Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
petiww
tag
válasz
XEON_QUADRO
üzenetére
-
petiww
tag
válasz
XEON_QUADRO
üzenetére
Lehet hogy rosszul lőtte be magát a bios... Egy cpu-z validate-et belinkelhetnél.
-
petiww
tag
Hali!
Szerintem vedd le csutkóra a feszültséget beállított frekvencián, aztán ha esetleg nem indulna el, bios restart és addig emeld míg el nem indul és tesztprogikban nem dob hibát (orthos, prime95).
Amúgy sokat nem fogsz nyerni feszültség és freki csökkentéssel, ha eleve szar a hűtőd. Nekem 631-es (cedar mill-kevésbé melegszik) pörög a gépben alulfeszelve és bekapcsolva az energiatakarékos cuccost (így 3ghz helyett 2.4-en megy alapjáraton). Plusz van rajta egy jókora hűtő, aminek a ventije legalacsonyabb fordulatszámon jár (kb 500 1/min). Így van alapon 50 fok környékén. Rengeteget számít ám ház szellőzése is, nekem pár dolgot változtatva pl a vinyó 30 helyett 40 fok, a proci meg 60 volt alapon...
Azt javaslom szerezz valami nagyobb hűtőt, a procit meg hagyd 3.2-n, esetleg feszeld alul...
-
petiww
tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Hali!
PLGA és LGA egy és ugyanaz, az alaplapnak kell támogatnia a processzort. -
petiww
tag
válasz
Smile8822
üzenetére
Procifüggő...
Amit biztosan tudok hogy erre elég nagy hűtő kell hogy normális hőfokokkal üzemeljen alap órajelen, hát akkor még tuningolva plusz feszültségekkel...
Csináld azt amit többször is leírtam már, fix feszültségen emeld az fsb-t eleinte 10mhz-es léptékenként, majd ha már nem bootol be, akkor vissza egy picit és néhány tesztet futtass le. Ramokat szükség szerint oszd vissza, ha úgy gondolod hogy a 400-as modulok nem szeretik az 500-as órajelet pl., mert így kizárható a memória max sebessége miatti fal. -
petiww
tag
Minden procinak van egy gyári vid-je amit a gyári órajelen lőnek be hogy ezen tökéletesen stabil. Ezt kéne megkeresned és ezt beállítani stabil feszültségnek, ne hagyd autón mert simán megsütheti magát. Az a jelenség amikor nem a biosban beállított feszültségen megy a proc, az a vdrop miatt van, ami lényegében a teljesítmény függvényében egyre nagyobb. Nálam pl ugyanazon a feszültségen egyre magasabbra emelve az órajelet egyre nagyobbat droppolt a feszültség. Ez természetes jelenség!
A proci végét úgy nézd meg hogy visszaosztod a ramokat hogy ddr400 helyett ddr200-on fussanak, az fsb-t pedig addig növeld a kinézett gyári feszültséggel amíg bebootol a vindóz. Ha itt lefuttatsz egy tesztet lehet hogy hibákat fog kidobni, na ilyenkor kell elkezdeni feszt emelni egyenként, és tesztelni. Ha sikerül stabilra belőni, jegyezd fel, majd emeld tovább az fsb-t, innen már valószínű folyamatosan kell adni neki feszt.
Tesztelni orthos/prime95/memtest86+ trió valamelyikével tudsz, legutóbbi direkt a ramokat próbálja. -
petiww
tag
Hali!
Hát igazából, ha nem szaggat rajta és nem 100%-on fut a proci akkor szerintem ne parázz. Az sokkal nagyobb baj ha folyamatosan 100%-on megy játék közben, mert az azt jelenti hogy gyengusz a játékhoz.
Én a helyedben nem fejleszteném ezt a gépet már, mert rég kifutott széria az egész. Jobban megérné ha eladnád (mert ezt el lehet mivel erős p4-es) és gyűjtenél némi pénzt 1155-re, ha mindenképpen szeretnél komolyabb játékokkal játszani. Mindennapi netezésre meg cod4-re még ez is tökéletes, tehát nem mondom azt hogy azonnal válts
-
petiww
tag
Első szuszra új hűtővel 4,5Ghz-ig mertem elmenni... 4Ghz-ig lazán viszi alapfeszen, de utána embertelen léptékekben kell adagolni neki...
-
petiww
tag
Gondolom 800-as fsb-je van a 2.8-asnak, vagy már prescott. Ezeket sajna nem támogatja ez a régi sis lapkakészlet... Nagyban segítene az ha elmondanád milyen típusú az előző procid, mert a szutyok abit oldalán nincs cpu support list ehhez a laphoz. Amúgy ebben a lapodban elvileg működnie kell ennek a procinak.
-
petiww
tag
válasz
üzenetére
Ezeket támogatja... (amúgy még a P5Q is jó, annak újabb a lapkakészlete)
-
petiww
tag
válasz
üzenetére
Én egy picit sem tudtam tuningolni a saját prescottomat a lapomban, de egy Cedar Mill-t lazán felhúztam 4ghz-re...
Amúgy meg igazából bármilyen lapkakészleteset vehetsz alá, mert mindegyik támogatja, más kérdés hogy akarsz-e fejleszteni többmagos procival a későbbiekben. Amúgy szerényen javasolnék egy ASUS P5B-t használtan, olyan 8k körül már lehet venni, és támogatja az újabb procik nagy részét is. -
petiww
tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Így ment több hétig normális használat mellett, semmi baja nem volt
De terhelés alatt ment fel csak 15-ös szorzóra, amúgy 3,2Ghz-en ügyködött alapjáraton.
Van olyan beteg állat csapat aki ilyen prociból 8Ghz-et kihozott... -
petiww
tag
válasz
sanyi0321
üzenetére
Meg is van a probléma...
Gondolom valami nagyon korai kiadású alaplap, és felvágtak azzal hogy támogatja a prescottot. Próbáld ezzel a procival: 3Ghz/800Mhz/1M - ezzel elvileg működnie kell, és kihajtja a ddr400-as ramokat is. - pont ilyen procit tuningoltam az előző hsz-emben.
Tápegység erre bőven elég lesz, feltéve ha nem valami gagyi márkájú
-
petiww
tag
Most húzogattam a 2.8-as cerkát próbaképp, alapfeszen 3.6ghz-ig bírta minimális melegedéssel

Új hozzászólás Aktív témák
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Skoda topik (Favorit és visszafelé)
- Otthoni időjárás-állomás
- EAFC 26
- Milyen videókártyát?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Óra topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De terhelés alatt ment fel csak 15-ös szorzóra, amúgy 3,2Ghz-en ügyködött alapjáraton.

... Apropo tudja valaki hogy a prescott magos procikat mekkora feszültségig szabad húzni?