- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- iOS alkalmazások
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
válasz tama777 #18747 üzenetére
Verzió 6.1.2-1 (Shaitan) Linux 6.0.0-0.deb11.2-amd64
....és fogaskerék van emberke helyett
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
válasz tama777 #18744 üzenetére
Nincs. A régi telepítésnél van,azt használom.Amit most telepítettem azon nincs ilyen lehetőség. "Emberke " sincs,helyette "fogaskerék"
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
_q
addikt
válasz tama777 #17320 üzenetére
Nem tudom a digimobil-nál van-e korlátozás, de 650kb/s-et mértem egy teszt fájl másolása közben. Ez tudom nem sok, de ha van mondjuk egy 5MB-os kép, azt is 10 másodpercen belül be kellene töltse. Sajnos nem tölti be 20 másodperc után se.
Jó lenne akkor egy külső wifi hálózaton keresztül megpróbálni, hogy ezt is kizárjam, azt még eddig nem teszteltem. -
lovi27
addikt
válasz tama777 #15568 üzenetére
Akkor hangsúlyozni kell, hogy a linkelt megoldás (így kezdődik):
"csak a Debian Buster disztribúciók 32 bites telepítését érinti", azaz kevés felhasználót.
A docker használatával legtöbbször már nem is az alkalmazások (pl. a Nextcloud) intézik az SSL certificate dolgait, hanem pl. az Nginx Proxy Manager vagy a Swag.
Ráadásul a Plex saját maga kezeli a titkosítást és ha elvesszük tőle mindig is fegyelmeztet, hogy emiatt legyünk nagyon óvatosak.[ Szerkesztve ]
-
tama777
tag
válasz tama777 #15110 üzenetére
Rosszul írtam, helyesen: a keyfile-okat érdemes UUID-vel hozzátársítani a titkosított meghajtókhoz, így esetleg adat kábel felcserélése esetén is fogja tudni a LUKS plugin, hogy melyik kulcs melyik meghajtóhoz tartozik!
#15120 Tarokk79
Ha az automatikus feloldás be van állítva, akkor minden ugyanúgy működik, mint amikor titkosítás nélkül használod a meghajtókat. Rendszer indítás elején végbemegy a feloldás.
Ha manuálisan történik a feloldás, akkor a Samba megosztás onnantól kezdve találja meg a megosztott könyvtárakat, miután feloldottad a meghajtókat. Viszont pl. Docker-ben futtatott konténer esetén ez a megoldás tud problémákat okozni.
-
Tarokk79
aktív tag
válasz tama777 #15110 üzenetére
Köszi. Aludtam rá egyet és most mégsem titkosítom le a HDD-ket, mert rájöttem túl sok mindent kellene érte tennem. Amúgy a samba megosztás utána működik a HDD-ről?
Igen naprakész az OMV-m, akkor ezért van olyan "hülye" nevük. Ha a régi HDD-ket is szeretném, hogy uuid alapján azonosítsa azt tudjátok hogyan lehetne?
-
Tarokk79
aktív tag
válasz tama777 #15107 üzenetére
Most van 3 HDD-m az OMV-s gépben amiket úgy neveztem el, hogy (Sorozat, Film, Paritás), illetve még egy SSD-m, amit két felé vágtam rendszernek és cache-nek. Snapraidet használok és a Sorozat és Filmet használom az adatoknak és a Paritást paritásnak.
Ezen kívül egy külső HDD-t raktam rá, amire éjszaka lementem a fontosabb adatokat (képek, adatok, szerződések, ...). Ezt mindenképpen titkosítani szeretném. Viszont valamennyire elvárásom lenne, hogyha más gépre raknám, akkor ha nehezen is, de meg tudjam nézni az adatokat.Úgy látom, hogyha titkosítani akarok a HDD-ken, akkor törölnöm kell a Paritas-t, utána oda másolom az adatokat, majd titkosítok és visszamásolom az adatokat.
Vagy megcserélem a szerepeket. Ha ezt választom, akkor meg tudom egyszerűen csinálni, hogy amit eddig a /srv/dev-disk-by-label-Paritas címen értem el, az legyen a /srv/dev-disk-by-label-Film? Akkor körbe tudnám nevezni őket, és nem kellene 4* másolnom, hanem csak 2*. Illetve nem kellene megnéznem, hogy hol, hogyan hivatkozok rá.A rendszer ssd-t akkor nem fogom tudni titkosítani?
Ha rsync-kel mentek egy távoli gépre (RPI-t akarok NAS-nak használni a szüleimnél), ahol csak a lementett adatokat akarnám titkostani, arra van lehetőség? Pl. úgy, hogy csak az rsync lássa. Bár, nem tudom, akkor hogyan lehetne visszaállítani őket egy adatvesztésnél.
-
wd.taz
aktív tag
válasz tama777 #14475 üzenetére
Köszönöm.
Ez az a portbővítő amelyiken a hibásnak mutatott HDD van csatlakoztatva.
Beállítok mindent, a nas-ban a deszka és a RAM kivételével, minden komponens teljesen új.
Tazi
Well, á sün apró Enimel.../ „if it’s not a Boeing, I am not going" /
-
bumi
tag
válasz tama777 #14399 üzenetére
lovi27
Igazatok lehet, valóban felhasználóként lehettem bejelentkezve!
Az az érdekes, hogy a Home-assistant-et raktam a portainer-re, visszaváltottam a böngészőben az OMV-re. Ekkor kiírta, hogy az idő lejárt, majd újra bekellett jelentkezni. Ugyan azzal a felhasználóval léptem be, mint előtte voltam, mégis eltűnt minden.
Akkor, ha adminként lépek be, ilyen nem fordulhat elő? -
sad_Vamp
őstag
válasz tama777 #13111 üzenetére
Igen csak a particionálással van gond és míg az első pár verziónál nem volt, a 3.x-től (nem tudom pontosan) sajnos már van...
és tippem az, hogy mivel ha követtem particionálási/install útmutatót, ha nem (próbáltam alternatív utakat), akkor sem ment...
Szóval arra jutottam, hogy lehet hogy az AMD-s alaplap miatt van ez.“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
-
meridaharcos
senior tag
válasz tama777 #13089 üzenetére
Picit előrébb írtam, hogy nincs ház csak kábel.
Szerintem az inkább a beépített SATA csati lesz, amit a melegedése miatt inkább nem használok (ledobálta az SSD-t).
Ok, próbálom kideríteni...[ Szerkesztve ]
"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
meridaharcos
senior tag
válasz tama777 #13084 üzenetére
echo "unmap" >/sys/block/sda/device/scsi_disk/*/provisioning_mode
Ez után jónak tűnik:NAME DISC-ALN DISC-GRAN DISC-MAX DISC-ZERO
sda 0 4K 4G 0
└─sda1 0 4K 4G 0
mmcblk1 0 0B 0B 0
├─mmcblk1p1 0 0B 0B 0
└─mmcblk1p2 0 0B 0B 0
mmcblk2 0 0B 0B 0
mmcblk2boot0 0 0B 0B 0
mmcblk2boot1 0 0B 0B 0
zram0 0 4K 2T 0
zram1 0 4K 2T 0
A véglegesítésnél viszont bajban vagyok. Ezen a boxon van egy SATA és négy darab USB 3.0 ... Melyik lehet az illetékes ? Hogyan tudnám kideríteni ?root@Amlogic-S905x2:~# lsusb
Bus 002 Device 004: ID 152d:0578 JMicron Technology Corp. / JMicron USA Technology Corp. JMS567 SATA 6Gb/s bridge
Bus 002 Device 003: ID 05e3:0735 Genesys Logic, Inc.
Bus 002 Device 002: ID 05e3:0620 Genesys Logic, Inc.
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 05e3:0610 Genesys Logic, Inc. 4-port hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hubKöszi eddig is !
-
lovi27
addikt
válasz tama777 #13079 üzenetére
Továbbra is úgy gondolom, ha támogatott a TRIM a Linux használja. Ha viszont nem támogatott, akkor manuálisan se lehet bekapcsolni. Szerintem az utóbbi években már nem készítettek ilyeneket. De jó vadászatot! Ehhez további helyi olvasnivaló:
Linux SSD-n - de hogyan? - Tippek nagyon kezdőknek is - Frissítve!
-
meridaharcos
senior tag
válasz tama777 #13080 üzenetére
sg_readcap -l /dev/sda
Read Capacity results:
Protection: prot_en=0, p_type=0, p_i_exponent=0
Logical block provisioning: lbpme=0, lbprz=0
Last LBA=123091919 (0x7563bcf), Number of logical blocks=123091920
Logical block length=512 bytes
Logical blocks per physical block exponent=3 [so physical block length=4096 bytes]
Lowest aligned LBA=0
Hence:
Device size: 63023063040 bytes, 60103.5 MiB, 63.02 GBsg_vpd -a /dev/sda
Unmap command supported (LBPU): 1
cat /sys/block/sda/device/scsi_disk/*/provisioning_mode
full
Eddig rendben vagyunk ??
-
meridaharcos
senior tag
válasz tama777 #13075 üzenetére
Hello !
hdparm -I /dev/sda
Erre ezeket hozta, többek között:
Commands/features:
Enabled Supported:
* SMART feature set
* SMART Command Transport (SCT) feature set
* Data Set Management TRIM supported (limit 8 blocks)
* Deterministic read ZEROs after TRIMAz a két "set" a bekapcsolt állapotot jelentené vagy csak a támogatottságot ?
Este megyek tovább...
-
meridaharcos
senior tag
válasz tama777 #13071 üzenetére
Köszi a segítséget, ahogy nézem van gond.
NAME DISC-ALN DISC-GRAN DISC-MAX DISC-ZERO
sda 0 0B 0B 0
└─sda1 0 0B 0B 0
mmcblk1 0 0B 0B 0
├─mmcblk1p1 0 0B 0B 0
└─mmcblk1p2 0 0B 0B 0
mmcblk2 0 0B 0B 0
mmcblk2boot0 0 0B 0B 0
mmcblk2boot1 0 0B 0B 0
zram0 0 4K 2T 0
zram1 0 4K 2T 0Az USB-n keresztüli csatolás kizáró ok TRIM ügyben ???
[ Szerkesztve ]
-
meridaharcos
senior tag
válasz tama777 #12725 üzenetére
Hello !
Ma próbáltam beüzemelni a JDownloader 2-t, így néz ki a cucc:
docker create \
--name=JDownloader \
-e USER_ID=997 \
-e GROUP_ID=100 \
-e TZ=Europe/Budapest \
-e DISPLAY_WIDTH=1680 \
-e DISPLAY_HEIGHT=1050 \
-p 5802:5800 \
-p 5902:5900 \
-v /srv/dev-disk-by-label-SSD/Docker/JDownloader/Config:/config \
-v /srv/dev-disk-by-label-SSD/Download:/output \
--restart unless-stopped \
jlesage/jdownloader-2Az ID-k tutti jók és a linkek is.
Az alábbi hibát dobja folyamatosan:standard_init_linux.go:211: exec user process caused "exec format error"
Armv8-as procis S905X2-es gépen vitézkedek, ez okozhat gondot ?
Köszi előre is a segítséget !"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
meridaharcos
senior tag
válasz tama777 #12725 üzenetére
Hello !
Köszönöm a segítő szándékot, de ismét elakadtam.
A linkelt verzió a következőt írja:Docker Compose File
Here is an example of adocker-compose.yml
file that can be used with Docker Compose.
Make sure to adjust according to your needs. Note that only mandatory network ports are part of the example.version: '3' services: jdownloader-2: image: jlesage/jdownloader-2 build: . ports: - "5800:5800" volumes: - "/docker/appdata/jdownloader-2:/config:rw" - "$HOME/Downloads:/output:rw"
"
version: '3' "
Ez nem azt jelenti, hogy ez hármas verziós, vagyis nem fut Portiner-ben ?
Az általad írt példát sehol sem találom (azt a verziót)...[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz tama777 #12659 üzenetére
Hi megoldodott, aprób bhibáim voltak, amiket nem vettem észre, köszi szépen.
1. keveredve voltak a jogaim így nem engedett letölteni, mert csak minden 2. mappához volt jogom (ezt nem is értem miért de mindegy)
2. Transmission remote GUI-t használok, és sajnos oda valamiért a régi plugin-os cím volt megadva:/srv/dev-disk-by-label-WDP6TB/Torrent =Z:\
Ez ugye hibás, mert docker konfigurációkor /downloads névre kell hivatkozni, ezért kicseréltem és minden megy.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz tama777 #12657 üzenetére
Köszi szépen, hogy elírtad, nekem igaza config+watch mappa a Transmission főmappán bellül található de minden stimmel.
Msot később még kipróbálom nekem is lett egy felhasználó létrehozva és hozzáadva, ahogy pontosan leírod, egyedül 1 apró tény tér el , ami független tőle, mégpedig a neve: Downloads => Torrent-nek neveztem el.
Nekem egyenlőre nem megy, de most mgég próbálkozom picit, köszi szépen a segítséget.
Nem tudom mennyire számottevő de OMV4 alatt máshogy voltak beállítva a jogok, mint most 5-ös alatt, lehet ez is bekever valamit ezt passzolom.
De megpróbálom a ter verzióddal.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz tama777 #12423 üzenetére
Én is belefutottam már hasonlóba. Az OMV nem (csak) az fstab-ban levő bejegyzésekre épít, hanem saját maga is nyilvántartja, hogy mi van felcsatolva. Ezért érdemes a webadmin felületről elvégezni a tényleges felcsatolást, mert akkor a saját nyilvántartását is frissíti.
-
TCr
veterán
válasz tama777 #12419 üzenetére
Beírtam a kódod, kipróbálom, köszönöm.
(#12418) nemurea: Köszönöm mindenkinek a segítségét, már én is hajlok afelé, hogy HDD hiba lehetett.
Tisztelettel, szeretnék segítséget kérni az fsck használatához, lefuttatnám rajta.
Mit és hogyan csináljak?Közben megtaláltam, unmountoltam az USB HDD-t, majd:
Ez lefutott kb. 2 másodperc alatt. Ennyi lenne?
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Grawens
senior tag
válasz tama777 #11999 üzenetére
Jelentem ez a "Stabil 5.3.9-1" -nél is jelen van, tegnap tiszta telepítéssel rögtön jelentkezett és pontosan ugyan így ahogy leírtad.
Első lendülettel minden logot átküldtem Volker-nek, de úgy tűnik lila fingja sincs, hogy mit kezdhetne vele. A hibát áttolja a debian-ra és azt hajtogatja, hogy ők nem tudták eddig reprodukálni. A PID törlés sem vált be.
Nem marad más, restart után service stop/start.[ Szerkesztve ]
-
aicon
senior tag
válasz tama777 #12079 üzenetére
Hasonló a felosztás nálam is, annyi különbséggel, hogy minden éjjel rsync-el mentés készül egy másik HDD-re.
Nem tragédia ha behal a meghajtó az OMV alatt, Docker meg nem piszkál bele a rendszerbe, és aki veszi a fáradtságot, hogy kicsit utánaolvasson és megértse a dockert rájöhet, hogy mennyivel egyszerűbb az élet. Pl transmission telepítése nem igényel 1 percet se, hasonló a Plex, de a többi is nagyjából ennyi idő, parancssorból.
Itt lehet nézgelődni, művelődni: Awesome docker, angol tudás nem hátrány!
A LinuxServer-es konténerek pedig igencsak szájbarágós leírást tartalmaznak.
Hátha valakinek segít...======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
tama777
tag
válasz tama777 #12075 üzenetére
Pontatlanul írtam az első lehetőséget, elnézést!
1. Ha a Docker konténerek létrehozásakor a "/sharedfolders/DockerConf"-os útvonalat használtad, akkor elég a Megosztott mappáknál átállítani a "DockerConf" mappád meghajtóját (próbálva, semmit nem állítottam, csak a meghajtót módosítottam és rendben működik a dolog). Ezután újraindítod a Docker-t vagy a géped és az új helyen lévő könyvtáradból dolgoznak a Docker konténerek.
-
thomcat
újonc
válasz tama777 #11962 üzenetére
amit javasoltál azt is kipróbáltam viszont a vlc app tökéletesen egyszerűen játssza le a zenéket távolból smbvel kapcsolódva. Mobilnetten működik remélem a munkahelyi hálózat is engedi majd a hozzáférést ha nem akkor is ott a mobilnet ha kell. Még egyszer köszönöm segítséget szép napot!
-
lovi27
addikt
válasz tama777 #11954 üzenetére
Megnéztem ezt az Airsonic telepítési videót és már érthetőbb, hogy a fejlesztők miért a Portainert választották. De azt áruld már el (vagy bárki más), hogy ha pl. én VPN-nel gyakorlatilag a saját hálózatomon vagyok bárhol is legyek, akkor miért kell nekem az Airsonic? A fájlokat nem ömlesztve, hanem könyvtárakba szervezve tárolom, tehát van Film, Zene, Kép, Szöveg, stb., és a zenén belül még tovább vannak osztályozva. Ha hallgatni akarom valamelyiket akkor kiválasztok egy könyvtárat és elindítom a kedvenc zenelejátszómat. Minek kell, miért jó egy további osztályozó, lejátszó eszköz?
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz tama777 #11961 üzenetére
Jó kérdés! Nem kőbevésett, határ dologról beszélünk.
Az OMV-re történő telepítésük ennek a fórumnak a témája, ez egyértelmű. Hogy ez natív módon vagy konténerbe történik az mindegy. Más OMV tulajt is érdekelhet. Hogy utána meddig tartozik ide, főleg amikor saját fóruma is van, már nem egyértelmű. Gondolom, ezért is hozták létre a Topikgazda rendszert, hogy a rengeteg témában ezt ne a kevés számú Moderátornak kelljen eldöntenie, mert mindegyikben nem lehetnek jártasak. Ezért ennek a megítélését átruházták a Topikgazdára.Tehát, amit példaként felsoroltál azok számomra egyértelműen a fórum témájához tartoznak. Nem off. A privát levelezést pedig szerintem csak igen indokolt esetben illik használni, mert az pont a fórumot lehetetleníti el. A fórumban lehet, hogy ténylegesen kevesen vesznek részt, de annál többen olvassák és tanulnak belőle. Legalább is szerintem.
-
thomcat
újonc
válasz tama777 #11954 üzenetére
Értem. Megnézem őket. Nekem azért lenne jobb valami lejátszó a telon meg win7 gépen egyép programok nélkül Úgy mint az ftp belépek és meg tudom hallgatni de nem tudom random játszani csak ha letöltöm vagy viszem magammal a munkahelyre. Csak néha kell és akkor jó lenne elérni és nem egy külső merevlemezt hurcolni mindig magammal hanem ha kell akkor már ott is van.
-
lovi27
addikt
válasz tama777 #11884 üzenetére
Én ezért nem vagyok híve ezeknek a telepítő videóknak, mert többnyire csak mechanikusan másolják telepítéskor. Ő ezt írta ide ezért én is beírom, ő oda kattintott ezért én is. De nem értik mi miért történik és ha nincs videó nem tudják megismételni a telepítést (akinek nem inge ne vegye magára!). Persze tudom ez azért is van, mert a segítségek döntő többségét nem az anyanyelvünkön érhetjük el. De kell annyi önállósággal rendelkeznünk, hogy ha pl. megváltozik az elérési út, akkor azt tudjuk módosítani.
Igen, az FTP-vel nem csak az első engedélyezéskor, hanem újraindításkor is gond van. Sőt, ha a system paranccsal állítjuk le és indítjuk újra akkor is. Ebben az a különös és lehet nehéz a megoldás, hogy a két engedélyezés között nem változtatunk meg semmit, mégis egyszer nem indul, majd megismételve a parancsot elindul.
-
fonok87
aktív tag
válasz tama777 #11877 üzenetére
A Sourceforge oldalon, ahonnan a képfile-okat le lehet tölteni, múlt héten még a 4-es verzió volt a "latest version", ebből gondoltam, hogy a fejlesztők kiadottnak tekintik. Tehát elég valószínű hogy stabil, illetve nem béta, de én még nem ellenőriztem ezt le. Szóval korai volt ilyesmit állítanom, nem volt megalapozott.
Truss me, I'm an engineer.
-
lovi27
addikt
válasz tama777 #11748 üzenetére
Akkor ez is csak azt jelzi, hogy az 5.0.5 ISO-ban valami nem oké.
És persze egy nem stabil, béta programot valós hardveren kéne próbálni, az a mérvadó, mert a virtuális környezet is okozhat problémát.nemurea
Az OMV nem egy Debianra telepíthető egyik program. Az OMV a Debiannak szerver módú kiépítése - tehát csak a kernelt és a szervereket tartalmazza (nincs csomagkezelő, nincs semmilyen grafika, még fájlkezelő sincs), - de hogy a nem profi felhasználónak ne konfig fájlokat kelljen DOS szerű szövegszerkesztőben módosítani, csináltak hozzá egy webes GUI beállító felületet. A telepítőben a szerverekből annyit válogatták össze, amennyire egy NAS felhasználónak szüksége lehet.
Abban tévedsz, ha telepítési módok szerint teszel különbséget. És az OMV ISO telepítés is bővíthető - megfelelő ismerettel - bármilyen kiépítésű Debianra, ill. használható hozzá is bármelyik Debianra készített alkalmazás.#11743 vadkörte
Szerintem nem most, hanem akkor tévedtek amikor engedtek a nyomásnak és erőn felül bevállalták a rengeteg plugint. Akkor kellett volna azt mondniuk, hogy ezek független alkalmazások, nincsenek a Debian repoban és többféle módon is segítik a telepítésüket, ha valaki idegenkedik a CLI módtól. A Dockeren kívűl is van még néhány más hasonló megoldás, például a SNAP. -
addikt
-
lovi27
addikt
válasz tama777 #11729 üzenetére
Feltettem egy Debiant (a 10.3-nál tartanak) és az alá telepítettem az OMV5-t.
Úgy nem voltak ezek a hibák, minden működött. A Docker plugin se cseszte szét a hálózatot, illetve nem kellett az OMV-nél a fix IP beállítás (ill. azt kap, csak jobb ha a routertől) és az FTP szerver is hiba nélkül, ugyanúgy elsőre indult mint eddig. Másoltam is vele, nehogy az legyen csak jelzi, hogy megy a szolgáltatás és aztán mégse. -
lovi27
addikt
válasz tama777 #11729 üzenetére
Az eufória csak egy éjszaka tartott. Ma már vegyes a kép. A Bridge módban - ahogy te is használod - megint nem működik (ugyanaz a hiba), a NAT módban ma is jó. Nálad egyből nem ment a hálózat, így keresned kellett rá megoldást, engem meg becsapott, hogy csak a plugin telepítése után halt meg. De átmenetileg az lesz a megoldás amit találtál. Hogy ez marad-e a végleges, majd elválik.
Nem megy az FTP. Most, hogy kérdezted, megnéztem. Eddig fel se merült bennem, hogy az alap (core) OMV-ben is lehet hiba, de úgy látszik Volker most ezt is módosította és így bármiben lehet. Rosszabb a helyzet, mint gondoltam. Persze érthető, mert neki is élnie kell valamiből és a másik munka elszipkázza idejét, figyelmét az OMV-től.
-
lovi27
addikt
válasz tama777 #11716 üzenetére
Köszi szépen, hogy megnézted és idetetted a részleteket. Egy beállítási különbséget találtam. A hálózati beállítást én a felkínált NAT módban használtam/használom, nálad a Bridge-elt kártya mód van beállítva. De ezekre nem szabad hatással lennie a plugin telepítésének.
A DNS-t helyileg soha nem kellett állítom, minden eszköz a routerem szerint működik és eddig nem volt gond vele. Jelenleg nem a Google szerverét, hanem Cloudflare-ét használom, de nem tapasztalok különbséget.Sajnos, valószínűleg már nem derül ki mi volt a gond, mert megint módosult az extra plugin és most hirtelen jó lett az OMV5, eltűnt a hiba. Nem tudok másra gondolni, mert ma legalább ötször feltelepítettem különböző hálózati beállításokkal (NAT, Bridge), de nem tudtam hibára kényszeríteni. Programot is cseréltem, azzal se. Nem lehet véletlen, hogy még mindig béta állapotban tartják. Csak én megszívtam....
-
lovi27
addikt
válasz tama777 #11695 üzenetére
Igen. Itt egy rövid részlet az update parancsra adott válaszból:
Err:1 http://linux.teamviewer.com/deb stable InRelease
Could not resolve 'linux.teamviewer.com'
Err:2 http://httpredir.debian.org/debian buster-backports InRelease
Could not resolve 'httpredir.debian.org'
Err:4 http://packages.openmediavault.org/public usul InRelease
Could not resolve 'packages.openmediavault.org'
Err:5 https://openmediavault.github.io/packages usul InRelease
Could not resolve 'openmediavault.github.io'
Persze ennél több webhely nem elérhető.
Ha törlöm a Dockert akkor eltűnnek a hibák, megint mindegyik jó lesz. -
lovi27
addikt
válasz tama777 #11693 üzenetére
Virtuálisban szeretném próbálni az OMV5-t, de nem lehet, mert ahogy az Extrák pluginban engedélyezem a Docker futtatását a repository-k többsége elérhetetlen lesz. Így nem lehet további részeket telepíteni, a Dockert sem próbálni.
Újratelepítem, frissítem a legújabb verzióra és remélem, hogy most már jó lesz, de ahogy megint telepítem a Dockert nincs változás. Eddig egyik verzióval sem volt gond, csak most az OMV5-el. Szóval, nálad minden működik virtuálisban is? -
Shade45
senior tag
-
tama777
tag
válasz tama777 #11662 üzenetére
Az utolsó mondatom hibás: mármint a container létrehozásakor nem kellenek az NVIDIA-s sorok, csak akkor, ha hardveres kódolást is akarsz NVIDIA kártyával! A linuxserver csapata megoldotta, hogy lehessen használni hardveres kódolást pl. plex, jellyfin konténerekben. De, ha nem használsz hardveres kódolást, akkor is megjelenik az Environment mezőkben az NVIDIA_VISIBLE_DEVICES és a NVIDIA_DRIVER_CAPABILITIES sorok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Powerbank topik
- általános iskolai rendszergazda
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Spórolós topik
- Mikrotik routerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest