-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
Esetleg ha megnézted és van, szólj, mert fehér fólia pont nekem is kellene egy fürdőszobai feher szekrény felújításához. Lekopott a gyári fólia. Gyárilag is fóliázva volt. A sima fehér matt bútorlapot fóliázták fényes fehér tapétaval... Ezt persze csak most látom, hogy kezd a sarkánál lejönni, lekopni.
Mondjuk én is megtudom nézni, abban az utcában lakunk, ahol van a tapéta bolt és naponta 2-3szor megyek el mellette, de tuti elfelejtem
-
Exian
addikt
Mi ITT vettünk már sokféle bútorfóliát. Már ha az öntapadós tapétára gondolsz. Próbáld meg, hátha.
Ezt a régi szekrényt is ott vásárolt anyaggal újítottuk fel.
-
Exian
addikt
"2 liter olajban bármi megsütése"
Hát, mi most éppen így sütjük a rántotthúst
ez az egy, amit hagyományosan olajsütőben, 2 L olajban sütünk. Próbáltuk olajmentes megoldásokkal, de nem az igazi. Persze nem minden nap készítünk rántotthúst... Mondjuk a feleségem sokszor süti meg sütőben, olaj nélkül a rántotthúst, de én úgy nem nagyon szeretem.
-
Ajándékok
aktív tag
Nem hiszem, hogy számítana, mennyi idő alatt keletkezik. Szerintem az számít, mennyi keletkezik.
A rövid idő miatt lehet, hogy ez a legrosszabb, mert nem tudod egyenletesen pirítani.Valami dokumentumfilmben láttam, hogy zöld fűszerekkel (nem tudom milyen) grillezés esetén nagyon lecsökkenthető a rákkeltő anyagok mennyisége.
-
nesa
veterán
Én gondolom ha nem jó levágod slag végét és veszel magyar szabványút, kizárt hogy stimmeljen még európában is van vagy 20 féle szabvány, de lakókocsis boltban van ilyen bármiről - bármire alakító csatlakozó mert ott ugye szűkséges hogy bárhol tudj csatlakozni a helyi palackhoz.
-
fudi2002
nagyúr
"Beszélhetnénk a főzésre használt gép áráról is, mert azt mindig elfelejtik. Tudom, szerinted a tied jót főz, ebbe nem akarok most belemenni,"
Én a 300.000-es Jurához tudom mérni, nem főz rosszabbat. Persze nincsenek rajta csoda tejhab programok. Viszont ez is és a jura is 15báros. Ezért írtam, hogy 19báros karos delonghi pl jó kompromisszum lehet a maga 230.000-es árával(vagy ugyanennyiért 19báros automata szintén márkában). Mi ezt tervezzük, ha ez bedöglik, de nem akar..."Ezután pedig lehet, hogy szerviz is van. Tudom nálad az sem volt, de azért ezt ne zárjuk ki."
De, írtam kb 7 év után egy tömítéscsere. Mondjuk én a főzőegységet is rendesen pucolom, át szoktam zsírozni a mozgó alkatrészeket, rendszeresen kipucolva és vízkőtelenítve, nem csak a saját programja szerint amit tejhabrészt tolja ki, hanem a lefőző részt is külön át szoktam vízkőtelenítővel tolni. Amikről írtok, hogy szívás szervíz stb, na arról tudnék mesélni, anno melóhelyemen mennyi büdös paraszt hozta vissza ez nem működik meg szar stb. Aztán kb odáig nem jutottak el, hogy légteleníteni kell első használatnál, meg volt olyan amit a vízkő tartott egyben. El tudom képzelni a többi cuccukra is hogy vigyáznak, ha arra nem igényesek amit a szájukon legurítanak nap mint nap... -
fudi2002
nagyúr
-
fudi2002
nagyúr
"Szóval a legolcsóbb ESE pod-os gépük 129k [link] viszont nagyon jó minőség, volt 1 évig a munkahelyen."
Nem kötekedésből, de ennyi pénzért nem jobb egy nem legolcsóbb Delonghi automatát venni és akkor nem vagy podokhoz kötve? (megjegyzem az esam3000 amit használunk kb 9 éve néha 85eFtért megszerezhető)
-
-
rnrn
aktív tag
Van ennyiért, nem a fillérbazseválásról van szó. Inkább veszek itt, tőletek, mint a Market Place-en. Eladásnál is itt szoktam először próbálkozni...
Ide kellene a hangcucc, nem teljesen pormentes, had ne költsek high tech cuccra, na!Szóval ha van elfekvőben valami AUX-os hangcuccotok, jelezzétek a napokban. Köszi!
-
ha3fis
tag
Vegyes tüzelésű kazánnál begyújtáshoz, húsfüstölésnél a fűrészpor meggyújtására, de a grillezésnél is szoktam kicsit gyorsítani az "ízzítást".
Karamellizálásra még nem próbáltam, de lehet azt is tesztelni kellene.
A fűtésrendszer korszerűsítése előtt állok, de nem hiszem, hogy fogja futni rézcsövekre, lehetne azokat is ezzel összeforrasztani. -
Exian
addikt
-
Exian
addikt
Ezt így nehéz lenne tudni. Mondjuk a fiaméknál az egyik tanító pozitív lett, de az már 2 hete volt, vagy több. Munkahelyen is fordult meg olyan, akiről később kiderült, hogy kovidos. Nálunk most mindenesetre családon belül (de nem közös háztartásban) kísértetiesen egyszerre lettünk többen rosszul (gyakorlatilag egy napon érzékeltünk tüneteket), mindannyian találkoztunk az elmúlt 1 hétben. De hogy ki, mikor, honnan hozta, ezt manapság már nem lehet követni, ennyi napi igazolt eset mellett. Boltban, hivatalban, munkahelyen, szomszédtól, akárhol összeszedhető.
-
Exian
addikt
Nem is mondta senki, hogy ugyanolyan lesz. Illetve a víz az mindenképp adott, de a többi alapanyag akár lehet ugyan az, mint amit a rendes gyár használ. Emiatt ha nagy ritkán Staroprament iszok, akkor próbálok olyat venni, amin a cseh gyár van feltüntetve gyártónak. Ha Borsodit akarok, akkor inkább normál Borsodit veszek, elsősorban Hoppyt vagy IPA-t.
-
Exian
addikt
Ezt a hasonlatot most nem igazán értem, illetve, hogy mit akartál vele mondani
Ez teljesen megszokott a sörgyáraknál, hogy gyártják itt-ott-amott, a márkatulajdonos licensze és "receptje" alapján. Nyilván tök más tud lenni és más is egy licenszben, "akárhol" gyártott sör az eredeti gyárban készült sörhöz képest. Viszont volt már olyan is nem egyszer, hogy a licenszelt sör jobban sikerült, mint az "eredeti".
-
rnrn
aktív tag
Köszi! Nem vagyok mobilis egyelőre, de majd kereslek...
Ennél a kuponnál nem szabad 100 ezer Ft fölé menni azokkal a termékekkel, melyek alanyai az akciónak (a pénztárgép egyébként kiszűri azokat, melyek nem részei az matricás akciónak (pl. alkohol, gyerek tápszer)). A péztárgép megzavarodik ugyanis. Érdemes tehát csak azokat a termékeket felpakolni a szalagra, melyek részei az akciónak, és figyelni, nehogy átlépjük a 100 ezret. Én 99,8 eFt-ig toltam, majd jöttek a telefonos kuponok, leestünk 97 ezerig, majd még rátolattam néhány terméket 99,8-ig ismét és onnan jött le 20% (kb. 20 ezer Ft). Tiszta amerika... -
aneda
senior tag
Én is olvastam fórumban hogy nem érdemes venni 2020-as tv-t, de nem gondoltam komolyan, így megégettük magunkat egy Samsung Q70T-vel. Megjött és hiába állítottam bárhogy, csak nem volt rendes képe, csak egy szoftverből feljavított fos. Pedig előtte egy Samsung H6200-at használtunk, ami nem volt egy drága modell 2012-ben.
Szerencsére a MM-be 14 napon belül vissza tudtam vinni, és találtam helyette egy 55Q82R-t, na az már rendben van, megérte minden forintját az ára. -
Exian
addikt
Ja, az összes hőpapíros blokkot/számlát be kell szkennelni, vagy másolni, persze, ez nálam alap, mivel vállalkozás miatt kapok sokszor sokhelyen ilyen vacak számlát (pl kúton is ilyet adnak tankolásról is, meg egyre több kereskedőnél is), a könyvelő ezeket rögtön másolja/szkenneli.
-
Exian
addikt
Én pontosan úgy használom, ahogyan a mobiltelefont, már 3 éve és perfekt az akku: feltöltöm az akkut és akkuról megy a gép, amikor lemerül, feltöltöm és amennyire tehetem, töltés közben nem használom. Ha nem akarja ki-be rakosgatni az ember az akkut, akkor ez a legjobb módszer. Ahogy írtam, 3 éves lesz a gép és így használom, hogy mindig akkuról, töltés közben alig-alig és tök jó még mindig az akku. Ha viszont sokat használja valaki, konnektor mellett, akkor ja, legjobb kivenni az akkut, viszont időnként célszerű akkuról is járatni, mert a legrosszabb egy akkunak az állás, főleg, ha fel van töltve teljesen.
Más:
Van valakinek esetleg ilyen miniatűr HDD-je? Igen, ez rendes HDD, forgó lemezzel, író-olvasó fejjel, akár csak a nagyobb tesójai, csak épp gyufásdoboznál kisebb méretben.
Ezek saját, működő példányaim, van 2-3 spéci szerver, amibe kizárólag ilyen HDD mehet.CompactFlash kártyával kompatibilis, ám a gép nem megy arról! Méret mindegy, egészen picike is megfelel, egy párszáz megabájtos spéci Linux rendszer fut róla.
De ha van valakinek 12 GB-s verziója, az is érdekel, mert van olyan gép, amibe meg minél nagyobb kellene.
-
Exian
addikt
Igen, jók ezek a Dellek. Az enyém mondjuk más széria, mert hátul van az akku, nem ilyen lapos és nem így van benne, hanem hosszúkás vékony henger formájú, amit a hátlap bontása nélkül le lehet pattintani (jobban szeretem, mert van hozzá pótakku és gyorsabban lehet cserélni menet közben terepen, ha kell. Bár ilyenre ritkán van szükség, de azért használom sokszor árammentes helyen, így 10-12 órát ki lehet húzni 2 akkuval).
-
-
Egy valamivel foglalkoznak, csak ahhoz értenek.
Pécsen szerintem nincs olyan cég aminek ez a fő profilja, mert éhen halna belőle.
Egy darabos pólórendelés nem a rentábilis kategória, kb ezért nem fognak körbeugrálni.
Mintha bejelentés nélkül betoppannál az autószerelőhöz és kérnéd, hogy dobjon el minden melót, mert neked most azonnal kell egy olajcsere.
Hát, szerintem a legközelebbi kannából kerülne bele olaj és 10 perc alatt végezne vele, de az árát rendesen elkérni. Ha nem zavar el, miközben egy villáskulcs repül az arcod feléd az aknából.
Ahogy írtam már: Ott készítsd, ahol ez a fő profil. -
Azonnal nem fogják megcsinálni. Ha igen, akkor extra felárért, szarabb minőségben és a hátad mögött még utánad köpnek.
Ez nem az a szint, amit csak levesznek a polcról és beütik a pénztárgépbe.
Szerintem png helyett jobb a TIF formátum, LZW tömörítéssel.
A PNG formátum nem mérettartó, mindenképp le kell írni hozzá a kívánt méretet. -
-jpeg
-CMYK színtér (ez azért feltétel, mert annyira alulképzetteket alkalmazottak, hogy a beérkező anyagot nem tudják saját maguk átkonvertálni, ami 2 kattintás lenne. Ide még egy erős káromkodást képzelj el.)
-300 DPI (képpont/hüvelyk, nem képpont/centiméter)
-méretek milliméterben egyezzenek meg
-fehér részek a póló színével fognak megegyezni (De ez grafika és technológia függő.)
Vannak grafikák amit érdemesebb vektorosban szerkeszteni és Flex anyagból kivágni. Ez drágább viszont tartósabb megoldás. Korlátozott a színek száma, jellemzően 1 db.
Fehér vagy üres részek itt is a póló színét veszik
Példa:
Ha mindenképp kell a fehér háttér színes pólóra, akkor nyomtatható Flex anyagra kell készíteni. Ez egyszerűbb, viszont négyszögletű grafikát kíván.
Itt a fehér vagy üres részek fehérek lesznek.
Példa:
Ha fehér pólóra kell színes raszteres kép, akkor nyomtatható és vasalható póló fólia, de ekkor az üres részeken a póló fényesebb lesz, mert ott marad a nyomat hordozó fólia. Ez az olcsóbb és gyors technika, viszont tartóssága gyenge. Árkádban ezt kapod meg rohadt drágán. Fehér vagy üres részek itt is a póló színét veszik fel.
Példa:
Van még a szitanyomás, de az egy darabos megrendelésnél nem opció.
A digitális textilnyomtatást nem ismerem, de ez lehet a legjobb opció.
Ott készítsd, ahol ez a fő profil és ne az árkádban.
Normális helyen ez minimum 1-2 munkanap.
Ha te viszed a pólót az drágább lesz, mint a helyben felajánlott anyagok.
Talán a polotransz-t a szabadság úton tudom ajánlani.
Ők készítenek magán embereknek is. Normális minőségben. Van náluk digitális textilnyomtatás. -
-
Exian
addikt
"bekötöttem strapabíró csokival"
Még jobb, ha nincs csoki, nem nagyon ajánlják a szakik a csokis sütő bekötést. Én direktbe húztam ki teljesen új, külön kábelt a megszakítótáblától a sütőnek (meg a főzőlapnak), az csatlakozik közvetlenül a sütőhöz és kaptak külön egy-egy megszakítót. Így nincs semmi plusz kötőelem, se csoki, csak a kábel, ami közvetlenül csatlakozik a csatlakozási pontokra a cuccokon. Persze ahol nincs lehetőség kihúzni kábelt és a falból meg csak egy kis kábeldarab lóg ki, akkor nincs nagyon más lehetőség, de akkor oda tényleg bika csoki kell, nem műanyag, hanem olyan mint a jó régi bakelit szerű csokik voltak. De vannak modern cuccok is erre gondolom.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nekünk a szomszéd utcából jött ki ismerős szerelő mosógépet javítani már 10+ éve, 5.000Ft-ért. Csak mert apukám nem mert belenézni a mosógépbe, engem meg nem hagyott... Hatalmas hibája volt, megtört a Hajdú mosogép kábele, a javítás a sérült rész kivágásával 5 perc lett volna.
A szakik ilyenek, lásd Buhera Mátrix c. filmben.
-
rnrn
aktív tag
Mondom én... NEM ÉRTEM! :-)
Jánoska, mindegy, nem erre megy ki. A gazdaságot pörgetik, fehérítik, és a dunsztos üvegből így csalják elő a lóvét. Ez minden. Nekik ez nem kerül szinte semmibe, az újonnan befutó tömérdek munkadíj szla ÁFA tartalma és a befizetett vállalkozói adók fedezik a támogatást.
-
Pont az ellenkezője egyébként szerintem, mert így megint nem azokhoz a családokhoz fog eljutni a pénz ahol igazán szükség lenne rá, hanem azokhoz akiknek egyébként sem megy rosszul, mert azért lássuk be 6 millát nem sok ember tud kipattintani manapság(többek között én sem) ...
-
Nem trükk, hogy kicsalják a pénzed. Ha szükséged van olyan routerre, akkor vegyél 6-ost, de ha nincs, akkor ne. Ez független attól, hogy mi az aktuális marketing...
A streaming meg ja, le tudja ülni az 50mb/s -t. A wifid az belső forgalom, gyorsabb wifi akkor kell, ha a két belső eszközöd között pl. lassan tudsz másolni.
Illetve, amit lehet, azt amúgy is érdemes kábelre tenni (asztali gép, TV, ilyesmi). -
Nem érné meg.
Akkor lenne érdekes a dolog, ha mind egyszerre forgalmaz durván, de addig felesleges.
Max. ha vannak olyanok, amik csak N vagy régebbit tudnak, és amúgy sem sokat forgalmaznak, akkor egy olcsó routert, és ara felmásztatni őket, és akkor kevésbé lesz telített a fontosabb eszközöknek az elsődleges AP-d. -
-
Exian
addikt
-
-
rnrn
aktív tag
Ez még esélyes, ha nem lesz megfelelő Honda példány: Na ki van itt?!
Sokkal szebb, igaz?!
-
Az idő repül, nem szoktam az éveket számolni.
Inkább értelmezd úgy, hogy ajánlottam egy 3 literes szívó V6-os motorral szerelt prémium automata váltós autót, 2 zónás digitális klímával és minden extrával, ami gázosítva, olyan mintha 7 litert enne benzinből.
240 a végsebesség, nagy nyomaték, biztonságos (nagy), megbízható (gázosítva is), kényelmes, van megjelenése. Egy autó a belsőégésű motorral rendelkező autó gyártásának csúcsáról, amikor még a mérnököket nem fojtották meg a közgazdászok és a környezetvédők. -
Ajándékok
aktív tag
-
Exian
addikt
Én is inkább a Pécsi Söröket ajánlom. A bolt ott van a Sörgyár főbejárata mellett közvetlenül az Alkotmány u. 94-nél. Nem kell nagy boltra gondolni, be sem lehet menni, egy házikó az egész és egy ablakon keresztül kell kikérni kintről, amit akarsz. De egy ilyen helyre amúgy sem nézelődni megy az ember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged