- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One mobilszolgáltatások
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Egy óra, két rendszer
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kinsiinoo
senior tag
Akár Nagymelák akár az én verziómat mondjuk PuTTY-val.
Be SSH-zol a szerverre vagy rádugsz egy monitort és egy bill-t és úgy lépsz be rá.Szerk.: Most látom, hogy nem emlékszek a root jelszóra. Abban sajnos nem tudok segíteni. De az OMV fórumon valahol volt hozzá leírás, hogy lehet kiütni.
-
Kinsiinoo
senior tag
Jobban jársz ha visszarakod a stabil előző verziót (5.20-al nem volt gond), sok ember panaszkodik a fejlesztőknek, hogy túl nagy breaking changet hozott az update.
Csak saját felelőségedre használd de én így raktam vissza, lehet neked kell módosítani valamennyit a parancsokon:
sudo apt install docker-ce-cli=5:20.10.21~3-0~debian-bullseye
sudo apt install docker-ce=5:20.10.21~3-0~debian-bullseye
sudo service docker restartEzután, csak az OMV felületén kellett a Portainer-t újratelepíteni, a beállítások nem vesztek el, az OMV modik is megerősítették, hogy nincs gond ha az omv-extras felületével van újratelepítve.
A fentiek után nekem hibátlanul működött újra és semmi nem veszett el.
-
Multibit
nagyúr
Használok OpenVPN-t, de nálam a routeren fut a szerver (ezért offtopic-ba teszem a mondandómat). Tehát, ha másra nincs szükséged, OpenVPN-hez elég egy port nyitása, ami vagy TCP, vagy UDP. Ha default értéken hagytál mindent, akkor ez 1194/UDP.
Azt írod, hogy korábban jól működött a rendszered elérése kívülről. Most viszont semmilyen eszközről nem éred el? Ha minden igaz, nem vagy NAT-olva. Nem kapcsoltad be az OMV tűzfalat (ha korábban ki volt kapcsolva)? OMV verzióváltás nem kavarhatott be? Hogy működik OMV alatt az OpenVPN szervered? Natív, vagy dockeres megoldás van rá? Nem módosítottál az OpenVPN szerver beállításain? Esetleg nem volt újabb, módosított kliens export? Nem cseréltél routert a közelmúltban? Szolgáltatói eszközcsere nem volt? Ki az internet szolgáltatód? A semmitől nem történik ilyen változás. -
stigma
addikt
Hi, megpróbálok segíteni, de csak akkor tudunk ha a feltett kérdésre is válaszolsz, nem úgy mint ahogy Multibit kollégának tetted
Első hs-ed ez volt, hibába ütköztél : Link
Erre a kérdésre neki nem válaszoltál: LinkTehát akkor én is megkérdezem? NAT-olva vagy vagy esetleg szolgáltatót váltottál?
NAT-olva vagy a leggyorsabban úgy tudod kideríteni, hogy bemész a router menüjébe és megnézed az ott írt WAN IP-t micsoda (nem a belső ip-s 192.XXX.XX.XX-re gondolok)
Keresel egy oldalt ahol lecsekkolhatod az IP-et mit ír a gép.Illetve megnézed, hogy az a portod amit kinyitottál openVPN-re az nyitva van e tényleg: 1,2,3
Esetleg logot kéne nézned, de mivel nem használok openPVN-t ezért nem tudom hol van, mert amúgy nem írtad le, hogy Pluginból vagy dockerben telepíted.
Viszont ennyi idő után arra gondolok, szerintem 1 évente tanusítványt kell újítani, mert lejár, szerintem az lesz a nyűgöd. De amiket írtam nézd meg mind.
-
stigma
addikt
Hali, ami nem volt nálad tegnap jó, mondom/írom
Ha Portainer-ben bal oldalt látsz olyan menüpontot , hoyg Secret akkor Swarm módban vagy.
ezt ugye a "docker swarm init"-el csináltad véletlen vagy sem nem tudom.
Ebből "docker swarm leave"-el tudsz kilépni.Neked is ajánlom az olvasgatást mielött csak parancsokat másolhatsz be, igaz 20-30 oldal de szájbarágósan elírok mindent: Link
Portainer alapok -
lovi27
addikt
Ha megnézed, az eredeti helyén v2.1 szerepel. Lehetőleg onnan érdemes letölteni, főleg amíg tanuljuk a dockert. Nem tudom mi céllal változtatták meg, mert gondolom nem te írtad át.
Jut eszembe, a denveri srác szereti ezt a megoldást, akit a stigma állandóan linkel. Csak előbb tudni kéne mi mire való! Ott olvashattál a docker swarm init parancsról, amit úgy futtattál, hogy nem tudtad mire való. Meg még itt egy páran nem tudjuk...Akkor sikeres a parancs végrehajtása, ha visszaáll az eredeti Portainer menü állapot.
-
stigma
addikt
Ne hozd létre, hanem amit szpeti irt, azt egyszerübb kivitelezni.
A kép amit bemásoltál, ird át a 3at 2re és futni fog a heidmall.Docker compose fájlhoz asaját mappájában kell az általad irdlt nevű fált tétrehizni majd futtatni...mindkét műveletet ssh-n tudod megcsinálni.
De mondom portainerben írd át 3-at kettőre az egyszerűbb.
-
lovi27
addikt
A Portainer csak 2.x verzióig tudja telepíteni a composet. A nagyobb verziójúakat tedd egy docker-compose.yml fájlba (egyszerűen csak másold át) abba a könyvtárba ahova majd szeretnéd, hogy a docker települjön.
Terminálban (putty) először lépj be a könyvtárba és ha ott vagy add ki a következő parancsot:
docker-compose up -d -
lovi27
addikt
Akkor próbáld meg új telepítés után úgy, hogy az Extrák plugint se telepíted és semelyik mást. Csak engedélyezd a samba (CIFS/SMB) protokollt és a Windowszal működnie kell. Tudni kell írni/olvasni a megosztott mappákat. Ha nincs PC egy mobil is jó erre a célra.
Vagy az FTP-t is bátran próbálhatod. Ezekkel stabilan és megbízhatóan kell működnie és kiderül van-e egyéb gond (pl. hardver). Ha nincs akkor a bővítményekkel sem lehet. -
lovi27
addikt
A pluginok telepítése semmit nem változott a v4-hez képest. Annyi változott, hogy kevesebb plugin van. Például nincs torrent plugin se. De ha visszakeresel egyszerű paranccsal is telepíthető példul a Transmission, de készültek megoldások dockerrel is, plusz található QBtittorentre is.
Ha meg "bármilyen bővítménnyel" gond van, akkor ott alapvető hiba van és először azt kell megoldani. A v4-re való visszatérés nem megoldás rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tölthető a Battlefield 6 nyílt bétája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- One mobilszolgáltatások
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Lenovo M10 HD 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest