- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
ez van autónál: annyira komplex szerkezet, hogy oda-vissza kell vágnia az embernek az adott típust, hogy egy átnézés+próbakör alatt a főbb hibaforrások nagyját kiszúrhassa... egyébként lutri... franc tudja ki gányolt benne: az is lehet hogy az előző előtti tulaj és akitől vetted, annak fel sem tűnt a takonymunka... érthető is, ha az eladó azzal akarja védeni magát, hogy ki lett próbálva, a vevőnek tetszett az az állapot, amit látott és onnantól mossa kezeit... nehéz bizonyítani, hogy mikor/ki nyúl(t) bele a gépbe és melyik hiba honnan ered... gondolom senki sem akar azzal sz*pni, hogy elad egy kocsit valami hülyegyereknek, aki nekiáll a sufnituningoló haveri körével kókányolni, majd hetente járnak vissza, hogy mi a sz@r épp a kocsiban: "és az biztos, hogy a vásárláskor is már sz@r volt"
-
Declare
őstag
En alapbol nem tudnam elkepzelni, hogy valami sz@r a kocsin es azt eltusolom....mai napig minden szamla, felre van teve, szervizkönyv vezetve, bepecsetelve stb. Azert is irtam, ha en eladom, ezeket mind egyertelmüen adom, a kocsit at lehet nezni, ha talal hibat amiröl nem tudtam, arrol lehet beszelni, stb....de az hogy engem majd honapok mulva hivogasson akarki is, jogos vagy jogtalan (realisan soha be nem bizonyithato) okokkal, meg hogy adjak vissza ennyi vagy annyit, mert ö ezt talalta....na olyanba biztos nem mennek bele.
Egy ceg eseten aki ezzel foglalkozik az mas.
-
Declare
őstag
Itt le is van irva. Ez a szavatossag csak akkor van ha cegtöl vasarolsz.
[link]Boltban is kint van, hogy penztartol valo tavozas utan reklamacio nincs. Szvsz ez tiszta sor.
Kocsit is mindenki atalakithatja, ahogy neki jol esik, ennyi idösen elvarhatatlan, hogy minden csavar, minden kis hazi "ganyolast" feljegyezz es listaban atadj. Bacsi megoldotta, neki igy jo volt, lehet el is felejtette mar.
Nekem pl most amikor szetszedtek a turbot, mondtak, hogy van valami szelep, ami az egr be visszavezetett gazt hüti ugy hogy kinyit, amikor az tul forro (vagy valami ilyesmi). Na az be volt rohadva, igy mindig nyitott allapotban volt, most azt kiszedtek, igy ezt a gazt, most mindig hüti (mint eddig is, csak most kiszedtek azt az elrohdt szelepet). Nem is ertem pontosan mi az, azt mondta a szerelö abszolut nem gaz, jo ez igy is, ki lehet csereltetni ha akarom, de 80k mert valami egesz blokkot ki kell hozza cserelni. Szerinted erre hol fogok emlekezni, ha eladom a kocsimat?
Most is csak azert jutott eszembe mert ezen gondolkoztam. Ha nem pucoltatom a turbot nem is tudom.
(#38841) trassher jam, ez mar csak az elvröl szol
-
Declare
őstag
Es hogy bizonyitod, hogy azt ö csinalta es nem trassher esett neki, aztan elszurta es most ki akar trükközni egy kis kp t a tulajtol? Hogy bizonyitod, hogy nem tajekoztatott? Azert az, hogy "latszik a kepen, hogy ez regebbi dolog" az eleg gyenge labakon all
szvsz sehogy, de ha maganszemelytöl vette es a szerzödesbe benne van, hogy nem vallal felelöseget akkor meg minden mindegy is.
mod: azon kivül meg ez a kocsi van nyugdijastol nem? Hat a bacsika legjobb tudasa szerint, vagy a haverja a "Jozsi" aki ert a kocsikhoz megcsinalta. Lehet mar el is felejtette, lehet, h neki pont igy volt jo. Sajat kocsijaval megteheti. Neked kell megnezned, hogy mit veszel es kell e az neked.
Persze nyilvan nem azt mondom, hogy barki is egy ilyet eszrevenne
-
trassher
addikt
Igencsak gondolkodom rajta hogy élek a szavatosság adta jogommal. Majd ha kiderül mi van a klímával akkor elválik. Azt tudom hogy akkor működött mikor kipróbáltam, a csatlakozó pedig vagy szétcsúszott vagy a szerelőm hagyta úgy mikor ki akarták cserélni a vezérlést. Igazából eddig nem volt nagy gond és én is tudtam hogy ennyi idős autó magában rejti a hiba lehetőségét. Inkább az zavar ha valaki elkezd megcsinálni valamit de hülye hozzá így inkább összebarmolja. Tény és való hogy 600K-ért nem lehet új autót várni de akkor legalább ne nyúljon hozzá ha nem érti mit csinál.
Az is közrejátszik hogy pont az a fajta vagyok aki ha hall egy nem odaillő zörejt akkor elkezdi keresni hol a gond. Mást az sem érdekelne hogy úgy néz ki a gépháztető ahogy vagy épp az hogy zörög a kalaptartó.w333: Ez már csak ilyen. Oké hogy a tengely kikopott és nem zárt de akkor sem az a módja hogy kitépem a csatlakozót, a motort pedig telenyomom ragasztóval.
-
trassher
addikt
Az immo az nem volt érdekesség. Az eladó mondta hogy volt benne de ki lett kötve.
Amúgy itt egy klímakompresszor a képen és a csatlakozó ugyanaz mint az enyém.Nagyon nincs minek a végére járni. Az előző tulaj(ok) ott kókányoltak ahol tudtak. Belső keringtetés, kesztyűtartó kengyel, motorháztető, kalaptartó. Az öreg nagy színész volt az biztos. Mondta mennyire sajnálják az autót, a kék a kedvenc színe. A feleségének meg a 7-es a szerencse száma és ugye a rendszám HCT-340 ami kiadja a 7-et, stb.
Szerk.: Igazatok van, inkább megyek és széthúzom mert amilyen az én szerencsém arra ébredek hogy leégett az autó.
-
trassher
addikt
38-ért is jó lenne mert ilyen állapotút még egyet sem találtam és mind drágább volt. Úgy csinálom mint mikor az autót vettem. A 600-as ajánlatra kérdezte az eladó hogy mennyire komoly a szándék. Mondtam neki annyira hogy én pénzzel jöttem.
35-el megkínálom úgy hogy el is hozom 2 órán belül.
Holnap viszem átcseréltetni a suzukin a gumikat. A gumisommal közben kinézünk valami jó kis gumit. 16-ért már van falken ami nekem nagyon bejött.Szerk.: Az acél szerintem nem drága egyáltalán. Bontóból is 5.000/darab áron mennek.
-
adorjant
őstag
Én hosszbordás szíjból daycot használok már a 3. autón, elégedett vagyok vele, korábban gatesra esküdtem,de két év mindegyik elkezdett ciceregni,és annyira nem olcsó,hogy cseréljem ha kell,ha nem. A dayco meg tényleg filléres,túlvan a két éven és nincs még hangja sem
Vezérlésből csak gyárit szoktam,5 évre leosztva pénzben sem annyira tragikus, vízpumpa meg legyen valami nevesebb, bár pont a Zafiránál beszívtam,két év után kishíján beállt egy autópályás menet után,azt hiszem anno írtam is itt a topikban...
-
-
szente
addikt
Ja, dízel meg sem fordult a fejemben. Leginkább én is az 1.4-1.6-osokat nézegetem.
Sok extra nem kell, szervó, meg elektromos ablak már elég, persze ha van benne klíma az se baj.
Inkább arra irányult a kérdés, hogy melyik a megbízhatóbb, olcsóbb fenntartású motor.AMD Power: Akkor inkább érdemesebb 600 ezer körül nézegetnem, a maradék meg úgy is elmegy a papírmunkára, meg a rendbetételére. Bár gondolom valamennyit alkudni is lehet. Kereskedőnél pl érdemes próbálkozni, hogy bele legyen alkudva az átírási költség?
Én mondjuk 2004 facelift előttit nem vennék belőle.
Miért?w333 1.2-eset én sem szívesen vennék, azért lehessen vele előzni.
(#38489) w333: Nem sok benne a km? Én eddig 200e alattiakat nézegettem.
-
Skizz
addikt
Beszéltem vele, 30 a felni magában. Annyit nem ér no. Csak kutakodom már egy ideje, de ami olcsó az általában szarrá van ütve, ami persze csak "esztétikai hiba", de aztán ezt meg nehéz elhinni, mert ha kfiizetem és csak a ráolvasás segít akkor ott vagyok ahol a part szakad, csak -x pénzzel.
Egyébként azt se tudom, hogy mi egy normál ár egy semmilyen márkátlan alufelninek, ami cska egyszerűen jó állapotú. De ez pl. gyönyörű ilyen szar minőségű fotók alapján.
Az acélfelnit nem szeretem. Nem azért mert szégyen, egy 17 éves, molyrágta autóban már leszarom, hogy a szembejövő mit lát szépnek, igazából nekem tetszen azt annyi.
mephi666: ilyen hajszín jön szembe napjában a zöldségesnél meg a postán manapság. Egy felnin fel se tűnne..
-
trassher
addikt
Ahhoz vittem akit zolikaDB is írt, az ő hírdetése volt a legszimpatikusabb. Remélem nem lesz semmi gond meg az idő sem sürget mert ha nem lenne aki megcsinálja akkor hazamennék vonattal. Mondjuk nem jó szívvel hagynám itt a kocsit + holnap lesz a polírozás amire kiváltképp kíváncsi vagyok lévén hogy szerintem sose csináltak rajta + nem is metál szín.
F_Gergely: Jogos bár az enyémen nem kell lakatolni semmit csak lefújni a motorháztetőt.
Ami még tuti nyárig az a gumi + felni, klíma tisztítás, feltöltés.
-
trassher
addikt
Behúzó lesz vagy indítómotor. Tudom katalizátoros kocsit nem tolunk be de muszáj volt. Hideg motor, 5 méter után pöccre indult. Mentünk egy kört a városban majd hazajöttünk. Leállítás után egyből indult de a második és harmadik próbálkozásra már éppen csak.
Amúgy annyi a jelenség hogy gyújtás után ha indítom nem történik semmi. Semmilyen hang csak a csend.
Levettük az akku sarut és megtisztítottuk bár nagyon nem volt mit. Ennek örömére majd az ablakot is be kell tanítani újra hogy automata legyen. Kíváncsi vagyok hogy holnap találok e szakit aki megcsinálja nekem. -
Skizz
addikt
-
Skizz
addikt
195/65 r15. Újonnan ez a szett 56-58k (+szerelés). 33-ért szereléssel szerintem elfogadható. Olx-en sokat nézegettem, de nagyon cigány hirdetések voltak jobbára, és 80-100-150 km-eket nem utaznék potyára. Kerestem felnistül is, de egy-egy jobb felni jó gumival szintén ritka, mint a fehér holló. Igazából csak új-újszerű gumik voltak tetszetősek, de most egyszerűen nincs kedvem 55-60 ezreket egy szettre kifizetni, van egyéb bajom. Ebbe szépen "belealkudtam" (belesírtam) a garit, szomszéd város, hazajövök 140-nel, oszt ha ráz, vagy pár nap múlva ereszt, akkor visszaviszem. Ha nem, akkor megérte, még ha az ország másik felében lett is volna jobb vétel. ELvileg.
-
Declare
őstag
+1.
Mondjuk a Mazda megoldotta eddig szivoval....bar szvsz kis idö kerdese es ök is atallnak, mitn ahogy a Honda is mar az uj sport civicet turboval adja.
No mind1, befejeztem, mert megint en inditottam az opel topic szetoffolasat...csak nem szeretem az ilyen földhözragadt, jarjunk gözgeppel, mert az soha nem romlik el gondolkodasmodot. Fejlödni kell, uj dolgokat kitalalni es azokat tökeletesiteni....ertem en, hogy a zsiguli nem romlik el, ha meg megis egy villaskulcs eleg a szerelesehez, de en pl baromi boldog vagyok, hogy nem zsigulival kell hazajarnom
(hanem egy ördögi fütyülüs szerkezettel megspekelt, nahaazaztanelromlikakkorjajjmilesz dizellel )
peace
-
haddent
addikt
De pedig kettő
Hát fogtak csomagot hátsó ülésen és anyósülésen is, lábnál is stb.. Senki nem mondta, hogy kényelmes volt
Mondjuk én úgy szétszedtem, hoy pedálok le, kerekek ki, teleszkóp ki, , kormány ki. Szóval egy órácskámba beletelt, mire összelegoztam újra. Ja és ez váltó nélküli, váltósra nem vállalkoznék a bicikliváltó az a szerkezet ami egy sátáni találmány annál idegesítőbb és rosszabb dolog ami kevésbé megbízhatóan működik nincs a világon.
-
F_Zolee
nagyúr
Hát nem tudom, de nem akarok ennyire belemenni a negatívizmusba. Ilyen alapon akkor még mondhatnának bármit amit cserélni kell benne.
Az meg nyílván való, hogy ismeretlenek ott vágják át az embert ahol akarják ha úgy is akarják.(#37709) mohabá 007: ja értem. De mostanra a hibajelzés meg eltűnt.
-
Declare
őstag
Inkabb az elejen pont, hogy nem jo egyik sem
. Uj guminak kell par 100, de lehet, inkabb 1-2000 km, mire normalisan kezd müködni, "összekopik" a kocsival.
Ezen kivül kell idö, mire megszokja az ember öket, kiismeri, meg aztan ahogy mondod a kopas. Az meg legalabb 1 szezon.
Szerintem is, ha a top gumikkal összevetve a kielegitö kategoriaban vegez, az azt jelenti, hogy nem nagy igenybevetelü hasznalat mellett total jo vetel lehet. Mondjuk azert en nyakamat nem tennem ezekre a tesztekre egyaltalan, de egy kiindulasi pontnak nem rossz.
Ha total laikuskent nezem a mintazatat, arat, meg a tesztet, azokkal az infokkal, amiket gumikkal kapcsolatban összeszedtem szerintem is rendben kell lennie.
-
-
Declare
őstag
12 eve 1,7M HUF az nem egyenlö ma 1,7M HUF al
Egyebkent ezek az uj skodak egeszen jok kezdenek lenni. Kicsit olyan, mint az Opel volt regen, hogy picit fapad, de egesz jo design, jobb aron, mint pl egy vw....nem rossz. Az opel meg kisse elveszettnek tünik...kicsit nagyot akar almodni, de nem tart ott. Ezt a kocsit ami nekem van kb összekonfiguralom most ujonan, akkor 7,5M HUF jön ki kb.....haaat...mindenki döntse el
(mondjuk zarojelben, az a skoda is addig 2,6M amig nem pöttyintesz be egy akarmit es azonnal 3-3,5M....)
-
Declare
őstag
"Remélem, értitek, mit akartam ezzel az egésszel kifejezni"
Nem
mert ez a Te velemenyed, Te izlesed
Pont ezt irtam...hogy egyszerüen nem tudom, mit lehet ezen szeretni. Nekem annyi jut eszembe, hogy wow, jo regi....kb a magnum sorozat ugrik be rola
. Ugyanakkor elfogadom persze, hogy valakinek meg ez tetszik, meg szereti es szerelgeti..... de akkor ha 7 millio es sportkocsi, akkor ott van decide opc je... 20ezer eurotol indulnak a mobile.de n....es akkor nem egy oldtimerbe csücsülsz....de mind1, ez total egyeni dolog
-
mohabá 007
aktív tag
-
haddent
addikt
A profi futóműállításkor ráálnak egy gépre, felraknak szenzorokat a kormányra, előre hátra ide oda és nagy pontosságú lézerrel/máshogy, kamerákkal nézik az eltéréseket és úgy állítják, hogy jó legyen (mindezt persze nem "hát úgy szemre" hanem géppel, fokra pontosan kimérve). Mindez itt a környéken gumisnál 4 ezer talán? És azért ezt sem kell túl sűrűn, szerintem nem drága. valamiből ezt a felszerelést ki kellett építeni..
-
HWSW
tag
Ha csak talpast (trapéz gömbfejet) cserélsz, akkor szerintem teljesen felesleges. Az egy eléggé fix pont. Azon mi a tököt állítana egy futóműves? Ha kormányösszekötőt cserélsz, akkor ott bizony kell futóművet állítani.
---
Én anno komplett lengőkarokat vettem, nem egy ökör ára, igaz anno a 16e volt a 2 Rüville, így kapott 2 új szilentet is, meg csomó időt megspóroltam, hogy nem kellett furkálni. -
Markizmark
addikt
Szerintem erről a 2 gombos funkcióról már írtam korábban. Pontosabb sebességet ír ki, mint az óra. De csak 53km/h alatt. Azt nem gondoltam, hogy hibakódot is kiír.
Amúgy a múltkor nálam is elment a külső hőmérséklet mérő. 62 fok volt. Levettem, láttam le van pattanva a sarka. Rögtön vettem újat egy helyi autós boltban 2000-ér. Egyből jó értéket írt ki, nem kellett semmit kalibrálni.
-
mohabá 007
aktív tag
Mi vidékiek nem vagyunk ám sértődékenyek
azért egy-két apróbb észrevétel:
de előre látom ha a barom be akar jönni elém, mert tudom hogy megszűnik a sávja, vagy egyszerűen látom a mozgásán. Van ilyen,valszeg vidéki,akinek nincsen helyi,naprakész ismerete,elszeretne jutni egy megadott helyre,de az ismert útvonalon nem tud menni,mert többször elterelték,az ismert útszakasz lezárva,már a GPS is csak vinné,de arra nem mehet,megállni se tud,mert nincs hol,a forgalom meg viszi,káosz a köbön.A helyi forgalmi viszonyokat ismerőnek ő egy vidéki tébláboló barom.
Nekem az az igazi barom,aki a helyi forgalmi viszonyokat ismerve kihasználja azt.A külső sávban közlekedőket, mivel ő siet,úgy előzi meg,és nyer 100 métert,hogy behúz a belső sávba,előre megy,mivel tudja,hogy meg fog szünni a belső sáv,és erőszakosan benyomul eléd a külső sávba.
Azért azt megnézném,hogy a pesti,helyi ismeretekkel rendelkező,egy vidéki nagyváros forgalmában
számára teljesen ismeretlen helyen mennyire száguldozna.Azaz:hasonló helyzetbe cseppenve mint a vidéki pesten (azt se tudja merre menjen,hol van keresi a jó haladási irányt,itt már vótam kéccer,oszt má megint itt vagyok...) Lőttek a nagyvárosi rutinnak. Szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Lexus, Toyota topik
- Opel topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest