- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
lovi27
addikt
válasz
George30 #9972 üzenetére
Akkor ne hallgasd el, hogy volt csak törölted. Beszédesebb lett volna a törlés előtti állapot a fórumban, mint az üres semmi.
Szerintem még mindig az a gond, hogy a Plex nem éri el a szervert és nem az OMV. Elérhető a NAS kívülről? Ellenőrizted? Ha digis vagy pláne meg kell tenni, mert könnyen osztogatnak NAT-olt IP címet. -
lovi27
addikt
válasz
George30 #9962 üzenetére
Használsz SSL tanúsítványt? (http vagy https)
https://app.plex.tv/desktop itt látod a régi szervered vagy szervereid?A rendszerpartíción nem lehet megosztott mappát létrehozni, így oda nem lehet adatbázist létrehozni.
-
lovi27
addikt
válasz
George30 #9952 üzenetére
Nincs semmi, nem állítgatjuk a tűzfalat (bár lehetne). Most te se nyúlj hozzá!
Most próbálod először beüzemelni a plex szervet vagy valamikor régebben már működött? Szerintem az internet elérésed körül lehet probléma.
Segítség hozzá a Plex-től. -
lovi27
addikt
válasz
George30 #9926 üzenetére
Már kiderült, hogy eddig sem a plugin tehetett róla. Ne az OMV-ben keresd az okot és akkor menni fog.
Indulásnak mondjuk... kinyitod a routeren a megfelelő portot.
Szívesen segítek mindenkinek, de találgatni nem fogok. Azt is mindig le kell írni mit csináltatok eddig. A hibaüzenet önmagában legtöbbször nem elég. Kellenek hozzá az addig történtek is.
-
lovi27
addikt
válasz
George30 #9918 üzenetére
Próbaképpen telepítettem a PMS-t egy virtuális gépen futó OMV 4-re.
Minden gond nélkül feltelepült és jól működik. Simán csatlakozott a fiókomhoz. Tehát valamit nem sikerült jól megoldanod ha nem tudtál csatlakozni, mert a linkelt kép szerint a szervered működött. Nálam is a státusz lekérdezésére jöttek a piros invalid environment assignment üzenetek, de ahogy mondták ez nem okoz észrevehető zavart a működésében. Így bátran kijavíthatod a pluginos telepítést vagy most már tanulhatod a dockerest. Választhatsz...Akit zavar egyszerűen javíthatja a hibaüzenet is. A plugint kéne módosítani, de mivel nincs gazdája így mindenkinek magának kell akit zavar (és ha van nála, mert nálam például nincs). A megoldást te találtad meg a fejlesztők fórumán
ebben a hozzászólásban.
Ezt végrehajtva nincs hibaüzenet. Ha valaki nem értené írjon és leírom mit, hogy...A plugin nem a legújabb szervert telepíti, így frissítsük manuálisan. Itt volt róla szó.
(#9919) divan
Örülök, hogy sikerült... -
lovi27
addikt
válasz
George30 #9912 üzenetére
Az első képen amit betettél még futott. Megcímezted manuálisan ahogy ajánlották neked?
Ha nem tudod működésre bírni szedd le a pölugint és megpróbálhatod dockerben vagy manuálisan telepíteni. Akkor már célszerű inkább a dockert választani, megtanulni hogy megy benne a telepítés, mert karbantartják a modulokat és egy másik telepítése már könnyebben fog menni.
-
lovi27
addikt
válasz
George30 #9910 üzenetére
Próbáld meg uninstallálni a plugint, majd megint újratelepíteni. Nálam nincsenek ezek az érvénytelen környezeti hozzárendelés üzenetek, így nincs is baj a pluginnal.
Sajnos magára hagyták a PMS plugint, így valaki vagy megoldja manuálisan a problémákat vagy dockerben ajánlják a telepítését. Például a szerver legújabb állapotra frissítését már én is manuálisan csináltam meg.
-
Flowtation
őstag
-
Flowtation
őstag
válasz
George30 #4819 üzenetére
webes felületen nem fogod tudni a megosztott mappa tartalmát megnézni, mozgatni, legalábbis szerintem. Hol fut most az omv? Ha hozzáférsz a géphez, vagy akár ssh-n keresztül tedd fel a midnight commandert, ez egy kétpaneles fájlkezelő (aka total commander), azzal már lehet másolni könnyen ide-oda.
De tisztázzuk azért. A film mappa meg van osztva, és szeretnéd átmásolni egy másik, az omv-s gépben lévő mappába? Vagy egy külső meghajtóra, usbre? -
Flowtation
őstag
válasz
George30 #4816 üzenetére
Hogy érted pontosan a kérdést?
Ha be tudsz lépni az omv-s gépre közvetlenül vagy ssh-n keresztül, ott a /media alatt lesz az összes felcsatolt kötet. Parancssorban (a gép előtt vagy sshn) az lsblk parancs kilistázza a gépben lévő meghajtókat. Ha van mellette olyan rész, hogy /media/soksok szám akkor fel is van csatolva.
Egyéb esetben a webes felületen, a fizikai lemezeknél illetve a fájlrendszereknél láthatóak a lemezek.Hol nem látod? Ha win alatt, akkor ott hozzá kell adni (hálózati meghajtó hozzáadása), de ez csak akkor működik, ha a az adott meghajtón van már megosztott mappa.(win esetében samba, linuxnál nfs is jó)
-
lovi27
addikt
válasz
George30 #4727 üzenetére
Ez már olyan terület, amit soha nem próbáltam. Gondolom megadtad a Plexnek a média könyvtárakat, nem ez a gond. Távolról azért illik valami biztonság is, ezért lehet kell még SSL tanúsítvány vagy más is. De nincs értelme a találgatásnak, olyan valaki kell aki már csinált ilyet.
-
lovi27
addikt
válasz
George30 #4725 üzenetére
Mint olvashattad, ha kívülről akarod elérni ahhoz a routeren nyitni kell a TCP 32400 portot. Nem vagyok nagy Plexes, de úgy tudom ekkor már a fizetős részt kell használni, ami nekem nincs.
A lokális hálózaton pedig a http://192.168.0.110:32400/web/index.html helyi címen érem el. Most akkor te meddig jutsz el?
-
Flowtation
őstag
válasz
George30 #4691 üzenetére
Szia!
Ha már annyira benne vagy (bocs) nem próbálnál feltenni egy 2.x verziót? Nekem az van, igaz az elején volt egy kis ámokfutásom (ugye lovi27?
), azóta megy, már a root jelszavát is majdnem elfelejtettem.
Akkor amikor elkészült, frissítettem egyszer, azóta se. Eddig csak áramszünet miatt volt leállás.
-
lovi27
addikt
válasz
George30 #4688 üzenetére
Ez nem hülyeség, tapasztalat kérdése. Én is telepítettem nem egyszer újra. Főleg az első időben amikor nem volt kitől kérdezni, még senki nem mondta meg hogy kell disztribúció mellé telepíteni az OMV-t. Pedig csak egy böngészőt akartam futtatni, de az OMV nem tett fel grafikus drivert, nem volt grafikus felület, stb. stb. Ma már egyszerű az élet. Csak egy Debian kell és néhány alap utasítás és kész.
Frissítés. Mióta alap lett a backport kernel nem mindig működik, hogy kijelölök mindent és hagy szóljon. Előfordul, hogy nem tud mindent frissíteni és ilyenkor segíthet az újraindítás. Szerintem ez nem bug kérdése. Nálam bevált nem hagyom felgyűlni a frissítéseket, rendszeresen frissítem. Az OMV saját frissítéseivel nincs gond, azok rendesen frissülnek. Ha sok van jó lehet, ha külön választod őket.
A backport kernel driver részleteivel lehet gond, ezért amikor sok jött egyszerre először megnézem van-e köztük olyan ami magát a kernelt frissíti és ha úgy gondolom igen, csak azt telepítem, majd újraindítom az OMV-t. Így nem egyszer előfordult, hogy utána már rájött a többi felesleges, valószínűleg már benne van a kernel frissítésben.
-
lovi27
addikt
válasz
George30 #4672 üzenetére
Tükörnek tökéletes a magyar, esetleg lehet még a német is. A partícióval ráérsz foglalatoskodni, én a frissítés, extra plugin után a plexet próbálnám ki. Az ftp nem plugin, nem lehet gond vele, az ssh az új ISO-ban pedig már default engedélyezett. A plexnek kell munkakönyvtár, annyit muszáj csatolni-megosztani, az igazi média adatok pedig plexen belül kellenek.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
George30 #4672 üzenetére
A tükörnek max. letöltési sebesség tekintetében van jelentősége. Én mindig a magyar tükröt állítottam be.
Sorrendben én a következőképpen csinálnám (azt hiszem ez le is van írva valahol 1-3-ig, mint ajánlott megoldás):
1. OMV telepítés.
2. Az OMV-t nem engedni elbootolni, azonnal Gparted.
3. Mehet az OMV.
4. Frissítések.
5. Meghajtók felcsatolása.
6. Pluginek (lehetőleg egyesével, utána restart, bár hivatalosan nem igényli, bennem még megvannak a rossz Windowsos beidegződések)
7. Minden konfigurálása.
8. Ha minden működik, a beállítások biztonsági mentése. -
nemurea
aktív tag
válasz
George30 #4669 üzenetére
Az XPEnology sem lett volna rossz választás, én szerettem az egyszerűségét - ha egyszer túljutottál az installálás és még inkább a frissítés mizériáján.
Csak volt egy pangó gépem, ami 5-10%-osan volt kihasználva (memória, proci). Na nem mintha most az OMV erősebben pörögne :-)
-
lovi27
addikt
válasz
George30 #4664 üzenetére
Telepítés után ajánlott lett volna egyből a legújabb verzióra frissíteni és utána telepíteni a pluginokat. De most sem késő.
Ha a PMS-t akarod telepíteni, akkor ezek szerint már az OMV-Extrák plugint telepítetted és azon belül engedélyezted is. Frissítsd fel a rendszert, hátha utána jó lesz. Plugin uninstall vagy install opvióval tudod a szervert leszedni vagy feltenni.
-
nemurea
aktív tag
válasz
George30 #4658 üzenetére
A többiek nem említették, és én is félve mondom, hogy van olyan megoldás is, hogy komplett Linuxot telepítesz először (Debiant, akár annak a minimalista verzióját), és erre rakod rá az OMV-t. Innetől kezdve, ha valami olyasmibe szaladsz bele, amit nem tudsz megoldani az OMV webes kezelőfelületéről, és nincs kedved SSH-zni sem (hm, hm, ez csak egy szerver, nehéz kikerülni...), akkor még mindig ott a lehetőség, hogy monitort+billentyűzetet kötsz rá, és szimplán belépsz a szervered grafikus felületére, ahogy egy normál linuxnál is megtennéd.
Nekem volt néhány dolog, amit így egyszerűbb volt kezelni.
Apropo, így pl. viszonylag könnyű felcsatolni a Synology-ból kivett HDD-t, mondjuk nekem csak egy HDD-ról volt szó, külső házba rakva, több esetében nem biztos, hogy áll a "viszonylag könnyű" jelző.
-
vadkörte
addikt
válasz
George30 #4655 üzenetére
Írd le mit és hogyan csináltál. Először "tanulj meg" Kérdezni. Nem kell szaknyelven, ha el tudod mondani mi a probléma, sokkal előbb kapsz segítséget.
A többiek elmondták a "lényeget". Én közel fél évet tesztelgettem ismerkedtem az OMV-vel virtuális gépben, így most, hogy a Pi-m-ből "NAS"-t csináltam, nagyjából tudom mit és hogyan állítsak be. Nagyjából tudom! Egy komplex hibaanalízis még nagy falat lenne.A Synology, QNap, ASUSTOR, stb.. .insstant NAS-ok előnye abban mutatkozik meg, hogy a színes szagos felületen néhány kattintással létre tudsz hozni, olyan környezetet, ami az elvárásaidnak megfelel. Lényegében out of the box rendszerek. az OMV kicsit szöszölősebb, nem annyira csicsás, de ha be van lőve nem kell nézegetni, el is lehet felejteni, hogy kerreg valahol egy szerver.
Mondjuk a HW-ed kicsit túlmutat a mezei DIY NAS HW-enA Plex-hez miért ragaszkodsz??? OK, ha már kiépített, belakott Plex-ed van, az más, de annyira nem jó, mint mondják róla. mini DLNA-val, is el lehet ugyanazt érni egy KODI-val. (nekem ez utóbbi volt kényelmesebb)
-
válasz
George30 #4655 üzenetére
Nem tudom mi pontosan a gondod, de én is Synology NAS-ból kivett lemezeket (is) raktam át az OMV-s gépembe és a HDD-k esetén trükkös volt a megoldás, mivel a Syno NAS több partíciót is létrehoz egy lemezen, amit az OMV-vel több lépésben lehet eltávolítani.
Egyszerűbb megoldás, hogy ha lementetted a Syno-ról, vagy legalább az egyik lemezről az adatokat, akkor asztali gépre kötve, dokkolóban egy HDD kezelő programmal először törölj róla minden partíciót és utána rakd be az OMV alá.
Ha a HDD-k formázása kész, akkor ugye először fel kell csatolni a lemezt (mount) és utána tudsz megosztott mappákat létrehoznai rajta.
A Plex-nek szerintem az a baja, hogy neki megosztott mappa kell, nem pedig HDD.
Beépített fájlkezelő nincs az OMV-ben (olyan, mint a Syno NAS-on a File Station), így a megosztott mappák létrehozása után én ezeket felcsatoltam asztali gépen Sambával + megfelelő jogú OMV-s felhasználó/jelszó párosssal, majd utána az asztali gép végezte el a munkát. Igaz, hogy így megutaztattam az adatokat a Syno --> asztali gép --> OMV gép között, de ez volt a legkézenfekvőbb.
(Aztán később rájöttem, hogy a Syno-n belül fel tudom csatolni NFS-sel az OMV-s gép megosztott mappáit, amire NFS elérést állítottam be.
Így már a két gép játszotta le egymás között az adatmozgatást, és elég volt a Syno File Station-jéből indítani az egészet.
)
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
George30 #4655 üzenetére
Én QNAP-ról tértem át, mindent tud amire nekem szükségem van, felesleges bloatware és érthetetlen belassulás mentesen. Eddig nem bántam meg. Hidd el, ha egyszer belövöd imádni fogod.
(Azért a kész rendszerről időszakonként készíts biztonsági mentést, mert egy sikertelen modul telepítés után borulhat minden. Én már jártam így vele) -
lovi27
addikt
válasz
George30 #4655 üzenetére
Szia! Ez a fórum az alapismeret oktatásra épül....
Amiért az OMV-t választottad arra kiválóan megfelel. Az OMV ugye linux alapú, és ha itt nem kapná segítséget a különböző linux dokumentumok, fórumok is jól használhatók. Szóval ne add fel!
Először mondj a hardveredről valamit! Jó ISO-t telepítesz? Mi a hiba?
Fontos! Amiről nem tudod mi az vagy mit csinál ne nyúlj hozzá. A kezdők gyakori hibája, hogy feltételeznek valamit és a szerint állítgatják ahelyett, hogy előbb megismernék és csak utána változtatnának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest