- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #3231 üzenetére
Variál valamit mahtab uddin, a sikeres forgatáshoz le kellett cserélnem az automake-t a régebbi 1.15.1-re, és a mivel a rendszerből el kellett távolítani az automake csomagot az vitte magával a libtool-t is, ezért a libtoolt is fel kellett rakni külön forrásból, abból a legfrissebb is jó volt, nem finnyáskodott rá a mahtab.
Több fajta ubuntun is belefutottam ebbe a problémába. Ha a gyári automake csomag eltávolítása után fel szeretnénk tenni az 1.15.1-es automake-t akkor a --prefix=/usr el kell futtatni a ./configure -t és ugyanígy kell eljárni a libtool-nál is.
Az automake itt található: https://ftp.gnu.org/gnu/automake/
a libtool itt: https://www.gnu.org/software/libtool/
Szerencsére gyorsan lefordulnak ezek a csomagok. -
válasz
attilav2 #3224 üzenetére
Igaz nem 128MB-os ASUS-on, de a 256MB-os Xiaomi-n kettő is fut belőle, az egyik csak néha letölt 1-2 torrent, seed-eli 1-2 napig és annyi, a másik meg folyamatosan seed-ben tart 250+ darab régi torrentet, napi ~10GB adatforgalommal. Most épp 58 napja megy folyamatosan, de máskor sem szokott elszállni.
-
válasz
attilav2 #3222 üzenetére
A lánc elején és a végén a default input policy-ra vonatkozó parancsok vannak, nem feltétlenül szükséges a használatuk, elvileg enélkül is ez az alapbeállítás.
iptables -D INPUT -j DROP
...
iptables -A INPUT -j DROPÉn egyébként másképp oldom meg az entware-t, abszolút az Allow Run menü kihagyásával, de persze így is tökéletes. Ha torrentezni akarsz a routeren, javaslom kipróbálni majd a qBittorrent-et is.
-
Starchm
őstag
válasz
attilav2 #3210 üzenetére
4pda siman kerdezhetsz oroszul, ha tomondatokban megirod amit szeretnel azt atforditod akkor siman valaszolnak ra. Talan ez meg jobb is mint a google.
A belepesnel meg van lehetoseg emailbe kerni linket es akkor nem kell a szamokkal szorakozni, de arra is van redditen tablazat h melyik szo melyik szamot jelenti.
-
válasz
attilav2 #3197 üzenetére
Kellett emlegetni... Bár sok minden nem történt, de mégis valami. [link]
Meg ahogy nézem a Zanezam repo is aktív.
-
-
-
-
válasz
attilav2 #3197 üzenetére
Hogy őszinte legyek nekem nem igazán tetszik egyelőre ez a Mahtab repo, túl bugosnak találom. Ugyan fordítottam belőle fw-t, de én jelenleg még nem álltam át, továbbra is az utolsó Alexey buildet használom élesben, de a teszt routeren is az van. Amúgy meg a Mahtab fordítás miatt ugyan tettem fel Kubuntu 18.04-et, de egyébként meg Debian 10.10 rendszert használok, azon eddig nem volt gondom, első indításkor mindent feltett magának a Prometheus, és rendre le is fordulnak alatta az fw-k. És igen, eléggé halottnak tűnik most a Mahtab repo is.
-
-
-
-
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #3152 üzenetére
A log szerint a megfelelő verziójú driverek töltődnek be a Wifi AP-khoz, amíg nincs gond addig nem forgatom újra az 1200GU, R3G image-eket. Jó lenne egy visszajelzés hogy az R3G image-nál is megfelelően működik e a wifi.
Illetve az RM-AC2100 image-ról is szeretnék visszajelzést, annak elvileg jónak kell lennie mert a RM-AC2100 config template alapján készült. -
válasz
attilav2 #3150 üzenetére
Áhh, elengedtem a Prometheus-t, nem fogok annyit tákolni. Ha nem megy, nem megy. Viszont a Mahtab repo a full skin csomagot tartalmazza, úgyhogy azt ki kell cserélni lite-ra, különben nem fér bele az entware. Xiaomi 3G-re már leforgattam egyet, úgy néz ki ebben minden OK.
-
-
válasz
attilav2 #3140 üzenetére
Köszi a választ!
A fordítás menete megvolt, csináltam már így is (korábban másik repoból), csak kényelmetlenebb mint prometheus-al, azért próbálok ragaszkodni ahhoz. De úgy néz ki, ha annak a fejlesztője sem igazodik a megváltozott helyzethez, akkor lassan el kell engedni, és nativan kell csinálni tovább.
-
woodworm
veterán
válasz
attilav2 #3135 üzenetére
"Ha ki/be kapcsolgatom akkor a logban fast-classifier néven hivatkozik az Sfe-re, a gwlim openwrt ben is ezen a néven jelenik meg a logban ha jól emlékszem."
Olyankor lekapcsolja a gyári hwnatot? Nem csak a ki-, bekapcsolás tényét logolja? Mivel a forrásba kerülés környékén a wiregurdnál engedélyezték, sanszos, hogy ahhoz használják.
-
-
válasz
attilav2 #3119 üzenetére
A logó csere szándékos, de kókányolva oldotta meg, simán csak felülírta az asuslogo.png file-t a xiaomi logóval. Én külön, új file-okat hoztam éltre, a hozzájuk tartozó kofiggal, mert pl. TP-LINK-hez nem is volt saját logó Padavan-ban, de a többit is megoldottam normálisan, tehát felismeri a rendszer a router típusát, és annak megfelelő logót tölt be. Szerintem Xiaomi routere van a tagnak, és ezt akarta alapértelmezett logónak. Ennyi... A hibás megjelenés oka, hogy az asuslogo.png mérete teljesen más, eltér az összes többi logóétól, így a sima file felülírás ezt eredményezte. A konfigot is hozzá kellett volna igazítani. Ez tréül sikerült neki.
-
-
z123456789
addikt
válasz
attilav2 #3104 üzenetére
Köszi a tippet, visszatérek rá, ha otthon vagyok.
#3105Intruder2k5
Hogy mi?Akkor mit tudok tenni? Mármint ami Padavannal kapcsolatos, és kötelességem megtenni.
Chrome szerint 313 jelszavam megtalálató adatvédelmi incidensben, és 551 gyenge jelszavam van. Ez kb az összes valaha regisztrált jelszavam lehet.Most módosítgatom őket.
Illetve ha már itt kérdeztem ezzel kapcsolatban először, melyik topicot javasoljátok a probléma megoldására?
-
-
trance89
őstag
válasz
attilav2 #3072 üzenetére
Az utóbbi hetekben tettem én is egy próbakört openwrt-vel pár év után de elég hamar ment vissza a padavan, mintha semmit sem fejlődött volna az évek alatt legalábbis mediatek hardveren. Lefedettségben kb 2/3-át adja mint padavan-on (legalábbis xiaomi routereken) és kegyetlenül instabil, 3G és MI-NANO-n tesztelve. Volt olyan hogy egyszerű speedtest futtatása után wifi-n lefagyott a router, pár perc múlva magától észhez tért. És még van olyan ember aki szerint a mediatekes-es openwrt buildek ma már elég használhatók, vicc
Openwrt ezen a platformon egy rakat kaka és ez nem is fog már változni, főleg mert már bagóért elárasztják a piacot az IPQ procis masinák (pl az AX3600) és az már tényleg teljesen más dimenzió, brutális teljesítményt nyújtanak
Ettől függetlenül az MT7621A-s routerek padavan-al még jópár évig bőven elegendőek a nagy többségnek, sőt manapság vicces áron mennek használtan. Pont ma hozott a postás egy használt Mi Router 4-et ami a 3G utódja, hardveresen majdnem ugyanaz csak nincs usb és 128MB a RAM, sima routernek tökéletes. 4A Gbit-nek volt hirdetve de mint kiderült ez a ritkább kínai verziós sima 4-es (128MB flash/128MB RAM, a 4A Gbit 16MB flash/128 RAM) szóval még jobban is jártam. 5 perc alatt ferepült rá a BREED és az alól pedig a padavan, kiváló masina 15 euróért postával -
válasz
attilav2 #3072 üzenetére
Én az OpenWrt-vel sosem tudtam kibékülni, nem túl szimpatikus rendszer. Régebben még 1043ND-n és ASUS-on is felraktam néha, de nem lettünk barátok. Egyelőre nekem tökéletesen megfelel a Xiaomi & Padavan páros, még akkor is, ha esetleg nem jön hozzá több frissítés. De én azért bízom benne, hogy vagy folytatja Alexey, vagy majd szárnyai alá veszi valaki más, ahogy ez történt a Linaro repo elhalása után is.
-
-
woodworm
veterán
válasz
attilav2 #2959 üzenetére
Úgy látom ugyanaz a hibaüzenet!
(#2958) Starchm
Emellett elmentem. -
válasz
attilav2 #2955 üzenetére
Ez csak részben igaz... Ahogy írod is, a doxygen telepítése nem oldja meg, de azt nem írtam sehol, hogy transmission nélkül sem fordul le. A múltkor én is arra jutottam, hogy ha nem teszem bele a transmission-t, akkor lefordul az fw, de ez még 2-3 hónapja volt. Most nem próbáltam anélkül, hisz értelme úgyse sok lenne, mert kell bele a transmission.
-
válasz
attilav2 #2947 üzenetére
Ezt gondolom, mert a múltkor én is rájöttem, csak ez nem megoldás, mert hát transmission-el akarom fordítani. Mindegy, most feltettem Mint 18-at, ez Ubi 16.04 alapú, épp fordul a toolchain, majd meglátjuk... Voltaképp tök mindegy mi van fent, másra úgyse nagyon használom a Linuxot a gépen.
-
-
-
-
válasz
attilav2 #2807 üzenetére
Egyébként mire használod a firmware-be integrált TOR-t? Csak mert ugye böngészni ott a TOR browser, letöltésre, filemegosztásra, stb. meg elég lassú lehet a TOR hálózat. Amúgy van webes beállítófelület is hozzá az fw-ben, vagy konfigfile-ból kell mókolni?
-
válasz
attilav2 #2701 üzenetére
Sokat számít, de például a default OpenSSH helyett dropbear-t használva is sok helyet spórolhatsz meg. Anno még úgy gondoltam, hogy a 16MB-os RT-AC57U-ra képtelenség olyan firmware-t összerakni, amibe beleteszem az rTorrent-et, aztán mégis sikerült. Igaz mellé csak a Samba, FTP, és egy darab skin fért el, abból még az SSH is kimaradt, és már meg is közelítette a maximum méretet. Aztán nem régiben újra nekifogtam, és "láss csodát", az rTorrent mellett elfért a Midnighr Commander is, sőt VPN, miniDLNA, NFS, és még pár választható összetevő is belefért. Lényegi különbség nincs a full és a lite skinpack közt, igazából képek (logók) hiányoznak belőle, amiket szerintem egyébként se használ senki, viszont több MB-ot elfoglalnak, és nagyon rosszul tömöríthetők.
-
Vtmk
tag
válasz
attilav2 #2456 üzenetére
Szia az a baj pl amit ti megtudtatok csinálni az nincs benne a forrásban. Én speciel csak nyelvet és logot szeretnék cserélni.
és hiába rakom be a prometheust megcsinálom pl a nyelvet meg a logo képet ja meg a kernelt esetleg az 1200gu configot... Beburjanzik..PROMETHEUS
Script version: 5.03-40 STABLE
Prometheus is the script for maintaining and upgrading a router firmware.
Router config: SN: -- GIT<56960f9
Toolchain: OK Firmware: NONE Skin: FULL-TP/------------------------------------------------------------------------------/
/------------------------------------------------------------------------------/
Firmware: ERROR
An error occured during the compilation process!
Please copy the logs and then ask questions on 4pda!
Press any key to continue... -
woodworm
veterán
válasz
attilav2 #2416 üzenetére
Az eltérő IP a különböző wiki szerkesztők miatt van. A tftp szerver nem tesz különbséget a kliensek között, ha egyéb zavaró körülmény nincs, működnie kell mindkét beállításnak. Többet is próbáltam, nálam működtek.
Ha nem megy a tftps-s módszer, akkor winscp-vel és/vagy ssh-n keresztül fel lehet tenni. -
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz
attilav2 #2388 üzenetére
Most megnéztem ezt a transmission.sh-t. Hát, hogy is mondjam, nem tudom, hogy ezt ki csinálta, de elég elb.szott dolog odarakni direktbe egy -e kapcsolót a /mnt/transmission-ra mutatva, mikor egyébként is van syslog, ami ráadásul transmission-on belül config-olható.
Ezt a /mnt/transmission-t nem is értem, mivel ha jól tudom, a Padavan alapból nem is a /mnt-be mount-ol. -
woodworm
veterán
válasz
attilav2 #2373 üzenetére
Vargalex megelőzött.
Én 1-esre szoktam állítani, mert ha mégis szükség van rá, legalább meg lehet nézni mi a hiba oka. Volt még egy kérdésem. Az -e kapcsoló nem csak az útvonalat adja meg és kikapcsolni a kliens beállításai között kell? A syslogba ilyenkor nem kerül véletlenül transmission-ös bejegyzés? -
V.Stryker
nagyúr
válasz
attilav2 #2371 üzenetére
Köszönöm, megnézem.
Igazából arra gondoltam a fw verzió kapcsán, hogy biztosan van egy relatíve hibátlan, amivel optimálisan működik a router és nem kell frissítgetni, nincsenek hiányosságai. Gyakran van, hogy az újabb, nem feltétlen jobb.Illetve az összefoglalóban a linkelt fw-nél is a linken ott egy FW, de nem jellemző , hogy lenne egy readmi fájl, hogy mihez van és mit tartalmaz. Sőt, leginkább egyet láttam, nem többet, ilyenkor meg egy changelog se lenne rossz.
-
vargalex
félisten
válasz
attilav2 #2372 üzenetére
A transmission (legalábbis normál linux rendszeren) leállításkor lementi az aktuálisan érvényes konfigurációját, felülírva a beolvasott settings.json-t. Teszi ezt azért, hogy ha te a webes felületen valamit módosítasz, akkor az egy újraindítás után is érvényben maradjon.
Azaz, ha te a transmission működése közben módosítod a settings.json-t, akkor azt soha nem fog érvényre jutni, mivel leállításkor felülírja. Szerintem ez okozza a gondodat...
Settings.json-t csak leállított transmission mellett szerkesztünk! Még egyszer mondom, ez nem Padavan specifikus működés. -
válasz
attilav2 #2362 üzenetére
Van rtorrent-et tartalmazó fw-m RT-AC1200GU-ra, ha gondolod tedd fel, akár csak megnézni is, aztán ha tetszik, akkor telepítesz magadnak egy frisset, egy friss fw-re.
-
válasz
attilav2 #2360 üzenetére
Igen azt használom, de nekem van benne ~250 régi torrent, ami bár nagy forgalmat nem generál, napi ~10GB körül, de arra pont elég, hogy mindig megy a kliens. Én úgy nem is foglalkoztam ezzel soha, azért futtatom a routeren a torrent klienst, hogy emiatt ne kelljen állandóan menni egy gépnek, ott viszont nem zavar ha megy a HDD, azt csinál amit akar, azért van.
-
woodworm
veterán
válasz
attilav2 #2357 üzenetére
A syslogban véletlenül sem jelennek meg a transmission bejegyzései?
(#2356) attilav2
Érdekes különben, hogy az évekkel ezelőtti, dir-860l-en elért usb-s sebességet egyik későbbi hardveren sem tudtam megismételni, pedig abban kevesebb ram is van.Bár az asus fw-n próbáltam ki, de ott dupla sebességet hozott a qbittorrent, mint a transmission.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Autós topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest