Hirdetés
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a OnePlus 13T
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
-
Mobilarena
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadMancs
veterán
Az úgy komoly. Nálunk 2 lépcsőházas a tömb, mindkettőben van UPC doboz, de aktív eszköz egyikben sincs. Csak jópár koax elosztó.
Digi FTTB nálunk a lepcsőházi mértre volt kötve, és általányt fizetett digi. Ami érdekes hogy 2021 óta lett FTTH, viszont FTTB szekrény ugyanúgy fent van, ugyanúgy érintetlenül benne van ONT és switch is, csak már nincs áram alatt. Mikor utolsó szomszédot is átkötötték FTTB ről FTTH ra bizti le, UPS ki, és azóta is így van. A lépcsőházi kábelezés is megvan minden lakáshoz.
-
Villa7
tag
ex-digi
Más kapott már áprilisi számlát online? -
4Grider
nagyúr
válasz
modflow #6486 üzenetére
Kábelnet esetén bármilyen problémánk van, elsőként mindig a jelszint ellenőrzéssel kezdjük. Azaz meg kell támadni a szolgáltatói kábelmodemet a belső ip címével és mind az adási mind a vételi szinteket le kell ellenőrizni. A helyes értékek gondolom a topik összefoglalójában benne vannak, ha esetleg nem, akkor beírod ide őket és valami szakértő megszakérti.
-
garga01
őstag
Ez a házzal megegyezés kérdése, a szerelők nem köthetik be csak úgy az erősítőt a hálózatra random. Egyébként nem is szoktak a ktv erősítőknek külön órát rakni, mivel fix fogyasztóként konstans X Watt fogyasztással sima szorzással számolható a fogyasztott mennyisége (ahogy te is csináltad). Tehát jó eséllyel van egy ilyen szerződése a házzal, a közös képviselőt kell ezzel kapcsolatban megkeresni. De az is lehet, a szolgáltatóval van más "általános" karbantartási szerződés amiben ez szerepel.
-
Johnzy
tag
válasz
MadMancs #6427 üzenetére
Csak egy érdekesség: a társasházban van két régi (20-25+ éves) fémszekrény, ebből az egyik a koax osztó, ezzel nincs gond, ez csendben van...
A másik fémszekrény azonban egy erősítő: a pincében van egy csillagpont, egy jó vastag koax bejön (olyan 2cm átmérővel) és kettő ilyen kimegy, egy TAP-al. Van egy 4. kimenet is, ez megy be az erősítős szekrénybe. Némi nyomozással (meg kapcsolgatással) kiderült, hogy a társasház melyik lépcsőházából jön a delej és megy be ebbe az erősítős dobozba (50Hz-el búg ha van rajta kakaó, kismegszakító lecsap=nem búg... ).
Az antennaerősítő a lépcsőházi közös villanyórán van, de se almérő, se semmi...
Fogyasztást nem tudok mondani, de olyan 20W-al becsülve ez havi 88Ft-omba kerülhet pluszban, holott közöm sincs eme rendszerhez!
Persze nem a 88Ft hiányzik a Porsche-hez, de ha valaki kiszámolja, hogy 10, vagy 20 év alatt szó szerint a semmiért...
És itt szerintem még nem is olyan vészes, mert "csak" 30 lakás van a blokkban, abból kitudja mennyi (talán 5-6-7-8) lakás lóghat a koaxon, de igazából így is ennek a lépcsőháznak (a blokk fele) lakói fizetik a teljes blokk ONE-hálózatának erősítését. Képzeljétek el, ahol 40-50-60 lakást lát el az erősítő, ott milyen fogyasztásl
A Digi-nél még a korábbi "aktív eszközös érában" a bejövő méretlen villanyra voltak kötve az eszközeik, nem a lépcsőház rezsijét terhelte.
A szomszéd blokkban nem tudom, hogy mi van pontosan, de ott 3 lépcsőház van a blokkban és elvileg ott is csak 1 lépcsőház fizeti a ONE-erősítőjét... -
endrúdí
csendes tag
válasz
modflow #6486 üzenetére
Nekem a qbittorrent connectionsnel a peer connection protokollnal csak a Micro Transport Protocol (μTP) van engedelyezve. Nekem nem er annyit a torrent, hogy engedjem a tcp-t neki, a stream rovasara esetleg. Bar nekem nincs ilyen gondom mint neked.
Esetleg meg annyi, nem tudom, hogy modem/bridge modban vagy-e es ppoe-zel, ha igen akkor a tcpoptimizerrel be tudod allitani a halokartyadon az mtu-t 1492-re.
-
MadMancs
veterán
Ahogy a tapasztalatotokat olvasom, igazából ez egy az egyben VTV.
Anno mikor megjelent kipróbáltam VTV, 3 nap után ment vissza üzletbe.
TV ben ott lóg azóta is egy 1TB-os külső HDD, jó, felvetel korlátozott, de fel max akkor vettem ha nem voltam otthon szóval elég volt 1 tuner.
Október óta meg nincs kábeltévém. Vagyis elo vagyok fizetve csak nem használom. Yettel TV, jobb képminőség (digihez képest) egy app a TV-n, és nincs macera. Mindent fel lehet venni es semminél sincs tiltva reklám áttekerés.
-
boborján2
aktív tag
Nem teszteltem részletesen, de ha a gyerek profilra rárakod a megfelelő korhatárt akkor nem tudja megnézni ami a korhatárbesorolásnak nem megfelelő.
90 óra?
A példádban enyhe túlzást érzek. A sorozatokból nem fog lemenni soha nagyon rövid idő alatt 5-6 évad, az fix.
Az meg hogy egy ,úgymond mindent felvevő emberrel kell használnod a 90 órát , az valahol egyéni szoc.problem.Techikai oldalról tudni kell ,hogy nincs végtelen szerver kapacitás , főleg nem úgy hogy "ingyen" van a felvétel.
Esetleg opcionálisan megoldás lehetne ,hogy kis apró pénzért extra kapacitást lehetne vásárolni.
A végére egy kérdés?
Apósom beállít két sorozatot, aminél azonnal "felvesz" 5-6 szériát mindkét sorozatból a rendszer. Amit fene se kért,
Most akkor ezt hogyan kell értelmezni?
Ha egyezer apósod berakta felvételbe ,akkor nem a fene se kérte , hanem apósod intézte hogy a felvétel megtörténjen. -
modflow
veterán
Egy jól ideje valami nem stimmel az internettel.
Ex Vodafone 1Gb-es kábel internetem van, TP-Link Archer AX73 AX5400 Routerrel használom.
Sokszor nem tölt be egy egy oldal, csak gondolkodik, akár egy Google.hu.
Vagy elindítva YouTube-on egy 4K-videót is lejátszás közben többször megáll, karikázik. 🥲
Oké, fut közben torrent, de eddig is futott, mégsem volt ez, ill. ha kikapcsolom, szerintem akkor is megakad, de 100%-ra nem tudom, mert random csinálja ezt, nem tudom tutira tesztelni.
Mi lehet a baja?
Van erre valami teszter? -
gduck
addikt
válasz
MadMancs #6483 üzenetére
OneTV box "felvétel" egy vicc!
Profil: hiába vacakolsz a profilokkal, mindenki lát mindent. Tehát van a gyerekeknél egy box meg nálad, látnak mindent amit felveszel...
90óra: miatököm?
Apósom beállít két sorozatot, aminél azonnal "felvesz" 5-6 szériát mindkét sorozatból a rendszer. Amit fene se kért, csak hát tudjuk, hogy ennek semmi köze a klasszikus felvételhez. És... 90 óra elfogy. Pedig még igazából csak két sorozat lett beidőzítve... És beidőzítek valamit estére, felveszi, másnap este meg már "felülíródik" a sorozat miatt! És persze nem tudom neki megmagyarázni, mert ha szólok, akkor vérig sértődik, hogy nem lehet neki felvenni semmit
Hogy hogy lehet egy ilyen elméletileg jó, lehetőségekben gazdag rendszert ennyire szarul megvalósítani, azt még mindig nem tudom megemészteni
-
kisharo
csendes tag
Van esetleg rajta USB?
Illetve a menüben keress olyat, hogy csatornalista exportálás. TV-knél lehetséges, hogy a csatornalistát kiexportálod pendriv-ra és után tudod szerkeszteni, kitörölni ami nem kell stb. Majd utána be tudod importálni a szerkesztett listát.
De szerintem szolgáltatói boxoknál nem lehet.
Ha távirányítóval szeretnéd beállítani a kedvenceket, akkor az 5. oldalon van ilyen menü pont.
https://multimedia.one.hu/pdf/one/beuzemeles/tv/One-JC20-hasznalati-utmutato-Online.pdf -
NÓPARA
aktív tag
Helló!
Régi digis tányéros előfizus voltam. Ott tudtam szerkeszteni hogy mely csatornák a kedvenceim. Most ONE kábelesre váltottam és itt nem tudom szerkeszteni hogy mely kedvenc csatornáim legyenek. JC20-s box-t kaptam. Van valami mód hogy itt is tudjam szerkeszteni a kedvenc csatornáim? Utólag is köszi a válaszokat! -
Till@
aktív tag
Sziasztok !
A társasházunkban cserélték a 230V vezetékeket a villanyórákig. Azóta a PC hangszóróján kis és nagy hangerőn alapzaj van, előtte nem volt ilyen.
Keresgélés során belefutottam a földhurok jelenségbe, valamint hogy ilyet okozhat a TV-be csatlakoztatott koax.
A kérdés az lenne, hogy okozhat e ilyet a TV-be dugott kábel, tönkre mehet e tőle bármely készülék és egy galvanikus leválasztóval orvosolható e a probléma ?
Nem értek egyébként a villamossághoz. -
garga01
őstag
Nem is értem minek írogatsz ide? Mindenbe belekötsz, látszik h nem is értesz hozzá amiről írsz, a végén meg felháborodsz h ja költői kérdés meg ilyen hülyeségek
Igaza van boborján2-nek, habár én inkább már trollnak gondolnálak, vagy tényleg ilyen kettős ügynök vagy.De hogy érdemben szóljak a felvetésekhez, miért fáj neked, hogy most a tv-dhez nem egy splitterből menne a koax, hanem az ONT-ből? Vagy most hogy megy be a jel a lakásba a tv-ig, füstjelekkel?
Ha meg ennyire UTP kábelt akarsz, akkor várd az IPTV-t. UTP-n 2 féle módon tudod max átvinni most a kábeltv-t, passzív balun eszközzel, amivel baromi érzékeny és drasztikusan csökken a jel, vagy egy koax-IPTV szerverrel és megfelelő kliens boxokkal (de ez meg meglehetősen drága...).Ha most koaxos neted meg tv-d van, ugyanúgy egy kábel jön be, ami el van osztva a tv/tv-k meg a modem felé. Ha ONT lesz/lenne, gyakorlatilag +1 koax kell, ami visszamegy a tv-s splitterig az ONT-től, fel nem fogom miért akkora nagy nehézség ezt elviselni. De ahogy mondani szokás, nem kötelező használni, el lehet tolni a biciklit.
Érdekes, a rengeteg ex-Digis optikán az ONT-vel el tudta viselni ezt a lépést.
Sőt, koaxon, optikán de még VDSL-en is 1 eszközből jön ki az összes ehternet és vez.telefon kimenet, szóval még azokat is 1 helyre kell tenni, ha nem kábeled be normálisan a házat/lakást!A kábelmodemre meg _te_ voltál a felvető, hogy mac klónozást akarsz. (Aminek manapság 0 értelme van, a kezdeti ADSL-es meg a legelső kábelmodemes időkben volt néhol szükség rá, amikor alapból 1 PC-t engedett fel a szolgáltató a hálózatra, ami először belogolt annak a MAC címét.)
Ha nem írtál volna megint be ennyi értelmetlenséget, hozzád se szólok. De látom az éjszakai műszakban behinted a topikot mindenfélével, van-e értelme vagy logikája az már nem számít.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Beer-Beep #6452 üzenetére
Szia!
Első kőrben nevezd át az 5Ghz-es hálózatot az összefoglalóban leírt módon és nézd meg, hogy milyenek a modem jelszint értékek. Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator/dB feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség.
Amennyiben nem találod a modem oldalán az üzemmódváltás menüpontot 1270-es számon kapcsoltasd ki az ipv6-ot. -
pjen
félisten
Ezt nem igazán értem, mi bajod a koax kábellel. A chelló, UPC, Vodafon, VAN a kezdetektől koax a vodafon érától + UTP is kell. A DIGI szintén koax túlnyomórészt. Nálam például 5 helységben van párhuzamosan közös, ahol lehet padlószegély csatornában a koax és az UTP. inkább mint IPTV.
Egyébként, ha annyira zavar a kábel ott a Yettel és társai. Kipróbáltam, működik és a teljes kábelezés a hálózati zsinór.
-
boborján2
aktív tag
Hadd kérdezzek róla egyetlen dolgot: Kérdés volt az egyáltalán? Függetlenül attól, hogy kérdőjel van a végén. Szerinted vártam rá választ?
Nem tudom nálatok mi a divat, de mifelénk ha egy kérdő mondat végén van egy kérdőjel,akkor azt kérdésként értelmezzük. És igen,úgy szoktuk ,hogy a feltett kérdésre válaszolunk.
Fck logic...
-
cocka
veterán
válasz
boborján2 #6466 üzenetére
akkor f....ért kérdezel olyat hogy lehet megkerülni a szolgáltató eszközét MAC klónozosal??
Elolvastad te azt a mondatot?!
Hadd kérdezzek róla egyetlen dolgot: Kérdés volt az egyáltalán? Függetlenül attól, hogy kérdőjel van a végén. Szerinted vártam rá választ?
Segítek: olvasd hozzá az előzményt is!
Nincs több kérdésem.ha viszont ez mindig te vagy ,akkor az felvet érdekes kérdéseket....
Remek, hallgatlak!
-
cocka
veterán
válasz
garga01 #6456 üzenetére
attól függ, hogy publikus IP-t kap-e valaki, hogy optikai ONT vagy kábeles HGW van nála,
Hol írtam én ilyet? Amit írtam az kb. ez volt: ha beteszik az ONT-ot vagy a HGW-t, akkor fogsz-e publikus IP-t kapni. Idézem: "kérdéses", hogy kap-e. Nem jelentettem ki, hogy az eszköztől függ, hogy kap-e publikus IP-t.
"Tehát az biztosan nem a jövő, hogy egy ONT-ból kiáll a koax kábel és megy a tévéig"
Pedig deTartok tőle, hogy lesznek ebből még nagy anyázások, főleg azoknál, akiknél nem is volt soha koax bekötés és mondjuk a router vagy a digi akármije eddig se a TV-vel egy helyiségben volt.
De nálam adott az egész, akkor ott a teljes koax bekötés, használják azt.
Mindenesetre érdekes, hogy úgy legóznak itt az eszközökkel meg a kötögetésükkel, mintha mindenki egy egyszobás lakásban/házban lakna, ahol úgy is minden ugyanabba a helyiségbe kerül.kimard.
Nem marok ki semmit!
a DVB-C-nek egyszer vége lesz, nem tudni mikor, de valószínűsíthető.
De ha vége lesz, akkor miért kell a koax brét a tévéig vagy a médiaboxig huzigálni?
Most nem mintha a többi ONT-ból jövő kábel olyan szép látvány lenne, de a koax különösen ronda, mert ha jól láttam merevebb fajtát raknak be és emiatt nagyobb ívben is kanyarodik, hogy ne törjön meg. Ehhez képest egy bármilyen UTP kábel rongybaba.
de a kábelmodem mac címét nem fogod te csak úgy piszkálni
De nem is akarom! Hányszor írjam még?!
-
boborján2
aktív tag
Már bocs , de akkor f....ért kérdezel olyat hogy lehet megkerülni a szolgáltató eszközét MAC klónozosal??
Esküszöm néha olyan mint ha egy teljesen más személy is használná az accountodat ezen a fórumon.
Ami nem baj ,mert te dolgod, ha viszont ez mindig te vagy ,akkor az felvet érdekes kérdéseket.... -
cocka
veterán
válasz
boborján2 #6453 üzenetére
De ha kedvet kapnál hozzá , várjuk tapasztalataidat.
Dehogy kaptam! Meg minek is? Ha van szolgáltatói eszközöm minek klónozgatnám a címét?
Ilyesmi max. ilyen last resortként fordulhatna elő, ha olyan selejtet adnának, amit képtelenség lenne az elvárásoknak megfelelően beállítani.Egyébként miért nem jó a bridge mód neked?
Hol írtam, hogy nem jó? Szerintem sehol.
-
rioter
tag
válasz
MiZo1990 #6388 üzenetére
Tisztában vagyok, hogy a váltás csak idő kérdése... de úgy gondoltam, ha nem megoldható a felvétel igényem, akkor átszerződés helyett más szolgáltatónál kezdenék nézelődni.
A CI+ igénnyel is tisztában vagyok, és mint kiderült a magyar kereskedő oldalán írtak kamut (kis zöld irritáló hangú idegen), ahol több helyen is feltüntették, hogy van benne CI/CI+. Jobban utánajárva a cseh gyártó oldalán csak CI van írva.
A gépen átkonvertálás már nem probléma, az volt az igazán fontos nekem, amit az utolsó blokkban írtál, vagyis, hogy a boxon áll a dolog, hogy kódolt, vagy kódolatlan lesz a felvett adat. Így tudok olyat keresni, ami megfelel számomra. -
Viperator
őstag
Győr Szabadhegyen van nektek net? (Korábban Digi, jó sokáig rendben ment.Tegnap óta nincs net)
-
trec12
addikt
válasz
szaboi6512 #6457 üzenetére
Ilyen nálam is volt. Újra hangoltam és eltűntek.
-
szaboi6512
őstag
Biztos nem újdonság de nálam 3 csatorna jelent meg, Promóció 1-2--3 névvel.
Alattuk az AXN HD- Filmbox HD-Galaxy4 HD található. -
garga01
őstag
Megint írtál egy rakás hsz-t, ahelyett, hogy utána olvastál volna.
Egyrészt nem attól függ, hogy publikus IP-t kap-e valaki, hogy optikai ONT vagy kábeles HGW van nála, egyszerűen kevés a publikus IP cím, minden nagy szolgáltató használ CGNAT-ot, akinek meg nem tetszik az szól és kiveszik.
A "központosítás" meg nem a userrel való kib@szás miatt van, hanem mert 1 db optikai eszközt raknak le, ennyi."Tehát az biztosan nem a jövő, hogy egy ONT-ból kiáll a koax kábel és megy a tévéig"
Pedig de, a Digi a felvásárlás előtt évekig ment és kötötte át az előfizetőket FTTB-ről optikára, pontosan így, mert egyrészt a szolgáltatónak is olcsóbb fenntartani a hálózatot (nem kell switch meg koax erősítő a lépcsőházakban), másrészt sokkal stabilabb az egész. A Digi topikban is ment pár tagnál a lázadás, ugyanúgy mint felénk ahol meg a régi Inviteles koax helyett optika lett kihúzva, az a kevés felhasználó aki nem kötötte át magát az átmenti időben, a végén szerződést bontottak, aztán meg a koaxot is lebontották a villanyoszlopról
Kb. annyi értelme az optikai ellen tiltakozni, mintha azt mondanád minek neked mobil, ha van az utcán nyilvános telefon. Tényleg lehet így is, csak aki lemarad, az kimard.Az meg, hogy a DVB-C-nek egyszer vége lesz, nem tudni mikor, de valószínűsíthető. Az OTT meg extra szolgáltatás lesz, a saját boxokkal átállnak multicast IPTV-re, mint a T aztán tökmindegy (kicsit lesarkítva) hogy 10 vagy 100000 ügyfél nézi ugyanazt a csatornát.
Optikai ONT de még a Docsis-os HGW helyettesítés nem fog menni egy mezei mac cím klónozással, főleg hogy a legtöbb routerben nincs kábelmodem vagy optikai modul beépítve
Vannak persze ilyenek, de a kábelmodem mac címét nem fogod te csak úgy piszkálni, az opikánál még találni olyan SFP modult amivel ezt meg lehet tenni, de ott sem elég a MAC cím átírása önmagában.
-
boborján2
aktív tag
A mac klónozással lehet nem sokra mennél, tudomásom szerint nem csak az alapján azonosíthatják a végponti eszközt a hálózaton.
Jobb esetben csak pár óra bann lesz az eredménye még a szolga eszköznek is, de lehet benne van egy jó kis szerződésszegés a vele járó szankciókkal együtt.
Fix hogy nem kezdenék el ezzel szórakozni, főleg nem vakon, az azonosítási eljárás pontos tudása nélkül.
De ha kedvet kapnál hozzá , várjuk tapasztalataidat.Egyébként miért nem jó a bridge mód neked?
Valahol a lomosban van egy kis mikrotik AP -m, de őszintén szólva ennyire soha nem érdekelt ,hogy egészen pontosan mit tud vagy mit nem.
-
Beer-Beep
csendes újonc
Sziasztok!
Kb egy fél éve kezdődött, hogy szüleimnél (ex-Voda, koax, NET500, COMPAL CH7465VF eszköz) a laptopot wifire csatlakoztatva nagyon lassan jött létre a kapcsolat (a böngésző elindítása után sokára töltődött be az első oldal), emiatt a laptop egy Cat5e kábellel lett direktbe rákötve a routerre, macerásabb lett így használni, de jóval gyorsabb és stabilabb lett az internet, illetve a böngésző indításakor rögtön betöltődött az első oldal. Működött ez így egy darabig, de mostanában a LAN kábellel is lassú lett az internet sebessége, illetve csak hosszú idő után töltődik be az első oldal.Ezen kívül a WiFi néhány naponta megszakad, a ledek ugyanúgy világítanak, csak a telefon nem tud kapcsolódni a hálózatra, ezen általában egy áramtalanítás szokott segíteni. Ezzel kapcsolatban tettem hibabejelentést, amire azt a választ kaptam, hogy nem látnak hibát. Áramtalanítsam az eszközt és az majd megoldja.
Van valami halvány esély arra, hogy a laptopot Wifi-re csatlakozva az internet normális sebességű legyen? Mi lehet a megoldás? Az ipv6 kikapcsoltatás vajon segítene ezen a problémán?
-
cocka
veterán
válasz
boborján2 #6450 üzenetére
Hát még nem volt lehetőségem klasszikus IPTV szolgáltatáshoz jutni. De egyébként biztos kipróbáltam VOLNA, ha lett VOLNA rá lehetőségem.
egy mikrotik már olyanokat is tud ,amit egy átlag vagy drágább otthoni egyéb router soha nem fog
Pl. klónozni az internetet biztosító eszköz MAC címét?
Hogy ezáltal ne is kelljen szolgáltatói modem, HGW vagy ONT?
-
boborján2
aktív tag
akkor most tulajdonképpen az milyen szabvány is, amikor OTT-on keresztül kapod az adást?
TCP/IP -nek hívják a protokollt, amely a hálózati kommunikáció alapja.
Ennek az égvilágon semmi köze nincs azt ONT -ből kiálló koaxhoz ,mert az DVB-C. Csupán annyi történik ,hogy az ONT -hez is ugyanaz a DVB-C jel fény formában érkezik és át van váltva elektromos jelekké. De a lényeg ,hogy DVB-C jelként utazik optikán és az ONT után koaxon is.
Szóval ami a lényeg ,99.9% -ig biztos vagyok benne ,hogy az otthoni eszközeidden nem fogod a DVB-C jelet , IP-re alakítani.
És itt ettől függetlenül megjegyezném ,hogy a filléres eszközöket leginkább a szolgáltatói ONT-re értettem.Az hogy valaki sötét a mikrotikhez és mégis azzal kínlódik , hát egészségére. Ettől függetlenül egy mikrotik már olyanokat is tud ,amit egy átlag vagy drágább otthoni egyéb router soha nem fog, valszeg még CFW-vel sem. Főleg hogy a CFW-t feltenni megint macera , a mikrotik meg készen adja a részletekig kidolgozott firmware-t.
Amúgy ma már a (gagyibb) routerek is támogatnak IPTV-t.
Ezt kifejtenéd !
Vagy arra gondolsz ,hogy ha bekapcsolod akkor a router nem önti el a belső hálót multicast forgalommal, ezzel lassítva a működést, a wifit teljesen rottyra vágva és esetleg kiakasztva -1-2 vezetékes eszközt az alhálóban?
Ez nem egy nagy kaland. Ezt már a 12 évvel ezelőtt megjelent ,mára eléggé megfáradt tplinkem is tudta.
Sőt még wifin is átviszi a multicastot ha kell , bár akkor a többi kliens felé meglassul a forgalom ,mert kevés a vas ami alatta van. -
boborján2
aktív tag
mivel érne itt többet a te véleményed, mint az enyém.
Jajjjj ,tényleg ne esik le a tantusz ? Nem erről szól a téma,nem ez a lényeg! Mind1 ,hagyjuk.Részemről befejeztem ezt, azzal, hogy mindent fenntartok, amit írtam. (Hiszen nem sértettem meg vele senkit – ellentétben veled.)
Én is! Ugyanakkor nem írtam semmi olyat ami sértő. Kár érte ,hogy ilyen szinten kezeled ezt a helyzetet.
-
kezo0
addikt
válasz
boborján2 #6439 üzenetére
Légből kapott kijelentések, hangulatkeltés, tippelgetés, hülyeségek terjesztése – mindössze csak ezekkel vádoltál meg az utóbbi hozzászólásaidban.
Akkor most már nagyon konkrétan írom: fejezd be az ilyen és hasonló megnyilvánulásokat, mivel én sem minősítgetem az általad írtakat. Pedig továbbra sem tudni, mivel érne itt többet a te véleményed, mint az enyém.
Részemről befejeztem ezt, azzal, hogy mindent fenntartok, amit írtam. (Hiszen nem sértettem meg vele senkit – ellentétben veled.) -
cocka
veterán
válasz
boborján2 #6443 üzenetére
És akkor most tulajdonképpen az milyen szabvány is, amikor OTT-on keresztül kapod az adást?
Máshogy meg nem fog átmenni UTP-n és wifin sem.
Nekem most is "filléres" eszközökön jön a lineáris adás a netről. Olyannyira filléres, hogy még nem adtam össze az értéküket, de amikor vettem a két "céleszközt", kb. 60k volt az áruk összesen.
Amúgy ma már a (gagyibb) routerek is támogatnak IPTV-t.
Én azt bírom különben, amikor mindenki azt hiszi, hogy annyira fukar vagyok, hogy csak a legolcsóbb szarokat veszem. De amikor kiderül, hogy erősen középáras cuccokat vettem, akkor az itteni fórumozók mindjárt jönnek a filléres szar dumákkal.
Nem először tapasztalom már, hogy valaki vesz egy Mikrotiket és gőze nincs hogy kell kezelni, meg azért vettük, mert jó drága és biztos tud mindent.
Azt az egyszerű dolgot is csak qrva körülményesen lehet megoldani pl. hogy kérdezzük már le a WAN IP-det. Jobban mondva azt az IP-t, amit a router a WAN felől kap. És akkor megy a fejvakarás, hogy azt hogy kell, miközben én a saját routerembe csak belépek és megnézem. -
boborján2
aktív tag
-
cocka
veterán
Elméletileg létezik is ilyen, hogy "technológia váltás" az "exVoda" előfizetésen
Mondjuk nekem ebben az a para, hogy OK betennék az ONT-ot, ahol kérdéses, hogy egyrészt publikus IP-t kapsz-e, másrészt van-e bridge mód, harmadrészt mi a retekért áll ki belőle egy koax kábel, ami úgy mond össze van kötve a tévével vagy a boxszal.
Nálam eleve offos lenne ez a sztori, mert a router jelenlegi helyén nincs semmilyen TV, tehát a fél lakáson át kéne húzni egy koaxot a routerből, hogy elérjen a TV-ig, holott a TV-hez már külön megy koax ág. Tehát köszönjük ezt a "központosítást" lakáson belül, de nem nagyon kérünk belőle!Tehát az biztosan nem a jövő, hogy egy ONT-ból kiáll a koax kábel és megy a tévéig. Nem tudom miből tartana a jelet az ONT-tól etherneten vagy wifin keresztül a boxig eljuttatni.
-
boborján2
aktív tag
Kizárt, hogy ennyi klienst ki tudnának egyszerre szolgálni. (Bár ezt valószínűleg pont lesza.ják.)
Ezt írtad.Szóval nem említettem ,hogy eltűnik a koax.
Csak felhívtam a figyelmet , hogy hülyeséget ne terjessz.
Egyrészt biztos lehetsz benne , hogy nem térdeltetik le a saját infrastruktúrájukat!!
Magyarul mondva nem úgy működik a szolgáltató , hogy ráengedek OTT alapon 5000 boxot, de csak 4000-re van kapacitásom. Remélem érzékeled , hogy a szolgáltató nem ennyire hülye, még ha szerinted annak is tűnik.Továbbra is ismételni tudom magam.... Bitre pontosan monitorozzák a hálózatot és a kiszolgáló szervereket. Annyi kliens lesz kiszolgálva , amennyit ki tudnak szolgálni.
pl. ha az összes tv előfizetőt OTT-re kell tenni ,akkor majd megoldják , hogy legyen erre kapacitás. -
Bass
addikt
Sziasztok mióta megtörtént a fuzió (régi digis vagyok) az otthoni kábeles net egy hulladék,szakadozik,lassú.Digivel soha nem volt bajom de ez kritikán aluli(egy barátomnál is aki szintén előfizető) Más is tapasztal hasonlót,érdemes nekik bejelenteni?
-
kezo0
addikt
válasz
boborján2 #6414 üzenetére
Akkor még egyszer: ez a véleményem, ami a saját tapasztalataimon alapul, tehát nem csak egyszerű tippelgetés. Nem hangulatkeltésnek szántam, hanem azt indokoltam meg vele, hogy szerintem miért marad még jó darabig a koax. Azt pedig, hogy mi fölösleges, kérlek, ne te döntsd már el.
Végül pedig, ha bennfentes vagy, fedd fel, hogy miért, és melyek azok a biztos infók, amelyekkel rendelkezel, vagy ne célozgass rá, hogy te a biztos tudás birtokában vagy. Mindaddig az is csak egy vélemény, amit te írsz, és pont annyit ér itt, mint az enyém. -
roseA580
tag
válasz
E.Kaufmann #6432 üzenetére
Igen gigabites és szerencsére szimmetrikus, írtam is hogy a feltöltés nem lesz ennyi.
Az ASUS AC-65P sajnos nem támogatja az AX szabványt, csak AC-s, azért nem gyorsabb, de nekem elég mivel főleg kábelen megy a forgalmam. -
roseA580
tag
válasz
zsolt_71 #6410 üzenetére
Szia!
Egy saját router sokat javíthat a Wi-Fi sebességen (is).
Ez egy "eredeti" DIGIS hálózaton lévő ASUS AC-65P jelenlegi eredménye.
Ha a feltöltés nem is lehet ilyen magas, a letöltésnek kb. ennyinek kéne lennie.
Jobb routerrel akár még magasabb érték is elérhető lehet. -
boborján2
aktív tag
Tehát ha ma nem fejlesztenek,akkor az a logikus gondolatmenet, hogy 10 évig nem fognak?
Bocs,de ezt a marhaságot honnan vízionáltad már megint?
És hogy hová lett a top 3 legnézetlenebb csati?
a, semmi szükség ezekre
b,elvitte a cica
c,nem szerződtek le velük az új csomagokban való továbbításraSzerintem c
-
gduck
addikt
válasz
MadMancs #6404 üzenetére
"VTV/One boxok nincsenek IPTV-re felkészítve. "
Kb. "semmilből" nem tart olyan szoftvert fejleszteni rá, ami tudja az IPTV-t...Vagy egy sima IPTV appot rakni rá.
#6402cocka: DOCSIS fejlesztése rettentő költséges, kérdés folytatják-e. Most az első logikus lépés feltöltési sebességre az lenne, hogy "párhuzamos" területen kukáznák a koaxot és átraknának mindenkit az "exDigis" optikára. Elméletileg létezik is ilyen, hogy "technológia váltás" az "exVoda" előfizetésen, de még nem mertem megkockáztatni, mert előtt le kellene mondanom az "exDigis" előfizetést...
-
cocka
veterán
válasz
kabelmania27 #6417 üzenetére
És akkor ennek mi a jelentősége a feltöltési sebességek emelése szempontjából?
-
cocka
veterán
válasz
boborján2 #6403 üzenetére
már ha éppen van ilyen folyamat a háttérben?
Miért, ha nincs, akkor az elkövetkezendő 10 évben sem várható semmiféle újítás?
Mert ha jól láttam max. arra van eszük, hogy állandóan variálják a TV csatornákat, hol mi jön be, melyik kereskedelmi legyen az ingyenes promóba, egyik csomagban ennyi érhető el, másik csomagban annyi stb.. örökké megy a variálás, szerintem egy teljes év nem telhet el úgy, hogy ne variálnának valamit a csatornákkal.De ha már témánál vagyunk. Arra milyen ésszerű magyarázatot tudtok, hogy az új csomagokból a D1 TV, a hatoscsatorna és a német RTL kikerült? Régi csomagokban meg elérhetők.
-
zsolt_71
csendes tag
válasz
kabelmania27 #6416 üzenetére
Szia,
Köszönöm a segítséget neked és MiZo1990-nek is.
Megpróbálom ezt az utat. A szolgáltató tudom , hogy nem garantál vezeték nélkül kb. semmit. Az elején amikor a kábelezéssel volt gond akkor hülyének akartak nézni és a kábelen lejövő 200 Mbps-t is azt mondták , hogy tűrésen belül van. Amikor kérdőre vontam őket , hogy ugyan a max. kapacitás 1/5-e , hogyan lehet tűrésen belül ( és akkor mi lenne a legkisebb csomag estében ...? ) , akkor kiküldték ismét a technikust és érdekes módon kiderült csak nincs rendben minden.
Megpróbálom a leírtakat követni hátha javul valamit
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
zsolt_71 #6410 üzenetére
Szia!
Vezeték nélküli kapcsolatot a szolgáltatók nem garantálják, modem fw frissítés óta nem lehet wlan csatornát változtatni, azt tudod csinálni, hogy az 5Ghz-es hálózatot átnevezed.
Jobban jársz ha 1270-es számon kikapcsoltatod az ipv6-ot és átállíttatod az Arris modemet modem (bridge) módban és veszel gigabites routert, mert a saját eszközön több beállítási lehetőség ven. Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek és kell-e szakadástól tartanod. -
MiZo1990
aktív tag
válasz
zsolt_71 #6410 üzenetére
Wifire nem vállal semmilyen értéket a szolgáltató és nagyon beállítani sem lehet a szolgáltatói routerben.
A saját router beszerzése és megfelelő beállítása sokat javít a vezetékes és vezeték nélküli hálózaton.
Hívd fel a 1270-et és kérd a router modem módba állítását (ehhez a routernek IPv4 módban kell lennie, amit szintén az ügyfélszolgálat tud átállítani). -
boborján2
aktív tag
Nincs azzal baj, hogy tippelgettek,csak semmi értelme.
A szolgáltató monitorozza a saját szervereit és kapacitását, csak ők tudják mennyi OTT fél el rajta.
Magyarul az ilyen légből kapott kijelentések,hogy úgysem bírja,igazából csak fölösleges hangulatkeltés a fórumon.
És igen, van pontos infóm, az pedig az hogy bízzuk rájuk,majd ők tudják.
-
E.Kaufmann
veterán
"Nagy kamu volt, amikor azt állították, hogy na majd az analóg megszűnésével meg a digitális adások SD verzióinak (azóta is vannak, csak nem tudom minek mert ha elérhető egy adott csatorna HD verziója, az SD-je alapból tiltva van) maradéktalan megszüntetésével lehetőség lesz majd fejlesztésekre."
Pedig technikai oldalról nem hülyeség, mert egy analóg csatorna helyére befér egy MUX, ami 2-3HD vagy több SD csatorna, valamint a MindigTV is így alakult át, hogy összébb lett gereblyézve a MUX kiosztás és lett "hely" az éterben új mobil és ipari IoT frekvenciákra. Az más kérdés, hogy koaxot fejleszteni már nem nagyon éri meg, az optika meg mindenben veri a koaxot (szerintem már kábelköltségben is, de működtetéseben biztosan, egy lépcsőházba, vagy talán már egy utcára is beteszel egy passzív optikai osztót, aminek nem kell áram oszt csókolom)
-
TomPack
őstag
Sziasztok!
Kissé le vagyok maradva a témában, mert eddig nem érintett a dolog.
Szóval az otthoni Telekomos optikai intenetet szeretném lecserélni, exDigis-re, de a One oldala a lakcímemre csak az exUPC-s lassú koax-os netet hozza fel, holott tudom hogy itt van a társasházban a Digi-s net infrastruktúrája is, (a társasházba optika jön be egy közös szekrénybe, onnan lakásonként LAN) hiszen 2 évvel ezelőtt nekem is az volt, és a szomszédom lakásában jelenleg is az működik.
A kérdésem az lenne, hogy jelenleg nem lehet előfizetni a Digis infrastruktúrára, vagy csak itt nálam van valami zavar a rendszerben?
Elképzelehető, hogy hosszabb távon nem akarja párhuzamosan üzemeltetni a két drótot ezért nem lehet előfizetni a gyorsabb LAN-os megoldásra? Mi lesz az utcában kiépített Digi optikai hálózatával?
Ha nem égető a probléma, ti kivárnátok? Van egyáltalán erről valahol valami infó?
(jó lenne kevesebbet fizetni, de nem akarok 5 megabites feltöltést sem)
Köszi -
zsolt_71
csendes tag
Üdv ,
One otthoni internettel kapcsolatban lenne kérdésem (nem tudom jó topik -e , mást nem találtam). Összeolvadásig Vodafone internetem volt (akkor is egy fos volt) , mára már One ugyebár (jobb nem lett , de talán rosszabb sem). Nemrég költöztünk el ugyanazon városon belül. Az előző lakásban nagyon gyatra volt az 1000 Mbit/s csomag. Folyamatosan hibabejelentésből álltam ki... Naponta többször random megszakadt a szolgáltatás percekre , wifin 200 Mbps felett soha nem tudtam mérni , kábelen is többször 300-at ha elérte. Modem cserék és többszöri javítgatás után elértünk oda , hogy kevesebbet szakadt meg és a sebesség is egy fokkal jobb lett. Aztán elköltöztünk és az új lakásban kábelen már tűrhető (800 Mbps környékét mértem többször) , de a Wifi 270 Mbps felé nem megy. Van 2 ismerősöm is akik környező településen használnak ugyanilyen szolgáltatást és náluk is mértem kiváncsiságból (ugyanazzal az eszközzel direkt). Ott mindkét esetben 500-600 Mbps-t tudtam mérni wifin is. Van valami megoldás arra ,hogy nálam is kicsit jobb minőségű vezeték nélküli internet legyen ? Én társasházban lakom megyeszékhely belvárosban (előző lakás szintén) , a másik 2 cím pedig családi ház környező településen. Esetleg egy külön router vagy valami más megoldás?
Köszönöm előre is. -
BaLee
addikt
Lejárós volt a szerződésem, hívtak az One-től...
Vodafone-nál már megszoktam az utóbbi pár évben, hogy jó ajánlat helyett inkább hülyére próbáltak venni (köss újra drágábban), míg előtte ők licitáltak mindig alá.12080 ft körül fizettem eddig (gigabit net, M-es telefon meg valami family HD csatorna volt). Ugye áprilisban vagy májusban jön az infláció követő emelés.
Hasonló konstrukciót ajánlottak talán 200Ft-al drágábban, de akkor erre már nem jön az inflációkövető plusz bent van az RTL+ premium is amiért amúgy nem adnék pénzt de így nem rossz.
-
MadMancs
veterán
válasz
boborján2 #6403 üzenetére
Jelenleg 2 dologra vannak berendelkezve. DVB-C es ott. Mindkettő nyújtható koax es optika is. Ha mindenkit OTT ra nyomnának eszméletlen szerver kapacitás kellene amit vagy bírna vagy nem. De eszméletlen felesleges költség lenne az fix. Mint tudjuk IPTV-vel ellentétben OTT esetében mindenki egyedi streamet kap. Semmi baj DVB-C vel ha okosan használják.
VTV/One boxok nincsenek IPTV-re felkészítve. Szóval ha logikusan gondolkozunk. Meg is van a megoldás. DVB-C. -
boborján2
aktív tag
Kizárt, hogy ennyi klienst ki tudnának egyszerre szolgálni. (Bár ezt valószínűleg pont lesza.ják.)
Jó nagy tévedésben vagy ,ha azt gondolod úgy működik egy tv szolgáltató ,hogy letérdelteti a saját rendszerét.
Egyébként honnan ezt a biztos infó ? Honnan tudod mennyi a szerverkapacitás jelenleg és mennyire bővítik, már ha éppen van ilyen folyamat a háttérben? -
cocka
veterán
Szerintem egyetlen dologban fejlődhetne a koaxiális hálózat: feltöltési sebességben. Ez a 40 ez nudli. Gigabites portokon legyen már legalább 100, de minimum 60.
Nagy kamu volt, amikor azt állították, hogy na majd az analóg megszűnésével meg a digitális adások SD verzióinak (azóta is vannak, csak nem tudom minek mert ha elérhető egy adott csatorna HD verziója, az SD-je alapból tiltva van) maradéktalan megszüntetésével lehetőség lesz majd fejlesztésekre. Nem nagyon látjuk. Ha jól látom 2020-tól érhető el a gigabites net a vodánál, de ez lassan 5 éve volt, 500 megabitet is kb. 2015-től vezették be. Szóval ezek szerint kb. 5 évente hozzáadnak egy nagyobb sebességű csomagot a jelenlegi portfolióhoz. A feltöltést meg valahogy módszeresen elfelejtik növelni.
Árulják már el, hogy mi értelme van az 1 gigabitnek a torrenten kívül, ha a szerverek sem szolgálnak ki ekkora letöltési sebességet? Nemrég tán pont egy linuxos oldalról töltöttem isot, 2 megabájt/sec-kel jött le. És nem 16 megabites netre vagyok előfizetve nyilván.
Szerintem sokkal több ember lenne elégedett mondjuk egy 300/100-as nettel, aminek értelme is lenne, vagy egy 200/200-asnak. Nem értem, hogy miért nem lehet szinkron neteket adni. Láthatóan az 1000-et sem tudják folyamatosan biztosítani, akkor minek a nagy letöltési sebesség?
Baromi érdekes, hogy nekem gyakorlatilag nonstop megvan a 150/10. Na ez is lehetne 150/100 és akkor egy szavam se lenne. -
kezo0
addikt
Meg aztán azt is megnézném, hogy az összes előfizetőnek IP/OTT alapon próbálnák nyújtani a tévészolgáltatást... Kizárt, hogy ennyi klienst ki tudnának egyszerre szolgálni. (Bár ezt valószínűleg pont lesza.ják.)
OK, várható egy androidos box, ami lehet, hogy nem fog belefulladni a rajta futtatott szoftverbe, de ismerve a szokásos szolgáltatóisz.rrágástspórolást, attól sem várok világmegváltást...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest