Hirdetés
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a OnePlus 13T
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
-
Mobilarena
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
Optikás Digi ?
Mert nekem az van és az ONT-ból jön a koax kábel , ami megy közvetlenül a TV-be. Emlékeim szerint van rádió adás is....nem csak TV......de már régen nem néztem TV adást sem.....rádiót meg soha nem is hallgattam ilyen formában.
( Van rendes antenna a padláson , az adótoronyra irányítva és egy rádiós házimozi erősítőt lát el......vagy neten keresztül hallgatom egy másik házimozi erősítőn. ) -
NGA
addikt
Digi-s vagyok/voltam. A központi antennán jön rendes rádió adás?
-
pityu8
tag
Átszerződtem a Digiről az ONE-ra. A Digi ügyfélkapuban van egy tört havi jóváíró számlám, szeretném a pénz megkapni. A 1270 szerint írjak kézzel egy kérvényt, szkenneljem be, küldjem el e-mailbe, és 90 napon belül megkapom.
Nincs egyszerűbb mód, igényelt valaki vissza? -
LM10
csendes tag
Közben annyi fejlemény történt a "néhány oldal a sjaát wifimről lassan tölt be" dolognál, hogy nagy nehezen átálították nekem a ONT-t router módra, hogy le tudjam tesztelni a wifi működést, kizárva a saját routeremet. Továbbra is mind Iphoneon, mind androidos készüléken bizonytalanul, lassan működnek applikációk, weboldalak. Ellenben a sávszélesség a saját routeremről nagyon jó, 460mb körül a wifi, 900mb felett a LAN (Az ONT Wifijét hagyjuk 60mb-val
).
Írtam a Onenak, hogy továbbra is gondom van, és nem a saját routeremtől ered a baj. Van esetleg tippetek, mi lehet a baj? DNS-t már próbáltam állítani googlera.
Köszi!
-
Willie
őstag
válasz
szaboi6512 #6187 üzenetére
Így már világos, sajnos nekem nem volt egyértelmű.
Nagyon köszönöm, megnyugodtam. -
Willie
őstag
válasz
szaboi6512 #6185 üzenetére
Igen, igazad van, csak annyira nem egyértelmű a dolog, mert mindkettő mínuszos... Akkor tényleg vissza fogom kapni a jelenleg elvett kedvezményt?
Sajnos az új címen nincsen más szolgáltató, ezért futtatam meg őket a régi címen egy ügyfélmegtartóval, mivel ott elérhető a konkurencia és én is fizetésből élek. -
szaboi6512
őstag
Mennyien leírtuk hogy egyelőre ne szerződjön velük aki teheti, de az emberek csak saját kárukon tanulnak, vagy abból sem...
De azt látni hogy kaptál új kedvezményeket....A megszűnő helyett... -
Willie
őstag
válasz
MadMancs #5707 üzenetére
Köszönöm szépen.
Március 11-én leszerződtem egy új csomagra, március 14-én történt egy modemcsere. Tegnap lett véglegesítve az új csomagom.
Ma átköltöztettem egy új címre a szolgáltatást. Személyesen mentem be az ügyfélszolgálatra és itthon a PDF fájlt megnézve eltűntek a kedvezményeim. Az ügyintéző semmiféle tájékoztatást nem adott erről.
Ha belépek a One felületére, akkor onnan is eltűntek a kedvezmények.
Hívtam az ügyfélszolgálatot és elvileg vissza fognak kerülni a kedvezményeim, ha megtörtént az átköltöztetés. Igaz ez, higgyem el, tényleg így lesz? Nagyon kételkedem...
Segítsetek kérlek, mik a tapasztalatok ilyen esetben? Mi tévő legyek?Ezt látom:
-
MadMancs
veterán
válasz
Intruder2k5 #6181 üzenetére
Még a 3G lekapcsolás előtt volt Hitron üzleti előfizetéssel nekem. Akkor ezért nem engedték Bridge módot mert akkor nem működött az USB stickes backup ami járt előfizetéshez. Mivel ezeken a simeken nem volt 4G engedélyezve , 3G lekapcsolásakor használhatatlan lett. Ekkor lemondtam backup netet, kapott HGW új konfigot, így már mehetett modem mód.
-
-
ebcsont42
csendes tag
Mai tapasztalat: Ex Vodás területen bérelt vonali elérésnél nincs lehetőség bridge módra.
-
sandró60
addikt
Haleluja!
Nálam volt bekapcsolva az Audgard ami lefogta a netet
Most már visszaállt 1,1Gps mértem.Köszönöm mindenkinek aki hozzászólt és elnézést kérek -
garga01
őstag
válasz
E.Kaufmann #6172 üzenetére
Változó, azért koaxon szép dolgok tudnak történni. Nálunk történt olyan, hogy egész utcában az oszlopokon végig kellett a kábelt cserélni, mert a villámcsapástól még a réz is eltűnt belőle
Meg nyilván jópár ügyfélnél tv, modem kuka.
Sok ismerős, mi is kihúztuk a koaxot, amióta optika van azóta nem. De a parabola, földi antenna kábelét viszont kihúzzuk, konnektorból is. Másodlagos hatás ellen azért tud védeni valamennyire.
-
pjen
félisten
válasz
E.Kaufmann #6168 üzenetére
Ez azért erdekes.Én sose áramtalanítok semmit, ha vihar van, pedig a voda koaxon ér kezik. Nem is tudnám, hiszen nem vagyok mindíg otthon, ha jön a vihar. Eddig 30+ év egyszer érkezett túl fesz az is a villany dróton. A biztosító szó nélkül fizetett, a szolg cserélte az eszkózt. Több 100000 lakásba megy koax mégsincs tele a hírek tömeges megbibásodással.
-
E.Kaufmann
veterán
Ez ellen az a megoldás, hogy a szolgáltatói eszközt közvetlen a bekötési pont közelébe rakod és minden mást viszel oda rezen, ahogy én is tettem. Még a táplálás is másfeles kettős szigetelt kábelen jön egy központi tápról. Én amúgy jobban örülök az optikának, nem csak a sebesség miatt, hanem sem a szomszédból sem az utcáról nem fog jönni rajta túlfesz, míg pl koaxon (és telefonzsinóron) ez azért valós probléma. Volt is olyan munkatársam, akinél olyan jól meg volt oldva a túlfeszvédelem, hogy viharok idején állandóan cserélhette jobb esetben a hálókártyát
-
pjen
félisten
válasz
garga01 #6166 üzenetére
Szerintem Te pörögsz rajta. Lán kábel javítható akár egy megfelelő csavarhúzóval is. 100 mega simán megoldható. A koaxról ne is beszéljünk. Viszont, ha az optika eltörik, elszakad az házilag javíthatatlan. Nekem mikor kötötték be az optikát elszabták. Eszükbe se jutott megtoldani. Tettek másikat, a rövidet ott hagyták, csináljak vele amit akarok.
-
garga01
őstag
"könnyen javítható"
Már akinek van mondjuk préselő fogója LAN-kábelhez, dugót rakni rá. Persze össze lehet taknyolni mind a kettő vezetéket, aztán jönnek a gondokDe szerintem engedd el a témát, kár ezért panaszkodni, hogy "macerás" az optikát javítani. De amúgy alin lehet kapni ahhoz is olcsón szerszámkészletet. Nyilván nem profi cucc, de pár javításra jó. Koax meg LAN krimpelő fogó is van 10k alatt, nyilván nem egy ipari cucc, de használható.
De továbbra sem rétem a pörgést, hogy az optika elszakadhat. A gumi is, mégis használják sokan -
cocka
veterán
válasz
airotkiv #6111 üzenetére
4.-re válaszom:
Keress rá legutóbbi hosszú hozzászólásomra, sőt, inkább csak bemásolom a hivatkozást:
Elvileg az audionarráció vagy több hangsáv is rögzítésre kerül, csak alapból ki van kapcsolva. Szóval elvileg a lejátszáskor bekapcsolhatod, hogy aztán ez tényleg így van-e azt sajnos nem tudom. Szerencsére még nem tartok ott, hogy felirat kelljen vagy audionarráció.
Az indexképpel jobb nem is foglalkozni, az időnként teljesen random még azonos részeknél is.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Johnzy
tag
válasz
E.Kaufmann #6129 üzenetére
Nem állítólag hanem igen. 10+ Km sem jelent gondot, persze a modulokon, meg a beállításokon múlik...
-
Johnzy
tag
válasz
JeremyJ3rk #6159 üzenetére
Készülék terén annyira nem tudok tanácsot adni, szerintem ezzel a többiek jobban képben vannak.
Sávszélesség összefűzés; két szolgáltatótól veszel netet, ebből az egyiket beteszed egy LTE-s modembe amin van LAN port. Ezt bevezeted egy olyan Routerbe ami szintén LTE-s (vagy 5G-s, igény szerint) és ott aktiválod a "terhelés elosztást".Ilyenkor a belső 4G-t (vagy 5-öt...) összefűzi a külső LAN -on érkező, másik 4G(vagy 5) nettel.
Extra sávszelesség, always online, csak az eszközök drágábbak meg ugye 2 internetet fizetsz. Valamit valamiért... -
jovás
aktív tag
válasz
Dragon3000 #6158 üzenetére
Én csak egy valamire akartam rávilágítani, de mivel ez Téged 15 éve nem érdekel, sajnos nem tudtam meg az objektív véleményedet erről.
Meg amit a #6145 hozzászólásomban is írtam: "az exVoda képminőségéről is feltehettem volna ugyanezt"
Szóval az a lényeg, szerinted minden jó irányba halad, nincs itt semmi látni való.
Akkor ezt szerintem itt le is zárhatjuk.
Köszönöm szépen. -
JeremyJ3rk
csendes újonc
köszi, király vagy!
+ one-nál a csomagot megtaláltam,
- itt a készülék kapcsán mi a javaslat, a szolgáltató által forgalmazott?
- vagy inkább azt külön vegyem meg? (pl tplink-t néztem, de csak pár percet kerestem)+ a sávszél összefésülés alatt mit értesz? ez valami konkrét harveres vagy szoftveres kombo?
(amúgy még ez sem annyira fontos, csak szörfözök, mobil gamelek, egyéb mobilos toolsok, appok, szal a 4G képes kapcsolat is elég. (most alap teló előfizu 7xxxK 10gb, utána 5gb 3500, szal az a korlátlan 5800 + modem így vagy úgy patika megoldás) -
Dragon3000
nagyúr
Internetről beszéltünk, a tv gyengébb, de engem nem érdekel több mint 15 éve nem nézek tv adást. Beszélhetünk arról is, hogy felvásárlás óta nem a legolcsóbb szar ontokat adják, sokkal jobb a külföldi elérés (online játékok esetében eléggé feltűnt ez a dolog, ahol csak külföldi szerverek vannak), nem lehetett azóta olyan ocsmány munkákkal találkozni, mint a digis időkben... Az árak, nézd vissza a digi magyarországi utolsó pár éves pénzügyi jelentéseit a felvásárlás előttről, azzal fogsz találkozni, hogy veszteséges volt, így azok az árak számukra is fenntarthatatlanok lettek volna, illetve a felvásárláshoz elég nagy hitelt vettek fel, így várható volt, hogy lesz áremelés. Az ár emelés persze nem tetszik, szerintem senkit sem találsz, aki azt mondaná, hogy ez milyen fasza dolog, viszont nem tudok mit csinálni, mert a konkurencia kemény 30/5Mbps netet ad, mindenféle kedvezménnyel ~4300Ft-ért...
-
endrúdí
csendes tag
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Dragon3000 #6139 üzenetére
Amit el lehet tépni, azt el is tépik
-
garga01
őstag
Minek kiforgatni megint a mondanivalót?
Nyilván MadMancs arra gondolt, hogy otthon a lakásban nem kell aggódni, hogy könnyen elszakadna mondjuk ha arréb rakják az ONT-t, na meg az oszlopon se fog elszakadni attól, hogy a szél csapkodja vagy madarak ülnek rá.
Ezzel a logikával a koax és a telefonkábel is ugyanolyan sz.r mert azt is elszakítja a markoló. -
jovás
aktív tag
válasz
Dragon3000 #6140 üzenetére
Nem akarok belevau, de akkor ne az egyedi eseteket nézzük, hanem mint amit a közvéleménykutatásokról mondanak, a tendenciákat nézzük.
Szerinted a Digi felvásárlása óta jó irányba halad a TV szolgáltatásuk minősége, és az áraik is?
Köszönöm szépen. -
pjen
félisten
válasz
Dragon3000 #6135 üzenetére
" képtelenség elsz
akítani" a markoló gép helyett lehet egy autó daru gémje is.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
sandró60 #6136 üzenetére
Mégis mire? Az a gond, hogy sokan egyből jönnek a kitalált dolgokkal. Pl amikor a digi felvásárlásról volt szó, már tele volt a net olyan hülyeségekkel, hogy a 4ig miatt lett szar a digi, miközben 1 évvel később lett véglegesítve a felvásárlás, vagyis addig nem történt semmi változás. Felvásárlás után voltak területek, ahol gond volt a szolgáltatással, akkor is jött a 4ig és a kormány miatt szar az egész, persze azt mindenki elfelejtette, hogy a digi idejében is sok helyen egy fos volt a szolgáltatás, így igazából nem történt semmi változás. Na meg azt is sokan elfelejtik, hogy vannak olyan területek, ahol már több mint 10 éve ki lett építve az optika és ennyi idő után már előjöhetnek hibák az eszközök esetében és ha még mindig digi lenne, akkor is ugyanúgy előjöttek volna ezen hibák, de mindig jobb érzés sokaknak a kormányt szidni mindenért még akkor is, amikor semmi közük a dologhoz.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #6138 üzenetére
De nem általános, a legtöbb esetben a földkábelt tépik el.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Dragon3000 #6135 üzenetére
Én láttam már markológéppel a levegőben elszakított optikai légkábelt
-
-
ReSeTer
senior tag
válasz
E.Kaufmann #6129 üzenetére
Igen, de optikából is van elvileg több fajta minőségű. Máshol ilyen vastag kör keresztmetszetű kábeleket látok a villanykarókon.
Csak aggodalomra ad okot, hogy falura valami vékony hulladékot hoznak. -
ReSeTer
senior tag
Helló!
A falunkban internet fejlesztés történik, ADSL helyett optika jön a ONE által, eddig Digi/Invitel volt.Ilyen lapos duplaszálas kábelt húzogatnak elvileg. Ez melyik technológia lehet?
-
MadMancs
veterán
válasz
Poccc97 #6125 üzenetére
Na az úgy pláne nem jó. Mert One oldala nem ismeri FTTH címeket, ezáltal árakat se. Amit ott megjelenít az HFC RFOG ár és csomag. Ezért nem is lehet online szerződni olyan területen ahol Digi FTTH is jelen van. Hívd fel őket telefonon, válaszd a megrendelés menüpontot az a tuti.
-
MiZo1990
aktív tag
válasz
airotkiv #6111 üzenetére
1; Mivel a felhőben jelöli meg a rendszer, amit felvenni szeretnél, így műsor közben is az egészet kell "felvennie".
2 és 3; Nincs.
4; Ilyen van sajnos. A SuperTV2-n is megy eredeti nyelvű verzió és megvágva ismétlik szombaton napközben a TV2-n.
A tv2play-re kerülnek fel részek vágatlanul eredeti és teljes magyar verzióban is. -
Poccc97
tag
válasz
MadMancs #6124 üzenetére
Köszönöm az infókat, saját excel, szóval elnézést ha megtévesztő volt, one oldala alapján ollóztam össze, amit az Ügyfélszolgálat megerősített.
A költségeket szétosztottam a kedvezménynek megfelelően, mert családtagok között oszlana a költség, illetve hogy megértsétek, hogyan jött ki a 6.435 Ft.Csomag neve Home GigaNet 1000, exDIGI FTTH terület volt az utca egyik vége, most jutnak el hozzánk.
-
MadMancs
veterán
-
Adams84
aktív tag
válasz
MadMancs #6120 üzenetére
Köszi az észrevételt. Nyilván ezt neki kell tudnia, ha pedig nem ért hozzá a fórumtárs, akkor egy bizonyos szintig itt tudunk neki segíteni.
Annyi biztos, hogy a saját router is lehet problémás, így mindenképp érdemes azt kiiktatva is tesztelni.
De egyelőre azt sem tudjuk, hogy ezek a sebességmérések milyen körülmények között születnek (pl. Wifi/kábel …) .
Arról nem is beszélve, hogy a webes sebességmérést elég sok dolog befolyásolhatja negatív irányban, nem megbízható. -
Poccc97
tag
Sziasztok,
jövőhéten jönnek optikát húzni az aknákba, nagyon nincs benne tapasztalatom hogyan működik ennek a folyamata.
Szórólapon szereplő kontakt azt mondta, csak Nála lehet szerződni (eléggé érdekesnek hangzik), azonban havi ~10.000 Ft-os ajánlatot mondott a FTTH 1000+TV csomagra. Na már most az online akció 03.20-ig él, addig a címen nem lesz kiépítve. A havi díj 6.435 Ft lenne, ami már eléggé elfogadható. Ügyfélszolgálaton keresztül elindítottam a folyamatot, de nem nagyon tudtak segíteni.
[kép]Attól félek, kicsúszok az akcióból.
Ha igen, szokott lenni speciális kedvezmény, mint a Telekomnál?Ha szeretnék szerződni, akkor a házon belül a kábelezésben segítenek a szerelők?
Pl. koax és FTP kábelt átteszik Nekem másik helyre, ha kérem? (TV át lett téve szoba másik oldalába, azonban aljzatok ott maradtak, kábelhossz rövidebb is lett, szóval anyag sem kell).Köszönöm!
-
Adams84
aktív tag
válasz
sandró60 #6113 üzenetére
Elsősorban a saját routert kellene kiiktatni és kábeles kapcsolattal tesztelni közvetlenül az ONT és a géped között, lehetőség szerint nem webes sebességmérő oldalakon, hanem, pl. speedtest windows alkalmazással. [Speedtest for Windows]
Továbbá érdemes kikapcsolni minden tűzfalat, vírusirtót, böngészős reklámblokkoló vagy egyéb hasonló bővítményt és úgy is tesztelni.
Ha ez sem vezet eredményre, akkor esetleg tovább lehet egy szakértő ismerős segítségével kutakodni, továbbá meg lehet próbálni kikapcsolni az ipv6-ot, ha aktív (bár exdigi esetében egyes vélemények szerint ez általában nem jelent megoldást, de egy próbát megérhet). -
garga01
őstag
válasz
sandró60 #6108 üzenetére
Akkor addig tegyél panaszt feléjük, amíg meg nem unják és megcsinálják, ha tényleg náluk van a gond. A másik a mérődoboz kérése az NMHH-tól. Mint látod, hiába írsz ide, senki más nem panaszkodik, tehát ez nagyon helyi lokális probléma lesz. Szomszéd is tegyen hiba bejelentést.
-
airotkiv
csendes tag
Üdv!
Exdigi FTTH, már egy ideje One, Family Plus TV csomaggal, szolgaboxszal. Van pár kérdésem1. ) Hogy működik a dobozon a felvétel?
Konkrétabban, ha már megy egy epizód, és én későn kapok észbe, és rányomok az "Epizód felvétele" gombra, akkor is le kellene neki hoznia az egészet (hiszen van újrakezdés opció is), vagy akkortól veszi, amikor rányomtam?
2.) Tényleg nincs lehetőség időponttól időpontig történő felvétel programozására, vagy csak én nem találom?
3.) Tényleg nincs lehetőség műsorértesítést beállítani (kapcsolj be, ha kezdődik), vagy csak én nem találom?
4.) A 15-ei műsorváltozás miatt hirtelen leadták a Hunyadi 5. részét a 4. után is. Mindkettő esetében beállítottam a felvételt, és másnap vettem észre, hogy különböző indexkép alatt (!) de mindkét felvétel az 5. részt tartalmazza. (Ráadásul az audionarrációs hangsáv nélkül, de ez már csak hab a tortán.) nektek Volt már hasonló tapasztalatotok?
Köszönöm! -
NB2
aktív tag
Elnézést ha olyat kérdezek ami már volt, de az utóbbi időben nem igazán volt időm nézegetni a fórumot. Szóval régi Vodás vagyok, és pont lejár a hűségem. Ügyintéző felhív, hogy a mostaninál olcsóbban kapnám az előfizut, net4 és rtl+ prémium előfizuval. Gondolom előbbi megint az a butított lenne, utóbbin viszont tudnám nézni a BL-t? (poén, hogy van külön most rtl+ előfizum). Ha ez igaz, akkor enyhén járnék jobban, mert most fizetek 10500 körül+3000-et az rtl-re, ha elfogadom az ajánlatot akkor 9e lenne.
Hol a buktató? -
Bubaaa
aktív tag
válasz
sandró60 #6101 üzenetére
Nagyon sokmindenen elbukhat az 1000 -es net. Milyen eszközön használod. Milyen a router,és milyen beállítások vannak. Milyen böngésző. Stb stb...
Nekem is 1000-es netem van a digitől,sosem volt vele problémám. Ha valami xar volt,az az én hülyeségem volt (pl bekapcsoltam a routerben a Qos-t) Nálam tévén nagyon sokat megy a youtube,nem akad nem tölt be lassan. Két pc-n kimérem a 930-320 körüli értékeket. Telefonokon,tableten simán megvan a 300 körüli érték,úgy hogy 3 fal választ el a wifitől. Ha átsétálnék a másik szobába,lehet még több is lenne,de annyira nem érdekel,mert így is működik minden. Szóval a saját cuccaidban kellene megnézni,hol lehet a hiba. Nem hinném hogy csak téged szivatnának a szolgáltatótól. -
garga01
őstag
válasz
sandró60 #6085 üzenetére
Ez most Szeged, de van másik végpont a kiskunhalasi központon, ott is megy a gigabit rendesen.
Egyébként még a DNS-t érdemes a Google vagy Cloudfare-re átállítani.
Esetleg még az lehet, hogy abban az ágban, amiben te is vagy valaki nagy torrentezésbe kezdett és ezért estt le nálad a sebesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Black & Decker töltőt keresek
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest