Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulyasa
őstag
válasz
boborján2 #7220 üzenetére
Igazából ezt mindenki másképp értelmezi. Valójában Magyarországon csak a közszolgálati csatornák az igazi FTA csatornák. Így részben elismerem, műholdon (is) ezeket bárki nézheti és nem feltétlenül kell hozzá exDIGI-ONE vagy más szolgáltatás előfizetés.
De a többi csatornához kell a műholdas szolgáltatói smart kártya, különben "Nincs jel", "Kódolt csatorna" meg hasonló jelzést kapsz.Mellékszál: a kábeles területen "FTA"-ként szoktak hivatkozni a nem prémium csatornákra, amikhez nem kell kártya, de valójában ott is korlátozva van/volt "hardveresen" a lakásba bejövő kábelen, hogy mely csomagokat nézheted. Értsd: ha nem vagy előfizető, akkor jel sem jön a lakásba.
-
MiZo1990
aktív tag
válasz
boborján2 #7161 üzenetére
Azért adnak csak pár hónapra kódot, mert nyáron jön a reklámos RTL+ Premium és az jár majd a One előfizu mellé.
11.6 és 11.7 bekezdés -
laci06
senior tag
válasz
boborján2 #7161 üzenetére
Én sehol sem látom megcsillagozva, hogy csak bizonyos ideig jár vele. Most a T-nél a kisebb RTL-es csomag jár nekünk, de ott is van egy határidő az RTL-en belül, hogy meddig érvényes. Gondolom majd ahogy közeledünk meg fog hosszabbodni automatikusan, mármint én a csomag részeként látom a One-nál, és sehol sem látok egy csillagot, hogy csak korlátozott ideig jár. De igazából ha az nem járna, akkor is logikus váltás.
-
kanyi51
senior tag
válasz
boborján2 #7031 üzenetére
Igen arra a kamerára gondolsz, pl villanykörtébe csavarható , 3-5 ezer Ft
de van komolyabb is [link] (remélem jól adtam meg)
Szerintem erre a nyomorult Vodafonos sz@rra nem akarnak kapcsolódni, de nem tudom mit kellene állítanom.
De kb 1 éve vettem Xiaomi porszívót de az se ment, vissza kellet küldenem. -
-
cocka
veterán
válasz
boborján2 #6957 üzenetére
Adhatná neked darabra , csak olyan áron lenne , hogy kutyának sem kellene.
De hát azt eddig még senki nem írta, hogy muszáj lenne minimum valamennyi csatornát megrendelni. Ez azért talán megoldás lenne erre a problematikára is. Ha előírják, hogy amennyiben előfizetsz TV csomagra, köteles vagy legalább 50 darabot megrendelni, abba már óhatatlanul kerülne számodra szemét is, de legalább megválogathatnád, hogy mennyi szemetet akarsz tűrni. Aki meg magasabb csomagra fizetne elő, annak meg még többet kéne kötelezően megrendelni és akkor ott értelemszerűen több lenne a kényszerű szemét is.
De ennek meg így a jelenlegi formájában nem sok értelme van, hogy a szolgáltató dönti el, hogy ki melyik csomagban mit nézhet.
Jó hát ez a minimum darabszám csak egy ötlet volt. -
cocka
veterán
válasz
boborján2 #6955 üzenetére
a kereső mikor lesz fejlesztve , mert nagyon hitványam működik.
Ugye? Hát ezt írom hónapok óta.
a kereső működésében nincs hiba.
Ja tényleg! Kihagytam a lényeget, hogy mi történt tegnap. A kereső nem találta meg azt, amire rákerestem, pedig az EPG alapján 5 napja adásban volt. Mikor rányomtam az EPG-s epizódra, akkor méltóztatott megjeleníteni az epizódokat, de keresésre nem.
Ja igen az is jópofa: Írni akarsz egy ékezetet.. mit csinál: odalépkedsz az ékezetes karakterekhez és rögvest kisbetűket ajánl fel, holott előzőleg nagybetűket mutatott. (Azt már inkább nem teszteltem, hogy ha elkezdesz nagy ékezetes betűket írni, akkor mi történik, ha nem ékezetes karakterekre választasz, de gyanítom, hogy akkor meg kisbetűs karaktereket kínál fel) Miért nem lehet azt megjegyezni? Vagy miért nem lehet arra a szájbatekert USB portra legalább egy vezetékes billentyűzetet kötni?
Azt az USB portot lehetne használni a csatornalista mentésére, visszatöltésére is. Hát ez minden jelenleg, csak nem felhasználóbarát!bejelentem , igaz teljesen fölösleges.
Hát ez az! Ez a fórum gyakorlatilag DOKUMENTÁLJA a bugokat, tehát csak el kéne olvasniuk.
-
pdr755
aktív tag
válasz
boborján2 #6957 üzenetére
Plusz, már most is sokan vinnyognak hogy az MTVA túl sokat költ sportjogokra mint pl a F1.
Nem tudom hogy a Formula 1 Management egyáltalán eladja e a visszanézési jogot (a felvétel a felhő alapú rendszerben ugyanide tartozik) de arra mérget veszek hogy több lenne a jogdíj nem is kicsivel. -
cocka
veterán
válasz
boborján2 #6900 üzenetére
A sima TV Family-s új csomagokhoz tartozó csatornakiosztásából is törölve van ez a három.
Hát szerintem nálad, a pdf alapján, bár bevallom őszintén a variot nem néztem.
Szerintem amit csatornakiosztás címén művelnek az egy őskáosz. Kinek mi, mi jön be vagy mi nem, mennyiért, melyik boxon.
Például az "akkor senki nem fizetne elő csak 4-5 csatornára" indokot meg lehetne szüntetni azzal, hogy a szolgáltató azt mondja, te legózhatod össze magadnak, mi legyen a csomagodban, DE előírjuk, hogy minimum 15, 30 stb.. csatornát választanod kell az adott árért. Ha jönnének új csatornák akkor is eldönthetnéd, hogy akarod-e mindet vagy sem. Szóval lehetne a darabszámot limitálni is, hogy rendelj 15 és 60 darab között amennyit akarsz. Vagy mit tudom én. Ki lehetne ezt találni okosan is, hadd ne én legyek már a marketinges is.
Ha már bugokat nem hajlandóak sem keresni, sem javítani!
Ha esetleg el is lopnák a fenti ötletem, nyilván nem kapnék érte egy forintot se.
-
vlevi
nagyúr
válasz
boborján2 #6947 üzenetére
Nnna, ezért nem vagyok telekomos. Mert ott nincs DVB-C, csak IPTV.
Internetes adással se lenne semmi baj, ha lenne egy olyan applikáció, az elterjedtebb okostv platformokra, mint pl. valami Youtube lejátszó féleség, ahol beállítanám mely csatorna érdekel, beraknám a lejátszandó videókba, vagy ha olyanon van, akkor nézném a live streamet.
De az, hogy ilyen szolgáltatást nyújtson, az nem érdekes a szolgáltatónak. -
cocka
veterán
válasz
boborján2 #6891 üzenetére
Nagyon vicces, először is van köztünk kb. 180 km, másrészt látszik, hogy te nem használod ezt a rendszert, mert kb. mi ketten vagyunk kezoval az egész topic-ban, akik egyáltalán úgy használják a rendszert, hogy a hibái is kiderülnek. Halkan hozzáteszem, nem igazán kell a hibajelenségek reprodukálásához megerőltetni magunkat!
És mi a hála az ingyen bug reportokért? Pofánkba röhögés!
-
vlevi
nagyúr
válasz
boborján2 #6941 üzenetére
Igen, túlnyomórészt én is azt szoktam tenni, mivel mediacartddal használom, azzal fel tudom venni az éjszakai, hajnali adást, de akkor valamiért elfelejtettem.
Nnna, majd hazamegyek,megnézem, hogy az első szabadedzést, ami mostanában van, este meg tudom-e nézni. Meg esetleg a futamra tudok-e felvételt beállítani.Még a földi sugárzással is tudnak vacakolni, mert asszem valamelyik olimpia, vagy foci vb, vagy minél volt, hogy a jogdíjak miatt nem tudtad nézni, nehogy véletlenül valaki külföldről befogja a DVB-T adást.
"felvenni az m4-et a rohadt boxra."
Én, aki 10+ éve használom a DVB-C media cardot, ilyenkor sosem értem, hogy miért ragaszkodik valaki a boxhoz. Van benne olyan extra funkció, amiért megéri? Vagy, sokan
nem is tudnak róla, hogy van más lehetőség?Viszont egy próba most jutott eszembe. Az M4Sport kódolatlanul jön, szerintem az is fel tudja venni, aki egy darab koaxot be tud vezetni a TV-jébe, és beállítja a DVB-C csatornákat.
Vagy, ha nincs koax, akkor szoba antennával, megpróbálni a földi DVB-T adást behangolni
?
Igaz, a TV-be kell ilyenkor dugni egy nem túl nagy kapacitású 2.5"-s HDD-t. -
kezo0
addikt
válasz
boborján2 #6891 üzenetére
És te nem dolgozol véletlenül a One-nál? Mert úgy tűnik, minden kritika, ami őket itt éri, csípi a szemed, és kényszert érzel, hogy mindenkinek beszólogass, aki a kritikát megfogalmazza…
Mi a probléma azzal, ha leírom, már megint milyen idegesítő hibajelenségbe futottam bele? Tán nem erre való a fórum? -
jeffo
tag
válasz
boborján2 #6669 üzenetére
Elképzelhető, hogy a napokban történt OneTV app és webes böngészős felület frissítése miatt dobhatja a régebbi felvételeknél a "Nem állnak rendelkezésre a tartalomra vonatkozó információk..." - A012 hibakódos üzenetet.
Nagyon szomorú és csalódott vagyok, hogy ennyire pórul jártam, hogy odaveszett egy ilyen frissítés vagy valami új szabályozás bevezetése miatt rengeteg rögzítésre beállított műsor, amiket munka és családi elfoglaltságok miatt nem tudtunk visszanézni. Hiba volt ráérősen általában a lejárat közeliekből, a Recordings lista végén lévők közül választani.
Ahogy látom, elérhetetlen lett minden film, ami 1 hétnél régebben volt műsoron. Pl. M2 gyerekcsatorna mesefilmek, ifjúsági filmek, és Paramount csatorna, amiről alig lehet valamit visszanézni, ha nem tudom az élő adást nézni, akkor kénytelen vagyok beállítani rögzíteni. A sorozatok szerencsére működnek, elvileg azokat nem érinti ez a hiba.
Eszerint vagy 1 hétnél tovább nem engedik visszanézni a filmeket vagy adott csatornákon lévő filmeket, vagy pedig valami helycsinálás volt a szerveren, és azért törlődött. Ha az utóbbi történt, akkor fura, hogy az összidőt, a 90 óra kvótát meg foglalja, törölni nem lehet a hibaüzenet miatt, és addig fogja foglalni a kvótát, amíg le nem jár a 90 nap. Majd kiderül hamarosan az újabb tételeknél, átmennek-e hibaüzenetesbe.
Gyanakszom arra is, hátha a régi csomag okozza a problémát, ami jelenleg van - TV HD Max+FilmBox Pro -, aminél a határozott idejű szerződés tavaly lejárt, hogy esetleg újra kellene kötni a valamely One-os Otthoni csomagra. Talán érdemes lenne rákérdezni az ügyfélszolgálatnál, hogy ez most átmeneti hiba vagy mi lenne.
Azt tanácsolom, amit tudtok nézzetek vissza a OneTV-n 1 héten belül, mert eszerint nincs garancia arra, hogy több hétig vagy akár 90 napig ott marad a rögzítésekben. -
Inhouse
őstag
válasz
boborján2 #6625 üzenetére
Ha szabnak egy fizetési határidőt, és legkésőbb addig van fizetve, akkor jónak kell legyen. Ezt eljátszották már egyszer a csekkes fizetésnél, hogy rá kell számolni 2-3 napot és annyival előtte fizesse be az ember...ne már. Számolják bele ők, és olyan dátumot írjon rá, vagy sürgesse meg a postát. Ezt a postait aztán rendbe is rakták. Ahhoz meg végképp nincs köze egy fogyasztónak, hogy a cég milyen késedelemmel könyveli. Szép lenne, hogy számoljon rá 2-3 napot az átutalásra, meg még vagy 4-5 napot a könyvelés csúszására...
Persze, értem amit írsz, hogy jobb a békesség, erősebb kutya...de na.
Nekem az MVM-nél csoportos beszedésre van állítva és mindig 1 nappal később vonják, mint a határidő és írja is, hogy késedelem... Hívtam az ügyfélszolgálatot, hogy én mit tudok ezzel kezdeni? Mondta, hogy semmit, ez ilyen, ne aggódjak, ők vonják így, ez így rendben van. -
pjen
félisten
válasz
boborján2 #6625 üzenetére
A pénzforgalmi törvény pedig úgy szól, hogy azonnali utalás van. Erre találták ki a zsírót. Te utalsz, a továbbiakhoz nincs közöd. Mint írtuk is csak a ONE nem képes ezt a tör ény szerint kezelni.+ ha utána számolsz ez kamatozik is. Több 100K előfizetőnél már jelentős összeg.
-
Dtk2
újonc
válasz
boborján2 #6619 üzenetére
Itt nem a hisziről van szó. Azonnali utalással megy, ami azt jelenti, hogy akár másodperceken belül is átmegy, de még aznap biztos meg kell érkeznie. Minden szolgáltatónál így utalok, és sohasem volt ilyen problémám mint a One-nal az utóbbi hónapokban, de még a Vodával sem évekig. Bizonyos utalás típusoknál, vagy csekknél előfordulhat késedelem, de azonnali átutalásnál nem.
-
gduck
addikt
válasz
boborján2 #6487 üzenetére
"Nem teszteltem részletesen, de ha a gyerek profilra rárakod a megfelelő korhatárt..."
Ez csak egy példa voltDe a felvétel látszódik. Engem speciel nem érdekel a sok szappanopera amit apósomék vettek fel... Külön box, külön profil, de semmi értelme
"A példádban enyhe túlzást érzek."
Hidd el, én örülnék a legjobban, ha túloznék!"Techikai oldalról tudni kell ,hogy nincs végtelen szerver kapacitás , főleg nem úgy hogy "ingyen" van a felvétel."
Ja, akkor minek egy sorosztból az első 5 széria, ha épp a hatodik megy? Ha meg kell nekik, akkor miért az én 90 órámból vonják le?!
Fordítva ülünk ám a lovon"Ingyen": A box árát többszörösen visszafizeted. pl.
"Most akkor ezt hogyan kell értelmezni?"
Szerintem ebben nincs semmi értelmezési probléma. De akkor egy példa: 6. széria megy, ezt nézi. Pl. a 4. résznél tart. Ilyenkor a felvételnek a 6. széria 5. részétől kellene "rögzíteni" az epizódokat, nem Krisztus születése óta.De lehet ezt ki lehetne kerülni. Ennyire nem néztem át mert már kiütést kapok ha a felvételbe belépek
#6489pjen: este felvettem egy filmet (elalvás előtt csak rányomtam), másnap nem tudtam megnézni, mivel a tárhely folyamatosan tele van a sorozatokkal
Tudom, ez egyéni probléma.
Na bocsi, de néha kijön belőlem. Aki szerint a jelenlegi felvétel normálisan van kitalálva, háááát. Ezt ennél ezerszer használhatóbbá lehetne tenni.
Persze ez is csak egy vélemény... Nekem nagyon nagy csalódás, hogy egy ilyen potenciákban bővelkedő rendszer, igazából használkhatatlan. Számomra...
-
cocka
veterán
válasz
boborján2 #6466 üzenetére
akkor f....ért kérdezel olyat hogy lehet megkerülni a szolgáltató eszközét MAC klónozosal??
Elolvastad te azt a mondatot?!
Hadd kérdezzek róla egyetlen dolgot: Kérdés volt az egyáltalán? Függetlenül attól, hogy kérdőjel van a végén. Szerinted vártam rá választ?
Segítek: olvasd hozzá az előzményt is!
Nincs több kérdésem.ha viszont ez mindig te vagy ,akkor az felvet érdekes kérdéseket....
Remek, hallgatlak!
-
cocka
veterán
válasz
boborján2 #6453 üzenetére
De ha kedvet kapnál hozzá , várjuk tapasztalataidat.
Dehogy kaptam! Meg minek is? Ha van szolgáltatói eszközöm minek klónozgatnám a címét?
Ilyesmi max. ilyen last resortként fordulhatna elő, ha olyan selejtet adnának, amit képtelenség lenne az elvárásoknak megfelelően beállítani.Egyébként miért nem jó a bridge mód neked?
Hol írtam, hogy nem jó? Szerintem sehol.
-
cocka
veterán
válasz
boborján2 #6450 üzenetére
Hát még nem volt lehetőségem klasszikus IPTV szolgáltatáshoz jutni. De egyébként biztos kipróbáltam VOLNA, ha lett VOLNA rá lehetőségem.
egy mikrotik már olyanokat is tud ,amit egy átlag vagy drágább otthoni egyéb router soha nem fog
Pl. klónozni az internetet biztosító eszköz MAC címét?
Hogy ezáltal ne is kelljen szolgáltatói modem, HGW vagy ONT?
-
kezo0
addikt
válasz
boborján2 #6439 üzenetére
Légből kapott kijelentések, hangulatkeltés, tippelgetés, hülyeségek terjesztése – mindössze csak ezekkel vádoltál meg az utóbbi hozzászólásaidban.
Akkor most már nagyon konkrétan írom: fejezd be az ilyen és hasonló megnyilvánulásokat, mivel én sem minősítgetem az általad írtakat. Pedig továbbra sem tudni, mivel érne itt többet a te véleményed, mint az enyém.
Részemről befejeztem ezt, azzal, hogy mindent fenntartok, amit írtam. (Hiszen nem sértettem meg vele senkit – ellentétben veled.) -
cocka
veterán
válasz
boborján2 #6443 üzenetére
És akkor most tulajdonképpen az milyen szabvány is, amikor OTT-on keresztül kapod az adást?
Máshogy meg nem fog átmenni UTP-n és wifin sem.
Nekem most is "filléres" eszközökön jön a lineáris adás a netről. Olyannyira filléres, hogy még nem adtam össze az értéküket, de amikor vettem a két "céleszközt", kb. 60k volt az áruk összesen.
Amúgy ma már a (gagyibb) routerek is támogatnak IPTV-t.
Én azt bírom különben, amikor mindenki azt hiszi, hogy annyira fukar vagyok, hogy csak a legolcsóbb szarokat veszem. De amikor kiderül, hogy erősen középáras cuccokat vettem, akkor az itteni fórumozók mindjárt jönnek a filléres szar dumákkal.
Nem először tapasztalom már, hogy valaki vesz egy Mikrotiket és gőze nincs hogy kell kezelni, meg azért vettük, mert jó drága és biztos tud mindent.
Azt az egyszerű dolgot is csak qrva körülményesen lehet megoldani pl. hogy kérdezzük már le a WAN IP-det. Jobban mondva azt az IP-t, amit a router a WAN felől kap. És akkor megy a fejvakarás, hogy azt hogy kell, miközben én a saját routerembe csak belépek és megnézem. -
kezo0
addikt
válasz
boborján2 #6414 üzenetére
Akkor még egyszer: ez a véleményem, ami a saját tapasztalataimon alapul, tehát nem csak egyszerű tippelgetés. Nem hangulatkeltésnek szántam, hanem azt indokoltam meg vele, hogy szerintem miért marad még jó darabig a koax. Azt pedig, hogy mi fölösleges, kérlek, ne te döntsd már el.
Végül pedig, ha bennfentes vagy, fedd fel, hogy miért, és melyek azok a biztos infók, amelyekkel rendelkezel, vagy ne célozgass rá, hogy te a biztos tudás birtokában vagy. Mindaddig az is csak egy vélemény, amit te írsz, és pont annyit ér itt, mint az enyém. -
cocka
veterán
válasz
boborján2 #6403 üzenetére
már ha éppen van ilyen folyamat a háttérben?
Miért, ha nincs, akkor az elkövetkezendő 10 évben sem várható semmiféle újítás?
Mert ha jól láttam max. arra van eszük, hogy állandóan variálják a TV csatornákat, hol mi jön be, melyik kereskedelmi legyen az ingyenes promóba, egyik csomagban ennyi érhető el, másik csomagban annyi stb.. örökké megy a variálás, szerintem egy teljes év nem telhet el úgy, hogy ne variálnának valamit a csatornákkal.De ha már témánál vagyunk. Arra milyen ésszerű magyarázatot tudtok, hogy az új csomagokból a D1 TV, a hatoscsatorna és a német RTL kikerült? Régi csomagokban meg elérhetők.
-
MadMancs
veterán
válasz
boborján2 #6403 üzenetére
Jelenleg 2 dologra vannak berendelkezve. DVB-C es ott. Mindkettő nyújtható koax es optika is. Ha mindenkit OTT ra nyomnának eszméletlen szerver kapacitás kellene amit vagy bírna vagy nem. De eszméletlen felesleges költség lenne az fix. Mint tudjuk IPTV-vel ellentétben OTT esetében mindenki egyedi streamet kap. Semmi baj DVB-C vel ha okosan használják.
VTV/One boxok nincsenek IPTV-re felkészítve. Szóval ha logikusan gondolkozunk. Meg is van a megoldás. DVB-C. -
kezo0
addikt
válasz
boborján2 #6349 üzenetére
Nekem „önmagától” nem frissített a box, sőt, áramtalanítás után sem. Ezért most kikényszerítettem (benyomott service gomb melletti áram alá helyezéssel), és igy már rögtön lefutott egy update az induláskor. (Vicces módon ezalatt a folyamat alatt még mindig Vodafone TV felirat látható az állapotjelző csík felett…)
Minimális a változás.
Az alkalmazás verzió változatlan maradt:
1.19.3-0
Hardver middleware verziója:
7.2.A00B.99aa(hua) helyett
7.2.A00B.99ab(hua) lett.
Első blikkre nem látok semmilyen észrevehető változást. -
fecke78
senior tag
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
boborján2 #5875 üzenetére
Nem kell teleszemetelni, volt már a digi topikban olyan, hogy a vírus kergető/tűzfal páros fogta a böngészős mérést, illetve akár valami böngésző kiegészítővel is lehet gond, illetve volt már olyan is, hogy bizonyos böngészővel volt gond a mérésnél, míg a többivel nem, ezért jobb az alkalmazás, mert minden ilyen gondot ki lehet zárni.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
boborján2 #5877 üzenetére
A NAS azért lett megemlítve mert csak is kizárólag le/fel töltögetésre használom....amit a teljes sávszélből elvesz a mérés alatt is.
Bár most nem volt jelentősebb tempó.A google chrome altatását meg nem is igazán szeretem.....
Ha rálépek egy weboldalra , akkor pár pillanatig malmozik....mert fel kell éleszteni az oldalt , letölteni a k@rva reklámokat....meg egyebeket.....aztán persze megint szalad.Amúgy ja....egészen korrektül megy még mindíg...pedig több mint 10 éves a deszka + CPU + memória trió....ja és a táp is !
SSD már többször kinőtte magát, ahogy a VGA is. -
MadMancs
veterán
válasz
boborján2 #5872 üzenetére
Persze , de írtam is hogy nem egy erőgép az enyém. Teleszemetelve nincs, mert semmi sincs telepítve egy qbittorrent kliensen kívül. Otthoni multimédia központ a feladata + letöltés. Minden másra ott a laptop. Ez csak egy példa hogy böngészős mérés nem feltétlen mérvadó.
-
MadMancs
veterán
válasz
boborján2 #5776 üzenetére
Csakhogy nem tenyérnyi az a terület. Keresztbe hosszában járom az országot munkám miatt. Látom mit tud telón is. Pedig az még NSA nem SA.
Persze van terület ahol jobb a koax. A baj hogy ritka mint a fehér holló. Az ország nagy részén még a 30 éves lerohadt hálózat üzemel.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
boborján2 #5681 üzenetére
Szia.
Nem tudom, hogy milyen hálózat de (ex)Digi optika esetén célszerű a szolgáltató eszközét BRIDGE módba állítani és saját routerre bízni a kapcsolat felépítését ....valamint , akkor már szabadon állítgathatsz mindenfélét a saját routered kezelőfelületén.
Korábban másnak is írtam ezzel kapcsolatban :
[link]2. pontnál tévesen írtam, hogy a 2 db wifi hálózat jelszava is legyen azonos......nos ez nem feltétel !
Viszont az SSID-re igaz, hogy erősen ajánlott eltérőre állítani a nevüket. -
boborján2
aktív tag
válasz
boborján2 #5681 üzenetére
Nos egy fura hiba lépett fel, mármint amikor azt akarom ,hogy az alhálóban ne a sagem legyen a DHCP.
Kikapcsolom a menüben , majd bekapcsolom a nasban a DHCP szervert, viszont ebben az esetben semmi nek kap ip címet. Igaz csak wifin (sagem saját wifije) próbáltam csatlakozni, de ez majdnem lényegtelen, mert ennek így működnie kellene.
Nas beállítások ellenőrizve , igazából elrontani sem lehet.
Chatgpt szerint egyes szolgáltatói eszközök esetleg blokkolhatják a hálózatban a DHCP kéréseket, még kikapcsolt DHCP szerver mellett is.
Ezt a részét passzolom.
Ugyanakkor valami tuti nem kerek , mert amikor újra visszakapcsoltam a sagemben és a csatlakozó szközöket újraindítottam a teszt kedvéért. Akkor a DHCP menüben nagyon sok IP-t statikusnak sorol, olyanokat is amik 100% ,hogy nem azok.
Lehet hogy a DHCP kikapcsolasa után újra kellene indítani ???
Valakinek valami ötlet?
-
-
Adams84
aktív tag
válasz
boborján2 #5497 üzenetére
Mivel a reklámmentes verzió részletes feltételeiben elég nehezen értelmezhető a lenti jogi szöveg, ezért a ChatGPT segítségét kértem:
[RTL+ Premium reklámmentes szolgáltatás]ChatGPT válasz:
"Egyszerűen megfogalmazva ez azt jelenti, hogy:
1.) 2025. június 30-ig nem mondhatod le külön az RTL+ Premium reklámmentes szolgáltatást, ha a Family TV csomagodhoz ez jár. Tehát, ha van ilyen TV-előfizetésed, akkor az RTL+ Premium reklámmentes verzióját nem tudod külön megszüntetni.
2.) 2025. július 1-jétől már lehetőséged lesz lemondani a reklámmentes verziót, de csak úgy, hogy helyette az RTL+ reklámokkal támogatott verzióját használod, ha továbbra is van Family TV csomagod.
3.) Ha nem akarsz többé hozzáférni az RTL+ Premiumhoz, kérheted a szolgáltatótól, hogy deaktiválja az aktivált kódot a felhasználói fiókodban.
Lényegében: június 30-ig nincs külön lemondási lehetőség, utána már igen, de csak akkor, ha legalább a reklámokkal támogatott verziót megtartod."Tehát ez alapján szerintem az várható, hogy 2025. július 1-től választani kell, hogy valaki vagy fizet egy "különbözeti díjat" a reklámmentes verzióért vagy pedig átvált (automatikusan átteszik?) a reklámmal támogatott verzióra.
Nyitott kérdés, hogy mennyire lesz zavaró a reklámok mennyisége, pontosan mennyi lesz a különbözeti díj és ki szedi be ezt a díjat (One/RTL)?Hogy az lesz-e az eljárásrend, amit te írtál, fogalmam sincs, azonban néhány hónap múlva már talán tisztábban fogunk látni
-
Adams84
aktív tag
válasz
boborján2 #5490 üzenetére
RTL+ Premium:
Valószínűleg 2025.07.01-től “RTL+ Premium reklámmal támogatott szolgáltatás” lesz belőle, mivel a Felhasználók a “reklámmentes” verziót csak 2025.06.30-ig vehetik igénybe.“2025. január 1-jétől 2025. június 30-ig a digitális lineáris TV Family csomagok egyikével rendelkező Jogosított Felhasználók az RTL+ Premium reklámmentes szolgáltatást külön díj megfizetése nélkül vehetik igénybe.
Az RTL+ Premium reklámmentes szolgáltatás díját 2025. július 1-jétől a Médiaszolgáltató által aktuálisan meghatározott RTL+ Premium reklámmentes és RTL+ Premium reklámmal támogatott szolgáltatás díjának különbsége határozza meg.”
[link]Hogy ez a második mondat pontosan mit takar, az egyelőre rejtély. Külön fizetni kell majd egy “díjkülönbözetet” a reklámmentes szolgáltatásért?
Illetve az is elég érdekes, hogy ha ez így lesz, erről miért nem tájékoztatják/tájékoztatták előre az előfizetőket. -
Voice24
őstag
-
gduck
addikt
válasz
boborján2 #5397 üzenetére
Hát ez valóban Androidos lesz, ahogy mondtátok. De nekem abból, hogy nincs benne tuner, szerintem ez inkább egy "MINDEKI-BOX". Azaz csak Internet kell neki, így bárki előfizethet attól függetlenül, hogy nincs kiépítve One hálózat nála. Azaz kvázi ez olyan mint egy OneTV "android alkalmazás"
(persze box, így sokkal több, de értsétek jól a hasonlatot.
)
Szerintem...
-
cocka
veterán
válasz
boborján2 #5388 üzenetére
Sok.
Érdekes, amikor digis optikai (volt nekik kábelnet is) netet kapott, akkor nem voltak ilyen mikrolagok a menükben való lépkedéskor.
Magával a lejátszással általában nincs probléma, de szerintem számít, hogy 15 ms vagy 2 ms illetve hogy van mikrolag vagy nincs.
De mindegy... teljesen mindegy mit írok, mert én csak arra vagyok jó, hogy itt ekézve legyek. -
Adams84
aktív tag
válasz
boborján2 #5299 üzenetére
Ha már meglévő ügyfél vagy [meg lehet próbálni a lemondási csoportot hívni] vagy pluszban bevonsz/áthozol legalább 1 jogosult mobil/vezetékes szolgáltatást és 20% lakossági sávos kedvezményt kaphatsz.
-
cocka
veterán
válasz
boborján2 #5184 üzenetére
Tudtommal ex-digi területen van ez, amiről pjen írt.
Az a lényeg, hogy az ONT-router kombó cuccból jön ki a koax kábel és megy tovább a TV-be. Ehhez ugye nem kell box.
De úgy is megoldhatná a szolgáltató, hogy az ONT egyik LAN portját összeköti a saját netes set-top boxa ethernet bemenetével. Mert ugye ott még továbbra se tartanak, hogy az okostévék tudják mindazt, amit egy box nyújt.
Lehet, hogy technikailag már rég megenné az összes szolgaboxot egy okostévé vacsorára, de úgy tűnik, hogy nem érdek, hogy te akarhány tévén tudjál bármit nézni. -
Adams84
aktív tag
válasz
boborján2 #5176 üzenetére
A mostani One mediabox (Sagemcom DCI362-UHD) specifikációja sajnos publikusan nem elérhető, azonban találgatások [link] vannak arra vonatkozóan, hogy milyen hardver van benne:
Broadcom BCM7271 Quad-core 1.6 GHz (ARM Cortex-A53)
2GB DDR4
16GB eMMCEhhez képest az új, Androidos One MiniBOX:
Amlogic S905X5M Quad-core 2.5 GHz (ARM Cortex-A55) [link]
2GB DDR4
16GB eMMCTehát a processzort nézve "jelentős" előrelépés történt
ChatGPT szerint: "Az Amlogic S905X5M kb. 70-80%-kal gyorsabb lehet, ha figyelembe vesszük az órajelkülönbséget és az A55 javított hatékonyságát."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Spórolós topik
- Külpolitika
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Sorozatok
- További aktív témák...
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Se Series SE 2024 40-44mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple Garancia.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest