Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
myke01
senior tag
Androidos Operaval (nem Mini !,hanem a teljes) kapcsolatban kérdezem.hogy a "felfedezés", azaz hircsatorna funkció használja ,vagy használhatja az adatforgalmat a háttérben "sunyin"
? Ezzel merítve pl. a mobilos adatkeretet,még akkor is ha a felhasználó egyáltalán nem használja a beepitett hircsatorna funkciót?
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
FoxiestFox #26346 üzenetére
A II/13. alapján nem túl szerencsés ezt a kérdést a fórumban feltenni és válaszolni sem rá.
-
Nagyon sokat látom ezt másodpercekre ott maradni a PH oldalain.
Nem tetszik a neve, blokkolnám. Már mindenféle formában hozzáadtam a ublockhoz, mégis mindig látszik.
Hogy lehet kiirtani? -
mexel
veterán
A 41-es operában a keresőmező a gyorshívóban rövidebb lett, csak középen van. Ezt nem lehet visszaállítani majdnem teljes szélességbe ahogy volt?
-
törölt tag
válasz
myke01 #26338 üzenetére
Lastpass , ennyi, meg a gyári blokkert belőttem és csókolom, hasít mint az atom 1 darab reklámom nincs és nagyon gyors, de ezt tegnap írtam is neked, hogy még az se érdekel,hogy kínai lett, amég ilyen jó.Már ha az operát kérdezted, firefoxot meg mindenképpen kérdezd meg a topikjában, lehet nekled se fér el a noddal, mint írtam nagyon sokan panaszkodnak.
Normi™
Keress a topikban pár oldallal arébb valaki belinkelte miket tett a szűrőbe, abból tettem be 2-3 szűrőt és hasít az opera eszembe sincs külső reklámblokkert feltenni. .
-
törölt tag
A példa oldalad simán bejött a legújabb stabil operával.
Gali199qd Ezen most mit nem értesz??? Nem kis energia lehet a programot gondolom megírni fejleszteni satöbbi, nem kötelező fizetned de ha szeretnél megteheted, szerintem ezzel semmi baj nincs....
Normi™ Szerintem bőven elég a beépített blokker, ha jól be van állítva .
-
mexel
veterán
Frissítettem az operát a 41-esre. Azóta sok minden nem jól jelenik meg ha a reklámblokkoló be van kapcsolva. ( pl Proffesion.hu, stb. Eddig 37-es volt, ott jó volt.)
Másnál is van ilyen hiba, vagy kellene egy tiszta telepítést csinálnom inkább? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
myke01 #26326 üzenetére
Köztudott a probléma a nod32-FF párossal, a böngésző topikjában is többen jelezték, ott meg is nézheted
Igen jól írtad, egyenlőre én is ezzel nyugtattam le magam mi érdekük lenne lejáratni az opera nevét,,,,, mert a neve azért megvan főleg mobilon. Egy dolog aggaszt, anno a maxthonnál kiderült, hogy a beépített rekklámbolokkoló bizony nagyon sok dolgot hazatelefonált,.,.,, ugye operába is integrált blokker van... de szintén azzal nyugtatom magam, ha kiderülne 1 nagyon csúnya dolog csak azt érnék el, hogy mindenki törli az opcsit, szóval...
-
myke01
senior tag
válasz
#27441408 #26325 üzenetére
Nálam is NOD32 muzsikál , a 8-as verzió , full hivatalos , semmi trükközés . Lehetséges nálam is ,hogy az fogja meg a rókát ,mint x@r a gatyát
Nem tudom mennyire ad okot aggodalomra a tulajdonos váltás az Operánál ,hogy kínaira változott. Ha kiderülne valami piszkosság ,rögtön elvesztené az összes felhasználót a cég ,és elbukna minden pénzt ,amit bele fektetett a szoftver vásárlásba. Ilyenek nem maradnak titokban a mai világban ,lásd Snowden .
Példának hozhatom fel a közelmúltból az Opera szerver feltörési botrányt , ami nem kis visszhangot keltett az IT világban. Ha valaki aggódós , akkor a netbankolást ne az Opera alól végezze , hanem más nem kínai tulajdonos által birtokolt böngészővel.
-
törölt tag
válasz
myke01 #26324 üzenetére
Több mint 30 vagyok, és csak azért nem használom, mert valamiért összebalhézik a nod32-vel, ennyi operába rettenetesen zavar, hogy kínai lett a tulajdonos, (ezen már vitáztunk itt 1 jót nem megyek bele újra ha szerte nézel a neten a legtöbb fórumban azt írták ez miatt törlik félnek , hogy mi lesz az adatokkal stb) én egyenlőre úgy vagyok vele amég nem derül ki , hogy van ok a pánikra addig marad, mert a reklámblokkoló miatt írtó gyorsan működik a gépemen, ennyi az előtt a firefox viselte az 1-es számot, de mivel balhézott a noddal ezért kitöröltem, azért a Vivaldinál még várom, hogy mit hoznak ki belőle, de egyenlőre úgy tervezem, hogy az opera marad az 1-es . Chrome meg alapból mindig a gépemen van, szóval nem azért ez a három van mert a chrome alapúak tetszenek, hanem mert épp az az alapuk, de maguk a böngészők tetszenek önmagukért.
-
myke01
senior tag
válasz
#27441408 #26323 üzenetére
Szóval csak a chromium alapúak "játszanak" nálad
, a mai 15--25 év közötti korosztály nem is használ FF-ot az én tapasztalataim szerint, a fiaim sem szeretik ; azt mondják lassú tetű . Az egyik Comodo Dragon-t , a másik Operát vagy Chrome-ot használ
. Elnézést a statisztikai kitérőért
.
-
myke01
senior tag
válasz
#27441408 #26320 üzenetére
Nem akarok itt FF szapulásba kezdeni
, de egyre kiakasztóbb számomra már a csiga-lassúság, amit produkál a FF. Teljesen nulláról újra-telepítettem , mindent töröltem előtte , ami a gépen létezett : felhaszn. profil könyvtár ,stb , de semmi változás .
Nálam a chromium alapúak jobban "pörögnek" a konfigon
-
dqdb
nagyúr
válasz
Normi™ #26310 üzenetére
Igen úgy indítottam (--private),a füleken jelzi,hogy privát módban futnak a oldalak.
Erről írták pár verzióval ezelőtt, hogy bugos, és valami hasonló hibaleírás rémlik, hogy félig volt csak privát a böngészés. Ez a Chromiumból örökölt kapcsolók egyike, amelyek aztán vagy működnek Opera alatt, vagy nem, nem támogatják és garantálják a működésüket.Akkor félreértettem a privát mód lényegét,hogy semmit sem tárol az adott böngészésből
Igen, ez a lényege.A törléses részt azért írtam, mert sokan Firefox alatt kvázi privát módban böngésznek, amikor nem privát ablakot nyitnak, és azt használják, hanem úgy állítják be a böngészőt, hogy kilépéskor automatikusan töröljön mindent, ami adott sessionben keletkezett. Erre nincsen lehetőség Operában, csak a kézi takarításra.
Megpróbálom a Ctrl+Shift+N kombinációt ahogy javaslod!
Ez a támogatott megoldás a privát ablak nyitására Opera alatt, és ez garantáltan működik is. -
dqdb
nagyúr
válasz
myke01 #26309 üzenetére
Rövid válasz: nem lehet.
Hosszú válasz: lehet. Ehhez az Opera mappájában található DPI-függő opera_xxx_percent.pak fájlok közül a megfelelőt szét kell bontani, abban kicserélni a kívánt .png fájlokat és visszacsomagolni. Elképzelhető, hogy az opera.exe tartalmazza a fájl SHA1 hashét (a nem grafikai elemeket tartalmazó opera.pak esetében így van, pontosítva 1 éve még így volt), így azt is patchelni kell. És ezt minden programfrissítés után el kell játszani.
-
Normi™
őstag
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Igen úgy indítottam (--private),a füleken jelzi,hogy privát módban futnak a oldalak.Akkor félreértettem a privát mód lényegét,hogy semmit sem tárol az adott böngészésből,ami érdekes,hogy ránéztem a tegnapira és kizárólag a web-es skype dolgait tárolta az előzményekben,semmi egyéb meglátogatott oldalt,igazad van szerintem,bug-os.DE nem ez lenne a privát mód lényege,hogy amit például be lehet állítani Firefox esetén,hogy kilépéskor törlje azt itt sem mentse le?Megpróbálom a Ctrl+Shift+N kombinációt ahogy javaslod! -
myke01
senior tag
Van lehetőség az Opera 41.0-ás verziójánál ,hogy a "felső" fapados részt "kiszínezzük " , és ne szürke tónusú alapszín legyen a könyvjelző sáv körül ?
-
dqdb
nagyúr
válasz
Normi™ #26307 üzenetére
régebbi böngészéből is,adott esetben tegnapi mert akkor kezdtem el használni
Az Opera egyes böngészőkből képes az előzményeket is importálni. Ctrl+Shift+Del, és takarítsd ki, amit nem szeretnél ott látni.Privát módban ... böngészek Linux alatt,úgy is indul az Opera,ennek ellenére az előzményekben ott vannak ...
Nem tudom, hogyan szeretnéd ezt elérni. Parancssorban a --private paraméter használata nem számít támogatottnak, és legutolsó tudomásom szerint bugos is, szóval így indítva nem privát módban indul el az Opera. A Firefoxszal ellentétben olyan feature sincsen, hogy kilépéskor törölje az adott session böngészési adatait, ezt csak kézzel tudod megtenni kilépés előtt a Ctrl+Shift+Del használatával.A tényleg privát módú böngészésre az egyetlen megoldás az, ha az Opera elindítása után menüből vagy a Ctrl+Shift+N billentyűkombinációval nyitsz egy privát ablakot, és azt használod (és ez a megoldás garantáltan működik).
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Privát módban,Vpn-el böngészek Linux alatt,úgy is indul az Opera,ennek ellenére az előzményekben ott vannak a megnyitott lapok és azokkal kapcsolatos események a jelenlegi de régebbi böngészéből is,adott esetben tegnapi mert akkor kezdtem el használni.Firefox-ról váltottam a Vpn meg a lényeges sebbesség különbség miatt,de ott ha beállítottam,hogy ne tároljon semmit akkor nem tárolt semmit sem.Ez bug vagy a mi lehet?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
brugo
aktív tag
Fedora alatt nem akarja beszopni a flash-playert , mit csinaljak ?
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Az normális,hogy ki-be kapcsolgat a vpn?
-
Med1on
aktív tag
válasz
Med1on #26276 üzenetére
Opera stops accepting keyboard input - kinda
Egy éve nem tudják megoldani ezt a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest