- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- A kutatók és elemzők munkáját is átvenné már az OpenAI újdonsága
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cocka
veterán
Engem az is idegesít, hogy bizonyos felvett műsorokat nem hajlandó a felvételeknél listázni. Ezért kénytelen vagyok a keresőhöz fordulni. A kereső találati listájában viszont nem lehet egyértelműen megkülönböztetni, hogy melyik a felvett adás és melyik a visszanézős.
A kereső használata továbbra is egy agyrém, mely úgy tűnik, hogy egy általános problémából fakad: a régi VTV szoftverben a dedikált gombokat kihasználták. Itt gyakorlatilag majdnem minden művelethez használd a kurzorgombokat meg az OK-t, ráadásul pont ebből adódóan pont ez az 5 gomb van a távon a legtöbbet csesztetve, tehát csak idő kérdése, hogy mikor megy végleg tönkre.
Néhány példa a dedikált gombok kukázására:1. A keresőben a számgombokkal már nem lehet betűket írni, többszöri gombnyomásra kizárólag csak számokat írnak. Bár a kurzor megjelenik a kereső szövegmezője elején, de egyúttal a virtuális billentyűzet alján is ott figyel a kijelölés, szóval a gépelés megkezdéséhez kénytelen vagy egy fel gombot nyomni, utána pedig a kurzorral szenvedhetsz a betűk keresésével.
Megoldási javaslat lehetne, hogy ha már basznak kihasználni a számgombok betűfunkcióit, legalább USB-n lehessen már csatlakoztatni billentyűzetet a gyorsabb gépelés érdekében.
2. Tekerés elcseszése: Vissza kéne végre állítani, hogy az oda-visszatekerés gombok folyamatosan tekerjenek, a csúszka pedig ennek megfelelően haladjon előre vagy hátra a csíkon, ahogy az a VTV szoftverben eredetileg is volt a 3 sebességgel. Ha jól rémlik, a hülye 20 másodperces ugratásuk ugyanúgy elérhető a kurzorgombokkal is, ha folyamatosan nyomod, tehát tul.képp a tekerőgombokat is feleslegessé tették.
Az már csak ilyen hab a tortán, hogy a régi 20 másodperces ugratógombok funkciót ugyanúgy megváltoztatták tul.képp teljesen felesleges funkciókra: bal gomb: <- újrakezdés, mintha egy OK gomb után nem lehetne eleve a megjelenő menüből kiválasztani az újrakezdést, jobb gomb: -> kilépés az élő adásba, ami meg elérhető szintén másképp, ha kétszer nyomsz egy exit gombot. (bal alsó a kurzor mellett)
A bélyegképek mutatását nem sírom vissza, mert a gyakran nézett műsoroknál úgy is tudod, hogy nagyjából hova kell tekerni a műsor kezdéséhez, meg amúgy annyira nem sok időveszteség, ha közben gyorsabban pörög a cucc előre-hátra.A rendszer kommunikációja is baromi idegesítő, mert pl. a hangerőszabályzó sokszor meg sem jelenik. Ha pl. maxon van, de szeretnéd "felhangosítani" = csak látni, hogy milyen hangerőn áll, mondjuk az esetek 70%-ában meg se jelenik a szabályzó.
A régi VTV rendszer legalább értesített arról, ha egy csatornán az adást vagy a műsort nem lehet előretekerni, itt meg nyomod a tekerést és nem történik semmi. Ugyanez vonatkozik az olyan csatornákra vagy műsorokra, amiket nem enged felvenni, azoknál se történik semmi hiába nyomod a felvétel gombot.
Bár a hangerőt úgy mond javították, maxon sem kéne torznak lennie és nem igaz, hogy ez a tesztelőknek nem tűnik fel.Az felettébb vicces, hogy a csatornák elrejtéséhez saját csatornalistára van szükség, viszont nálam az történt, hogy amikor ŐK önkényesen átszámoztak egyes csatornákat (pl. Life TV-t elrakták a 225-re), bár a sorrend maradt, de a régi helyen a csatornák megkapták új számukat. Ezután mikor bejött a 8 új csatorna, egyszerűen csak a sor végére csapták őket a random számozásaikkal együtt. Hát nem fantasztikus?
A felvételek kezelése továbbra is egy káosz, ugyanúgy az van, hogy ha törölsz egy epizódot az epizódok közül, az ott marad. Volt olyan, hogy egy beállított és állítólag felvett sorozat egyes epizódjainál a menüpontok ezt mutatták: epizód felvétele, sorozat felvétele.
Meg mutat nekem 7 órányi felvett anyagot, ami lehet, hogy a saját mércéjével mérve igaz, de csak azért, mert egy-egy epizódot vagy háromszor is felvesz, ha különböző időpontokban megy. Meg ilyenek, hogy ha egy műsor több különböző csatornán is megy, akkor a műsor epizódjainak listázásakor nem mindig mutatja mindet egyszerre. Szóval nem mindegy, hogy szerencsétlen user a találati listából melyik csatornán futó epizódra nyom rá, mert aszerint listázza az epizódokat. Legutóbb olyan is volt, hogy az epizódokat nem időrendi sorrendben listázta, hanem a növekvő sorrendbe beékelt egy korábbi epizódot persze alacsonyabb epizódszámmal. Példa: 20 után 17 aztán 21.Szóval haláli! A VTV felvételkezelés szempontjából a végén már teljesen jó volt.
-
őstag
Köszi! Ezek engen nem érdekelnek, 1 napos epg is elég. Ami nekem egyértelműen nagyon kell az az online elérhető tv. Vajon flottás előfizetésre is él a 20% kedvezmény? Mert van a nevemen 2 flottás mobil előfizetés egy egy otthoni ex digis tv+net. Ha megadnák a kedvezményt, akkor 1 ottoni tv+net + 2 CI modul, egy mobil korátlan telefon+net és egy mobil korlátlan beszéd +15GB net lenne ugyanannyi, mint most jelenleg árban és feljebb léphetnék mobilnetben. ((11500+750+750+10000+7500)-20%= 24400). Ez így szerintetek milyen?
Így lenne online tv is, viszont a 4. tv csak mondjuk telóról menne. (nem nagy probléma).
-
cocka
veterán
Ez természetesen megint arról szól, hogy a kedves ügyfélnek saját költsége keletkezzen.
Ez IS tipikus példája annak, hogy
1. vagy költesz eszközökre és viszonylag normálisan tudod használni a szolgáltatást
2. vagy nem költesz és nekiállsz hőbörögni, hogy semmi nem megy.Kezoval egyetértve, én is az első opciót támogatom.
-
zichie
senior tag
OK, köszönöm, akkor ez az "Ott is vannak új név nélküli vagy számozott csatornák?" kérdésre választ is ad. Gondolom az exVodásokra annyira nem jellemző, hogy PC-n dvb-c tunert használnának vagy enigma2-es saját boxokat. Én jópár éve átmentem a szomszédba laptoppal és dvb-c tunerrel, ahol Voda kábel volt (most exVoda van). Akkor emlékeim szerint csak egy vagy két caid volt, de azok nagra3-asok voltak. ExDigin kánaán van ehhez képest, mert most, van két conax, egy irdeto, 3 vagy 4 nagra. A conax-ok csak az régi csatornákon (hbo-k, filmbox-ok, S.O.) vannak, az újakon már nincsenek, bár rövid ideig ott is voltak. A két conax caid közül a 0B00 -on jön folyamatosan kártyafrissítés a több, mint 10 éve nem használt párosítatlan Fibernet chipkártyámra, ami persze nem nyit semmit, de folyamatosan frissül. Ez még a Fibernet hagyatéka lehet, bár nálunk a Fibernetet a UPC váltotta annak idején, de nem adtam vissza a box-ot és a kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Őszintén szólva: én csak saccoltam. Amikor tényleg mindet végigolvasod az annyi. De ha 200 van, az tuti nem 15 perc, hanem minimum 1 óra és valamelyik nap úgy indult, hogy az utolsó látogatástól számítva 364 hsz. volt "friss".
És persze, értem én, hogy lehet ennyi egy fórumtopic-ban, de ha összesen van ennyi még azzal is hamarabb végzel, mintha naponta tódul ennyi az arcodba.
-
aktív tag
Én már meg is csináltattam az előfizetés-váltást. Igen, Hd a BBC Earth.
Kélrdeznék is: eddig nem volt ez az Rtl plusz streaming szolgáltatásom. A módosított csomagom (Tv Hd családiból lett Family Hd Dvb-c) viszont tartalmazza. Ezt hogyan lell beállítani? (kódot még nem kaptam, nem tudom később jön-e, vagy majd hívni kell őket?)
[ Szerkesztve ]
-
gduck
addikt
Igen, HD a BBC Earth: Csatornakiosztás
Sajnos új médiaeszköz nincs. Pedig nem ebből a gyengusz Sagencomból kellett volna már bevásárolni. Úgy látom egy ideig nem lesz itt fejlesztés
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Ezeknek mennyi a mostani fizettett ára ?
(csak csatolva kérdem, nem konkrétan tőled, ha nem tudnád/lenne esetleg...)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
Új hozzászólás Aktív témák
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/256 FHD IPS SURE VIEW
- 1TB Western Digital SN850X M.2 PCIex4 SSD (WDS100T2X0E) ÚJ!!! 36 hónap garancia
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- AMD Ryzen 7 5700X OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- Eladó Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm Bluetooth
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest