Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Baseus Inspire XH1 – nyomokban Bose-t tartalmaz
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
petiww
tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Így ment több hétig normális használat mellett, semmi baja nem volt
De terhelés alatt ment fel csak 15-ös szorzóra, amúgy 3,2Ghz-en ügyködött alapjáraton.
Van olyan beteg állat csapat aki ilyen prociból 8Ghz-et kihozott... -
opti06
aktív tag
válasz
kriszbon
üzenetére
egy pci-e sapphire x1950pro 256mb gddr3 as karim van a gépbe
gyári hűtővel fél óra terhelés után 70-71fokon ugrált a proci (alap mhz-n) most még van pár fok a gyári ventis fokhoz képest, feszültséghez nem nyúltam, csak fsb-t állítottam
bár vga-t nem hajtja már jobban ha tovább húzom, de mivel fsb-t állítok csak ramokon viszont látszik a változás
csak érdekelne meddig bírja
-
agarkutya
csendes tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Köszi.Így világos miről van szó,csak nem tudom hol tudom ki és bekapcsolni.Párszor már elolvastam ennek a topicnak az elejét,de az én lapom biosában nem egészen olyan nállítási lehetőségek vannak mint amiket leírtak.Asus P5K lapom van,valakinek van ilyen laplya??Hátha tudna segíteni.Köszi.
-
fabko
tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Rosszul volt rajta a hűtő, ami egy gyári darab! Pedig ha megmozgattam, úgy tűnt tökéletesen illeszkedik. Leszereltem, és a hűtő aljának csak 1/4-e volt pasztás! Elkentem a pasztát vékonyabbra, hűtő vissza, és most már az everest terhelés tesztje során sem megy 46-47 fok fölé. Azért a BIOSban is utána nézek a dolgoknak. Köszönöm szépen a segítséget!
-
Temesvari
tag
válasz
kriszbon
üzenetére
4Ghz lett a vege ugy hogy max terhelesnel 61C, alaphelyzetbe lemegy 47C-ra is

Ugyvettem eszre hogy a Batman Arkham Asylum jobban futna, regebben akadozott az atvezeto videoknal, msot ujrakezdtem es semmi akadast nem tapasztalok, nagyonszepen megy a jatek
Köszönöm a válaszodat!
üdv -
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen az infókat. Amúgy vaterát ismerem már sokszor vásároltam ott és jelenleg is árulok. Gondolom mivel ez a proci oem, nem jár hozzá semmi, akkor elég beszereznem egy kis hűtőpasztát meg ugye a proci, és kész?
Gabesz bocs, hogy közbeszóltam, nem azért, mert bunkó vagyok csak simán nem tudom
. -
-
xdozer
csendes tag
válasz
kriszbon
üzenetére
emeltem 1 kicsit a volton, 1,37-1,39et kapott(a biosban ez 1,41V) vmint 3013mhz-n ment proc de igyis ujraindult filmnézés közben. Még mindig kevés lehet a feszültség neki?
tudtok olyan progit mondani ami 1 kattintással lentebb veszi a proc teljesitményt, mert most alapjáraton is 3500at fordul a proc ventilátor és elég zajos :S
a memó időzítést beállítottam,a memó szórzó pedig 3:4en van(cpu:dram) psb400 mellett
-
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon
üzenetére
Nos visszanéztem a képeket és van cpu-z képed már a ramról, így az tárgytalan bocs
thg: kolléga írta hogy állítsd 3-3-3-8-ra a ramot, és tedd is azt mert az spd értékekre ezt is írja a cpu-z! Biosban csak 3 lehetőséged van az állításra a ramnál, By spd, 1:1 és 4:5 ebből nem tart soká kideríteni hogy melyik felel meg neked! A feszültséget meg ahogy írtam! -
mycso
veterán
válasz
kriszbon
üzenetére
#5051 intel pentinium 4 2.8ghz 1mb cache 533fsb procim van ha esetleg fontos - tehát prescott.
Egyébként ezeknél a prociknál nem olyan egyértelmű, hogy elszaladgálnak alapfeszen akár csak 3GHz-en is...(sajnos)
xdozer: Egyébként osztom énis a többiek véleményét, hogy az fsb-t emelgesd, esetleg a procinak pici plusz fesz (hőfokra figyelni) és akkor akkár így belőni a ramnak 400MHz-et.
Még a ramodról azt lenne jó tudni, hogy a fentebb írt időzítéseket milyen órajelen tudja...ha 400-on, akkor azt nem kell babrálnod. -
xdozer
csendes tag
válasz
kriszbon
üzenetére
de én nem 200mhz-re akarom a ramokat hanem 400ra mert elvileg DDR400-as ramokannyin kellene menie, de ha beállítom úgy az fsb-t akkor a proci kap vagy 3,6ghz-et,az meg 1 kicsit sok sztem
és nem sok kedvem van húzgálni a procit nehogy vmi baja legyen. másik megoldás nincs? -
thg
csendes tag
válasz
kriszbon
üzenetére
400-on a RAM-ok 220-as FSB-ig stabilak. 320-on pedig 240-es FSB-nél a SetFSB szerint az AGP/PCI 66/33-on áll. Tehát a BIOS-ban beállított értékek nem másznak el. Viszont megpróbáltam emelni még tovább a CPU feszt 1.6 V-ig és az alapfeszen elért 261-es FSB fölé így sem hajlandó menni. Olyan mintha nem érzékelné a fesz emelkedését. Van a BIOS-ban még valami extra védelem, amit ha nem tiltok le addig a CPU feszt is hiába emelem? Mindez persze 2.85 V-os RAM fesz mellett történt mivel ez alatt a fent említett eredmények egyikét sem tudtam elérni. Lehet-e az, hogy a RAM tartja vissza a rendszert és e-miatt nem érzékeny a CPU sem a fesz emelésre?
-
-
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon
üzenetére
Ja igen még valami, a progival elég szépen meg lehet szerkeszteni a beállításokat, de mivel én nem értek hozzá, így arról nem írtam! Valószínü el is lehet menteni a beállításokat, és alkalmazni is de én ezt nem tudom
Ha valaki esetleg tudja hogyan kell ezt csinálni az megírhatná, vagy hol lehet róla olvasni bővebben az is jó lenne megköszönném 
-
E70f
csendes tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Természetesen próbálkoztam még resettel is de makacsul ragaszkodik ehhez az állapothoz.
Ettől eltekintve kérdésem a következő.
Van értelme ezzel foglalkozni értem ez alatt ha sikerülne is az unlock vagy egy másik alaplappal ezzel a processzorral érhető el "jelentős" látványos gyorsulás.
Túl sok energiát nem fektetnék igazából ebbe a projektbe mivel terveztem tervezem egy komoly mai konfig megépítését csak a jelenlegi árak mellett halogatom bízva a szebb olcsóbbb jövőbe. -
mycso
veterán
válasz
kriszbon
üzenetére
Hi, a ramnál ezek jelentik az osztókat az FSB-hez képest:
400--> 1:1
333--> 5:4Tehát az FSB emelésével nőni fog a ramod sebessége a fent említett arányban.
(pl.: 240FSB --> 333-ra állítva, 384MHz-en fog menni a ramod)Ha a pci-e frekit nem lehet fixálni, az bizony okozhat gondokat...
A procid alapfesze 1.25-1.4v között van (az a 3.8 nemtom mi lehet, de nem a proci fesze az biztos)
Hát bizony megeshet, hogy a lapod miatt nem megy a tuning, mert ez bizony nem egy kimondott tuning deszka.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Jövedelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Androidos tablet topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De terhelés alatt ment fel csak 15-ös szorzóra, amúgy 3,2Ghz-en ügyködött alapjáraton.

. Majd, ahogy megígértem megírom. 

Ha megtalálom rá van írva a tetejére?