Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
philoxenia
üzenetére
Én meg inkább ebay-ezek. Sokszor jóval olcsóbb, mint a vatera, és EU-n belül nincs vám+áfa mizéria

-
ottkar
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Pedig a Vaterán nagyon kevés a tisztességtelen eladó a fotocikkeknél.Inkább olyan van aki nem ért hozzá mit ad el azért nem pontos a tájékoztatása.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Cassidey
üzenetére
Persze, nem mondom, hogy soha nem vennék, csak nagyon óvatos vagyok ilyenkor.
Ha viszont az ár nem emelkedik a licit lejártáig, akkor a 61k -ért elhozható a cucc, nem? Vagy a végén szoktak licitálni sokan? Az eladó megteheti , hogy,ha alacsonynak találja az árat a végén akkor nem adja el?Megnéztem a cuccait, tényleg jó dolgok vannak ott Pentaxhoz, de sajnos a drágábbakból...

-
Cassidey
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
De regi forumos jelzett vissza, es talan nem is egy (nem erdekelt annyira a dolog epp). Na mind1 en nem rabeszelni akarlak, foleg h nem is akarsz semmit venni csak emlitettem.
-
Cassidey
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Vmelyik forumban volt mar visszajelzes az eladorol, h rendben van.

-
Cassidey
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Honnan tudod, h 61? 61 a legkisebb ajanlhato.
egy csomo cucca van, teljesen felesleges fenykepezni mikor neten mindenrol talalhato jo kep ami jobban is mutat az oldalon
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Cassidey
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem kicsit, meg nem erte el a minimalarat.

-
golyani
addikt
elsőnke mit lenne érdems venni a géphez? 50-200 körüli obit vagy egy vakut? Metz MB 48-as vaku tűrhető áron van az 58-as drága lenne.
-
Cassidey
senior tag
válasz
johnjohn
üzenetére
Igen, az iso 400-as kep tenyleg olyan valaszthattam volna jobbat is, de azert jol latszik a zaj szerintem. Es semmi extra tavolsagrol nem fotoztam v ilyesmi.
Az iso 800-on keszult sorozat pedig vegig ilyen.tbs: na mostmar kezdem kekecnek erezni magam
tegyek fel nem fokuszhibasat is?
amugy ha ez tenyleg nem veszes kategoria akkor pedig kijelenthetjuk, h nekem vannak tulzott elvarasaim, de az biztos, h azota se mozdult az iso gomb a 100-as ertekrol
-
Cassidey
senior tag
Szoval szerintem baromi zajos a k10d. Oke, iso 100-on azert ezt nem mondanam
de iso 400-800 olyan, h vilagga megyek tole. Feltoltottem ket RAW fajlt ahol elegge lathato sztem, h mirol beszelek:Iso 400 RAW fajl letoltes:
[link]Iso 800 RAW fajl letoltes: [link]
Am nem nezek teszteket, lehet mas gepek is produkaljak ezt, az en elvarasaimhoz kepest ez a zaj remes. Elotte s6500 bridgem volt, na az meg jpg-ben mosott mint az allat.
Szoval akkor kezdtem RAW-ban fotozgatni, ugy par egesz jo kepet sikerult kicsikarni de addigra elment a kedvem tole teljesen, pedig sok szep kepet lattam azota felhasznaloktol a 6500-al. -
hzoltan
tag
-
BiriBum
őstag
A vaku még mindig érdekelne...
-
ottkar
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Azért ez az optika very veri a Tamront képileg nagyon.
-
BiriBum
őstag
Szerintetek egy ilyen [link] vakuba érdemes pénzt rakni, vagy inkább Pentax, Metz 2× ennyiért?

-
ottkar
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Szinte ingyen.

-
ottkar
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Itt van egy szuper minőségű optika automatában is lehet használni. Oltári nagy választék van K-sokban.
-
Cassidey
senior tag
"Pentax K10D + Pentax 50-200 + Raynox DCR-250 összeállítással készült fotók"
-
BiriBum
őstag
válasz
Hydra SR
üzenetére
Teljesen igazad van, rosszul fogalmaztam. Nekem ultranagylátó kellene, amiből ehhez a masinához egyelőre csak a Sigmáról hallottam, sőt azt a kezemben is tartottam, igaz, hogy az Nikon bajonettes volt.
Igazából az lenne a kérdés, hogy ez a Sigma obi milyen minőségű lehet Pentax viszonylatban. Esetleg ha van más ultranagylátó alternatíva az is érdekelne, ha tudsz (tudtok) róla infót mondani.Köszi!

-
Hydra SR
addikt
válasz
BiriBum
üzenetére
Mindegyiknek megvan a helye, mindegyikhez lehet témát találni. Ha csak az egyik lenne jó valamire, a másikat nem forgalmaznák (legalábbis elég ritka, hogy teljesen hasznavehetetlen dolgot árulnak tízezrekért). Ha nagy hordótorzítással akarsz valamit elérni, (cirkuláris) halszemet vegyél. Ha széthúzott perspektíva kell, akkor valami ultranagylátót, amire nincs ráírva, hogy halszem, noha a klasszikus elnevezések szerint az a diagonális halszem.
Végülis a lényeg annyi, hogy azzal nem vagy előbbre, hogy mi mit vennénk, mert nem nekünk vásárolsz, hanem magadnak. És ez a két obi nem egymást helyettesíti, ilyen szempontból kár őket egymáshoz hasonlítgatni. -
BiriBum
őstag
Szupernagylátóból mit vennétek? Állítólag a Sigma 10-20 nagyon ütős, a Pentax 10-17 viszont egyesek szerint túlzottan "halszemesít", azaz már tényleg inkább halszem.
-
kpista
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Hááát, 31-est hazai boltban én nem vennék...
(egy újszerű FA 35/2 nem rég ütődött le 199 eurón).
-
kpista
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
"Vagy fix 35-ösök?"
> Én kb. két évre vissza nem is emlékszem, hogy láttam volna hirdetni K-bajonettes 35 mm-es fixet itthon! Ebay-en az FA 35/2-es elő-előfordul bőven 200 euró felett, a manuálok 80-100...
Egyébként a 31 mm-es Limited lenne a "legnormálabb normál" obi a K10D-re (itt ugye a képátló ~30 mm), csupán nem olcsó. Ezért cserébe, képminőség terén odavág bárminek:-)
-
-
johnjohn
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Ez is jó!Pont egy százas az Optiform-nál.
-
BEE
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
A 35mm a digitális " alapobi ", mivel kb 50mm-nek felel meg.
Nagyon jó képeket láttam vele, de makrózni nehézkes, mivel a tárgytávolság
nagyon kicsi.
Bár Roboter leginkább ilyennel fotóz, és nem is akárhogy.BEE
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
BEE
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
BEE

-
philoxenia
MODERÁTOR
Sajnos az ára is ennek megfelelő....
Ennek is ennek is Canonban is Nikonban meg pláne ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BEE
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Egy 90-100mm-es makróobi kitűnő portrékat is készít ám !

BEE
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából nem kaptam még rá a makróra, de a komoly cucc csak akkor érné meg, ha tényleg sokat makrózok, olyan ez, mint a madarazás, az is csak akkor éri meg a befektetett pénzt és munkát, ha szenvedéllyé válik.
Persze amatőrként gondolom, aki a fotózásból él, annak mások lehetnek a szempontjai. -
BEE
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
A nagyítás még nem minden !
A képminőségben és a használhatóságban a makróobik jobbak
mint ezek a makróra is alkalmas összeállítások.
De hát szegény ember lelemémyes kell legyen.
BEE
-
BEE
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Érdekes módon a belezúmoláskor a tárgytávolság egy darabig csökken,
azután nőni kezd.
De végig használható marad.BEE
-
BEE
addikt
Ez az 55-200 mi akar lenni ?
Kitben a Pentax 50-200 kapható, ami árában kitűnő darab.
Lepkékhez jó magában is, de egy DCR-250-el egész jól makrózik.
A Tamron 70-300 is jó optika, csak sokkal nagyobb, nehezebb az 50-200-nál.
Viszont erre is tehető DCR, amivel brutál nagyítást kaphatsz !
Ilyen képeket tettem fel a makrós topikba régebben.BEE
-
Zozzant
addikt
Tamronnal messzebbről tudsz makrózni de 1:2-es leképezése van, ami sokszor elég lehet. A dcr variációval 15-20 centiről (a dcr-től számítva) tudsz makrózni és jobb mint 1:2-es leképezés lesz, és nem muszály 200 gyújtón a max nagyítást használni, ekkor persze a leképezés sem akkora, 200-on viszont rekeszelni kell rendesen ha mélységélességet akarsz, alatta nem annyira. Ellenben negyedannyiba kerül. Tamron tapasztalatom nincs, csak az írott adatok. Igazán nem összehasonlíthatóak mert mindegyik másra és másképp jó.
3 kép: [link] [link] [link] -
Hooper
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
eddig bejövős ez a tele, nemtudom kell-e a +100mm, bár ma főleg ez volt fent és inkább 100felett csavargattam...
A tamron inkább a +macro miatt érdekelne... tudon az nem igazi macro, de nincs 100ropim külön csak macro lencsére.Ha eladom szólok

-
Hooper
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Az most nemfér bele a keretbe

De meglátom majd mennyire jön be, lehet megtartom

Máshol feltettem, de nemkaptam választ, itt hátha >> [link]
Köszi!
-
Hooper
őstag
sziasztok!
Pentax k200D + 18-55 + 55-200 as obihoz lowepro fototáska közül meiket ajánlanátok? Kb 10K-ig nézelődök...
Később esedékes a 200as helyett 1 tamron 70-300.
Köszi!

-
Zozzant
addikt
válasz
BiriBum
üzenetére
1.11-ben még asszem megmaradt az esetleges front-back fókusz házi javítása, az 1.3-ba pedig belekerült az sdm optikák kezelése. Nekem az 1.11 van. Döntsd el.
-
BiriBum
őstag
Lehet, hogy már volt róla szó. 1.00-ról szerintetek 1.11-re vagy 1.30-ra érdemesebb frissíteni?
Köszi!
-
johnjohn
addikt
-
Hooper
őstag
A pentax k200D nállunk is a DA 18-55 F3,5 - 5,6 AL II -es kitobival jön?
ez ha jol olvastam a "régi" 18-55ös második kiadása, azt a kitobit is dícsérték, ez állitolag mégjobb... ha ez igaz, akkor kezdésnek nemnagyon érdemes beruházni más nagylátóba (szerintem). A duplakit második tagjárol az 50-200asrol tud vki vmit? -
Teng
aktív tag
Végre megjött a Nikon sb-28 vaku amit rendeltem a gépecskémhez, nagyon pöpec cucc 25k volt szállítási költséggel. Elég sok kraft van benne, szóval csak ajánlani tudom mindenkinek akinek nemfutja rendszervakura
És még egyszer közönöm azoknak akik segítettek a döntésemben
-
madgie
titán
válasz
Szten Márs
üzenetére
No problemo, 450D-ről nekem sincs még gyakorlati tapasztalatom

-
-
madgie
titán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Egyértelműen "régivágású", középen keresztszenzoros AF rendszerrel rendelkezik a 450D, amely csak f2.8, vagy fényerősebb objektívnél működik keresztszenzorként, sötétebb obinkán csak egy irányra érzékeny.
Ezzel szemben a 40D-ben az összes AF érzékelő keresztszenzoros, már f5.6-tól fényerősebb objektíveknél (ráadásul a középső még kapott egy 45 fokban elforgatott szenzort is, ami 2.8-tól felfelé aktiválódik)Amúgy "természetes" (marketing szempontból), hogy nem rakták bele a 40D AF rendszerét a 450D-be, így is eléggé közel van pozicionálva a nagytesóhoz, valahol meg kellett húzni a határt

-
Szten Márs
nagyúr
Nem. Illetve szerintem kavar van és nem így kell azt az adatot érteni. A 40D-hez hasonlóan a középső AF pont F/2,8-as, vagy nagyobb fényerekű objektív esetén még kiterjedtebb. Bár 40D-d van, szóval úgy gondolom ezt tudnod kell neked is. Bár most elbizonytalanítottál. Tudom, hogy olvastam alahol, hogy egy az egyben megkapta a 40D AF-ét és az az F/2,8 adat nagyon gyanús itt is, de az is, hogy nem említi a többi F/5,6 cross typet... szóval ennek most utánakutatok, hogy hgoy is van valójában.
-
madgie
titán
válasz
Szten Márs
üzenetére
A dpreview szerint csak a középső keresztszenzoros

-
kpista
tag
Igen, adgyusztálható:-).
Meglátjuk... Debrecenben embert nem tudok Tamron 17-50-nel:-)(Egyébként nem nagyon szoktam kompromisszumot kötni fotózás terén. Valószínű most sem fogok. Inkább kivárok és tovább gyűjtök (hitel/kölcsön még ritkább). Vagy többet vállalok/dolgozok. Most volna ajánlat jó állapotú is, kevésbé jó is, használtan.)
-
madgie
titán
Bizony drága a Nikon 17-55... de akkor tessék kompomisszumot kötni az AF zaj és építési minőség oltárán, és megtekinteni egy - egyébként kiváló rajzú - Tamron 17-50/2.8-at. Előfordul Tamronéknál néha AF probléma, de azt az új D300-addal egy huszárvágással elinzézheted (AF microadjusment)

-
madgie
titán
válasz
Szten Márs
üzenetére
A 450D a 400D AF rendszerét kapta meg, tehát csak a középső AF érzékelő keresztszenzoros.
-
kpista
tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Köszönöm.
"Mi a véleményed a D300-ról, úgy általában meg így K10D után?"
... > Úgy általában, az első benyomásom/érzésem/gondolatom az volt: erre a gépre vártam (a D200 nem hozott még anno lázba, ezért lett K10D).
A D300-tól már, úgy összességében - árban, tudásban, stb. - nekem nem kell már jobb (a dinamikán lehetne, biztos fognak is majd javítani). Csak a D300 full-frame-sített kivitele lehetne "trónfosztó":-)
Eszméletlen komoly megjelenésű, kivitelű, tudású váz. Valahol olvastam - munkára termett, nem családi fotózásra. Tényleg így van, abszolút érezhető a vázon a stabilitás, a megbízhatóság.
A menüjében el lehet tévelyegni, rengeteg beállítási lehetőség van. Viszont létrehozható egy saját menü: a szükséges paramétereket ide lehet kigyűjteni és rövid úton elérhető, módosítható.
A JPEG-je a legjobb minőségre állítva lényegesen jobb, mint az ugyancsak legjobbra állított K10D-é. Egyébként nem illő összevetni a 2 vázat, mert közel nem egy kategória.
Eddig szinte munkára használtam (esküvők, ballagás), ISO 800-ig lehet nyomni, zaj szinte nincs. (Sajnos az utóbbi pár hétben lakásfelújítás miatt nem tudtam hobbifotózni, tesztelgetni. Erre még júniusban sem lesz időm...:-(()
A keresője, ami 100%-os, magáért beszél. Az expógombot a D3 profiváztól örökölte. Az LCD-je óriási.Az MB-D10 markolattal használva iszonyatosan kézreálló - legalábbis az én nagyméretű kezemre nagyon igaz. Szerintem markolattal jobb a fogása állóformátumban, mint fekvőben:-)
Az elmúlt 1-2 évben elsősorban Nikon F4s-sel, ill. K10D-vel fotóztam az eseményeket. Pár hete érdekes volt azt hallani a megbízómtól - amikor képeket adtam le - hogy jobbak lettek a képeid az utóbbi időben. Csak vázat cseréltem...:-).Egy N28-105/3,5-4,5-öst használok többnyire. A 28 mm (*1,5= 42 mm) kritikus pont tud lenni esküvőn.
Egy 17-55/2,8-ról "álmodozom" hozzá. Óriási pénz még használtan is:-((( A nagylátó gyutávon kívül a nagy fényerő sem hátrány...Egyelőre zárszóként: nagyon kedvelem a D300-at. Az F4s-em bánja a színre kerülését.
Üdv. -
Drpupak
csendes tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Hát igen, a 450D nekem sem volt az igazi.
holnap, személyesen is megismerkedem a Pentax-okkal
aztán döntök köztük.
Kösz a segítséget mindenkinek.
Szép napot (vagyis jó éjt
-
Allien
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Igen, pongyolán fogalmaztam.
Én tudom, melyiket választanám, gondolkodás nélkül.
De inkább nem írom le. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Linux haladóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Arc Raiders
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Dobozos Új Dell Xps 15 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- HP ElitBook 840 G10 netbook / 12 hónap jótállás
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4322
- Lenovo T14s Ryzen 7 4750U 32Gb Ram 1Tb NVMe SSD Érintőkijelző számlával Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Jobban mutat a gép tetején. 

feliratra, és letölt.