- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bpmcwap
senior tag
AtyaÚÚÚÚristen! Mindenkinek köszönöm a hozzászólását és motiválását. Csak rá vetettem magam a proxmoxra - tettem a Dellbe még 16gb ramot és 128gb ssd-t. Feltettem a proxmosra előbb egy Linux Mintet, hogy egyáltalán mi is ez. Aztán egy OMV-t, ehhez holnap belebarkácsolok még egy 1Terrás ssd-t. HomeAssistant. Bitang gyors rajta minden. Játszi könnyedséggel felvettem a 800km-re lévő eszközeim is a HA-ba. Az ember becsukja a szemét két évre és bődületes mit nem fejlődik egy egy app. Éreztem én, hogy nem szabad ebbe beleugrani, mert akkor az év hátralévő részére nekem reszeltek...
lesz mivel játszak, de a winyok megint a fiókban fognak maradni egy darabig...
-
bpmcwap
senior tag
válasz
tradeelek11 #20620 üzenetére
szétgugliztam az agyam zoknira...
Beleállok... Proxmox lesz... Van itthon a régi elitbook 840 g1ből 2x4gb ram, azt beleteszem - elvileg jó lesz bele és rendeltem egy 128gb-s m2ssd-t - a 16gb ráadásul nem is ssd hanem beleégetett emmc... Őszintén szólva, csak ráugrottam 39euroért, mert ránézésre ingyen volt, de csak most nézegetem mit tud ez a vas és mi van benne. Táppal, wifivel, meg amiket már irtam is, házban és 6 usb3.0val biztos, hogy nem kidobott pénz, csak még nem tudom, hogy hozzam ki belőle a legtöbbet, de arra amire vettem - 5-6 ssd/hhd pucolása/takaritása/összefésülése több terrának és offline backup elkészítése - biztos elég lesz. remélem....aztán meg mehet az őskövi zyxel 310 helyére
csak nem vagyok akkora koponya, hogy ezt könyökből kirázzam, de mint írtam, meg van az év hátralévő részére a szabadidős elfoglaltságom....
-
bpmcwap
senior tag
válasz
TheMiller #20617 üzenetére
Igen, google már dobálja magától a lehetőségeket, mert annyit keresek, így belefutottam én is a proxmox-ba...
Elég sokat tud ránézésre, ha én abba belemászok, akkor az év hátralévő részére ki van töltve a szabadidőm...
Mondjuk hosszútávon biztos ez lenne a célszerűbb, de most szeretnék túl lenni ezen rengeteg terrányi dokumentumon meg családi képeken...
(Meg az a 16gb ssd ami benne van most a vasban, valószínüleg kevés lesz...
)
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Multibit #20613 üzenetére
& #20615szpeti40
Nem lenne rajta folyamatosan, csak amíg átnézem az összes terrát, letörlöm a többször meglévő fájlokat, csinálok egy offline backupot. Egy ssd maradna benne NAS-nak, az is csak arra, ha valami nincs nálam és másik országban vagyok akkor elérjem - se torrent, se streamre nem lenne használva. Ami még jó lenne - bár ez sem feltétel -, ha az okos eszközöket rá tudnám tenni HomeAssistant-ra, mert az RPi3b nekem nagyon nem jött be, azt valszeg el is fogom adni, már ha van még egyáltalán kereslet rá...
Közben nézegettem, hogy mit kellene rátolni a Dell Wyse-ra és őszintén megtetszett a TrueNAS, mert annak az egyszerűsége nagyon bejött - pláne, hogy simán fel lehet rá rakni a HA-t -, de ez a vas nem bírná. A linux egy kicsit messze van tölem, ha esetleg van itt aki jobban ért hozzá, mit tegyek fel, amire rámegy az OMV és a HA is? Illetve van topik amit ajánlanátok, hogy hol olvasgassak hasonló kihívásokról és megoldásokról, akkor azt megköszönöm.#20614tradeelek11
hali
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok,
kényszer megoldásként kutakodtam NAS ügyben - mindig csak veszem a tárolókat mikor betelik, átmásolom ami szükséges a régit meg elteszem... Mostanra eljutottam odáig, hogy van 5-6 1-2 terrás winyom, ssdm és rendet kellene tenni az elmúlt 15-20 évben...RPI3b-re rátettem az omv-t ismerkedés gyanánt, mert egy őskövület zyxel 310-em van ugyan, de azzal sokra nem megyek - mondjuk az RPIvel sem, de legalább megismerkedtem az OMV-vel, ami tetszik. Vas keresgélés közben hozzámvágtak egy dobozt: Dell Wyse 5070 ThinClient | Intel J5005 | 4GB DDR4 16GB eMMC | WiFi amiről kb semmit nem tudok. Öreg ember nem gyors vonat de azért halad, ha adnak neki mankót jeligére kérdezném, hogy rá lehet erre valahogy imátkozni az OMV-t? Elfogja bírni az 5-6 winyot/ssdt usb3-as kábelen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Béta iOS-t használók topikja
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vírusirtó topic
- Renault, Dacia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3078, 100% Akkumulátor
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest