30hétről indulna akkor is az még csak 50hét lenne, most meg már 70hétről beszélünk...
-
HUTCHDB
nagyúr
Egyébként ma voltam egy igen korrekt műhelyben/szerelőnél.
A váltási problémára (hiszen azért szeretnék tuning műhelyt találni, hogy az legyen valamilyen szinten orvosolva) azt mondta, hogy mielőtt átíratnám a váltó szoftverét, ő el fogja vinni a VW-hez és újabb gyári szoftot ráteteti ...mondom tessék?
Azt mondta, hogy igen, a gyár is csinál újabb szoftot a váltóhoz.
Jövőhéten ez a projekt lesz.
Ha az sem hozza meg a várt eredményt, akkor lesz@rok mindent, és megy a tuning műhelybe. -
HUTCHDB
nagyúr
Mint írtam, a DSG átprogramozása lenne a cél, nem a motor erősítése.
Először itt hívtátok fel a figyelmemet arra, hogy a DSG nagyon alacsonyan tartja a fordulatszámot. Elsőként "tiltakoztam", hogy nálam baromi jól működik az automata váltó, de aztán a bogár el lett ültetve a fülembe, és már csak arra figyelek, hogy állandóan dobálja fel és fel a sebesség-fokozatokat.
Képes 1100-as fordulat/percen a városi forgalomban 50-60-as tempónál 6-ban, vagy 70 körül 7-ben szó szerint szenvedni.
Sajnos mióta ezt figyelem, észrevettem, hogy ilyen alacson fordulatszámon már a rezonancia is jelentkezik, nem tudom ez mi lehet, de remélem nem a kettős tömegű.
Minden képpen meg kellene nézetnem, hogy nem motortartó bak-e, vagy valami más, mert így engem baromira elkezdett zavarni.
Tegnap próbáltam ki egy másik 2.0 BiTdi Tiguan-t, amiben kb. fele annyi km van, mint az enyémben, (az is elvált és ilyen alacsonyan tartja a fordulatot) de ott a rezonancia jóval kevesbé jelentkezik, de azért én ott is hallom, érzem.
Tehát 2 dolog.
Meg kell nézetnem (bár nem tudom melyik szerelő fog erre időt szakítani, vagy ismeri a típust, vagy magát a jelenséget, és tudja mi okozza) a rezonanciát. Nyilván ez lenne a jó megoldás, ha ezt meg tudnánk szüntetni és akkor nem kellene a váltóhoz hozzányúlni.
DE! ha jól tudom a túl alacsony fordulatszám a kormosodásnak is melegágya, így lehet mégis az 1400-1500 fordulatszám-minimum lenne a legjob megoldás, már csak azért is, mert ekkor már nem rezonál semmi, tök szépen fut a járgány.Egyébként a sport fokozattal, vagy az F1-es váltóval szoktam korrigálni, de már belefáradtam.
A sporttal alapból túl nagy bajom nincs, de azért van amikor tényleg alaptalanul tartja magasan a fordulatszámot, úgyhogy jó lenne, ha valahova a jelenlegi D és S közzé programoznák át az alap fokozatokat.Visszatérve a kezdőmondatomra, azért megszokja az ember a tudását az autónak, így ha jelenlegitől is jobb lenne a menetdinamika, az sem lenne baj.
Lehet egy egyszerűbb optimalizálással (amibe benne lenne a DSG gyorsabb váltása is, és mondjuk +80-100 NM és 30-40 LE) lényegesen "szebben" működne. -
-
146,3 ból 178,5LE
329,7 ből 390,7Nm
A nyomaték az nagyon érezhető, megindul mint a disznó, eltűnt a lomhasága.
Többször futott neki az átírásnak, mert próbáltam tartatni vele a nyomatékcsúcsot.
Aggódtam, h e miatt majd túlzott lesz a koromterhelés, folyamatosan monitorozom, az utolsó regenerálást 1360km után csinálta. Eddig is 1000 felett volt. Nézem a turbó csatlakozásait, EGR környékét, csont száraz minden. Olajfogyasztása továbbra sincs. Nem sokat mentem vele az átírás óta, cc. 350k-t. Szóval rendeben van.
Még valami! Az elején a fogyasztás jóval magasabb volt mint előtte, de ez azért volt mert egy kicsit merészebben tapostam neki, jó érezni a különbséget. Ha meg visszaállok a szokásos vezetési stílusra, így egy kicsivel jobb lett a fogyasztás. -
DJ. Ru$y
nagyúr
Én szereltem be... A cseréhez munkalapot kell mellékelni, esetleg szakvéleményt.
monosgeri21
Sajnos motorcsere után csinálta, szóval az új motorral van valami, de 1-2 napig jó volt. Ez a fajta motor ami az A3-A4-ben (gondolom A6-ban is) AUDI 8E9 955 711 E cikkszámmal van, ugye átfolyik rajta a szélvédőmosó, ott a "tömítőfelületet" képes a forgó mozgás miatt a fém szerkezet kikezdeni, visszaszivárog a víz, először csak rozsdásítja a zsírral keverve a mechanikát, majd megeszi a motor felé lévő tömítést, átfolyik a motoregységbe és vagy állandóan megy, vagy zárlatos lesz stb.
160e-rel vettem az autót, amiben már nem gyári, de gyári beszállító (Valeo) motor volt, láttam is szétbontásnál a nyomokat, hogy jártak ott előttem. Akkor még nem sejtettem, hogy mi a hiba szét sem szedtem, csak láttam, hogy dől belőle a szélvédőmosó, csere. Vettem Partan-ról egy A3-ból bontott cikkszámra pontos bontott gyárit, 7 hónapig bírta, miután lejárt a 6 hónap szavatosság persze.Vettem egy ERA-t beraktam, ez meg 2 nap után meghülyült... Látható jele nincs, füst nyom, égett szag a motor elektronikánál vagy a kis vezérlő elektronikánál. Mélyebben nem mentem bele, és nem szedtem szét, megpróbálok futni még pár kört a dologgal...
-
-
HUTCHDB
nagyúr
Nem tudom, nálam nagyon jól működik, sőt nagy hiányérzetem lenne, ha nem lenne.
Semmi féle ősszekoszolás nincs nálam.
Beállítottuk, hogy 4 mp kar húzás után jöjjön csak a lámpa mosása.
Így ha hosszan húzom, csak akkor nyom vizet a lámpára, illetve több kisebb húzással könnyel el lehet kerülni a működését, és akkor csak önmagában az ablakot tisztíthatom. -
bul07
nagyúr
Oké
De egy gombra rápillantasz ráfogsz, na de tapicskolóval menüben bogarászni sokkal de sokkal több idő
És akár egy másodperccel több félrenézés is nagy gondot okozhat, akár fékezésnél is milyen jó lenne az a egy másodpercAlapvető dolgokat szerintem se szabad tapicskolósra tenni
-
csiga8
senior tag
Megkérdezhetem milyen autóba és mekkora Rocket?
Minden autónkba a tálcaméret a 278 mm-es akkuhoz van, de "átalakítottam", ( az alján kb félórás dremeles melő) hogy beférjen a 315 mm-es akku. ( ettől függetlenül 278 mm-esek vannak bent)
Ezzel szemezgetek: Rocket 80Ah 700A [link] következőnek. ( kisebb Rocketem volt már, de akkor még nem méregettem őket)
Ugye a feltüntetett számok ( indító áram) az akkun néha csalóka. A Varta Silver és AGM mindig jóval fölötte van újként, és kb 1 éves korában még hozza gyári értékeket.
20C-on az Electric Powerek is jóval felette vannak újként, de hidegben sokat gyengülnek valamiért. Van 4 dízel autó a családban, volt lehetőségem próbálgatni. Olyan kb 0C alatt az Exide hallhatóan jobban teker.
Az Exideok is sokáig gyári érték fölött maradnak picivel HA foglalkozom velük. Ezek vannak boltilag közelebb, kicsit olcsóbb és pusztán lustaság miatt van szinte mindenben inkább Exide-om, mint Rocketem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest