Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzant
addikt
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
SeatZola
üzenetére
Jelentősen nagyobb súly, viszont valamiféle makrózási lehetőség is, nagyobb fényerő, más átfogás, nekem 70-300 van, 55-200 nincs és nem is volt. Az 55-70 igazából eddig nem hiányzott. Távolabbi fotócélokra sokat jelenthet a 200 helyett 300 mm , ha azonban eddig nem érezted rövidnek a 200-at, akkor lehet, hogy nem is használnád ki....
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
SeatZola
üzenetére
Mondom, tényleg Örkény novella, csak élesben.
Na, fordítsuk kissé komolyra a szót. Volt egy obid, 1,5 éves. Milyen garanciális hiba lépne fel vele, ha már ennyi ideje jól működik? Kb semmilyen, ha eddig jó volt, ezentúl is jó lett volna, semmit nem nyersz a hosszabb garanciával. De legalább vesztessz 4 ezer forintot...
Ja igen, ezen túl létezik ugye olyasmi, hogy gyári szórás. Optikai minőségre is. Ha most meg voltál elégedve az 50-200-ad optikai minőségével, simán van esélyed egy roszabb darabot húzni. És az nem garanciális probléma. Persze, van esélyed jobbat is húzni, mint a lutri. De nem tudom, ha van egy obim, amivel meg vagyok elégedve, akkor én azt nem cserélem ráfizetéssel kaparós sorsjegyre, amivel lehet rosszabbat húzok, ez egész biztos.
Aztán persze lehetnek front- és backfocus problémák. Igen, ez garanciális probléma, milyen jó, hogy van garancia. Na de, ha a régi objektíveddel nem volt ilyen, akkor pusztán egyvalamit nyertél a garanciával, meg a cserével: hetekig nem lesz objektíved és rohangálhatsz ide-oda, hogy gariba elintézzék ezt a dolgot.A teljesen új mint cserealap mit ér? Ütött-kopott volt a régi? Gombásodott? Karcos vagy poros volt? Ha nem akkor annyi marad, hogy el tudod mondani róla pár napig, hogy új. Szóval ezt sem értem miért jó.
Na mindegy, ez nekem teljesen kimeríti az abszurd fogalmát, de te tudod mit akarsz. -
jeni
félisten
válasz
SeatZola
üzenetére
Ugyanolyan obit vennél zsír újban akkor a garit nyered,de amiatt adod el,hogy ki told a gariját a 50-200mm telezoomnak,bár a 4e.Ft többlet=a gari nyerés érthető valamelyest.
Ha másikat veszel akkor inkább a 50-300mm mert akkor megértem a változást.
Mondjuk a gari nyerést is érthető lenne ha régi obi helyett egy zsír újat veszel.BULINAK BULI A DOLOG
Tamro-nal nagyobb átfogást érnél vele ha hibátlan,bár nem tudom minőségben ugyanolyan mint a Pentax 55-300mm
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
SeatZola
üzenetére
Felejtsd el. Nem mondom, hogy biztosan hamisított, azt meg pláne nem, hogy az eladó tud róla, ha az is, mert ismeretlenül, és kellő információ hiányában ilyet nem mondok senkire. De annyi bizonyos, hogy a Sandisk pont egy erőteljesen hamisított márka, és az is biztos, hogy ennek olyan kétszerese kellene, hogy legyen árban, alsó hangon is. Ez a két dolog nekem elég ahhoz, hogy azt mondjam, ha csak kicsit is szeretnéd az adataidat biztonságba tudni, ne vedd meg!
Tessék, itt olcsó és biztonságos, vedd itt: [link]
Vagy vegyél két 4 gigásat. Inkább vegyél most kevesebb biztosan jó kártyát ugyanannyiért, minthogy megveszel rengeteg kétes minőségűt és egyszercsak nincsenek ott a képeid a kártyádon...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
SeatZola
üzenetére
Nem ismerem a márkát, de annyi 100%-ig bizonyos, hogy olyan nem vennék, ami 8GB-os és 4 ezer HUF-ba kerül. Ilyen ár/méret aránnyal rendelkező memóriakártyát sikerült ismerősnek venni a nyáron, a nyaralás közepén purcant ki... Szerintem igen erősen felejtős.
Ennek a végén a memóriakártyás részt érdemes elolvasni szerintem: [link] -
Szten Márs
nagyúr
-
macskajancsi
aktív tag
válasz
SeatZola
üzenetére
hi!
én meg december vettem egy fél éves 3800expós k10d-t 18-55 első verziós alapobival, gyári m42-K adapterrel, +egy gagyibb UV szűrővel 130Kért. van rá még fél év gari, ez nekem fontos volt. a srác adott még ajándékba egy könyvet is.
nekem megérte, de nyilván mindenkinél más az ár/érték mutató.
a plusz obival meg tényleg jó vétel lenne, ha nincs semmi rejtett baja.
-
Mercutio_
félisten
válasz
SeatZola
üzenetére
Ezek amatőrök képei, gondolom profik kezében még több mindent ki lehet hozni belőle.
Tényleg lehet ~ilyen képet lőni más obikkal is, csak kérdés, hogy mennyivel több munka, több elrontott kép kell hozzá
Ezt a kettőt pl. egy sima fényerős Pentax A 50/1.7-es fixel és közgyűrűvel csináltam

Kitárulkozás
Porzó-BibeEzek egyanezen obival, közgyűrű nélkül, viszonylag tág (2.2, 2.8) rekesszel, itt látszik, hogy - szerintem - szépen mossa a hátteret

-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz
SeatZola
üzenetére
Arra a Sigma obira értette tbs amit írtál, hogy kevés fényben nehezen talál fókoszt, emiatt a 2.8-as fényerő hiába van a lencsékben maga az obi nem tudja az ebből eredő lehetőségeket kihasználni.
Rekeszelve szép a képe, de szerintem előbb azt tisztázd le mire is akarod az obit használni, aztán ajánlunk neked egyet arra, amire szánod.
Egyébbként szvsz, ha még nem tudod mit akarsz akkor, ha garis és előtte letesztelted egy Sigma 17-70 a legjobb választás, aztán ha már valami fotós könyvet amiben a fényképezés alapjait leírták végignézel, a leírtak alapján kísérletezel, a megfelelő topicot olvasgatod rá fogsz jönni mi az ami valóban érdekel, ahhoz milyen obi a kb. elképzelés és sokkal könnyebb lesz választani/továbblépni
-
tbs
addikt
válasz
SeatZola
üzenetére
Hát, jó gyomrot a beszerzéshez...
Nem egy díjnyertes darab, icipicit NAGY a rosszak aránya a jók mellett... A sajátomra vártam 3 hónapot, aztán szervizben csücsült még 4-et... Japánban javították, lencsetagcsere... 
Nagyon nem javaslom. 17-50 Tamron elvileg ua. tudja... (SDM-ről incs fogalmam.)
-
Allien
veterán
válasz
SeatZola
üzenetére
Azzal az a baj, hogy eszmélettlen minőségszórása van. Sokaknak vissza kell vinniük, és egyből szervízelni, ha jól emléxem, back fókusszal, talán.
Igaz, utánna remek obi lesz belőle. Vagy, ha szerencséd van, és a bótba ki tudsz többet is próbálni, és találsz egy hibátlant, csak, kevés ilyen bolt van. 
-
BEE
addikt
válasz
SeatZola
üzenetére
Hogy 16-45 vagy 18-55 II, az jó kérdés !
Az új kitobi optikailag nagyon jó, sokkal jobb az eső verziónál.
Mondtam is régebben hogy lenyomja majd a 16-45 árát.
Viszont a mechanikája maradt "kitobis", és ha jól tudom,
összesen 1db üveglencse van benne.
Aztán a 16 és a 18mm között bizony látható a különbség.Innen neked kell eldöntened, hogy átmeneti vagy tartós megoldást akarsz-e.
BEE
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
SeatZola
üzenetére
Attól, hogy neked lett címezve mindenki tudja, hogy ottkarnak szól. A buta/suta vita kijelentés is és a tartalmi mondanivaló is
Ez nem az ütközés kerülése, hogy nem írtunk nevet, ez egyszerűen arról szól, hogy mindenki, aki csak kicsit is ért a fotózáshoz, tudni fogja, hogy neki szól, és felesleges is "címzettet" írni. (Hozzáteszem, aki nem ért hozzá, de elolvassa a pár hozzászólásnyi beszélgetést, az is érteni fogja, hogy neki szól, mivel pont az volt a hsz-ünk lényege, hogy egyértelművé tettük melyik oldalnak is van igaza) BEE valószínűleg amúgy simán félrekattintott, azért neked szól a válasz.MOD: offba tettem.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
SeatZola
üzenetére
Nálam a CA kérdés a legutolsó ami felmerül, valamelyik másik topikban volt erről eszmecsere pár képpel a kis CA-jú Sigma vs. nagy CA-jú Tamron között, nekem a CA-val együtt is szebb volt a Tamron képe, a színek melegebbek teltebbek voltak vele. Nagyon fontos, teljes méretben kellő képek esetén simán javítható utólag szerintem, kisebb méretekben meg nem látszik.

-
BEE
addikt
válasz
SeatZola
üzenetére
Buta egy vita ez !
Ha megnézel sok tesztet, láthatod hogy a CA viselkedése optikafüggő.
Általában rekeszeléssel csökkenthető valamennyire,
de vannak lencsék amiknél növekszik a blende szűkítésekor.
Ez nyilván az optikai konstrukciótól függ.
De a lényeg az, hogy a CA reagál a blende állítására.BEE
-
ottkar
addikt
válasz
SeatZola
üzenetére
A Ca-ról annyit kell tudni hogy a színek különböző hullámhossza miatt a gyújtótávolságuk se azonos azért keletkezik a színi hiba. És ezt különböző törésmutatójú üvegek összeragasztásával lehet korrigálni , csökkenteni. Régen a Pajtás gépek optikája már ilyen összeragasztott lencséből állt, úgy is hívták akromát lencse.
-
-
ottkar
addikt
válasz
SeatZola
üzenetére
A CA-t nem lehet rekeszeléssel csökkenteni érdemben. Azt a különböző törésmutatójú üvegek együttes alkalmazásával lehet csak csökkenteni. Bór koronaüveg és flintüveg tagok beépítésével. Teszteknél ilyet sose hallasz hogy ennek az optikának ennyi a színi hibája teljes nyíláson, rekeszelve meg ennyi.
-
Mercutio_
félisten
válasz
SeatZola
üzenetére
Picibvel drágábban mint a 28-es Sigma vehetsz Pentax 35-ös limited makrót, és állítólag nem 8+fa a különbség a 2 obi képe és minősége között
-
kano
nagyúr
válasz
SeatZola
üzenetére
Ok, ez jó ötlet.
Sokat magyarázhatnál nekem a K10D használatáról.
Komlón vagy Pécsen? Kisebb probléma, hogy ritkán vagyok mostanában a barátnőméknél, mert hétközben Pesten dolgozunk mindketten.
"Megalakíthatjuk a BMPFC-t!! (Baranya Megyei Pentax Fan Club)"
Sőt a BMPFC-K10D klubbot is.
ottkar
Bocsi az elírásért, nem tudtam már módosítani.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
SeatZola
üzenetére
Hát én a Minolta Z2-őt gyakorlatilag csak kukucskával használtam, négy éves elmúlt, középső csoprtos és semmi baja az LCD-nek. Tehát az arczsír nem árt neki.
Ha nem csikargatod direkt össze, az LCD-re szerintem nem kell fólia.
Állványt mé nem vettem én se hozzá, de majd olyat szeretnék, ami bőven elbírja nagyobb obival is, akár stabilizálhatom súllyal is.Ennél az állványnál, ránézésre nagyobb telével és szélben már lehetnek gondok.Kano: Igazából csak a Tamron teléje olcsó makromegoldás, a többi új makroobi itt is elég húzós árú, mennyire gondoltál forintban ?
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
SeatZola
üzenetére
Én azért a Sigma 18-200-asát nem venném meg. Csak ha nagyon kell valakinek az "ultrazoom" és nem akar objektívet cserélgetni. De őszintén: akkor meg ne cserélhető objektíves tükörreflexest vegyen az ember, hanem valami ultrazoom bridget. Tudom, a dslr-ek képminőség beli előnye, stb - oké, de ha ezt az objektívvel tönkrevágja az ember, akkor ismét oda jutunk, hogy minek....
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
SeatZola
üzenetére
Kezelőszervek pontosan megbízhatóan működnek-e, kereső jól működik-e, éles és fényerős-e a képe.Objektívfoglalat, hibátlannak kell lennie. Érzékelő, tükör állapota ránézésre hibátlan-e, meg persze pár tesztkép amit teljes méretben tudsz ellenőrizni és persze Te csinálod. Lehetőleg több különböző fényviszonyú témáról. Legyen benne egy-két homogén felület is. Sötét és világos is.Tehát a lényeg, nincs-e olyan rejtett sérülése a gépnek, amire a garancia nem vonatkozik.
-
törölt tag
válasz
SeatZola
üzenetére
én mindenképp az újat venném, valahogy nem szeretem a használt cuccokat, jobban esik ha én bontom ki először
persze ez attól is függ, hogy van e még egyáltalán újban (én is ilyet vennék lehet, de nekem jövő hét vége előtt nem aktuális, akkora már lehet nem is lesz, amilyen kereslet van rá
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robot fűnyírók
- PlayStation 5
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Projektor topic
- Realme GT 2 - aláírjuk
- One mobilszolgáltatások
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Arc Raiders
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de 
Nem egy díjnyertes darab, icipicit NAGY a rosszak aránya a jók mellett... A sajátomra vártam 3 hónapot, aztán szervizben csücsült még 4-et... Japánban javították, lencsetagcsere...