- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
_Soma77_
tag
simán lehet a nand is sz.r. valszeg ezért hal bele egy csomó gép az update-be szép kis USB-s ikont hagyva maga után. (szerviz is max. újratolja a flash image-et, ha megvan nekik (!), de szerintem nincs. inkább levesznek a polcról egy cseredarabot, aztán kész, vagy vissza Kínába, és onnan kapnak csere darabot. így érthető lenne a 3 hetes átfutási idő, mert különben a flash-elést 10 perc lenne megcsinálni. és a szervíz sem tud semmit a te ANDROID_ID-dről, meg semmiről, full flash, aztán jólvan, én ezt csinálnám --- szigorúan szvsz)
-
_Soma77_
tag
én még mindig azt nem tartom elképzelhetőnek, hogy minden gépen külön-külön image legyen. A system.img a flash image része, minden gépet ugyan azzal a flash image-dzsel flashelnek end-of-line. Ugyan az a tool és ugyan az az image is. Akkor miért lennének különbözőek a /system-ek? a /system partícióba csak root joggal lehet írogatni, így ha valaki modolt össze vissza, annál tuttira más a system image, de nem hinném, hogy a driver-ek és a firmware szintjén, max. az appok szintjén. szóval én nem paráznék ezen. (persze szigorúan szvsz)
-
Keeperv85
nagyúr
Azért, mert a Moto kiadta a kernel forrását, ami be is bootol GXI-n kisebb mókolás után, persze a preiféria driverek nem ártanának bele... Ám Moto-nál mást is kiadtak, nem csak a kernel forrást... és igen: az Intel alap és a nyitott, kibontott bootloader miatt...
@_Soma77_: köszi, nemsokára nézem!
-
_Soma77_
tag
-
Keeperv85
nagyúr
Nincsenek olyanok, hogy "gyári adatok", mivel a flashelés az ÖSSZES létező adatot felül tudja írni! Felejtsük el most azt, hogy létezik olyan megoldás, hogy a PMIC-be teszik az IMEI számot. Android alatt nem létezik. Minden a "flash"-ben van. Azért így idézőjelben, mert számos eszközben a nand helyett pl. SD kártya van. Minden egyedi azonosító az nvramba kerül. Az IMEI pl. nem lehet ugye soha sem azonos, tehát azt minden modell külön kapja. Hogy hogyan, azt a fejlesztő találja ki. Gyakorlatilag mindegy milyen módszerrel generálja le, mert elhiheted, hogy -bár van rá standard modell (tehát elvileg ész nélkül nem írhatsz be bármit, mert a számok összefüggnek)- gyakorlatilag nem lényeges milyen számsor, ha nincs hálózati ütközés vagy tiltás, mivel a gyártók nem egyszer nem kommunikálják le még az IMEI hosszát sem a szolgáltatókkal, ezért aztán a hálózatok többsége kb. mindenevő...
Az eszköz azonosítás PC felől, USB-n a bootloaderekben és kernelben lévő azonosítókkal történik. Ha azok sérültek, akkor nincs USB kapcsolat. Onnantól a kör bezárult az eszközöd számára nagy valószínűséggel, mivel még ha esetleg létezik is JTAG kivezetés vagy esetleg kiforrasztva a flash-t találsz lábkiosztást, szinte leheleten szoftveres támogatást is találni ezeknek a kiszolgálására...
-
RoundRobin
aktív tag
-
-
RoundRobin
aktív tag
-
_Soma77_
tag
Ha ez így van, akkor a kérdés az, hogy hogy lehet egy flash-tool-lal, egy image-el flash-elni minden gépet? Gondolod, hogy a gyárban, end-of-line nem egy tool flash-el egy image-et szűz nand-ra? Akkor meg honnan jönnek a különböző ID-k a nand-ban? A SoC-ban lévő a lényeg, amit a fw szerintem boot-oláskor letesz vhova a nand-ra, hogy az app-oknak ne kelljen már kernel híváson keresztül lekérni az ID-t, ha szükségük van rá. . (de lehet, hogy nem így van...Tényleg nem értek hozzá.)
-
RoundRobin
aktív tag
a processzorban lévő ID t adja vissza , és az a kikapcsolás után is megmarad , sőt tovább mennék az akkumulátor kivétele után is .
Ez nyilvánvaló, csak azért mondok ellent, mert kevéssé hiszem, hogy az intel engedné bármely vásárlójának, hogy a proci azonositóját maga irja be.
Azt viszont senki nem tudja, hogy a proci köré, amit az intel raklapszámra elad, majd valamikor, milyen hardver környezetet legóznak majd össze.
A store-nak viszont a gép hardvere kell, nem csak az, hogy milyen proci van benne.
Ezért gondolom, hogy az id-t az nvram tárolja (és nem a flash, bár utóbbi is tárolhatná éppen, lesikálhatatlanul !!!), az meg ugyanúgy nem felejt, mint a proci.de hát nosza, nézzük meg.
-
RoundRobin
aktív tag
Na de ez az, hogy nekem nem lett más. Pontosan ugyanazt a számot kaptam vissza, amit szinte már fejből ismerek. Pedig vadidegen (teclast) ROM-ot tettem fel.
Viszont ha belegondolsz, mondjuk a cache-ben letárolódik ez az ID, valaki csinál egy backupot, fellövi valahova, hivatkozik rá, letöltik és restore-olják (a cache-t is), akkor a versenyzők ugyanazzal az ID-vel fognak birni, menni fog a store is - hiszen a vas ugyanaz - egészen kikapcsolásig.
-
RoundRobin
aktív tag
Két ID-je van egy gépnek. Az egyik az amit flashelésnél is látunk, amikor flash módba bejelentkezik a gép. Ez a proci ID-je. De ezen kivül van egy másik is. Ezt látod az adb konnektnél. Szerintem mindenképpen ez utóbbit használja a google azonositásra, mert a prociban lévő ID-ről sok nem derül ki, nem tudni milyen hardverkörnyezetbe (display, RAM, stb) fogják illeszteni.
-
_Soma77_
tag
király. melóhelyen van mikroszkóp, meg SMD-hez való páka, az alatt szépen meg lehet csinálni
egyébként mi volt a terv, hogy akartad rátenni a ROM-ot? Flash-tool-ban gondolkoztál te is, vagy vmi dump?
nem tudom, hogy ha kicseréled a flash-t, nem kell-e majd driver-rel utána menni... (vagy a nand-ok annyira általános driver-rel mennek, hogy a Samsung-ot is meghajtja majd vajon?
)
-
syler123
veterán
Videó felvételre? Ki akar ilyen vacak kamerával filmezni? Nagyon elégedett vagyok a tabbal, de a kamera ótvar, mint a legtöbb tab-ban. 5gb belső tárhely nekem simán elég lenne mindenre, pláne ha sd-re is tud írni, most rendeltem egy Samsung class 10-es 16gb-os kártyát, nekem így patent lesz a tab.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- 24 Hours of Le Mans
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- Apple Ipad 10.generáció
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest