- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Erős, de energiahatékony lesz a Dimensity 9500
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mindenki Z Fold7-et akar
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #2160 üzenetére
Ez úgy lesz , hogy copy lesz . Első lépés a kivett 8Gb nand tartalmának kiolvasása , ha ez meg van ez a tartalom megy vissza a 16Gb nandba.Na de itt lesz az mint a volt problémánál , hogy csak 2Gb lesz mivel a nandban jelenleg a régi Tesc os felépítés van.De ez nem is számit csak az , hogy minden drájver , droidboot stb rá kerüljön a 16GB os nandra.Utána jöhet a már ismert móka.particíonálás stb stb stb Ez már jobban hangzik így nem ? Csináltam már ilyet egyébként...
-
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #2148 üzenetére
Még egy két dolgot várok postán , és meglátjuk.
Egyébiránt , ha a nand nál járunk egy DDR2 e-MMC flash memóriákról beszélünk amik jelen esetben a gyári adatlapján is GB nak megfelelően szerepel , és nem másképp ,Tehát mindenféle teszt vagy számolási adat ehhez kell illeszkedjen , és nem más szabványhoz .Ha másképp lenne , akkor az a gyári adatlapon is másképp lenne , csak ennyit szerettem volna még ehhez hozzá tenni.
Nand flasherre gondolsz ? Majd szétnézek a fiókba hátha van .
-
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #2132 üzenetére
Az egyik így a másik úgy ok , és melyik melyik akkor.Tehát melyik számol , így , és melyik úgy szerinted ?
Egyébként egy cél szoftver sosem kerül felhasználói , illetve elérhető közelségbe.A gyárak saját belső tulajdonuk ez .Ugyan vannak voltak olyan esetek amikor kikerül még is , tehát valahogy ki tudják csenni , de alap esetben sosem lehetne hozzájutni.Ezt hidd el ez így van.Nagyon sok területen lehet ez , és azért nem publikus mert sok visszaélésre adhat okot nem csak most jelen esetben a tabnál.
-
róland
veterán
válasz
Keeperv85 #2132 üzenetére
Kiegészítés:
Ki/Mi/Gi esetében 1024 a szorzó
K/M/G esetében 1000Előbbi a klasszikus számítástechnikai 2-es számrendszeren alapuló átváltáshoz igazodik, míg utóbbi a hétköznapi élet 10-es számrendszeréhez. (Gyártók előszeretettel alkalmazzák termékmegjelöléseikben az utóbbit.)
-
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #2124 üzenetére
Ok vegyük azt , hogy nem téved.Akkor a Disk info , hogy is számol , hogy nála a data monfjuk 5,1 .A tabon nézve meg 4,9 , akkor melyik hiteles vagy melyik nem .Ugyan ez meg van a V3 nál is .A felhasználói programok sosem lesznek olyan pontosak mint egy gyári szerviz cél szoftver.Szép is lenne.
-
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #2059 üzenetére
Mint írtam tudtuk , illetve szóvá tették , de az a biztos , ha valóban úgy is van , és ki van használva a processzor ezen tulajdonsága .Vagy kénytelenek vagyunk mindent elhinni , aztán kiderül , hogy még sem úgy van mint egy két dolog a tárhellyel is .Vagy utána nézünk , és meg bizonyosodunk róla , vagy ez baj lenne ?
Én nem használok se cpuz -t se adb -t erre a műveletre .Viszont bele is tudok nézni a mind a négy cpu tartalmába , és abban is hogy a cpu milyen frek ketyeg valójában , illetve , hogy van állítva.
-
-
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #1995 üzenetére
Ha jól tudom a Jelly alatt volt szoftveres cpu húzás .Nem tudom pontosan nem akarok marhaságot írni.Nem emlékszek pedig csináltuk igaz , hogy stabilitási gondok voltak néha , de érezhető volt a gyorsabb működés.Ilyenkor tiszta blokk van , hogy nem jut eszembe valami na mindegy.
-
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #1758 üzenetére
Hu már nagyon kevered , de röviden összefoglalom .Ha magadnak csinálod azzal csak saját magadnak lehet baja .. És senkit sem fog érdekelni , hogy te mit csinálsz vagy, mit nem Viszont mindenkinek meg van a lehetősége , hogy megcsinálja magának , és azzal csak saját magának fog elszámolással tartozni.Nem tudom érthető e.
-
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #1752 üzenetére
Én nem offolnám ezt tovább.Túl nagy méreteket öltött már a dolog , így is, ami már egy bizonyos határon túl kezelhetetlen lesz , vagy már az is.Ha soma vissza teszi ám tegye az ő dolga .Viszont én meg azt javasolnám , hogy inkább mindenki tegye vissza a saját gyári lementett verzióját hiba esetén .Ja hogy nem mentette le pedig mondva lett ez is , hát miért is nem ?????? Ha valaki hibázik a saját hibájából , akkor nem mást kell hibáztatni , mert elővigyázatos .
-
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #1737 üzenetére
Nyilván én nem is azért szedtem szét , hogy fussak vele vissza a szervizbe , és teljes mértékben tudatában vagyok azzal , hogy ez már nem garanciális , de nem is akarom , hogy az legyen.Viszont nem tudhatjuk, hogy egy számláló nincs e a soc ban amihez mi nem tudunk hozzáférni .Viszont ők igen , mert számunkra az nem publikus. Sőt biztos , hogy van .
-
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #1729 üzenetére
Nem jó teljes mértékben a megfogalmazásod.
Arról van szó , hogy mi nem garanciális állapotot állítunk vissza , hanem egy arra hasonlító állapotot.
Károsodást ugyan fizikailag nem okoz , de az mégsem ugyan az az állapot már .És nem tudhatjuk , hogy a tesco mennyire védte le magának kizárólagos termékként ezt a tabot.Ugye mert máshol nem lehetett kapni csak ebben a láncban.Innentől már egész más dolog lényege mivel jogilag megsértjük a termékkel kapcsolatos a termékre vonatkozó felhasználási feltételek .Ha ezt mindenki csakis saját önnön felhasználására teszi addig ez nem gond.De ha már a garancia érvényesítésére szeretné bárki felhasználni ott már vissza kerül a Tesco hoz , onnan pedig a hivatalos szervizbe.Ahol ha esetleg megállapítják , hogy ezen tabon a garancia feltételeinek már nem felel meg .És ezt nem hajlandóak javítani .Akkor ez a Tesco nak deficit , és ez nagyon sok tablet lehet akár.A többit meg már nem nehéz kitalálni. -
bba
tag
válasz
Keeperv85 #1607 üzenetére
jól mondod, csak a régi beidegződés és számítógépes, bináris tanulmányok miatt, a mai napig él, hogy egy 1GB=102-el, de 1998 ill. 2011 óta szabvány pontosított.
"In 1998 the International Electrotechnical Commission (IEC) published standards for binary prefixes, requiring that the gigabyte strictly denote 10003 bytes and gibibyte denote 10243 bytes. By the end of 2007, the IEC Standard had been adopted by the IEEE, EU, and NIST, and in 2009 it was incorporated in the International System of Quantities. Nevertheless, the term gigabyte continues to be widely used with the following two different meanings:"
[link] -
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #1536 üzenetére
Én elhiszem neked , hogy vannak szabályok.Viszont azt meg tudom , hogy milyen lehúzásokkal dolgozik egy szerviz.
Na de itt most az a lényeg , hogy lehetőleg még több tárhelyet sikerüljön varázsolni erre a tabra , és ha van kedved csatlakozol , ha nincs , hát legyen úgy .De azt szerintem te is elismered , hogy fejleszteni nem árt , és ha az a többi ember javát is szolgálja , vagy esetleg lehetőséget ad nekik , akkor azzal ők is jól járnak.Itt most nem pont as BGA cserére gondolok elsősorban , mert tudom , hogy ez sok sok embernél kivitelezhetetlen , de ha látják , hogy jó , akkor esetleg találnak rá megoldást , hogy nekik is olyan legyen amilyen esetleg jó jobb , vagy a legjobb , és elérhető áron. -
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #1533 üzenetére
A szövegértés sajnos neked ütött vissza , hisz az autó szerelői témát burkoltan , te próbáltad másra célozva elsütni.De ez mint látjuk vissza nyalt a fagyi.A szervizes dolgokról meg csak hagyjuk , mert sosem javítanak elemi részegységeket nekik az nem pénz.Hanem, az a pénz amikor komplett egységet cserélnek jól átvágva ezzel a készülék gazdáját , úgy hogy valójában esetleg javítható lenne kiesebb költséggel is .Persze ez a szerviznek nem jó , de ezt neked pontosan tudnod kell , hisz szervizes vagy voltál , vagy leszel.
Egy szó mint száz szerintem te ha nem csinálsz ilyet , akkor viszont mást ezért megszólni teljesen felesleges még egyszer írom ezt úgy , hogy semmit nem tudsz rólam , és nem is ismersz. -
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #1529 üzenetére
A miért pont ezt a tabletet választottam egyszerű a válasz.Ennyiért már érdemes rajta buherálni.
A BGA dologhoz meg annyit tennék hozzá , hogy anno írtam is , ha valakinek nem áll rendelkezésére a felszereltség az meg ne próbálja.Szerintem neked ezek a feltételek nem adottak .És szerinted az illik , hogy valakiről olyan véleményt alkoss saját magad elméjéből fakadóan , akit nem is ismersz?Ez a fórum azért van , hogy aki akarja , vagy szeretné jobbá tenni a tabletjét meglegyenek a hozzá vezető infók , stb stb stb .
De mivel te autószerelő vagy, és szervizes , ezért neked azt ajánlom , hogy inkább vegyél egy hasonló tudásút tabot 70 - 150 e Ft ért , aztán hajrá örülhetsz neki. Ha láttad volna fent van a kép a levett nandról szerinted az úgy néz ki mint ha egy autó szerelő szedte volna le 19 es kulccsal?
A szervizek nagyon jól tudom , hogy működnek gariba cserélnek mindent amblokk.tt nem létezik a buhera a BGA , hisz azok a műveletek megfizethetetlenek lennének egy készülék javításáért.Mivel te azt írtad meredek a BGA csere , így feltételezem , hogy a szervizes létedre nem cseréltél még sosem.Itt nem az a tét , hogy miként fikázzuk egymást hanem az hogy lehet egy viszonylag sőt olcsó tabletből olyat készüléket létre hozni ami már jóval magasabb árkategóriába tartozna.És mindössze egy kis okosság némi ugyancsak elenyésző anyagi ráfordítással véghez vinni.Egyébként mivel tudod , hogy az én gépem szétszedve hever az egyik !!! Akkor tudhatnád , hogy csak láttam már antennát , vagy mégsem.És te láttál már?
A tiéd például , hogy néz ki?előbb olvass inkább mi előtt ítélkezel. .
-
Mattb
senior tag
válasz
Keeperv85 #1362 üzenetére
Nem ertem... Ujra kelett v2-zni a gepet mert egyszeruen meghibasodott a systemui. Bemasoltam, jogot megadtam neki, aztan feluliras utan egybol fc.... Most nincs navibar es status... Valaki, aki pontosan tudja hogyan lehetne ezt megoldani ha segitene nagyon halas lennek!
Suli utan ujra v2-zom.
-
RoundRobin
aktív tag
-
-
-
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Keeperv85 #861 üzenetére
FAT filerendszerek alatt biztos, hogy nem töröl, ez tény, kipróbáltam. Te is megteheted. Törölsz egy particiós táblát, ujra csinálod azonos kiosztással és ott lesz a fat tábla és minden korábbi adat.
Szerintem linux alatt sem törlődik, mert akkor nem kellene ujraformázni a particiókat. Mondjuk ext filerendszerekkel nem vagyok képben, de erősen feltételezem, hogy ott sem törlődik adat. Gondolj bele, a partició menedzserek hogyan méreteznének át, ha egyszer az átméretezés egyúttal töröl is? Jó, tudom, létezik temp de ezt csak az adatok átmozgatásához használják, ha a partició, pontosabban a filerendszer végén van érdemi adat. -
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #809 üzenetére
Nem üzemképtelen , csak amíg nincs a drájver a gépen , addig nem látja stb .
Hiába az intel alap nem biztos , hogy minden hardver drájvja gyárilag benne van , és fel is ismeri .Nyilván , ha egy tab rendelkezik alapból mindenféle modullal annak drájverének szerepelnie is kell az adott rendszerben , de , ha mondjuk ebben az OPn3 dott tabletben nincs fizikailag GPS , mert tuti nincs , akkor egy külső csatlakoztatott modult nem fog felismerni , csak egy csatlakoztatott elemként látja , és addig működni nem fog amíg drájver nem lesz a tabon hozzá. -
_Soma77_
tag
válasz
Keeperv85 #805 üzenetére
ehhez a részéhez annyira nem értek, így itt minden hsz.em erősen szvsz
. köszönöm az infót! (én is nagyon sokat tanulok itt...köszi!)
szerk: köszi az infót az image-formátummal kapcsolatban!
javaslat tool-chainre, hogy a le-backupolt system.tar.gz átalakítható legyen ilyen formátumra?
-
-
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #785 üzenetére
Az intel alap miatt piszkálja a csőrödet vagy mi miatt / ZTE ./ re gondoltam most.
Véleményem szerint ezt úgy kellett volna csinálni , hogy mindenkinek saját magának le kellett volna mentenie a saját rendszerét , és azt , illetve a soma lementett rendszerét összehasonlítva megnézni , hogy ténylegesen minden gépen jól fut e más gépéről származó rendszer jelzem , hogy nem biztos , hogy teljesen univerzális a rendszer.
Véleményem szerint nem biztos , hogy gép , és gép közt ne legyen különbség , és csak a szoftver legyen univerzális , illetve ez fordítva is igaz lehet. -
_Soma77_
tag
válasz
Keeperv85 #785 üzenetére
része a ROM-nak, ami fent van. system.img-hez nem nyúltunk, mert nem tudunk olyat generálni momentán.
Az kiderült, hogy ez a tool [link] egyes system.img-eket tud kezelni (volt ROM, ahol kinyitotta, volt ahol nem), de idő hiányában nem mentünk tovább ezen a szálon (ill. elkezdtük, de még nem végeztünk és nem teszteltük le semmit...)
-
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #725 üzenetére
Ezért írtam korábban , hogy nem minden esetben hozható vissza a tab az élők sorába.Viszont , ugyan nem ezen tab kiépítésében , de JTAG ra is , és szoftver is van erre a típusra mármint a nandra.
Az X BOX 360 ban pontosan ugyan ez a nand van , amire számos JTAG , és manual rendelkezésre áll. -
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #717 üzenetére
Nem is a szoftverre gondoltam .Viszont , ha egy tabon belüli eltérések vannak , a gyári adatokhoz képest , akkor lehet , hogy a telepítés abban a szakaszban meg fog állni , amikor a processzor utasítást végezne a nand felé , de az ismeretlen lesz számára .Akkor ott megfog állni a dolog.Nem biztos , de van rá esély.
-
-
_Soma77_
tag
válasz
Keeperv85 #251 üzenetére
pedig nagyon úgy tűnik, hogy ez egy aláírt kernel.
mindegyik image (boot, recovery, fastboot) aláírás-blokkja különböző, pár byte-sorozatot leszámítva.
bal oldalon fastboot.img, jobb oldalon recovery.img SIG blokkja látható.
brahiból megguglizva az ominózis egyezést "30 CA 92 31 9C DE 23 11 45 EF 15 98", egyetlen egy találatot kapunk, az pedig "orosz barátaink" már ismert 4pda-s honlapja, amiről az xImgTool is származik
az alábbi linken [link] (#362-es hsz) pont ugyan ebbe a sztoriba futottak bele a srácok. Azt írják, hogy a byte-sorozat előtti 32 byte a SHA256 hash, míg az utána lévő szakasz maga az aláírás.
kulcs nélkül (ami ugye bármi és bármilyen hosszú lehet) visszafejteni ezt lehetetlen...
szóval eddig jutottunk, és itt van vége.
-
Ired
csendes tag
válasz
Keeperv85 #251 üzenetére
mivel root mar van, a vedelem nem teljes..
vegso megoldas lehetne az h a mar meglevo kernel bootol elso korben es az alatt futna egy patchelt boot loader ami kilo minden processt betolti az uj kernelt es raadja a vezerlest..
en nem talaltam ilyen megoldast keszen, de elmeletileg lehetsegesnek tunik.. kerdes h lesz-e valaki aki lekodolja
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Milyen autót vegyek?
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A9+ 64GB Wifi Tablet 24 Hónap Garanciával
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- iPad Pro 2018 11" 64GB Wifi Újszerű/1 hónap gar./Akku 86%/p4410
- Apple iPad Pro 11 (2021) (használt, Független, 128 GB, 8 GB RAM, ezüst)
- MacSzerez.com - iPad / 9. generáció / Asztroszürke / 256GB / Wifi / Garancia!
- Lenovo M10 HD 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest