-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc360
addikt
válasz myke01 #27099 üzenetére
A smooth scroll az az oldal komplexitásától és a motortól is függ erősen. A vicce,s hogy a legjobb ebben az IE. Opera alatt inkább kikapcsolom, sokkal gyorsabb és közvetlenebb az irányítás.
Nem tudom, már nem használom. Kinyírtam inkább onnan az összes bejegyzésem, és töröltem az accountot is. Meg minek fusson egy plusz kiegészítő, ha van rá biztonságos asztali program...
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
myke01
senior tag
válasz B@ldrick #27089 üzenetére
És melyik beállításokkal a "legsmoothabb" a Smoothscroll ? Eddig még nem jöttem rá ,hogy valami hasonlót hozzak ki vele ,mint pl. a FF alapértelmezett finom-görgetése .
Más:másnál is "megröccen" a böngésző egy pillanatra a LastPass bővítmény indításakor (bejelentkezéskor) ? Elég jól megfogja pl. a Di.fm zenelejátszását , szaggatni kezd a hang .
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
"mert így túl sokáig tudják elhúzni az oldalak az átállást."
Szerintem is. Nem lehetne tegnaptól?
De most viccet félretéve, komolyan gondoltam.
Nálam a fő böngésző a FF, és állandóan nyafog, hogy ő már bizony el nem indítja a flash-t, csak, ha rányomok. Persze, azért nyafog, mert nem frissítettem a gépen lévő flash playert.
Hát, nem nyomok rá, és nem érzem, hogy olyan nagyon hiányozna az a reklám, amit kitakart. -
dqdb
nagyúr
Az Opera egy általuk módosított GStreamert használ multimédiára, úgy tűnik, hogy Windows alatt az OS-re támaszkodik pár codecet illetően.
AtHoS: 2020 vége helyett 2018 közepe-vége jobban mutatna, mert így túl sokáig tudják elhúzni az oldalak az átállást.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
AtHoS
nagyúr
Ennyit a Flash-ről: Itt a vége: az Adobe megszünteti a Flash támogatását
read-only mode on the forum
-
togvau
senior tag
Nem, nem támogatnak semmit, csak a közvetítést a rendszer médialejátszója felé, ezért is kellett a media feature pack, hogy működjön a html5 video. Nálad nem követel semmit, mert nem N-es vindózod van, mert az N-ből kihagyják a windows media playert, ami a nem N-esben alapon benne van.
[ Szerkesztve ]
hitler, sztálin, micro usb
-
pc360
addikt
válasz togvau #27092 üzenetére
Hogyne támogatnának lejátszást, ezt hívják HTML5-nek. Nem tudom, hogy milyen beállítás ragadt bent a böngészőben, de egy friss telepíttéssel megnézném. Nálam egyik se követel semmit, csak a Flash nálad már okozott károkat.
-
togvau
senior tag
válasz togvau #27091 üzenetére
Na meglett a dolog, szóval a böngészők semmilyen video lejátszást nem támogatnak, csak valami háttérprogramhoz közvetítik a dolgot (vindóz média pléjer, vagy flash).
Nekem N-es a vindózom, és bár 3 féle Media feature packot telepítettem fel (ami a média pléjert visszarakja), igazából egyik se települt (csak azt írta hogy rendben települt), mert a megfelelő, legújabb pack kell amit fórumokat bújva lehet megtalálni, google-val nem. Ez [link]. Most már nem kér a facebook flasht, és a google fotók is lejátssza a videokat...
-
togvau
senior tag
Most sikerült félig megoldani úgy, hogy leszedtem a teljes flasht- majd újra telepítettem. Bár a fotókon még most se működik a videolejátszás "Ez a videoformátum nem támogatott"... és a fácsebúk még mindig követeli a flash telepítését. De pl a flash-t használó indavideo simán megy...
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz myke01 #27088 üzenetére
2. bármiféle bővítmény telepítése nélkül nekiállsz gépelni a könyvjelző nevének egy részletét, és a találatok között az Opera a könyvjelzőket is listázni fogja.
Ctrl+Shift+B és nem kell a menübe bemászni, vagy a gyorshívón a bal alsó sarokban rögzíted a menüt bal oldalra, és egy kattintásra lesz a könyvjelző-kezelő.
-
myke01
senior tag
Két dolgot keresek Operához :
1. Finom görgetéshez egy jó kiegészítőt ,2. Egy egyszerű ,és nagyszerű könyvjelző kezelő bővítményt, amivel gyorsanbban elérhetem a könyvelzőket ,mint a gyári beépítettel . Olyant mint pl. a FF-ban , Chrome-ban , hogy egy mappából elérhető legyen a könyvjelző eszköztárról minden könyvjelző ,és ne kelljen belemászni a menübe minden alkalommal ezért .
-
pc360
addikt
válasz togvau #27085 üzenetére
Opera alatt nem kell Flash a videókhoz, kivéve az élő közvetítésekhez - de azt meg nem sűrűn néz az ember FB-on. A Fotókon lévő videókhoz se kell, most próbáltam (nem is tudnám elképzelni, hiszen a Google már nagyon régóta bojkottálja a Flash-t). Pontosan ezért kérdeztem...
Neked erre van szükséged, semmi másra.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
dqdb
nagyúr
válasz Cr00py #27078 üzenetére
Valószínűleg a problémás oldalak vannak rosszul (mert így sikerült) vagy rosszul (hogy direkt idegesítő legyen) megírva. Az a tippem, hogy az oldal kódja a böngésző verziószáma alapján gondolja azt,, és az asztali értesítés támogatott, és jön a popup (vagy rosszabb esetben mindig jön), és nem csak akkor ajánlja fel, amikor a böngésző azt mondja, hogy tényleg támogatott a feature.
Mindenesetre rettenetesen idegesítő. Ha rendszeresen látogatod az oldalt, akkor reklámblokkolóval el kell rejteni a popupot, és probléma megoldva (a beépítettben nincsen element hiding helper, az nem jó erre, az uBlock például jó).
-
Cr00py
senior tag
Üdv. Lenne egy kérdésem. A beállításokban a " Asztali értesítések megjelenítésének tiltása minden webhely számára " opció van beállítva, viszont ennek ellenért vannak oldalak, ahol folyamatosan rákérdez az értesítések megjelenítésére. Próbáltam már be, majd ismér kikapcsolni. Az Operát újratelepíteni, de mindig ugyanez a helyzet. Én rontok el valamit, vagymi lehet a gond?
-
pc360
addikt
válasz togvau #27074 üzenetére
Miért ne lehetne? Telepíteni lehet a hozzávaló verziót. Egyébként pedig minek? Sokkal egyszerűbb arról a pár hulladék oldalról leszokni, ami még egyáltalán használja, mint kitenni a gépedet egy ilyen szutyadék szoftvernek.
Petyyyyy: Rejtsd el, ha zavar! Az oprendszer hibája lesz valószínűleg, de az meg szóra sem érdemes, mivel az csak egy béta valami volt. Azóta ott a 10, ami használható is.
[ Szerkesztve ]
-
togvau
senior tag
windows 10, és opera kombóval nem működik a retkes, átkozott adobe átka? Hogy lehet működővé tenni?
-
Petyyyyy
addikt
Üdv urak!
Win 8.1 x64 - Opera 46.0.2597.46 kombó
Nem tudok eltüntetni az asztalról egy 1,10MB méretű OperaSetup nevű, exe kiterjesztésű fájlt.
Hiába törlöm - csak shift+del működik - egy F5 után ismét ott van az asztalon.
2 napja telepítettem a böngészőt, majd beimportáltam a beépülő bővítménnyel a könyvjelzőket és ennyi.Mi ennek az oka, hogy szüntethetném meg?
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
dqdb
nagyúr
válasz headhunter #27067 üzenetére
Opera androidos verziójára, nem lehet telepíteni kiegészítőket? (pl.: Lastpass)
Nem. Ha Androidon bővítményeket szeretnél, akkor Firefoxot kell használnod.Prohardver megjelenítése túlzottan kicsi, szöveg nem annyira olvasható ellenben a hardverapró kitölti képernyőt.
A tévé nem monitor, ne várd el, hogy a monitorra optimalizált oldalak távolabbról használva is jók lesznek (vagy üljél közelebb, ha monitorként használnád a tévét, a böngészés ebbe a kategóriába tartozik).A PH mostani állapota különösen monitorra optimalizált, a problémát némileg feloldó reszponzív változatot már régóta ígérgetik (a legutolsó konkrét időpont tavaly év vége volt, azóta a várható időpont a majd hamarosan).
-
félisten
-
dqdb
nagyúr
válasz FoxiestFox #27068 üzenetére
Érthetetlen módon elrejtették a beállítások mélyére ezt a feature-t, nagy a felháborodás, szóval van rá némi esély, hogy visszakerül (lehet, hogy ki akarják vezetni az asztali változatból?).
Ctrl+F12 > bal alsó sarokban Haladó beállítások megjelenítése > keresőbe Turbo
-
félisten
Hová tűnt az Opera turbo kapcsolója a menüből desktopon?
-
headhunter
addikt
Opera 42.8.2246.118317 (Android Tv Box Zidoo X6 Pro)
Opera androidos verziójára, nem lehet telepíteni kiegészítőket? (pl.: Lastpass)
Prohardver megjelenítése túlzottan kicsi, szöveg nem annyira olvasható ellenben a hardverapró kitölti képernyőt.
Asztali megjelenítés mind a kettő oldalon. (Zoom is engedélyezve)
-
AtHoS
nagyúr
Even faster Opera for Windows with PGO
Beállítások -> Böngésző -> Kezelőfelület -> Felugró keresőablak engedélyezése szöveg kijelölésekor: pipa ki
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
dqdb
nagyúr
Mostanában élesedett egy olyan Blink változat a háttérben, amely a korábbinál jobban épít a hardveres gyorsításra, ennek mellékhatása a sokak által kifogásolt "ronda" szövegrenderelés, valamint a régebbi, pocsék driverminőségű és -támogatású IGP-ken a szaggató kirajzolás.
Ez van, ilyenkor maradt az FF, a többi böngésző kiesik.
-
dqdb
nagyúr
válasz Vegitaa #27057 üzenetére
Az Opera Mini egy nagyon lebutított böngésző, amely minden hálózati forgalmát az Opera szerverén keresztül intézi, nagy előnye, hogy gyenge vason is elfut és ez rendelkezik a leghatékonyabb adattömörítéssel, hátránya, hogy faék egyszerűségű, és sok feature-t nem támogat.
Az Opera Mobile az Opera 12 alapjaira épülő mobilos változat neve, amelyet már egy ideje nem fejlesztenek és Play Store-ból már is nem érhető el. Rendelkezett opcionálisan bekapcsolható adattömörítéssel, aminek hatékonysága rosszabb az Opera Mininél.
Egy ideje szimplán Opera néven fut az androidos változat, ezt fejlesztik, rendelkezett opcionálisan bekapcsolható adattömörítéssel, aminek hatékonysága rosszabb az Opera Mininél.
Szóval ha nem nagyon régi telefonod van vagy rettenetesen karcsú adatkereted, akkor ne a Minit válaszd.
-
Vegitaa
senior tag
Sziasztok!
Egy amatőr kérdés: M ia különbség az Opera Mobil és Mini között?
-
zodo
nagyúr
Mostanra kerültem ismét anyukám gépe közelébe, leszedtem a flash-t de nem segített.
Feltettem a Firefox-ot és a vibráló kijelző már a múlt.
Korábbi Opera verzió tesztelésébe nem folytam bele de nagyon úgy tűnik hogy a 46.0 kiadás, tuti nem barátja a régi brand gépnek mert előző verziókkal nem volt ilyen jellegű probléma.Köszönöm a tippet!
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz Habugi #27054 üzenetére
Igen, ezekre. Ha full tiszta telepítést szeretnél, akkor ezeket érdemes gyalulni, és a kedvenc oldalakat is csak HTML-be, vagy manuálisan URL-ekbe lementeni.
És előtte nézz esetleg update-eket (Win 10 javasolt most már), meg friss video-drivert! A Flash-t is ha van, teljesen gyaluld ezzel! Ma már nemigen van rá szükség.
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
Őszintén szólva ráférne, egyidős az oprendszerrel..
aka ~másfél éves..Appdata takarítás alatt mit értesz, ezeket:
Users\Felhasználó\AppData\Local\Opera Software\Opera Stable\
&
Users\Felhasználó\AppData\Roaming\Opera Software\Opera Stable\
?!
Ahogy nézem mindkettő meg van pakolva rendesen..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Habugi
addikt
Updatelni akart ma (is) az Opera, hosszú idő után hagytam hát neki..
Verzió: 46.0.2597.32 (PGO)
Tömören, fogalmam nincs mit tartalmazott az update mert ezt nem közölte, cserébe egy rakás szar lett, lassú, a betűkkel is történt valami, gondoltam szólok.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Dumi86
senior tag
Szép estét. Érdekes és nagyon bosszantó hibát vettem észre tegnap óta a legfrisebb stabil kiadásban. Eddig teljesen jól működött hogy adott oldalaknál(azaz mindenhol ahol megjegyeztettem a felh.név,jelszó párost) nem írja be automatikus a belépési adatokat. Nem töröltem semmi adatot, szinkronizálós oldal szerint változatlan mennyiségű jelszavam van. Rendesen be kell mindig irkálnom mindent újra és újra több oldalnál. Jelszó mentést érdekes nem ajánlja fel,mert ugye el vannak mentve. Ettől függetlenül mégse egészíti ki az adatokat. Szinkronizálási adatok visszaállítását próbáltam,a helyzet nem változott. Várom az okos megoldásokat
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
vlevi
nagyúr
Nincs. Töküres telepítés. Sőt. Próbaképp uninstalláltam, úgy, hogy az összes böngészőadatot töröltem uninstalláláskor. Ezután újratelepítettem, a telepéskor nem kértem importálást, élményfokozót, satöbbit.
Megpróbáltam egymás után 4-5x be/kilépni rögtön egymás után, de minden alkalommal ugyanezt csinálja.
Nem nyitottam meg semmilyen lapot, csak az alap gyorshívó jött be (a facebokkal, meg mittudomény, ami gyárilag felkerül a gyorshívóra). Ahogy abbahagyta a homokórázást, ki is léptem. Kilépéskor is homoórázik. Újra beléptem, kiléptem, még mindíg.
Igazából nem használom az Operát, csak nyafogni (trollkodni) járok ide, mert nem tetszik az, ahogy a betűket "rajzolja" (Directwrite). Bántja a szememet. -
vlevi
nagyúr
Hhhááát. Akkor sem tudom. Valahogy akkor se tetszik, amit művel.
Indulás után még 4-5 másodpercig homokóráznia kell?
Egy nyamvadt tűzróka, vagy bármi más, addigra rég üzemkész.Az sem tetszik különösebben, hogy a céges gépen, ahol csak a HD graphics van a gépben, nincs Nvidia1060-as 6Giga RAM-al, itt nagyon nyögvenyelősen, darabosan rajzol.
pl. elindításkor kb 1mp-ig csak a félig áttetsző lilás ablak háttereát látom, aztán villanás, megint rángatózás, és végül bejön a gyorshívó.
Mindezt úgy, hogy töküresen van telepítve az opera,nincs user adat, üres a cache, nincs kiegészítő, és nincs szinkronizálandó adat sem.Furcsa.
Mint ahogy az is, hogy elvileg króm motoros, de a króm nem csinál ilyeneket.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Kilépéskor a következő történik:
1. ha be van kapcsolva a szinkronizálás, akkor egy utolsó szinkronizálás (network IO)
2. memória cache kiírása (disk IO)
3. az objektumok eldobásakor és memória felszabadításakor előkerül az összes olyan memóriablokk, amit előtte a Windows gondosan lemezre tett virtuális memóriaként, ha van 2-3 GB-nyi adat kint, akkor annak egy része átmenetileg visszakerül, és az 600 MB/s olvasással is idő (disk IO)
4. egyéb objektumok és állapotok kiírása (CPU, disk IO)Az Opera olyan szinten becsapós, hogy ezen feladatok jelentős részét nem az előtérben, az ablakát mutatva végzi el magas prioritással, hanem a háttérben, ablak nélkül és alacsony prioritással futva.
Ha zavarnak ezek, akkor az a legegyszerűbb megoldás, hogy nem lépsz ki feleslegesen a böngészőből. Azt nem szabad elfelejteni, hogy a böngésző a leginkább erőforrás-igényes alkalmazás (memória terén főleg, de GPU-ban és CPU-ban is tud enni), amit egy olyan átlagfelhasználó futtat, aki nem játszik/renderel, és erőforrás-igényben manapság már köröket ver a korábban ilyen téren vezető Word-Excel-Photoshop trióra.
-
dqdb
nagyúr
válasz myke01 #27040 üzenetére
Nálam a névjegy lekérdezésekor az oldal azonnal bejön, és arra az időre jelenik meg a egérmutatóval kombinált homokóra, amíg lekérdezi, hogy van-e frissítés. A másik kettőről nem tudok nyilatkozni, csak Opera frissítések során indítom újra a böngészőt (ahogyan a Windowst is csak Windows frissítések után) közben állandóan fut a háttérben, hogy azonnal rendelkezésre álljon, és ne kelljen várni az elindítására, ha szükségem lenne rá.
Ha a homokóra nem önmagában jelenik meg, hanem egérmutatóval kombinálva, akkor ettől függetlenül az oldal még használható, csak azt jelzi, hogy a háttérben történik még valami egyéb dolog.
Jellemzően akkor szokott megjelenni, amikor szűk keresztmetszetű disk/network IO miatt várakozik a böngésző, ezért jelenik meg betöltéskor, és ezért jelenik meg kilépés során (az Opera ablaka hamar eltűnik, de a háttérben még vadul takarít ilyenkor a folyamat). Induláskor a fülek késleltetett betöltésének bekapcsolásával tudsz segíteni a helyzeten.
-
myke01
senior tag
Nem tudom ,lehet volt már téma a "homokórázás" .
Engem egyre jobban bosszant ,hogy a böngésző indításánál és leállításánál is másodpercekig tekeri a "homokórát" az egérmutató mellett . Vagy akár az Opera névjegyének lekérdezésekor . Mi a francért ? A többi browser nem csinálja ezt ,csak az Opera. Mit "csinál" olyankor ?[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Az, hogy az Operára nem bíznék adatot, a LastPassra hatványozottan igaz. Ez az időben legutolsó incidensük az egyre hosszabb listából. KeePass bővítménnyel vagy nélkül, erős mesterjelszóval és időnként összefésült adatbázissal, másban nem bízok.
Még annyival egészíteném ki az Opera Sync témát, hogy mobilon érthetetlen módon nem szinkronizál jelszavakat.
-
dqdb
nagyúr
válasz lacoka007 #27031 üzenetére
A mappa mentése nem elég a jelszavak biztonsági mentéséhez/máshová átviteléhez. Az Opera, a Chrome és a Chromium Windows alatt egy olyan API-val titkosítja a jelszavakat, ami adott felhasználói fiókhoz vannak kötve. Ha újratelepíted a Windowst, az már nem ugyanaz a felhasználói fiók lesz, így az összes mentett jelszó repül (és ha van egy portable telepítésed, akkor az annyira portable, hogy a jelszavaidat nem tudod hordozni).
A pc360 által linkelt szoftver lesz a megoldás.
-
dqdb
nagyúr
A jelszavakat mindig is titkosították, a többi adatot (könyvjelzők, stb.) nem titkosították. Azonban ez pár verzióval korábban megváltozhatott, mert most minden dokumentációban az szerepel, hogy titkosítják ezeket is.
Ettől függetlenül én az Operára nem bíznék adatot, főleg azután nem, hogy felnyomták őket. Jelszót pedig semmilyen szinkronizálós megoldásra sem.
-
lacoka007
tag
Utána néztem a titkosításnak, van titkosítás, hála a nagyszakállúnak.
Opera Biztonság
A szinkronizálás szempontjából a legkritikusabb tartalom kétségkívül a mentett jelszavak. Ezeket a böngésző titkosítja, és visszafejteni is csak a böngésző tudja. Az Opera szervereire csak a titkosított adatok kerülnek fel. A böngésző alapértelmezetten az Opera fiók jelszavát használja a titkosításhoz, de a felhasználó beállíthat egy mesterjelszót is, ami semmilyen formában nem kerül át a szerverekre. A mesterjelszó a fentebb is linkelt Beállítások aloldalon állítható be, de csak a 32-es verziótól kezdődően.
Az Opera a jelszavak titkosításához a nigori protocolt használja. A szinkronizált adatok HTTPS kapcsolaton keresztül utaznak a felhasználó gépe és a szerver között.
Nigoriról: [link]
Ha rövid a karod, akkor dobd el a francba!
-
lacoka007
tag
Köszi ezt nem is tudtam, hogy nincsenek titkosítva az operánál, a jelszavak. Na törlöm is őket. Akkor kezdeném elölről. Az operából hogy tudom kinyerni a jelszavakat? Annyira rég csináltam, hogy elfelejtettem. Valami dereng ezt kell mentenem? c:\Users\.........\AppData\Local\Opera Software\
-
pc360
addikt
válasz lacoka007 #27029 üzenetére
Tudom, hogy mit jelent a szinkronizálás, csak az eredeti problémát nem sikerült érthetőre fogalmazni. Amúgy eléggé merész, ha jelszavakat is szinkronizálsz az Operánál. Nem is titkosítják...
[ Szerkesztve ]
-
lacoka007
tag
Üdv. Az opera mikor szinkronizálok, felülírja a régit, vagy visszaáll a régi szinkronizálásra? Mert van egy jó pár új jelszó, amit mentenék.
-
GypsFulvus2
őstag
A legutóbbi frissítés óta, ha a VPN be van kapcsolva, minden letöltés megszakad 8,94 MB letöltése után. A letöltések fülnél "letöltés befejezve" üzenet olvasható, miközben az adott file csak egy töredék. Mindegy, hogy mit, milyen weboldalról próbálok letölteni, mindig u. ez történik. Kikapcsolt VPN mellett ez nem jelentkezik. Nem egy egetverő probléma, csak kíváncsi vagyok, hogy ez most bug vagy feature? A bekapcsolt VPN szolgáltatás mellett van egy letöltési limit?
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
Robokutya
senior tag
Srácok operából firefoxba hogy dobálom át a könyvjelzőimet???
firefox csak chromból és expolbol tud átemelni -
dqdb
nagyúr
Próbáltad már a f.lux-hoz hasonló alkalmazásokat? Nappal engem a fehér háttér nem zavar (többször próbáltam sötét hátterű IDE-t használni, de 1-2 nap után mindig visszaálltam a világosra, a más jellegű kontraszt zavart), este/éjszaka ellenben az "atomvillanás" megzabolázása és eltolása meleg fehérbe/sárgába sokat segít.
Mi értelme egy böngészőben sötétkedni, amikor az oldalak 99%-a fehér?
Léteznek olyan bővítmények, amelyek az oldalakat próbálják meg sötétíteni több-kevesebb sikerrel.Felejtsd el a GUI-t, konzolt használó alkalmazásokat kell írni, ott fekete a háttér mindig
-
-
vlevi
nagyúr
-
pc360
addikt
Az a durva, amikor a user azt kéri számon rajtam, hogy miért nem világos az oldalam, mint minden "normális" hírportál. A közízlés az, amit az emberek elé tolnak, nem pedig az, amit valóban ízlés szerint alakítanának ki. Súlyos jelenség... amikor észre sem veszik, hogy birka módban tolják.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Virág elvtárs is megmondta, erről nem nyitok vitát,de világos alapon fekete betűket jobb olvasni, mint fordítva.
De néha lehet létjogosultsága, ezt elismerem. Én is megpróbáltam programozni sötét alapon világos betűkkel, ezzel nem is volt gond, csak azzal, hogy fordítás után a futó progi mindig egy atomillanassal ért fel, amikor teljes képernyős módban fehéren felvlllant. -
vlevi
nagyúr
Csak nem hagy nyugodni a régi barátságunk az Operával, és csak-csak nézegetem.
Most pl. feldobta, hogy váltsak át sötét témára. Gondoltam, jóvan véder nagyúr, megnézem.
Hát, tényleg sötét lett
Mi értelme egy böngészőben sötétkedni, amikor az oldalak 99%-a fehér?
[kép] -
pc360
addikt
Neked is ugyanazt tudom írni... A YouTube-nak már semmi köze a Flash-hez, leszedhető. Ettől függetlenül lehet, hogy a probléma megmarad, de legalább eggyel kevesebb fölös szoftver lenne a gépen. Utána ki lehet próbálni az előző verziót, FTP-ről letölthetők. A topikban volt már róla szó, hogy miként lehet kikapcsolni az auto update-et - habár ez nem ajánlott, csak a próba kedvéért gondoltam.
Régi gépre a sima Chrome vagy a Firefox jó megoldások lehetnek. Utóbbi tényleg jobban működik lassabb gépeken. Flash a közelébe se menjen, semmi szükség rá!
És a RAM / VGA probléma sem kizárt attól még, mert eddig nem jött elő. A nagy meleg sok gépet megfőz. Jobbik esetben a jelenség csak villódzással kezdődik...
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Lehetséges hogy az utolsó frissítés okozott valami képi megjelenítési problémát?
Anyukám ősrégi brand gépén amint elindítóm a böngészőt el kezd vibrálni a kép mint mikor a vga kártya ram hibás. Alapesetben rendszer szinten nincs probléma, korábban sem volt.
Yt oldalán szinte folyamatos a villogás, egyéb weboldalakon pl egér görgetés közben jelentkezik a hiba.Flash playert frissítettem, aero-t is kikapcsoltam hátha.
-
pc360
addikt
Szedd le a Flash-t (Uninstaller)! Nem kell a lejátszáshoz, csak a live videók kérik, de már az se biztos.
-
melan
senior tag
Sziasztok!
Pár napja nem megy a videolejátszás a facebookon belül, de csak az operánál. Frissítettem az adobe flasht, de a probléma fennáll (hoba lépett fel a lejátszás során).
Mi lehet a probléma? -
Fred23
nagyúr
Nálatok is akadozik a jofogas.hu kezelése a tegnapi frissülés óta? Lassabban reagál mindenre, várakoztat, néha be se töltődik rendesen bejelentkezésnél az oldal.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest