Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• somé

őstag

Már volt itt hasonló téma, de azért leírom:

Nyár elején eladtam valamit az e-bay-en, kifizették, ment a csomag Olaszba. Viszont mire kiért erősen rongálódott, de ez csak kibontás után derült ki. 220-EU-s kárigényt fogalmazott meg velem szemben a vevő, természetesen fotókkal igazolta a sérülést.
    Az itthoni szállítócéggel azóta (2,5 hónap) "folyamatban van" az ügy, kártérítést nem nagyon akarnak fizetni, már lassan a Békéltető testület elé terjesztem a dolgot, feosz szerint jogos a követelésem.

A vevőt még akkor tájékoztattam, hogy hajlandó vagyok fizetni a kárt, de csak akkor, ha nekem is fizetett a szállítócég.

Teltek a hetek, ma ránéztem a PayPal-os accountomra és látom, hogy 200-EU-s mínuszba van a "balance", mivel augusztus 4-én a PayPal az ő kárigényét kifizette, tehát én tartozok nekik.

Külön levelezőt használok PayPal-hoz, hamar belépek és látom, hogy az egésznek semmi előzménye nincs, 5-én tájékoztattak, hogy befejezték az ügyet, mérlegelés után a vevőnek adtak igazat és kifizették neki az igényét.

Mi alapján mérlegeltek, ha engem egy árva levéllel nem kerestek meg? Én fizetni nem fogok az hót ziher.

Hogyan tudják behajtani rajtam a követelésüket? Primary számlának a netes számlaszámom van megadva, amin nulla pénz van, úgy olvastam, hogy 90 nap után megpróbálják autómatice levenni az összeget. Viszont egy sima folyószámlával regisztráltam, amit a hétköznapokon használok, valamint ehhez van társítva egy deviza számla is. (Tehát 3 számlaszám van az accountomban.)

A kérdésem, csak a primary-ről próbálják levenni majd a pénzt, vagy mindegyikről, ami a nevem alatt van? Mivel ugye negatívban vagyok, törölni nem tudok semmit.
    Fenyegetőznek egy darabig, aztán elül a vihar? Az accountomnak bizonyára annyi....

Új hozzászólás Aktív témák