- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
blaca83
őstag
válasz
Ajándékok #95702 üzenetére
+
#95698 Exian
Nem tudom pontosan, hogy mire akarják használni csak azt, hogy ilyenek kellenének hozzá, hogy munkára lehessen bírni a rendszert.Bíztam benne, hogy hátha akad a pécsi csoportban akinek van valami jó ötlete a dologgal kapcsolatban vagy esetleg beszerzési forrása.
Szervizes kapcsolat, beragadt bolti készlet....bármi...! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Exian
addikt
válasz
Ajándékok #94989 üzenetére
Igen tudom, voltunk már azóta egyszer, de nem mostanába megyek a Metroba újra, katasztrofális árak vannak. Annak jó, aki nagy tételben vesz, büfé, étterem, stb tulajdonos, a nagy kiszerelésű dolgok olcsóbbak (talán), de a normál dolgok nem igazán vannak jó árban. Ja meg olyan gyönyörű romlott húst sikerült vennünk, hogy ihajj. Bűzlött az egész lakás tőle, mikor kibontottam a csomagolást. Jó, eleve büdös húsról van szó (bárány), de ez azért volt extrán büdös, mert romlott volt. Pedig igazából csak ezért mentünk, kellett egy spéci kajához és sehol nem volt máshol.
-
-
Exian
addikt
válasz
Ajándékok #94616 üzenetére
Igen. Én ezt nen értem amúgy, amikor még nem szedtem gyógyszert, akkor is az volt, hogy rendelőben, orvosnál mindig magas érték volt, de itthon sose tudtam mondjuk 130/80-nál magasabbat mérni. Bármilyen helyzetben.
Fehér köpeny szindróma... Ám azt mondják az okosok, hogy az ilyen vérnyomás is veszélyes, ha bizonyos helyzetekben meg felugrik ennyire.
-
Visormail
addikt
válasz
Ajándékok #94352 üzenetére
Én megrendeltem ezt, köszi a linket, már megjött (futárral küldik, semmi plusz költség nem volt) és használom is. Rohadt jó, csak eddig nem tudtam, hogy lehet ilyet kapni, már sok évvel ezelőtt kellett volna. Végre nincs szél a szobában amit gyűlölök, utálom a hagyományos ventilátorokat is. Most ülhetek a légkondival szemben lévő asztalnál, öltözhetek, bejöhetek a szobába fürdés után, stb. A hőmérsékletet meg ugyanúgy tartja.
-
válasz
Ajándékok #93775 üzenetére
Utóbbi, de sok kicsi sokra megy.
És nem írtam olyat, hogy lusták voltak! Más oka is lehet annak, hogy nem a valódi halálok kerül be, és az is köszönhető esetleg az EÜ túlterheltségének.@Dare2live : Van, amikor a koronavírusos kevesebb - amit én hallottam, ott a beteg gyanús körülmények között halt meg, és nem koronavírussal vitték be...
-
válasz
Ajándékok #93772 üzenetére
Alapból a számok ha nem is stimmelnek, de a görbék paraméterei szoktak.
De olyat is hallottam, hogy inkább koronavírusnak írtak be egy halottat, mert akkor kevesebb macera volt veleNyilván a nem jelentett esetek nem fognak bekerülni (pláne amilyen kevés tesztet végeznek), de a trendet jól mutatják. Tavasszal volt ilyen arányszám, hogy 1 halott=1000 fertőzött, stb.
-
-
Bandus99
őstag
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Ajándékok #93441 üzenetére
Tíz HDD-ről van szó amik nagyon ritkán kellenek, a házam meg kicsi, valami egyszerűbb, szekrényben, a polcon elférő megoldásra gondoltam. Lehet, hogy holnap futok egy kört a helyi kiskereknél, hátha van ilyen hungarocelltartójuk ami megmaradt (amiben HDD-ket kapnak).
-
-
válasz
Ajándékok #93302 üzenetére
Mert ott van egy plusz lépés, amit így kihagyok. Amikor kész a szuvid, akkor nagyon gyorsan le kell hűteni 5 fokra. Ez sok jég, vagy sok jégakku, meg plusz idő. Amikor meg ennéd, akkor úgyis vissza kell melegíteni a szuvidban, tehát megint ellő kell venni mindent. Inkább próbálom úgy tervezni, hogy rögtön esszük. Mellesleg a lehűtés, hűtőben tárolás, visszamelegítés azok a lépéssorok, amiknél előfordulhat, hogy elszaporodnak a bacik, ha gondatlan vagy. A közvetlen szuvid után fogyasztás ebből a szempontból betonbiztos, a betartod a szabályokat.
-
válasz
Ajándékok #93274 üzenetére
Köszi a linkeket! Érdekesek.
Az igazság az, hogy ha minden igaz lenne, akkor amerikaiak, argentinok, angolok stb. milliói halnának meg ezek ok miatt és akkor nagyobb lenne a kampány. Tény, biztos van káros hatása, de egy kicsit el van túlozva szerintem. A hús akkor finom, ha meg van pirítva kicsit, hiszen úgy jön létre a Maillard-reakció, az ételben lévő cukrok és aminosavak reakciója. Ez létre jön a húsokon kívül mindenben, ami tartalmazza, így pl. a zöldségekben is. Ez adja a finom ízt, ami nélkül párolt húst, zöldséget stb. eszel, íztelenül.
A káros hatás egyébként szerintem akkor jön igazából, ha feketére pirítod az ételt, de az ugye egyben a kiszáradását is eredményezi, így minden elveszik, amit el szeretnél érni.
Én alapvetően szuvidálva főzök már nagyrészt, ott ugye a művelet nagy részében nincs pirulás, csak a végén, amikor kivetted a zacskóból és előidézed a Maillard-reakciót.
Ennek a leggyorsabb és legjobban kontrollálható módja az a fáklya. 10-15 másodperc alatt végzel, így pontosan azt éred el, akit szeretnél, azaz nem szárad ki a hús. Ha ugyanezt serpenyőben készíted, akkor oldalanként 1-1,5 perc és mellette egészségtelen dolgokat is adsz mellé, azaz először olajat, aztán pedig sok vajat, így eléggé megemeled a kalória tartalmát és az addig is drága termék tovább drágul. Ezzel az egész művelet lényegében ennyi, és a végeredmény nincs szénné égetve: [link]
Szóval valószínűleg mindenben igazad van, de abban, hogy pont a fáklyám lenne a kiemelendően káros, azt nem gondolom. Inkább 100-szor ez, mint a nagy magyar hagyomány, a 2 liter olajban bármi megsütése.
Azt én már megenni sem tudom.
Szerk: most újra elolvastam az első cikket. Lényegében minden teljesen megsült (well done) húst rákkeltőnek állít be. Csakúgy mint a bármilyen olajban készült terméket (fried).
-
Exian
addikt
válasz
Ajándékok #93274 üzenetére
Hmmm. Mi elég sokszor grillezünk. Kertben faszénnel. Meg itthon lakásban elektromos grillezővel egész csirkét. Olyan grill, amiben pörög a csirke és felül egy fűtőszál adja a meleget. Akkor ezek is mind ilyen problémásak egészségileg? A pörgetős grillben jó másfél óráig pörög, mire szép ropogós lesz mindenhol.
-
válasz
Ajándékok #93271 üzenetére
Tudom. Mint nagyjából minden más is. Ha pl. teflonserpenyőben sütném, akkor az, ha alumínium alapú serpenyőben, akkor az, ha faszénen, akkor az, ha kint az udvaron, akkor a nap stb...
Egyébként most rávilágítottál még egy előnyére ennek, hiszen esélyesen a legrövidebb bármilyen pirítás keletkezeti a legkevesebb rákkeltő anyagot. Mivel ez a legrövidebb, oldalanként kb. 10 másodperc, így biztos ezzel keletkezik a legkevesebb.Az általad felsoroltakkal több perc is lehet ugyanaz.
-
#TOTTI
őstag
válasz
Ajándékok #93069 üzenetére
Törést 3 napon belül lehet jelezni ennél a cégnél, amikor át vettem meg kellett volna nézzem. Semmivel nem tudom bizonyítani, hogy nem én vertem oda pakolgatásnál, veszett már több is, vettem másikat, sőt már a gazdája is megvan, feltétel vigye a szemem elől minél gyorsabban.
-
válasz
Ajándékok #92983 üzenetére
Nem költök ennyit egyszerre egy helyen, több helyről vásárolok. Mivel ált. ugyanarra van szükség, megvannak a bejáratott helyek, több online. Amíg mindig egy helyre jártunk sokkal többet költöttünk. Mindenhol vannak jó és olcsó cuccok, de más terméknél visszahozzák az árat.
-
Exian
addikt
válasz
Ajándékok #92802 üzenetére
Mi is rendeltünk hétfőn a privátban tett ajánlásodra innen egy fűkaszát (mostonline.hu).
Még eddig semmi infó. Aztán utánaolvastam és pl. a gyakorikerdesek.hu -n eléggé felemásak a vélemények, sokan számolnak be hitegetésről, meg nem érkezett termékekről. Ez a mérleg egyik fele, a másik fele pozitív véleménnyel van, ezért írtam, hogy felemás a vélemény.
Nekem eddig annyi történt, hogy a rendelés után azonnal jött egy email, hogy fogadták a megrendelést és megkezdték a feldolgozást. Én naív viszont azt hittem, hogy ma délután már irthatom a bozótot a telken... mindegy, ha nem jön meg, megrendelem máshonnan, bukni nem lehet, mert utánvéttel rendeltem, max. az időt bukom, amit elszúrtam miatta. Amit választottam fűkaszát, máshol is (akár helyben boltban) nem sokkal drágábban megkapom.
-
a2d2
addikt
válasz
Ajándékok #92802 üzenetére
Köszi a linket, elgondolkoztató.
Van valakinek tapasztalata ilyen gépekkel?
Eddig egy 70-80-as évekbeli Solo-t nyúztam, azt gondoltam lecserélni valami újabbra.
De eddig féltem mint a tűztől az ilyen kínaiaktól. Gondolom alkatrész van hozzájuk mert nagyon elterjedtek, de megbízhatóak is?
Csak ház körüli munkákra kell, egy-egy fa kivágásához/feldarabolásához.Most nézem hogy 25:1-es ezeknél a keverési arány!!!
Nooormális? A régi Solóban 40:1-et használok, az új márkásaknál pl 50:1 kell. -
a2d2
addikt
válasz
Ajándékok #92365 üzenetére
Amúgy a hardveresen tök elavult pár éves android TV is viszi már, meg a kis firestick 4k is pedig abban sincs nagyon combos hw. Telefonokról nem is beszélve.
Ha HBO go + Netflix mellett nagyritkán torrentre fanyalodok akkor mindig a h265-öt választom mert mindenen elmegy már. -
a2d2
addikt
válasz
Ajándékok #92171 üzenetére
Köszi, mástól is hallottam ilyesmit. A poén az egészben hogy ma jött meg a PCR tesztem ami negatív. Feleségemnél meg most jönnek azok a tünetek ami nekem hét elején volt - hátfájás, majd hét közepére előre húzódott mellkasra - szóval most meg megkaptam hogy akkor biztos én hoztam haza - úgy hogy egész nap home office-ban dolgozok, ki sem dugom az orromat, csak két hetente megyek be egy-egy napra a cégbe.
@Exian: van nálam ám asztal az udvarban, felhozhatunk mellé kis alkoholt is a pincéből, csak nem most.
-
Exian
addikt
válasz
Ajándékok #92054 üzenetére
Kösz, csak az a régi vacak Alcatel C7 érdekel, nem modern telefont keresek, az van normál telefonnak (Huawei P30).
A C7 az semmire sem jó, egyetlen extra funkció miatt kell, amit csak az tud, se előtte, se utána azóta se találtam olyan telefont, ami tudná. Melós telefonnak jó, a bizonyos spéci funkcióval.
-
Exian
addikt
válasz
Ajándékok #92001 üzenetére
Na akkor bemásolom ide, amit neked is, meg blaca83-nak már elküldtem privátban:
DE! Őszintén szólva 1-2 éve már nem néztem rá, vagy már lehet, hogy régebb óta és szerintem már nem ő csinálja, VAGY nagyon megváltozott az egész. Eleve tök más weboldal van és nem látom azt az 5000 Ft-os szállításos dolgot, amit régen, helyette normál futárszolgálatos szállítási költségeket látok (ami akár jó is lehet), illetve 10.000 Ft felett eleve ingyenes a szállítás.
Ugyanakkor úgy tűnik, nincs már saját készlet egyáltalán, a szállítási feltételek oldalon a legjobb lehetőség az EU raktárból való 2-4 hetes szállítási határidő, kínai raktár esetén több, bár vállalnak valami 60 napos garanciát, de az nagyjából semmire sem jó, annyi, hogy megrendelik újra, ha nem érkezik meg.
Szóval igazából nem tudom, van e létjogosultsága manapság ennek, max. annyi, hogy 1 év garanciával, 14 napos pénzvisszafizetési lehetőséggel lehet megvenni ugyanazt, amit kínából rendelne az ember mindezek nélkül. De hogy az árak ennek megfelelően mennyivel magasabbak egy adott terméknél és megéri e, azt passzolom.
-
rnrn
aktív tag
válasz
Ajándékok #91919 üzenetére
Két hét különbséggel is u.arra a termékre szűkítettem le v.miért a keresést, így ezt veszem meg: BVF NYBRO WiFi fűtőpanel
Sztem elég lesz az 1000 W-os is, egyrészt ez is elvisz 4A-t, másrészt télre van központifőtés-radiátor, inkább csak tavasz és ősz játszik majd, amikor a központi még nem megy... Köszi a terelgetést! -
Exian
addikt
válasz
Ajándékok #91892 üzenetére
Ehhez annyit kötnék hozzá, hogy a Genertelnél nekem is volt személyes kontaktom és hívhattam bármikor vagy írhattam emailt, volt eset, amikor így könnyebben, gyorsabban ment az ügyintézés, mint amikor másik cégnél az automatás félórás telefonos zenehallgatás után valaki tökidegen vette fel és kezdte intézni az ügyet.
Szóval nem rossz az, ha van személyes kontakt.
-
nesa
veterán
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ajándékok #91117 üzenetére
Persze futnak, csak megéri 4 magos procit venni játékra, mikor ott tartunk, hogy 61k pénzért 12 szálas Ryzent kapni ami még évekig kiszolgál mindent? Ráadásul jön az új Ryzen széria is hamarosan, így várható egy kis árcsökkenés is szerintem.
Amúgy a Steam adatai szerint [link] több embernek van 6 szálas gépe, mint 2 szálas. Valamint kicsit több mint 30%-nak van több mint 4 szálas gépe.
Főleg multis címeknél szoktak rá panaszkodni, hogy ugyan van elég FPS a 4 szálas gépen is, de mikor 32-64 ember harcol egymással egy térképen, ott egyszerűen mikrolagos a játék a kevés szál és cpu kraft miatt. Ma meg ezek a jellemzően battle roayale játékok a menők... -
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Ajándékok #90993 üzenetére
Nem pontos, amit írtam. Előbb a tápot teszteltem, elindult, aztán csak az alaplapot kötöttem vele össze, úgyis elindult pw sw-el. Aztán mindent bekötöttem és újra se kép se hang, Jánoska igénybe venném a segítségedet, ha lehet, holnap mikor mehetek hozzád?
Egyébként igyekeztem nagyon odafigyelni a szerelésnél minden alkatrészre.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ajándékok #90107 üzenetére
Sosem ültem 1m-re 32-es TV-től, az már messze lenne... Viszont a 1440P felbontás oda alap a pixelméret miatt, de ahhoz meg kell egy normális VGA, ha használja is az ember a gépet valamire...
Exian: mi ilyet vettünk munkára, gépenként 3-at: https://oaziscomputer.hu/termek/10302/asus-va249he
VA pane, 1080P és 35k. Egyedül színhű grafikus munkára nem javaslom, minden másra igen a VA panel egységes háttérvilágítása miatt. -
Exian
addikt
válasz
Ajándékok #90107 üzenetére
Ahová kell, nincs 1m lehetőség. Közelebb tud csak ülni előtte. Sokkal közelebb. És asztal sincs olyan, amire ráférne. Falra sem lehet rakni. Speciális helyzet, lényeg, hogy kisebb kell. 22-24" max.
Én tudom, hogy jó, nekem 43"-os van és az is baba :) de ahova kell, oda a 32-es is nagy.
Kösz a linket!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Ajándékok #90005 üzenetére
"A "minden" mellett az "is" arra utal, hogy lehet valamit hozzátenni. Pont elvesz a "minden" értékéből."
Na! Mégis érted te ezt!
Ennek a kis szerkezetnek pont az a lényege, hogy arra utal, annyi minden van ott, hogy annál a MINDENnél még több IS van. Így írja le, hogy a "MINDEN" szó ki se tudja fejezni, azt a mennyiséget, ami ott van, mert ott annál még több IS van.
Ilyen a klasszikus "Végtelenbe és tovább" is., De ezzel a gondolkodási logikáddal nálad az "Egyszer volt, hol nem volt" is problémát okozhat.
További jó olvasást (versekkel azért csak óvatosan! Ott még jöhetnek szembe érdekességek!) -
Exian
addikt
válasz
Ajándékok #89995 üzenetére
Ezt te még így sosem hallottad?
Hogy pl. valaki mindent is tud, vagy mindenhez is ért, meg stb. Ez egy ilyen elterjedt, de persze nyelvtanilag nem igazán helyes viccelődés szerűség. Egyfajta fokozása a dolgoknak.
Olyasmi, mint "Chuck Norris hány fekvőtámaszt tud megcsinálni? Az összeset!".
Értelme kb ugyanaz, semmi. Egyébként a Chuck Norris mémekből származik. Mert ugye ő nem mindenhez, hanem mindenhez is ért.
Csak a vicc kedvéért. Mindenesetre meglep, hogy valakinek ez még új.
-
-
-
-
válasz
Ajándékok #89526 üzenetére
Nincs egy oka a halálozási aránynak. Kevés lélegeztetőgép, az egy ok.
A többit meg kevésbé tudom értelmezni, mivel az a helyzet, hogy ha csak az egyik, vagy csak a másik betegségbe nem is hal bele valaki, a kettőbe együtt még simán belehalhat.@Bird : Véleménynek hívják.
@Sir Riccio : Ennyi
@Igazág téma : Azért ahhoz kellett 40 év szocializmus, meg utána 30 év vadkelet, hogy ilyen idióták országa legyünk, akiknek már tök felesleges is elmondani a valóságot.
Én már a szakmával vagyok így. Jön valaki kérdezni, inkább nem mondok semmi lényegeset, mert úgysem érdekli, mi miért van, vagy hogy esetleg ő hogy tudja megoldani a gondjait. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ajándékok #89536 üzenetére
Meg aztán annyi hülye között, mint itt nálunk, mihez kezdenének az igazsággal?
https://www.reddit.com/r/hungary/comments/fo6diy/covid19_lockdown_in_europe_meanwhile_in_hungary/
-
-
Bird
addikt
válasz
Ajándékok #89450 üzenetére
Az olaszoknal vmi nagyon felre ment... Orban hamarabb lepett, remelem mi nem jutunk el idaig. A velencei karneval kornyeken szaladt meg minden... Egy honappal ezelott meg nevettek az egeszen, akarcsak a spanyolok. A liberalis balfek Svajc meg.... No comment, akarcsak a brit allaspont. A kinai fegyelem az ami a legjobban hianyzik Europabol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest