- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
Exian
addikt
Ha annyi, akkor igen, de halkan jegyzem meg, hogy az enyémre 2A volt írva!
Még sem töltött szinte semmit. Ezért kérdeztem, hogy a tapasztalat mit mutat, mert az, hogy a címkén mi szerepel, az sajnos semmit sem jelent. Olyan ez, mint kínai cipőt-ruhát venni próba nélkül, kizárólag a méretcímkére hagyatkozva, az szinte biztos kudarc
-
Várj, az van ráírva. Ha tudja, akkor elég, de ugye kínai cucc. Mondjuk azért a pénzért belefér, hogy zsákbamacska. (Van itthon 2A töltőm, ami 100% hogy 500mA-s, illetve fogtam olyat, ami egy rossz forrasztás miatt 5V helyett 7V adott ki, mondjuk ugye annak egyszerű volt a megoldása.)
-
Exian
addikt
Mi a tapasztalat, hány amperes lehet kb.? Ráírva mennyi van? Mert én sajnos úgy jártam egy ilyen autós töltővel, hogy hiába volt csatlakoztatva, hiába jelezte a telefon, hogy töltődik, töltés közben MERÜLT az akkumulátor!
Magyarul, nem tudta biztosítani a megfelelő áramot, így még annyit sem bírt, hogy legalább egy adott szinten tartsa az akkut, ellenkezőleg, merült is töltés közben.
Ha netán ment is rajta valami (pl. navigáció) és aktív volt a kijelző folyamatosan, akkor még gyorsabban merült.
Szóval, ezzel mi a tapasztalatod, tölti rendesen egy átlagos okostelefon 2000-3000mAh közötti akkuját? Ha igen, akkor szerintem jöhet 1db, mert egyrészt elveszett az a vacak "merülős" töltőm (hála Istennek talán az előző kocsiban maradt
), másrészt kvázi használhatatlan volt (egyedül arra volt jó, hogy a telefont kikapcsolt állapotban tudta egy KICSIT tölteni).
-
Exian
addikt
Ott legalul van egy Bitburger. Én most éppen olyan talpas kehelyből iszom a sört
Nagyon szép korsó, már-már olyan, mint egy borospohár-kehely, de szépen rá van szitázva ARANY betűkkel a Bitburger logója.
100 Ft-ért lőttem az Expo-center mögötti garázsvásárosnál. Ismeritek azt? Már egy pár boros-sörös poharat kukáztam ott 100 Ft-ért darabját, nagyonszépek.
Nah szóval olyan Bitburgeres kehelyből iszok, de nem Bitburger van benne sajnos.
Viszont ez sem rossz, ma bukkantam rá a Siklósi úti Intersparban: Hansegolt Pilsner
99 Ft!!! 5% alkohol. Nem túl bonyolult ízvilág, ugyanakkor a keserű sört kedvelőknek biztos bejön. Nekem ízlik, most legalábbis nagyon jól esik... holnap azt hiszem bespájzolok még pár darabot, egy százasért több, mint best-buy.
-
-
-
-
dunc
nagyúr
Inkább gyúrd ki magad!
Nálunk a kuka mellett aludt hetekig egy roma férfi (el se hiszem, hogy így fogalmazom
) nem ment el onnan ott feküdt mindig, de a kukákhoz már nem mertek oda menni, mert át kell lépni. Mindenki sírt most mi lesz, nem merték, akarták elküldeni. Én 30 éve nem vittem le a szemetet!
De úgy döntöttem kivételt teszek....
Odamentem ép aludt (szokás szerint) belerúgtam egyet, felébredt, rémület, majd közöltem vele húzzon el, 2 perc és nem volt ott többet.....Védeni kell a lakókörnyezetünket.....jah egy hete láttam az első menekült csoportot a Maléter Pál úton, megállítgatták az autókat mutatták nekik, éhesek, szomjasak.....
-
Exian
addikt
Úgy tűnik, nem a legjobb helyre költöztetek, vagy egyszerűen csak pech-sorozatod van
Nyilván egy tanyán jobb az élet (ilyen szempontból), max. a szarvasbőgés, őzutagás zavarna
Bocs, csak viccelek.
Amiket írtál (kisbuszos sztori meg most ez), ez mondjuk tényleg olyan, hogy ezek nélkül is lehetne élni.
Szerencsére nálunk nincs ilyesmi (kop-kop-kop), minket egyedül a korábban említett felújítósdi szomszéd bosszant, aki rendszeresen koszt hord ki vagy hagy a lépcsőházban. Hihetetlen, hogy őt nem zavarja és/vagy észre sem veszi, a tulajt még mindig alig-alig láttuk, inkább még csak az előzőt még mindig. Nincs kinek szólni. Vagy ez normális dolog? Ti szólnátok neki? Én mindig azon vagyok, hogy mostazonnal rájuk bontom az ajtót, de a feleségem mindig békére int. Pedig Ő MOSSA FEL, sokszor naponta 2-szer. A melósoknak hiába jeleztük, őket - érthető módon - nem nagyon izgatja a dolog, jön, megy, sokszor csak 1-2 órát van ott az adott munkás, jön a másik. Ő nem takarítgatni akar, hanem mielőbb végezni és húzni el.
a2d2: tegnap ahogy ott voltam nálatok, én is úgy gondolom, hogy ott kéne venni házat. Most a CSOK-kal kapnánk minimum 2 milliót is a projektre (sajnos-szerencsére nincs még saját lakásunk), ha találnék egy 91m2 feletti házikót. Csak a gond, hogy a másik 10-15 millió nincs meg hozzá
ERRŐL JUT ESZEMBE!
Lesz-van egy eladó családi házunk a sportcsarnok mellett, akit esetleg érdekel. Mamámé volt, sajnos el kell adni, mert több örökös is van, így nem maradhat a családban. Pedig milyen szép és jó lenne
Egy szép "kis" házról van szó, zsákutcában, közvetlenül a sportcsarnok mellett.
Akit érdekel, privátban közlök részleteket, megtekintési lehetőség megbeszéljük.
Meg majd ha lesz hirdetés, engedelmetekkel majd felteszem ide.
-
Exian
addikt
"a kissráccal kinéznék a PMFC-Szigetvárra"
Úgy tűnik, hogy ezt kihúzhatjátok a programsorról
-
Exian
addikt
47 ezer volt az egész, új hűtőfolyadékkal, acél tömítéssel meg mindennel együtt. Sajnos nem egyszerű mutatvány ezeknél a kisteherautó szerű autóknál a hengerfej kivétel. így nézve nem is olyan sok volt ez a pénz, volt olyan szerelő, aki félmillióval riogatott, a másik minimum 150ezerrel, a harmadik meg, aki szintén 50 körül vállalta, a szelepfedél lebontásáig jutott csak, mikor közölte, hogy nem tudja kiszedni a HF-et...
De végül találtam egy jó szerelőt, aki ért ezekhez a dögökhöz és kvázi fél nap alatt megcsinálta (+hf síkolás).
Én a helyedben ilyen kismértékű szivárgással nem foglalkoznék. Talán nem is elcsöpög az a mennyiség, hanem megeszi a motor. Vagy látványosan vannak cseppek, foltok is már a talajon a kocsi után?
-
Szpájki
tag
telefonszám nincs a buszokon? privát számmal is lehet hivni.. ezt akár a sofőr is meg tudja mondani, h kit kell hivni.. aztán még mindig lehet tenni ellenük. persze egyszerre az összes busz ellen kell a csínyt elkövetni, mert az az igazi kiesés. utána nem hiszem h ott marad. de ha jól értem, csak a járatással van a gond. guruljon tovább vhova ahol bemelegíti a vasat... ez igazán nem nagy kérés. szerintem.
-
M_AND_Ms
veterán
Én még nem láttam üres kólásdobozt olyan ívben repülni, mint ahogy azt a holland kisváros egyik fiatal polgára hajította el miután az kiürült. Mondjuk nem volt feltűnő mert azon a rendezvényen bokáig álltunk a szemétben.
Igaz, a vége után két órával minden el volt takarítva.Bécsben pedig 20 méterenként volt kitűzve a kutyakaki felszedésére felszólító kampány kis táblája.
Röviden, a fejekben ott sem minden egyértelmű.
-
-
dunc
nagyúr
Heti 4 kell, hidd el kajába, majd akkor adok tanácsot ha megnéztünk!
(de készülj fel a zabkorszakra, a zsír nullára, és halálos ellenséged a fehér kenyér!
) Holnap gyere le 6:15 re
És nézz körül, mi -9-10 szoktunk járni főleg, de pl ezen a héten külön edzünk, és csak sz-v nyomjuk együtt! (jah Jani : sz@r, és persze én is
)
-
dunc
nagyúr
Gyere hozzánk mester Jánoska26-al is 14. hete foglalkozok! (fegyelmezett, de nem szeret szabad súllyal mellre húzni!
) "Fitness World Edzőterem, Kertváros"
Az elején segítünk ameddig ki nem alakul az edzésterved! Ami a terem mellet szól normális, tiszta, és átlagemberek vannak. -
dunc
nagyúr
"Két példa:
- Uránváros, a munkahelyem közelében, séta a járdán. Előttem három 15 év körüli tini. Cigi és energiaital mindegyiknél. Az energiaital elfogyott. Menet közben lazán eldobta a kis csaj, a járda melletti füves területre úgy, hogy 30 méterre volt a buszmegállótól, ami felé haladtak és ott volt a szemetes. Mondtam, hogy ácsi, ácsi, ezt most miért kellett. Egy vállvonás volt a vége. Akkor mondom most jól figyelj! Felvettem és bedobtam a kukába. Éget a pofájáról a bőr, de legközelebb is el fogja dobni, láttam rajta..."Bocs nem égett a pofája, hanem te voltál a hülye b@lf@sz a szemükbe......
Én összekapattam volna velük.
-
-
a2d2
addikt
Basszus én nem tudtam volna hirtelen mit tegyek. Ha fiú lett volna, és kiosztasz neki 1-2 pofont ha felesel az ok, de a lány nehezebb ügy. Bár mondjuk teljesen megérdemelte volna.
Én amúgy teljesen békés ember vagyok, de nem egy falfirkáló társaságot vertem meg eddig, mert nekem meg az a gyenge pontom. Nem bírom az esztelen rongálást. -
Tegla80
addikt
Egy kihalt ejszakai este tomd meg egy marek krumplival a kipuffogojat.......+ cettli,h rendszeresen fogod alkalmazni a modszert ,ha nem takarodik mashova.... (ha jol megtomod es kivulrol nem latszik akkor egy darabig gondolkodnak majd rajta,h mi a hiba......de ha el is indul,akkor is erotlen lesz a verda.....xerviz....penz kiadas...belatas....orom)dunc
Sose add ki magad,mig nem szukseges....foleg ne azzal kezd"krumpli"azt tanul a .....
-
HoldChore
tag
Megkérted már őket, hogy keressenek olyan helyet, ahol nem zavarnak?
Hátha a szép szó használ.
A sofőrök nem egy lángelmék, így nem is gondolnak rá, hogy mások is hallják a jár.Persze, jobban jársz, ha névtelenül teszel egy üzenetet a kocsira, hogyha nem takarodnak máshova, akkor esetleg kár keletkezik a járgányaikban.
Ezt persze ne azután játszd el, hogy személyesen szóltál nekik -
nesa
veterán
Ha magadnak bajt akarsz akkor szemelyessen kialsz, eredmenye nulla + neked kulonbozo anyagi karok jonnek egymas utan, valami kerulo utat keress amivel nem kotheto konkret szemelyhez, nem akarok semmihez tippet adni de ebben az orszagban semmilyen jogi hercehurcaba nem erdemes belekezdeni, az erossebb kutya baszik... nem amelyik tisztesseges.
-
air
nagyúr
2 lehetőséged van.
Rendőrségen csendháborítás, vagy a jegyzőnél birtokháborítás miatt tehetsz fel- vagy bejelentést.
Furcsa, hogy ezt a tevékenységet lakótelepi parkolóban bonyolítják, mert általában bevásárló üzletek (Lidl, Aldi, Penny stb.) parkolóiból szoktak indulni az ilyen fuvarok. -
Én ilyet használok.
Amire nekem kell, arra tökéletes.
Igaz a digi netet nem tudja maradéktalanul kihasználni, de még így is benne vagyok a top800-ban ncore-on. -
rnrn
aktív tag
-
-
-
Ausztria fejeltségben a topon van, így elég ingerlően hat egy olyan országra mint mi
tehát a világ kb 95% nem olyan magas az életszínvonal, mint náluk, így érdemesebb az átlaghoz hasonlítani
mondjuk a te fizetésed köszönő viszonyba sincs Mészáros Lőrincével, mégsem mondom, hogy milyen fasza gyerek Ő
De ha igazán fejlett országot akarsz látni, akkor javaslom Szingapúrt, ahhoz képest Ausztria egy szemetes porfészek.
-
rnrn
aktív tag
Ausztriában Graz után megvolt a 6+ km-es alagút, nem bántuk meg.
8.5 EUR volt. Aztán a második alagút már nem kellett, mert Hallstattot vettük úti célba. Hááát, gyerekek GYÖNYÖRŰ! De ez a megállapítás szinte egész Ausztriára igaz. No.-ban is hihetetlen szép helyeken jöttünk, de természetesen itt, a Fekete erdőben mindent visz.... lélegzetelállító a természet.
Még annyit, hogy a közel ezer osztrák és német vonalon megtett km során nem bírtunk xar felületű útra keveredni. Pedig nem csak pályáztunk. Az pedig lenyűgöző volt, ahogy az akna feldeleket szó szerint mm pontosan illesztik a helyükre, így alig-alig észrevehetők. Fokozzam még?Van közlekedési kultúra is, nem sietnek, nem előzgetnek orrba-szájba, tartanak követési távolságot és 70 az hetven, a 80 az nyolcvan. Nagyon jól éreztem magam végig a volánnál.
-
M_AND_Ms
veterán
A másodiknál Liezen felé az E651 és 138-as úton. Az szépen átmegy a hegyen, ahol lehet tartani egy kis pihenőt, evészetet, ivászatot, pisililést, meg egy kis távolba nézést a szép táj irányába. Liezenben meg lehet venni valamit az útra a benzinkutak áraihoz képest jóval olcsóbban.
De épp most beszélgetünk róla, hogy mintha ez már nem is lenne fizetős.
-
Palafi
aktív tag
Én a helyedben elgondolkodnék ezen az útvonalon is:
Az alagutak kikerülése nélküli úthoz képest plusz 30 km, de nincs Szlovén pálya díjjal, nincsenek fizetős alagutak, és az út egyszerű, mint egy faék.szerk.: Van pár térképem is, nem tudom milyenek. Már nem túl újak, már nem használok ilyesmit. Ha kell, oda tudom adni.
-
a2d2
addikt
Hello!
Igen, a szlovén így fizetős lenne, ráadásul nincs 10 napos matricájuk csak hetes meg hónapos. Szóval ha egy hetet töltesz el valahol akkor pont nem lenne elég a heti matrica, a havi meg majdnem 10e Ft.
A lényeg hogy ne ezen menj, igaz falu-falu hátán lesz, de kb csak fél órát spórolsz az autópályával ha így mész:
Tornyiszentmiklós, Lendva, utána Adorjánfalva, Belatinc, Muraszombat, Radenci, és itt menj át az osztrák oldalra, megt oda gondolom úgyis veszel 10 napos matricát (kb 2800Ft). -
M_AND_Ms
veterán
Igen, de...
A magyar-szlovén határ előtt figyelj, hogy mi a fizetős. Három éve még volt opció a fizetős pálya melletti régi út. (gondolom az ma is megvan) Szlovéniába is azon kell átkelni.
A másik, hogy "faluból ki és faluba be" lesz Szlovéniában, ha ott sem akarsz fizetni -
-
Exian
addikt
"A dombóvári sörfőzde két újoncát vadásztam le 495 HUF/db áron --- ezek sztem 300 HUF/db áron mennek Dombóváron."
Ezt csak most láttam. Én párszor már voltam náluk helyben (nyugi, nincs feledve a "tartozásom feléd"
, csak legutóbb még magamnak sem tudtam hozni!
), szóval ott helyben minden ízesített sör, ha kimérve kéri az ember, akkor - ha jól emlékszem - 550 Ft / L.
A világos 300, a barna 400. Ez a nem mindegy!
-
Exian
addikt
Egen, kissé durvul a helyzet. Nálunk most sípol az egész lakás, ami azt jelenti, hogy a nyílászárók nincsenek már a helyzet magaslatán és ott fú' be a szél, ahol csak akar
Nincs az a veszély, hogy el levegőtlenítődik a lakás, na.
rnrn, erről mi a véleményed?
Apámnál ott van vagy 20db 5L-es üvegballonom, én azt hiszem megpróbálom
Mézet tudok olcsón "korlátlan" mennyiségben, közeli rokonom méhészkedik. Próba, cseresznye...
-
Exian
addikt
Ez is benne van a pakliban. Ahogyan a kihelyezett ruhagyűjtő konténerek gazdája is egy Bp-i használtruha nagykereskedés
Elvileg rászorulóknak gyűjtik a konténerekben a cumót, de nyilván átválogatják és ami jobb holmi, az megy turikba, boltokba. De valahol ez rendben is van, a begyűjtés is pénzbe kerül nekik, legyen ez az ő hasznuk.
Amúgy éppen ezért tettem fel ide a dolgot, én jobban örülnék, ha valakinek itt még hasznosak lennének a játékok. Kukamellé is ha kirakja az ember, mi történik? Jönnek a csövesek és szanaszéjjel pakolják, aztán úgy hagyják.
Régen ruhákat is raktunk a kukamellé szépen ÖSSZEHAJTOGATVA szatyrokban. De amióta rendszeresen azt tapasztaltuk, hogy az lett belőle, hogy szerte szórták a kuka körül a ruhákat, azóta nem csinálunk ilyet, inkább bedobjuk konténerbe, menjen inkább rendezetten turkálóba a cucc...
-
Exian
addikt
Az is egy jó ötlet, köszi. Bár szerencsére ritkán megyünk gyerekorvoshoz, de persze belehet ugrani csak úgy is. Csak nem tudom, ez mennyire teher nekik, tárolni tudják e, stb.
Meg közben eszembe jutott, hogy van egy ismerősöm, aki a Máltai Szeretetszolgálatnál önkéntes, szerintem ők is el tudják juttatni rászorulóknak. Megkérdezem őt is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest