Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacika001
aktív tag
Hali
Az AI Overclickingot tedd manualra, a performance módot standard-re, a memory és a CPU voltage-nak adj egy kis plusszt, az FSB terminationhoz ne nyúlj.
A DRAM frequency-t a legkisebbre tedd, a PCI-e frequency-t 100ra, a pci clock synchronizationt 33.33ra.A spread centrumot disabledre.
Utána kezdd el emelni az FSB-t.
Ha nem jutsz előrébb így se akkor, esetleg még egy BIOS frissítés segíthet.Üdv
-
Lacika001
aktív tag
válasz
Temesvari
üzenetére
Konkrétan nehéz lenne megmondani miért nem bírja, de pár ötletem volna,
-lehet hogy a procinak kevés a feszültség a tuninghoz, emelni kellene egy kicsit rajta, bár ez nem valószínű.
-az is lehet hogy a chipsset nem kap elég feszt.
-lehet hogy a proci melegszik túl, (nyári melegben még némelyik (főként prescott) proci alapórajelen is túlmelegszik gyári hűtővel.
-előfordulhat az is hogy a BIOS akadályozza a tuningot, frissíteni kellene (ez leginkább akkor fordulhat elő ha pl x FSB még teljesen stabil, x+1-en meg már elindulni se nagyon akar).
Remélem tudtam segíteni valamit.
Egyébként jó az aláírásod
-
Lacika001
aktív tag
Azért vettem ilyen lapot mert volt ez,meg asrock p4i65g,ami ráadásul drágább,
a pci express videóártya is olcsóbb az AGPnél,és persze a RAM is.
A setfsb a Pci-e/pci órajelet külön tudja szabályozni az FSB/DRAMtól,szóval azzal nincs gond.
Azért akarom mindenképp húzni mivel ugye jelenleg a proci a leggyengébb a gépemben,és ha kicsit állítok rajta,az is rengeteget jelent,pl az everest ultimate tesztjében sokat lép feljebb. -
Lacika001
aktív tag
Helló mindenkinek!
Volna egy egyszerű kérdésem:
Ugyebár szeretném tuningolni a procimat(miért is ne?), viszont az alaplap erre nem sok lehetőséget biztosít (konkrétan semmit),szóval kis keresgélés után találtam egy programot
SetFSB a neve,ki is próbáltam,és működött.
Namost a kérdésem az hogy van-e különbség a biosban történő húzás és az ilyen windowsos program között?
Új hozzászólás Aktív témák
- I7 3770K és opciánilásan egy hozzá való top kategóriás Alpenföhn K2 hűtő eladó!
- Új, garanciás processzorok - Áfás számlával
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin GF63 12VF-1279XHU Gamer notebook-i5 12450H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- Thermalright Assassin X 120 V2
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest