- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyfejü
őstag
válasz
Chris Kiki #14419 üzenetére
Szia!
Hálózat - Interfészek - WOL
Itt megadhatod, hogy hálózatról lehessen indítani a szervert.
és azt hogy kell?
név
ip
mac
ide minek a neve , ip cime , mac cime kell? -
picur10
aktív tag
válasz
Chris Kiki #14422 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom.
Egy tök üres vinyó van most benne, arra gondolom mehet a rendszer is? -
nagyfejü
őstag
válasz
Chris Kiki #14419 üzenetére
Koszonom!
-
válasz
Chris Kiki #14311 üzenetére
Szeretnék egy új 4TB méretű merevlemezt betenni a NASomba. Jelenleg NTSF-re van formázva. Mi a jobb megoldás, törölni rajta teljesen a partíciót, és majd az OMV-vel formázni, vagy valamilyen Windowsos formázó programmal EXT4-re formázni előre?
Ha nincs rajta partíció, látni fogja az OMV? -
válasz
Chris Kiki #14186 üzenetére
Persze, mert NTFS/FAT alatt van hidden flag. Mivel SMB-n keresztül jön, így a windows csak annyit fog látni, hogy rejtett flag-et megkapta a forrásból, ezért a cél lemezre is rejtett flag-gel fogja felírni. Illetve másik scennarioban, ha linux alatt másolod, a linux tudja, hogy ezeket a fájlok rejtettként kell kezelni, így ha olyan fájlrendszerre írja, ami ezt kezeli, ott a flaget is meg fogja kapni automatikusan.
-
válasz
Chris Kiki #14184 üzenetére
nem.-tal kezdődik a fájl? linuxban nincs olyan, hogy hidden flag. Igazából minden fájl, ami ponttal kezdődik, az hiddennek számít.
-
válasz
Chris Kiki #14168 üzenetére
OMV úgy tudom felismeri az NTFS-t, csak nem szereti, mivel linuxon alapul (nem működik stabilan). Emiatt szerintem tedd vissza windows alá és ott tedd vissza a láthatóságát a fájloknak.
-
lovi27
addikt
válasz
Chris Kiki #14164 üzenetére
Maradjunk az eldöntendő kérdésnél: igen vagy nem?
-
lovi27
addikt
válasz
Chris Kiki #14162 üzenetére
NTFS fájlrendszer? Ha igen, nem támogatja az OMV!
-
ht42
senior tag
válasz
Chris Kiki #9903 üzenetére
Kurvára nem, mert én még a 2-es verziónál tartok
Viszont évek óta tökéletesen megy -
lovi27
addikt
válasz
Chris Kiki #9900 üzenetére
Ahogy olvasom a hozzászólásokat a többségnek végül nem sikerül az upgrade és clean install lesz belőle. Amúgy, ha a feltételek adottak akkor maga a verzió váltás csak egy CLI utasítás:
omv-release-upgradeAmi biztosan kell előtte az az, hogy azokat a pluginokat amik nincsenek adaptálva az OMV4-ben uninstallálni kell. Ez fontos! Célszerű a rendszer-partícióról mentést készíteni, hogy baj esetén legyen mihez visszanyúlni.
Lehet a siker érdekében még az extrák plugint is jobb eltávolítani, csak akkor kérdés, hogy a rendszerünk hány százalékát veszítjük el és úgy megéri-e. Ja, és lehet, hogy a source fájlt is aktualizálni kell.Most ennyi jutott eszembe. Én még nem próbáltam. Kivételek vannak, de itt is és a Windowsnál is az új telepítés a leggyorsabb és legbiztosabb megoldás - szerintem.
-
predi32
csendes tag
válasz
Chris Kiki #9873 üzenetére
Esetleg így is megpróbálhatod a fájlok kezelésèt.
https://youtu.be/LFAvpkYZKck
-
lovi27
addikt
válasz
Chris Kiki #9879 üzenetére
Ott van az Összefoglalóban.
Telepíted a Midnight Commandert és PC-ről a portable Putty SSH terminálról lépsz be és használod a fájlkezelőt. -
válasz
Chris Kiki #9872 üzenetére
3. Az a linux alatti azonosítója a lemezednek. Az is jó lehet, de van egy egyszerűbb elérés is ami működik.
/export/megosztásnév/mappa -
ht42
senior tag
válasz
Chris Kiki #9873 üzenetére
ssh(putty)+mc
-
válasz
Chris Kiki #9870 üzenetére
Nem lehet, hogy az elérési úttal van a baj?
Én úgy szoktam hozzáadni, hogy Winscp-vel belépek abba a mappába ahová le akarom tölteni a torrentet, és ott másolom ki az elérési utat. Azt adom meg a Transmission Remote-ban, attól kezdve ezt már meg is jegyzi, és bármikor újra kiválasztható. -
válasz
Chris Kiki #9865 üzenetére
A webes felületen meg kell adni egy alapértelmezett mappát.
TM webes felületén, vagy TM-GUI-ban a torrent hozzáadásakor megadod az alternatív mappát, hogy oda töltse.
-
doberman
senior tag
válasz
Chris Kiki #9865 üzenetére
válasszuk 2 felé a kérdést:
1 - az omv-n belül: webes felület -> szolgáltatások -> bittorrent -> files and location
2 - Tranmission Remote : új torrent hozzáadása -> cél mappa megadása (ide olyan mappát kell megadni ami valójában meg is van osztva - ha nem megosztott mappára akarsz letölteni előtte az ACL -ekben jogot kell adni
a TM-nek a mappa írására)kb
-
ht42
senior tag
válasz
Chris Kiki #8914 üzenetére
Ha helyi hálón vagy, akkor Remote GUI
Alkalmazás beállításai -> Elérési utak
Ott az editboxba beírsz valami ilyesmit:/media/cddb1236-1234-4431-acacc-13423423423423/Filmek/=\\sajatnasomneve\Movies
Az egyenlőségjel bal oldalán (linuxos) NAS útvonal van. Nekem pl. OMV2 van ezért van benne az útvonalban a szép hosszú UUID.
Az egyenlőségjel jobb oldalán A PC-ről elérhető útvonal van. Tehát az egy windowsos hálózati útvonal a NAS valamelyik megosztott könvtárára. OLyat kell ide beírni amit ha beírsz a Total Commander címsorába, akkor működik, beugrik az adott könyvtárba. -
lovi27
addikt
válasz
Chris Kiki #7540 üzenetére
Nem rég linkeltem a direkt RAID fórumot. Akkor ott kérdezd meg.
-
ht42
senior tag
válasz
Chris Kiki #7540 üzenetére
Én SnapRaidet használok, az egész más.
-
lovi27
addikt
válasz
Chris Kiki #7538 üzenetére
Talán a ht42 kolléga válaszol érdemben. Neki van tapasztalata a RAID-del.
Én, akinek nincs azt mondom, ha tényleg nem sérült fizikailag a HDD, akkor más ok miatt dobta ki a tömbből, tehát visszarakható. Persze mondhatod, én könnyen beszélek.Meg akkor magyarázatot kéne találni az egyéb okra is.
-
lovi27
addikt
válasz
Chris Kiki #7535 üzenetére
Ez most akkor hiba? Mert úgy tűnik az elmondásodból, mintha a webGUI-ban volna ilyen lehetőség, csak nem csinálja meg.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
Chris Kiki #7446 üzenetére
Na akkor válaszolok magamnak a feltett kérdésre:
OMV WebGUI alól nem lehet a Raid tömböt bővíteni. Csak konzol vagy SSH segítségével. Most már müxik. -
syler123
veterán
válasz
Chris Kiki #7443 üzenetére
Nem babrálok el semmit, nem lehet mit elbabrálni. Telepítem az omv-t utána a system partíció méretét változtatom 25600mib-re utána lévő szqbad hely lett a data. Hogyan máshogyan lehet ezt megtenni gparted-el? Sehogy.
-
syler123
veterán
válasz
Chris Kiki #7441 üzenetére
Ezt mond a nem induló rendszeremnek.
Én értem hogy mennie kellene. De ha nem megy akkor hiába kell úgy jónak lennie, 3-4 szer lett újrahúzva mire meglett a működő kombináció.
-
George8732
csendes tag
válasz
Chris Kiki #7247 üzenetére
Szia köszi a választ Chris Kiki. Nem keverem, direkt írtam két különböző hozzászólásba a kérdésem. Tudom hogy RAIDban nem lehet mappákat szinkronizálni azt nem is a RAIDos kérdésemhez írtam. Első hozzászólásban kérdeztem meg a Raidos dolgot a másodikban meg a másik ötletemet írtam le.
És azzal is tisztában vagyok hogy felesleges egy 7200 RPM es merevlemez NAS-ba, de ez volt kéznél, nem kellett vennem. Viszont most vennék egy másik merevlemezt ami NAS-ba való konkrétan, mivel most már futtatni szeretném 7/24 ben. eddig csak hétvégente volt bekapcsolva a NAS.
Viszont szeretnék valami kis biztonságot is az adatoknak, ne kelljen minden újra letöltenem egy merevlemez hiba esetén. (A privát fotókat egy külső USB merevlemezen tárolom ami csak akkor van használva ha rámentek dolgokat)
De mivel lesz 2 db 3TB osom igazából az szerettem volna megtudni melyik a jobb megoldás
1. Ha RAID 1 be rakom őket így minden adat két helyen van meg. Bár nem értem a hozzászólásod.
"Nem probléma ha a hdd-n már van adat, neked lesz probléma, hogy a raid tömbbe szervezés során az el fog veszni." <-- Ebben az esetben akkor mi értelme a RAID1 nek? Egy példa hogy megértsd miért nem értem: Mondjuk RAID1 ben van 2 merevlemez mennek rá az adatok letöltés meg minden. Ha az egyik elromlik akkor ugyebár a másikon megmaradnak az adatok, vesz a mezei felhasználó egy másik merevlemezt. Bedugja és akkor nincs módszer arra hogy a már meglévő jó adatlemezről átkerüljenek ismét az adatok az üresre tükrözve? Hanem akkor kuka az adatoknak?
Én úgy gondoltam, hogy ez úgy működik hogy ha az egyik merevlemez elromlik, pótolják és a másikról átkerülnek az adatok mintha semmi nem történt volna, megy tovább tükrözve mintha semmi nem történt volna.2, Ami jobb megoldás lenne ha lenne egy ugyan akkora merevlemez a NASban mint eddig és akkor az mondjuk X Napon Y időpontban bekapcsolna és ha volt módosítás szinkronizálna akár teljes meghajtót akár csak mappákat, mikor megtörténik a szinkronizálás akkor kikapcsol. így nem futna folyton kisebb lenne a valószínűsége hogy meghal.
Gondolom erre írtad ezt:"De van az OMV-ben olyan lehetőség, hogy bizonyos mappák/hdd-k adott időben egy addig kikapcsolt állapotban lévő hdd-re szinkronizálódjanak."
Ezt hol találom vagy milyen néven fut ez a plugin? Mert akkor utána olvasnék.
Jah és ebben az esetben semmi féle RAID nem lenne. akkor el lehetne felejteni a RAID ot.Én jobban pártolnám a 2 es esetet akár USB csatalakozással is. Mert ha már veszek konkrétan NASba való merevlemezt akkor ez lenne a fő adat tárolom ami folyamatosan menne és a mostani 7200RPM es meg csak a biztonsági ami pár naponta vagy hetente 1 szer bekapcsolna szinkronizálna egyet vagy én kapcsolnám be mikor szinkronizáljon és kész, máskor nem is működne.
Ezt a merevelemezt akarnám megvenni: [3TB Seagate 3.5" IronWolf NAS merevlemez] Valakinek van róla véleménye?
nemurea: Pontosan erre gondoltam amit írtál eseti Backup.
-
lovi27
addikt
válasz
Chris Kiki #7254 üzenetére
Ettől (mitől?) még a dolog (milyen dolog?) nem fog működni.
-
lovi27
addikt
válasz
Chris Kiki #7249 üzenetére
"Ha a NAS om ba van egy merevlemez és szeretnék RAID 1 et (tükrözés) a nagyobb biztonság miatt "
-
nemurea
aktív tag
válasz
Chris Kiki #7249 üzenetére
Szerintem Lovi is és George is az ilyen 'eseti' backup-ra kerestek megoldást, nem feltétlen a RAID felépítményen belül természetesen. Ez a backup meghajtó ott csücsülne az egyik SATA portra kötve, saját fájlrendszerrel, és akkor aktivizálná magát, amikor az éles meghajtó(ko)n írás történne. Az éles lehet RAID is, de ez már tényleg kimeríti a metabiztonság fogalmát
-
lovi27
addikt
válasz
Chris Kiki #6460 üzenetére
Valaki mintha megmondta volna már a megoldást, ha a transmission-ről van szó. Keress vissza rá.
-
doberman
senior tag
válasz
Chris Kiki #6387 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
(való igaz, hogy lassan kellene még egy sata, de vpn funkciókat is levenném a router válláról...) na mindegy, akkor erősebb hw után nézek, válszeg minimum 2 magos cpu kellene a kisebb fogyasztásúakból, ebben a sempronban is 2 van, de bekapcsolva a második magot már a jessie telepítő is hibádzik...
azért köszi. -
Snowy_owl
őstag
válasz
Chris Kiki #6391 üzenetére
Igen, leteszteltem.[link] Véletlen beírt portra valóban no felirat jött.
-
Snowy_owl
őstag
válasz
Chris Kiki #6389 üzenetére
Szolgáltatói router után van még egy routerem. megpróbáltam őket egy hálózattá olvasztani, de sehogy sem jött össze, így adtam a második routernek statikus ip-t majd ezt az ipt a szolgáltatói routeren DMZ-be tettem, és kinyitottam a Transmission portját. Teszteltem is, továbbra sem gyorsul.
szpeti: ubuntu 10MB/s
Ha ennyit tud az már nekem oké. Köszönöm a segítségetek. -
g0dl
addikt
válasz
Chris Kiki #6263 üzenetére
Így van.
Vagy az is jó, ha előbb a debian-t rakod fel ahogy akarod, majd arra csomagként az omv. ( ebben aztán tényleg semmi bűvészkedés sincs)Nekem pl. egy 3TB-os diszken van egy 120GB-os partíció a megelőző omv telepítéssel, egy másik ugyanekkora az aktuálissal, egy swap, és a maradék egy snapraid paritásnak a többi vinyóról.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
Chris Kiki #6170 üzenetére
Jah, megvan...
-
devil-k
nagyúr
válasz
Chris Kiki #5761 üzenetére
1,5 percig tart a dolog. Lefutott és semmi. Eddig ilyen nem volt....
-
iff
senior tag
válasz
Chris Kiki #5184 üzenetére
Igen tudom, hogy van, csak én erre gondoltam.
Viszont azt nem tudom, hogy az OMV 3-hoz lehet-e "barkácsolni" mint az OMV 2-höz csináltuk hőmérséklet kijelzést. -
piglet76
tag
válasz
Chris Kiki #5150 üzenetére
Bocs, de csak egy monitorom van, tehát vagy a működő gépemet nézem, vagy a nason ügyködöm.
Most egy live cd-vel bebootolva (Lubuntu) megpróbáltam átmásolni/felülírni a frissen telepített OMV könyvtárait, fájljait a mentésemmel. No, itt meg abba a problémába ütköztem, hogy a felülírandó fájlok/könyvtárak más tulajdonosé, tehát a nagy részét nem tudom cserélni, átugorja őket.
Terminál - install mc - sudo mc. Így tudtam jogosultságokat állítani a könyvtárakon, de nem állítja azok alkönyvtárain teljes mélységben. Arra nem találtam megoldást még. Tehát szerintem ez sem lesz így sikeres.
Sajnos a linux tudásom igencsak hiányos, biztos van rá lehetőség, de én nem tudom.Lehet, hogy ismét rosszul fogalmaztam az előző hozzászólásomban:
A régi rendszeremen csináltam egy mentést a System backup opcióval. UTÁNA már ott, a régi rendszeren láttam a mentés elérési útját, és volt lehetőségem ugyan ott a visszaállításra is. Mintha ott lenne restore lehetőség is...
Itt, az új rendszeren nem tudtam neki betallózni/kiválasztani a meghajtót, amin a régi rendszerről készített mentést tartalmazza. Ezért gondoltam, hogy a ez a funkció csak azután élne, miután itt, az új rendszeren is csinálnék egy mentést. (És utána azt tudnám helyreállítani...) -
ht42
senior tag
válasz
Chris Kiki #5150 üzenetére
Feltéve, hogy fel van particionálva a rendszervinyó
-
piglet76
tag
válasz
Chris Kiki #5148 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
Most, hogy egy friss telepítésen túl vagyok (csak a "váz", minden különösebb beállítás nélkül) azt láttam, hogy ezzel a backup opcióval valószínűleg nem is érek sokat. Úgy látom, hogy csak akkor tudna visszaállítást is végezni, ha már előtte csináltam volna egy mentést, és azt a mentést raknám vissza. Szóval most megnézem mindjárt egy linuxos live os-sel, hogy úgy eredményes lesz-e a dolog. Ma is tanultam valamit!
-
George30
csendes tag
válasz
Chris Kiki #4719 üzenetére
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Chris Kiki #4690 üzenetére
Ha GUI-ról frissítek akkor nekem is néha elszáll hibával. Azóta "léptem" egy szintet és csakis consol-ból frissítek.
A legjobb erre ha a bővítmények közül fel van telepítve a openmediavault-shellinbox x.y. Ez egy nagyon hasznos progi legalább is számomra. Ez nyit a böngészőben egy consol-t, persze elötte be kell kapcsolni a bővítményt a szolgáltatások között. Ezt úgy lehet elérni hogy "ip cím:4200" bőngészőbe beírva. Miután beírtam a megfelelő root és password párost utána lehet megadni a parancsokat.
Nálam így néz ki a frissítés menete. Eddig semmi problémám nem volt ezzel a módszerrel. Conslol-ba ezeket írom be.
1. apt-get clean
2. apt-get update
3. apt-get upgrade
4. omv-updateEnnyi. Eddig ez bevált számomra és tökéletesen megy az OMV. Én GUI-ról már nem szoktam frissíteni csk ezzel a módszerrel.
-
George30
csendes tag
válasz
Chris Kiki #4690 üzenetére
Sziasztok
A 8. telepítés története...
A leírtak szerint cselekedtem telepítés felment a HDD-k csatolva a frissítéseket egymás után szépen egyesével telepítettem minden tökéletes boldogság szeretet feltöltöttem az extra csomagot még ez is tökéletes engedélyeztem a telepíteni kívánt programokat. Deluge telepítésénél hiba.
mondom semmi gond újraindítás.
Újraindításnál hiba.. ilyet még nem csinált lefagyott.. Semmi gond várok se kép se hang új böngészőablak elindul a frissítéseknél ismét megjelent az összes frissítés de nem enged telepíteni leszedtem az extra csomagot újraindít továbbra sem tudom se a frissítéseket se semmit telepíteni most már az extra csomagot sem... Na most mit rontottam el ? -
lovi27
addikt
válasz
Chris Kiki #4686 üzenetére
Nem szép dolog feleslegesen dolgoztatni a kezdőket... De el tudja ő dönteni.
-
lovi27
addikt
válasz
Chris Kiki #4683 üzenetére
Mivel már sokadszorra történik a telepítés ezért nem javasoltam a katonás rendet. Ne kelljen mindent mindig újra csinálni, ha valami nem sikerül.
Az újraindítást pedig a linux is szereti és ajánlott is, főleg amíg fejlesztik, variálnak vele.
-
lordjancso
senior tag
válasz
Chris Kiki #4641 üzenetére
Teljesen eltérő, mivel a fat vagy ntfs fájlrendszer egyáltalán nem támogatja azt a fajta jogosultság kezelést, amit a unix rendszereken használunk.
Ezért az OMV 775 vagy 777 jogosultságot használ ezeken a fájlrendszereken a mountolás után. Ez benne is van a doksiban, csak az a kis bökkenő ezzel, hogy én úgy tapasztalom, hogy ez kamu.
Viszont leformáztam a pendrive-ot ntfs-re, amit eddig fat32-ben próbáltam használni és így jobbnak látszik a dolog.
Minden esetre mára feladom a kísérletezést. -
lordjancso
senior tag
válasz
Chris Kiki #4635 üzenetére
Felhasználók és csoportok menüpontokban csak azok a felhasználók, illetve csoportok vannak, amiket én adtam hozzá. A "gyáriak" nincsenek.
(#4636) Chris Kiki: Nincs használatban.
(#4637) Pelican: Igen, ez most FAT fájlrendszerű, úgyhogy akkor ezért nincs ACL feltételezem. A kérdésem az lenne, hogy akkor hogyan állom be a "gyári" felhasználók jogosultságait az adott shared folderre?
Feltelepítettem a Transmission nevű torrent kliens csodát és azt szeretném beállítani, hogy melyik shared folderbe mentse a letöltött állományokat. Erre van is külön menüpont, ahol explicit be tudom ezt állítani, de amikor kiválasztom az egyetlen létező shared folderemet, azt a hibaüzenetet kapom, hogy a "debian-transmission" nevű usernek nincs írási joga erre a könyvtárra. Viszont a szóban forgó shared folder beállításainál csak az általam hozzáadott userek jogait tudom állítani, így a debian-transmission user nem szerepel a listában. Ha belépek a szerverre ssh-n keresztül, akkor látom, hogy a user létezik. Ha megpróbálom én hozzáadni a webGUI felületen, akkor szintén kapom a hibaüzenetet, hogy a user létezik... Csak én érzem úgy, hogy egy lehetetlen patt helyzetbe kerültem? -
lordjancso
senior tag
válasz
Chris Kiki #4622 üzenetére
De miért telepíteném újra?
Egyszer már megtettem, mert valami Samba symlink hiányzott és azt írta, hogy 23.000 másodperc múlva fogja újra próbálni...
Ennyire használhatatlan bughalmaz lenne ez az OMV, amit minden nap újra kell telepíteni? -
lordjancso
senior tag
válasz
Chris Kiki #4620 üzenetére
Ha csak simán a / -t állítom be, akkor hibaüzenetet kapok.
Failed to set file group to 'users' for '/media/2822-066A//'
Hibaüzenet után cancel-lel bezárom a felugró ablakot, akkor látom, hogy a /-re állította be, de nem látom a gyökérben lévő könyvtárakat a megosztásnál...
Samba alá betettem a megosztott könyvtárat és engedélyezve van az SMB/CIFS. Tehát ahogy írtam, olvasni tudom a fájlokat, csak írni nem tudok a lemezre.
-
Csabesz666
aktív tag
válasz
Chris Kiki #4611 üzenetére
A frissítés kezelőben nem találom...
-
nemurea
aktív tag
válasz
Chris Kiki #4593 üzenetére
OK, köszönöm! Ezen a vonalon megyek, most másolja az adatokat, eddig rendben levőnek tűnik. Kicsit aggaszt, hogy az NTFS driver 2012-es az OMV 2.x-ben, gondolom, van ennél frissebb már... Csak át kell térnem lassan a 3.x-re.
-
Primary92
senior tag
válasz
Chris Kiki #4319 üzenetére
Megvoltak.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Chris Kiki #4307 üzenetére
Sajnos egyelőre úgy néz ki, hogy mind1 a dolog. Mert egy sokkal, de sokkal komolyabb problémával szembesülök.
Úgy nézki megdöglött az a HDD-m amin maga OMV rendszer fut, a rendszer megpróbál felfutni, de a sok erőlködés végén reseteli magát a gép, és kezdené előlről...
a gond ugye ott van, hogy megkéne állapítanom, hogy mi a fene van, mert 2-3 hónap alatt elszállt több HDD-m is.... nem e az alaplap nyírja ki őket (AsRock QC5000), vagy tényleg csk sorrra értek volna meg HDD-k? Van valami ötlet hogy lehetne a legegyszerűbben kiszűrni a dolgot? (mármint hogy tényleg a HDDk voltak öregek, vagy az alap öli őket)
A másik dolog, ha fentin túl vagyok, és rakok egy új HDD-re új OMV-t... akkor mi lesz? csont nélkül be fogja tudni olvasni azt a HDD-t ami most épen maradt ebből a rendszerből? (ext3 vagy ext4 filesystem) Vagy mount-olás után formázotzni fog kelleni hogy elfogadja? Akkor esetlegesen más linux alól elvégezhetem a procedúrát?
A 3ik dolog, hogy eléggé fogytán vagyok a hDD-knek a legkisebb ami meg vásárolható az 500GB az OMV meg valahol 2 Giga körül mozog.... fel lehet rakni úgy ezt a nyavalyás rendszert, hogy adok neki pl egy 32GB-os particiót a többit meg használom adatra?
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Chris Kiki #4298 üzenetére
Nálam angolul megy az OMV. De átraktam magyarra, szóval:
van 3 HDD-m a fájlrendszerek között amik majd minden statusa "n/a" kivéve az állapotot ami "hiányzó".
El szeretném távolítani ezeket. Ezeke valószínűleg a menetközben elromlott HDD-k maradékai.a másik probléma a "referenced" magyarul úgy van hogy "ajánlott" --> "igen" szóval hogy tudom az egyes ajánlásokat leszedni a megosztott mappákról, vagy hogy tudom őket mindenestül, okosan mozgatni?
így már érthető?
-
noorbertt
őstag
válasz
Chris Kiki #4169 üzenetére
Sonarr sorozat letolto, automatizalo. Radarr a kisteso csak filmekre, uj meg csak most keszul. -CouchPotato helyett-
-
varmi2
nagyúr
válasz
Chris Kiki #4143 üzenetére
Értem. pendrive megfelel, vagy hdd? Nem baj, ha kivégzi a pendrivot egy idő után. Hisz filléres tétel, meg egyébbként is egyenlőre csak teszt jelleggel futna.
-
klambi
addikt
válasz
Chris Kiki #4126 üzenetére
owncloud?
-
klambi
addikt
válasz
Chris Kiki #4119 üzenetére
Nekem nem zene stream kell, én sima webes felületről akarnám elérni mint pls Synologynál.
Bár lehet vpn-lesz mert ahogy nézem pls torrentet szeretnék hozzáadni, akkor úgy láttam hogy azt vpn-el lehet csak? -
devil-k
nagyúr
válasz
Chris Kiki #4116 üzenetére
S ez hogy néz ki a NAS esetében? A VPN-t a NAS-ban kell beállítani vagy a routerben?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Chris Kiki #4108 üzenetére
Ennek mi az előnye, hátránya?
-
Pelican
őstag
válasz
Chris Kiki #4067 üzenetére
A raspin nincsenek ilyenek...
-
justice84
aktív tag
válasz
Chris Kiki #4030 üzenetére
-
válasz
Chris Kiki #4036 üzenetére
igen, 2-es
2.2.13 (stone burner)
a beállításaimat nem lehet menteni valahogy?
-
válasz
Chris Kiki #4033 üzenetére
-
Pelican
őstag
válasz
A wines deluget kell feltenni, és abban beállítani, hogy remote, de nekem nem jött össze.
-
válasz
nekem se válaszoltak még
de én azért segítek, erre gondolsz?
-
zodes
aktív tag
válasz
Chris Kiki #4027 üzenetére
Köszönöm, de közben megoldódott
A pendrive jó volt, de mégsem. Hiába csináltam rufus-szal 3x is bootolható pent, egyszerűen nem bootolt be róla a gép. Megpróbáltam egy másikkal azzal elsőre ment.
Kukában landolt, amúgy is csak 1GB-os volt
Már fel is csatoltam, a megosztásokat is állítottam, most tartok az extráknál! -
zodes
aktív tag
válasz
Chris Kiki #4024 üzenetére
Nyugodtan javasolj, irányíts, ha Én vagyok a béna azt is elismerem. Szeretek tanulni, pedig nem vagyok 20 éves.
-
zodes
aktív tag
válasz
Chris Kiki #4021 üzenetére
Köszi, bár sokat nem segítettél.
Biztos nálam van hiba persze. Rufus-szal csináltam a boot pendrájvot.
Gparted boot-osat is és system rescue cd-et is. Egyik sem bootol.
Halvány lila fogalmam sincs mi lehet a gond.
A rendszer HDD 400 Gb. Akkor az uszkve 360 GB-ot dobjam a kukába??Közben kiderült a pendrive is tönkrement.
Egy nap alatt ennyi hülyeség még nem jött össze!
-
Pelican
őstag
válasz
Chris Kiki #3993 üzenetére
Először én is pendrive-ra telepítettem, arról futott gond nélkül, de azt javasolták többen, hogy a pendrive nem jó megoldás ezért kicseréltem HDD-re.
-
Pelican
őstag
válasz
Chris Kiki #3991 üzenetére
Nem írtam, de természetesen be van állítva, hogy ne dobjon ki a webadminból soha és az ssh jelszót is jó, amikor működik a rendszer, akkor be tudok vele lépni.
Ja és az érdekesség, most hogy nem tudok belépni se a webadminra, se ssh-val, mégis mennek a megosztások és a transmisson gui-n is látom, hogy megy a torrent. -
DonThomasino
veterán
válasz
Chris Kiki #3983 üzenetére
Elnézést figyelmetlen voltam.
-
DonThomasino
veterán
válasz
Chris Kiki #3970 üzenetére
Megcsináltan a amiket írtál...
Ami nem tiszta a windowsba milyen útvonallal csatolom fel a megosztást? -
DonThomasino
veterán
válasz
Chris Kiki #3968 üzenetére
A megosztani kívánt mappát először hol konfigolom?
-
DonThomasino
veterán
válasz
Chris Kiki #3966 üzenetére
Aha...
És előtte hol konfigurálom? -
DonThomasino
veterán
válasz
Chris Kiki #3964 üzenetére
Ez egy ilyen előre telepített berryboot os játék volt.
Közben rájöttem, az admin nal valóban OK.
A file megosztás az az NFS
Hogy tudok kiajánlani disk et? -
DonThomasino
veterán
válasz
Chris Kiki #3960 üzenetére
Ez a default user tudomásom szerint.
Ha van root akkor mi a default pw ? -
Flowtation
őstag
válasz
Chris Kiki #3947 üzenetére
Sziasztok!
Nekem kicsit ködös ez a frissítés dolog. Az ok, hogy apt-get upadate/upgrade, ez ugye, ha jól tudom a kernelen belül frissít. Tehát ha nekem most a 2.2.13 van fent, akkor ez mondjuk pl. a 2.2.14-re frissít? És ha én szeretném a 3.x-et, akkor azt lehet újratelepítés nélkül? -
válasz
Chris Kiki #3943 üzenetére
Én a 3.0beta -ról beszéltem, amit innen töltöttem le.
A frissítésről én sem tudok semmit mondani, én is ezzel kezdtem amikor belevágtam az OMV-be.
Sry.
-
iff
senior tag
válasz
Chris Kiki #3928 üzenetére
Nálam is.
-
iff
senior tag
válasz
Chris Kiki #3925 üzenetére
Melyik verziót használod az OMV-ből? A 3.0 kivették az eXtplorert. Sajnos....
-
devil-k
nagyúr
válasz
Chris Kiki #3925 üzenetére
Az OMV extra pluginoknál tudod felrakni.
-
lovi27
addikt
válasz
Chris Kiki #3915 üzenetére
Rendszeren belülire a Midnight Commander.
apt-get install mc parancs rootként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest