Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jece

csendes tag

Én akkor nagy vonalakban kifejteném, pontosan mit is csináltam.
    Elsőnek kijelenteném, hogy nekem ment így, sajnos felelősséget nem tudok vállalni semmiért! A hsz. célja az, hogy akik kevésbé látnak bele a dolgokba, azoknak kicsit világosabb legyen a dolog).

Ami szükséges:
    -maga a tablet, erősen feltöltve (nekem nem volt, csak 50% körül, de halálra aggódtam magam, hogy mikor hal meg.. nem éri meg)
    -egy PC, laptop, akármi
    -egy USB csatlakozó
    -egy memóriakártya (nekem a 4 GB is elég volt, de üres volt a systemem)
    -és türelem

Az alapelv az itt leírtak alapján történt.
    Maga a szükséges eszközök innen voltak.
    Plusz, akinek nincs rendes biztonsági mentése, mint nekem, azoknak ez is kelleni fog.

Nulladik lépés minden! feltelepítése. A driver nélkül nekiállni sem tudunk: ( 8.1es Winhez a driver csak úgy megy fel, ha kompatibilitási módba rakjuk (jobb klikk, tulajdonságok, majd itt megtalálja az ember, nekem elég volt a win7 is)), érdemes a Flash Tool-t is telepíteni egyből, plusz a többi dolgot is előkészíteni, de erről később.
    Első lépés CWM-be rakni a tabletet. Ez a program kell hozzá!
    Kikapcsoljuk a tabot, majd hangerő fel+kikapcsoló gomb, ha bejön az op3ndott felirat, elengedjük, szép androidos menünek kell bejönnie.
    Ha ez megvan, elindítjuk az előző programot, a laucher fájllal.
    Csatlakoztatjuk a tabot a géphez, majd beírjuk, hogy ACCEPT.
    Ha fenn van a driver, akkor be kell jönnie 3+1 lehetőségnek, nekünk a T3 kell - ezt beírni, és enter.
    Várunk kb egy percet, majd a tab CWMben fog futni, első lépés pipa! :D

Ha megvagyunk, mehetünk át az ADBbe.
    Ami kell, és nincs ideírva, az az ADB használta - ha valaki eddig nem használta annak neccesebb.
    A Total Commanderhez a plugint innen töltöttem le.
    Ha ez fenn van, akkor Total Commanderbe beírjuk, hogy CMD, majd ide, hogy adb shell - ha minden okés, nem kapunk errort.
    Nekem két hiba lépett fel, magában a .dll hiánya, amit INNEN töltöttem le,
    és a
    adb server is out of date. killing..
    hiba - ezt úgy oldottam meg, hogy Feladatkezelőből kilőttem a már futó adb.exe fájlt, és máris ment!
    Az itteni ablakba beírogatjuk az első linkbe lévő sorokat - lehet másolni innen oda, csak ott jobb klikk->beillesztés fog menni.

Ha mindent megcsináltunk, akkor a memóriakártyánkon jópár mentésnek kell most lennie.

Most jön magában az update telepítése.
    Intel Flash Toollal fogunk dolgozni, ha nem történt meg, most muszáj telepíteni, továbbá itt lesz szükségünk erre is. (Ezt lehetőleg olyan helyre tegyük, ahol nincs ékezet/szóköz az eléri útvonalban, nekem pl. Asztalról nem ment, ajánlom valamelyik gyökérkönyvtárat).
    Mielőtt nekiállunk a programmal ügyködni, érdemes Wordpaddal megnyitni a flash.xml fájlt, és a sleep commandot törölni egészben, <command>tól </command>ig:
    <command>
    <string>sleep</string>
    <timeout>25000</timeout>
    <retry>2</retry>
    <description>Sleep 25 seconds</description>
    <mandatory>1</mandatory>
    </command>
    196. sortól a 202-ig tart. Ha töröltük, mentjük, és kész.
    Ezután indítjuk a Phone Flash Tool nevű programot, oldalt maradunk a sima Flash gombon, és a From Local Flash File ponton. A másik oldalon van Browse... gomb, ezzel betallózzuk az előbb módosított flash fájlt.
    Most jön a telefon csatlakoztatása:
    A tablet kikapcsolt állapotba a Vol- és Power gombot egyszerre kell benyomni kb 5 másodpercig, ezzel belép flashloader módba (nem látszik semmi a képernyőn!!)
    Ha ez megtörtént és minden jó, a program felismeri a tabletet.
    Ha betallóztátok, és ott a készülék, akkor a Start to Flash gombot tessék megnyomni, majd dolgozik 5-10 percet a kicsike.

Innen már a fentiek alapján egyértelműek voltak a további leírásban szereplő lépések:
    - A launcher-rel belépünk CWM-be
    - CWM-ből leformázzuk a /system particiót (Mounts and Storage -> format /system)
    - ADB Shell-t indítunk, majd onnan:
    mount /external_sd
    mount /system
    tar xzvf /external_sd/system.tar.gz

echo 0 > /sys/block/mmcblk0boot0/force_ro
    echo 0 > /sys/block/mmcblk0boot1/force_ro
    dd if=/external_sd/mmcblk0boot0.img of=/dev/block/mmcblk0boot0
    dd if=/external_sd/mmcblk0boot1.img of=/dev/block/mmcblk0boot1

-CWM-ből factory reset

És a plusz dolog:
    aki úgy járt mint én, és nem volt rendes mentése, a system.tar fájlt le tudja szedni INNEN, a további .img fájlokat pedig INNEN, letöltés után csak fel kell másolni a memkártyára.

Remélem segíthettem, nekem kb ezek alapján sikerült megoldanom a helyzetet, sima USB jel megjelenése után! Ezer köszönet mindenkinek aki segített, kifejezetten _Soma77_-nek, szentes_b-nek, továbbá mindenkinek, aki nekem, és másnak segített!

Új hozzászólás Aktív témák