Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Sigma EF-530 DG Super Pentax vakuról? K10D-hez kellene általános használatra. Meg szabad venni?
Köszi!
Kano -
hcs57
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem sörözöm...

-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Mercutio_
félisten
Felraktam az apróra a K10D-met

-
jeni
félisten
köszi az inputot.én csak alkatrészként gondoltam rá.bár kétséges,hogy egyénileg kitudnám cserélni egyes elemeket.

-
BiriBum
őstag
Szerintem nem érdemes energiát pazarolni rá. Engem nem vinne rá a lelkiismeret, hogy a beáztatott, tönkretett gépemért egyáltalán pénzt kérjek, nemhogy 70k-t.
Ha nagyon kell olcsón K10D váz, kevesebb kockázattal, goto ebay: Kb 80K-ért ki lehet fogni tökéletes vázat kitobival.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jeni
félisten
Igen én is arra gondoltam,hogy tuti alaplap hibás.Írtam is az illetőnek,de 70-t kér érte.
Alkatrészként még az 50e.Ft is meggondolandó -
Gubro
senior tag
Ha bekapcsolásnál dátumot kér, akkor az jó eséllyel alaplaphiba, aminek a cseréje nem olcsó. Kérdés, mitől kerül víz a vázon belülre, és ha egyszer bekerült, mennyi idő alatt eszi meg a nyák többi részét belül.
Ez így inkább beázottnak tűnik, mintsem sima páralecsapódás áldozatának... -
jeni
félisten
Van a Vaterán egy Pentax K10D+18-55 KIT obi, összes tartozékkal,dobozosan 70e.Ft-ért.
Szépség hibája az,hogy minden bekapcsolásnál be kell írni a dátumot,illetve páralecsapódás miatt rozsdafoltok vannak rajta belül,jaa még egy-két pötty van a prizmán vagy az CCD-n.
Mennyi lehet a javíttatása a gépnek

-
-
adik
őstag
válasz
Gordiann
üzenetére
Tiszteletem az Uraknak és az Offline Hölgyeknek,
vakuk:
hálistennek a felsoroltakat mind volt alkalmam kipróbálni.
Sigma: buta, mint hat ökör, és bár van, amelyik már új korában is nyöszörög, nem fog szétesni. Ha tudsz vakuzni, akkor a legjobb választás. Nem sárgás, manuális módban azt teszi, amit kérsz tőle, és nem is tölt vészesen lassan. Oh, és akkorát villan, mint állat.
Metz: autómata módban is nagyon okos, plusz a nagyobb típus beépített második villanója is majd felér egy világmegváltással. A kezelése szerintem mindkettőnek kaotikus, és az anyagminősége is hagy némi kivetni valót. Ha nem lenna akkora gyártási szórása, amekkora, akkor azt mondanám, hogy megéri.
Pentaxok: semmi extra, de az jól. Autómatában is tökéletesen müxik, és a kezelési is egyértelműbb, mint a Metznek, mégis a második villanó - és az áregyezés miatt az előbbit választanám, dacára a megbízhatatlanságának.Markolat fronton még csak a gyári és az Ansmann merénylete volt kezemben, talán ebben, vagy a Nagy Pentaxban le is írtam utóbbiról egy horror-történetet, úgy vagy egy-másfél éve. Szerintem szigorúan gyárit szabad csak - most már annak is leesett az ára kellemesen.
-
jeni
félisten
válasz
Zozzant
üzenetére
Ezért mondom,hogy több szem többet lát.
Az elsőn tényleg nincsenek extra gombok,de tüskéi vannak,az stabilizálja markolatot a vázhoz.Én se vettem észre

A másodikon vannak extra funkciók de nincsenek tüskéi.
A harmadikon meg valami ufós termék
Akkor marad a gyári termék az Digitcam.ban

-
Gordiann
őstag
h...most nem tudom mit részesítsek előnyben..vaku, vagy grip ?!
(gripből már 100%, hogy pentax-ot venném itthon, nem kísérletezek)Vakut nem annyira használnám (a pakolgatás miatt is), de amikor kell, akkor nagyon kellene sajnos, mert így nincs se segédfény és teljesítményben is alig vmi a beépített.
Ellenben a bg2-t mindig használnám, nem nagyon ntalálok sokszor kéyelmes fogást a gépen. Így ez is fontos lenne. Meg jól is néz ki rajta.
Jelenleg az utóbbi felé hajlok, aztán majd nyáron egy vaku. (vagy fordítva?
) -
Mercutio_
félisten
válasz
Gordiann
üzenetére
Markolatokból még a valamelyest névvel rendelkező ansmann is gyengus, talán dikain amivel érdemes foglalkozni, de kérdés az ára, és a konkrét típusnak érdemes utánaolvasni.
Sigma vakukkal azért nem próbálkoznék, mert sok volt a negatív tapasztalat, másrészt a kompatibilitás se 100-as, mivel Sigma nem fizetett a P-TTL-es dolgokért, inkább jól-rosszul visszafejtette

-
Zozzant
addikt
válasz
macskajancsi
üzenetére
De. Ha megnézed a térképét 111 terméket küldött már ide. Európa szerepel a célterületek között, és ugyan az országok közt nem vagyunk felsorolva, de azt írja hogy vegyük fel vele a kapcsolatot rendelés előtt a nem felsorolt országokból.
-
Gordiann
őstag
válasz
Zozzant
üzenetére
Whá, tényleg!
Tárcsát nem gondoltam volna, de most hogy így mondod...
Akkor tényleg az eredeti marad... de az viszont el lesz napolva így, mert vaku mellett most nem jön ki a keretből sajna.Szóval most akkor így a fő kérdésem a vaku, hogy mit ajánlotok? Pentax, Sigma, vagy a Metz megéri a többletet?
-
Gordiann
őstag
Hát tényleg furcsa kicsit a 3.
Viszont ha a garanciát nem veszem, akkor azért még ilyen forint-gyengeség mellett is meggondolandó a vétel. Pk. nincs, free-nek írják több helyen is.
És így tizen egynéhány ezerért megvehető. Szóval ezért gondolkodok rajtuk.A pentax vaku digitcam-nál 45k. Annyiért sztem nincs jobb sztem.
A metz meg sigma vakukkal nincs problémája a váznak egyébként? Nincsenek vmilyen limitek, vagy nem működő funkciók?Szerk: Mondjuk ez a sigma sem lehet rossz...
-
jeni
félisten
válasz
Gordiann
üzenetére
A harmadikat nem választanám,nem tudom miket tettek bele,túl bonyolult vagy mégse?
A második az szinte nagyon hasonlit a gyári Pentax markolatra,bár egy valami hiányzik AZOK A FÉMTÜSKÉK HOL VANNAK RÓLA
Igaz a gyári Pentax markolat is kinai

Az első linken viszont ott vannak a tüskék de az se Pentax néven fut vagyis utángyártott,bár lehet az is olyan minőségű mint a Pentax néven futó.
De lehet,hogy a gép ára + a szállítási költség és a garancia miatt nem éri meg kintről hozzatni,Tudva,hogy a forint most nem parádézik.
Én az Astoria Digitcam boltjában vettem meg és 35 lepedő volt.Én bontottam fel és tudom,nem nyálazta át valaki elöttem
A vaku terén jó a Pentax FZ-360 de állítólag a Metz 48 AF-1 az jobb vétel és egy árban van a kettő de a Metz európai dijas termék
-
Gordiann
őstag
Sziasztok!
Gondolkozóban vagyok, hogy kicsit felturbóznám a k10d-met új cuccokkal.
2 dolog hiányzik úgy igazán: vaku és markolat.A markolatról lenne kérdésem, hogy mennyire jók ezek az utángyártott ebay-es markolatok meg akksik? Eredetit szabad csak venni, vagy nem kell különösebben félni tőlük?
Vakuból 360-as pentax lenne egyébként, vagy van vmi "ellenötlet"?
Köszi
-
Gordiann
őstag
A köv. hozzászólás...
-
SeatZola
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Thx. Az eladó nevében

-
SeatZola
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Köszi! Holnap rátelefonálok, bár nem sok esély van rá. A kérdésre sem reagált hírdetése topicjában....
-
SeatZola
őstag
Napok óta csak teszteket meg hozzászólásokat olvasok, meg a régebbi képeim exif adatait nézegetem. Ismét eljutottam oda, hogy nekem egy Pentax 16-45 lesz a nyerő egyenlőre egy Pentax 50-200-al. Az igényeimhez és a tudásomhoz ez bőven elég lesz egy jó darabig. Úgyhogy aki tud jó, szép, esetleg garos 16-45-öt eladót, az nyugodtan keressen meg!
-
Zozzant
addikt
-
SeatZola
őstag
Valakinek van tapasztalata a Sigma 28 - 135mm, F3,8-5,6 Macro obival? 35-40 között hozzá lehetne jutni. Tetszik az átfogása, pont ezt a tartományt használom legtöbbet. Megéri szerintetek?
-
SeatZola
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Tovább gondolva, miután a 18-55-ös KIT obit úgyis szeretném lecserélni egy 17-70 f2.8-4-re, így hosszabb távol gondolkodva a 70-300 tűnik kicsit jobb választásnak.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
SeatZola
üzenetére
Jelentősen nagyobb súly, viszont valamiféle makrózási lehetőség is, nagyobb fényerő, más átfogás, nekem 70-300 van, 55-200 nincs és nem is volt. Az 55-70 igazából eddig nem hiányzott. Távolabbi fotócélokra sokat jelenthet a 200 helyett 300 mm , ha azonban eddig nem érezted rövidnek a 200-at, akkor lehet, hogy nem is használnád ki....
-
SeatZola
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Igazad van. Meggyőztél. 50-200 ról 50-200 ra nem lesz csere. De mi a véleményed az 50-200 vs 70-300 ról úgy, hogy csk 5k-t kellene rádobnom?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
SeatZola
üzenetére
Mondom, tényleg Örkény novella, csak élesben.
Na, fordítsuk kissé komolyra a szót. Volt egy obid, 1,5 éves. Milyen garanciális hiba lépne fel vele, ha már ennyi ideje jól működik? Kb semmilyen, ha eddig jó volt, ezentúl is jó lett volna, semmit nem nyersz a hosszabb garanciával. De legalább vesztessz 4 ezer forintot...
Ja igen, ezen túl létezik ugye olyasmi, hogy gyári szórás. Optikai minőségre is. Ha most meg voltál elégedve az 50-200-ad optikai minőségével, simán van esélyed egy roszabb darabot húzni. És az nem garanciális probléma. Persze, van esélyed jobbat is húzni, mint a lutri. De nem tudom, ha van egy obim, amivel meg vagyok elégedve, akkor én azt nem cserélem ráfizetéssel kaparós sorsjegyre, amivel lehet rosszabbat húzok, ez egész biztos.
Aztán persze lehetnek front- és backfocus problémák. Igen, ez garanciális probléma, milyen jó, hogy van garancia. Na de, ha a régi objektíveddel nem volt ilyen, akkor pusztán egyvalamit nyertél a garanciával, meg a cserével: hetekig nem lesz objektíved és rohangálhatsz ide-oda, hogy gariba elintézzék ezt a dolgot.A teljesen új mint cserealap mit ér? Ütött-kopott volt a régi? Gombásodott? Karcos vagy poros volt? Ha nem akkor annyi marad, hogy el tudod mondani róla pár napig, hogy új. Szóval ezt sem értem miért jó.
Na mindegy, ez nekem teljesen kimeríti az abszurd fogalmát, de te tudod mit akarsz. -
SeatZola
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
A dolog komoly, mert 26k-ért eladom a 1,5 éves nem garos 50-200-at és az helyett vennék egy ugyanolyan, de teljesen új obit +4k felárral. Nekem enyit megérne a garancia. Vagy a másik verzióm, hogy a használt 50-200 helyett +5k ráfizetéssel veszek egy 2 hónapos Tamron 70-300-at. Ám ennek a minőségét a 200 feletti tartományban sokat nagyon lehúzzák, valamint hiányozna a 50-70 közötti tartomány is. És nem tudok dönteni, pedig ma kellene...
-
jeni
félisten
válasz
Szten Márs
üzenetére
Én a garanciára értettem,bár az obi nem romlik el mint egy TV
-
Szten Márs
nagyúr
Azért a Tamron 70-300 minőségben kellően elmarad a Pentax 55-300-tól. Nem mellesleg átfogásban is.
Ez az eladod az 50-200-at, hogy vehess 50-200-at, kis ráfizetéssel dolgot viszont nem tudom, hogy viccnek vegyük, vagy komoly
Erről egy Örkény novella jut eszembe:"Joliot Curie téri, ötödik emeleti, kétszobás, alkóvos, beépített konyhabútorral fölszerelt, Sas-hegyre néző lakásomat sürgősen, ráfizetéssel is elcserélném Joliot Curie téri, ötödik emeleti, kétszobás, alkóvos, beépített konyhabútorral fölszerelt lakásra, a Sas-hegyre néző kilátással."
-
jeni
félisten
válasz
SeatZola
üzenetére
Ugyanolyan obit vennél zsír újban akkor a garit nyered,de amiatt adod el,hogy ki told a gariját a 50-200mm telezoomnak,bár a 4e.Ft többlet=a gari nyerés érthető valamelyest.
Ha másikat veszel akkor inkább a 50-300mm mert akkor megértem a változást.
Mondjuk a gari nyerést is érthető lenne ha régi obi helyett egy zsír újat veszel.BULINAK BULI A DOLOG
Tamro-nal nagyobb átfogást érnél vele ha hibátlan,bár nem tudom minőségben ugyanolyan mint a Pentax 55-300mm
-
SeatZola
őstag
Szerintetek mit tegyek/vegyek? Most viszik el a 1,5 éves 50-200 KIT obimat 26k-ért. 31-ért van 2 hónapos Tamron 70-300 vagy inkább 30k-ért egy zsírúj 50-200 KIT obit a garancia miatt?
-
hcs57
addikt
válasz
makszutov.hu
üzenetére
Ez itt nem az apró... tetesd át oda.
...amúgy mennyiért adod? -
SeatZola
őstag
Valakinek nincs esetleg egy felesleges Pentax 16-45 F4 eladó sorban?
-
SeatZola
őstag
Szóval felhívtam a MFSZ-t, ők forgalmazzák. Könyvtárakba nem negyon lesz ebből a könyvből, több mint 700 oldalt meg úgysem fogok beszkennelni. Sajnos e kiadásról szó nincs, sem csökkentett, sem, sem teljes áron sem. Azt hiszem meg fogom vetetni a évnapomra. Legalább esténként lesz mit olvasgatni....
-
Gubro
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Bizony, az OSZK minden megjelent kötetből kap köteles példányt. A várban helyben olvasásra tutira kikérhető.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
2007-es könyvről van szó. Azóta nem fél év telt el. Ettől függetlenül előrordulhat ilyesmi is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs
üzenetére
Szerintem még nincs katalogizálva, az átfutási idő sok könyvtárnál kb. fél év. Persze nem biztos.
Az Országos Széchenyi Könyvtár viszont elvileg kell kapjon belőle kötelespéldányt.... -
Szten Márs
nagyúr
Bár ez a téma itt nagyon off, egy kis segítség:
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár katalógusa: [link]Baki Pétertől vannak bennt fotózással kapcsolatos könyvek, de a keresett könyv egyik Szabó Ervinben sincs meg. Sem ott olvasható, sem kölcsönözhető változatban.
-
jeni
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Én az otthonira gondoltam,ha ki lehet kölcsönözni akkor miért ne ne lehetne otthon elkésziteni
Ma már szinte csak kompletten árulnak nyomtatókat amelyekbe a szkenner kötelező szolgáltatás ráadásként még LCD is van beépítve(bár ez még ritkább). -
jeni
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Kétlem,hogy olyatt betennének a többi könyvek közé?Bár ocsó lenne a szkennelése
-
SeatZola
őstag
Félig off: Van esetleg valakinek feleslegessé vált Baki Péter: Fényképészet c. könyve? Szeretnék egyet venni...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
SeatZola
üzenetére
Felejtsd el. Nem mondom, hogy biztosan hamisított, azt meg pláne nem, hogy az eladó tud róla, ha az is, mert ismeretlenül, és kellő információ hiányában ilyet nem mondok senkire. De annyi bizonyos, hogy a Sandisk pont egy erőteljesen hamisított márka, és az is biztos, hogy ennek olyan kétszerese kellene, hogy legyen árban, alsó hangon is. Ez a két dolog nekem elég ahhoz, hogy azt mondjam, ha csak kicsit is szeretnéd az adataidat biztonságba tudni, ne vedd meg!
Tessék, itt olcsó és biztonságos, vedd itt: [link]
Vagy vegyél két 4 gigásat. Inkább vegyél most kevesebb biztosan jó kártyát ugyanannyiért, minthogy megveszel rengeteg kétes minőségűt és egyszercsak nincsenek ott a képeid a kártyádon...
-
SeatZola
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
-
SeatZola
őstag
A másik a Sandisk Ultra II 8 GB SDHC, ez 4900/db. Nekem is ez szimpatikusabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Samsung Galaxy Tab A7 3/32GB / 12 hónap jótállás / AJÁNDÉK TOK!
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- HP Thunderbolt 4 kábel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

90-100 körül használt, de korrekt K10D-ket lehet venni
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

szerintem 35-ért eredeti!