- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz
snorbi82 #16897 üzenetére
Hi, felesleges a leírás szerintem mert telepítésben 100%-ra ugyanaz.
1. image-t leszeded kiirod pendrive-ra
2. bootolsz majd feltelepíted úgy mintha 5-öt tennél: Link
Ezt igaz virtual Machin-be mutatja a srác, de a lépések ugyanazok.
3. Ezek után én belépnék elsőre, majd jelszót változtatok és frissítenék, ssh-n:
apt update
apt full-upgrade -y4. Feltenném parancssorból az omv extrákat:
wget -O - https://github.com/OpenMediaVault-Plugin-Developers/packages/raw/master/install | bash5. Ezek után ha kell HDD-et csatolnék ha régi cuccaim vannak rajta, Docker meg többi miegymás lenne rá, kinek mi a tuti
-
lovi27
addikt
válasz
snorbi82 #11929 üzenetére
Szerintem is nálad lesz valami egyedi hiba. Nálam nem okozott romlást, de sajnos nem is javult meg tőle az FTP indulási problémája. De külön kell választani a problémát.
A Debian 10-re telepített OMV5-nél nem tapasztalok semmilyen FTP problémát. Eddig mindig elindult, akár a Debiant indítottam újra, akár a szervert.
Az OMV5-nél ami tegnap frissült az a proftpd-basic nevű szolgáltatás, ami maga az FTP szerver. De ezt nem az OMV fejlesztők írták, ők csak felhasználják. Ez a Debian része, már amikor használnak FTP-t. Erre mondani, hogy ne frissítsétek - értelmetlen.
Amúgy nem olyan óriási probléma ez. mert egy szervert nem azért készítünk, hogy újraindítgassunk. Biztos többen vannak akik hónapok vagy évek óta nem indították újra a NAS-ukat. Tehát adott esetben együtt lehet ezzel élni amíg megtalálják az okot.
A működést meg nem befolyásolja. -
vadkörte
addikt
válasz
snorbi82 #11885 üzenetére
VB-ban egyszer végigvittem egy dist-upgrade-et. Rég találkoztam olyan rendszer összeomlással...
Órákig molyoltam vele, hogy rendbehozzam - VM-létére szépen be volt lakva, az alapján állt össze a fizikai rendszerem is - de teljesen sikertelenül. Alig 1,5 óra alatt a 0-ról újrahúztam és belaktam. -
Nagymelák
senior tag
-
válasz
snorbi82 #11819 üzenetére
Ja, hogy alkönytárba nem tölt?
Alkönyvtárakat külön nem kell, nekem is van Torrent/Filmek, Torrent/Sorozat.
Ha igen, akkor a megosztott mappa -> ACL résznél rekurzívan van megadva a jogosultság?
Mert ha egy mappára adsz a felhasználónak írási jogot, akkor az alkönytárakra nem feltétlen, de ha benyomod, hogy rekurzívan csinálja, akkor az alkönyvtárakra is ugyan azokat a jogokat állítja, amiket raktál. -
osztraksajt
őstag
válasz
snorbi82 #10671 üzenetére
Nekem sok esetben jobban kézre állt és logikusabb mint az OMV, de én is elengedtem.
Évekig használtam freenast még UFS fájlrendszerrel, az utolsó szervert kb 2 éve migráltam át OMV-re. Kb semmivel sem volt nagyobb a hardverigénye mint az OMV-nek, sőt. Amúgy nem magának a freenasnak nagy a hardverigénye hanem a ZFS fájlrendszernek. Nyilván kapufa hogy már csak azt támogatja teljeskörűen, így muszáj ahhoz igazodni.
-
Pelican
őstag
válasz
snorbi82 #10541 üzenetére
Köszi! Sajnos csak egy hibaüzenetet dob az engedélyezésnél.
Error #0:
OMV\ExecException: Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C.UTF-8; systemctl disable 'deluge-daemon.service' 2>&1' with exit code '1': Synchronizing state of deluge-daemon.service with SysV service script with /lib/systemd/systemd-sysv-install.
Executing: /lib/systemd/systemd-sysv-install disable deluge-daemon
update-rc.d: error: deluge-daemon Default-Start contains no runlevels, aborting. in /usr/share/php/openmediavault/system/process.inc:182
Stack trace:
#0 /usr/share/php/openmediavault/system/systemctl.inc(86): OMV\System\Process->execute(Array, 1)
#1 /usr/share/php/openmediavault/system/systemctl.inc(119): OMV\System\SystemCtl->exec('disable', NULL, false)
#2 /usr/share/openmediavault/engined/module/deluge.inc(90): OMV\System\SystemCtl->disable(true)
#3 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/config.inc(152): OMV\Engined\Module\Deluge->stopService()
#4 [internal function]: OMVRpcServiceConfig->applyChanges(Array, Array)
#5 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(123): call_user_func_array(Array, Array)
#6 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(149): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethod('applyChanges', Array, Array)
#7 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(565): OMV\Rpc\ServiceAbstract->OMV\Rpc\{closure}('/tmp/bgstatus0e...', '/tmp/bgoutput4T...')
#8 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(159): OMV\Rpc\ServiceAbstract->execBgProc(Object(Closure))
#9 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/config.inc(213): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethodBg('applyChanges', Array, Array)
#10 [internal function]: OMVRpcServiceConfig->applyChangesBg(Array, Array)
#11 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(123): call_user_func_array(Array, Array)
#12 /usr/share/php/openmediavault/rpc/rpc.inc(86): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethod('applyChangesBg', Array, Array)
#13 /usr/sbin/omv-engined(537): OMV\Rpc\Rpc::call('Config', 'applyChangesBg', Array, Array, 1)
#14 {main}
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Windows 11
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Tesla topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple MacBook
- iPhone topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- Lenovo M10 HD 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest