- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
nem tudom holnap mi lesz, de a mait nem akarom ismét megtapasztalni. holnap bank holiday, ebből adódóan boldog-boldogtalan jött zabálni, inni, időt tölteni, 60 asztal, 13 órán át míg ott voltam, full tele. láttam már egysmást de ez azért megütött kicsit
holnap csak 12-17ig vagyok beírva, kíváncsi leszek. ma 12-18 kellett volna hogy bent legyek, 22:30kor végeztem de csak azért mert már látták, állni alig bírok, nemhogy menni.
de kb erre számítottam
csak gyorsan érkezett. se kajákat se piákat nem vágom még, aztán bele az ősi mélyvízbe...
welcome!
node pénz beszél...
-
Lortech
addikt
Lenyomoztam, forrás: [link]
Kötőjel mindegyik toldalék előtt
Ha egy idegen szó néma betűre vagy bonyolult betűkapcsolatra végződik (AkH. 217. a), 265. d)). – Megjegyzés: Ehhez tudni kell, hogy az illető nyelv írásában mely betűk felelnek meg az egyes kiejtett hangoknak, és hogy hagyományosan mit tekintünk betűkapcsolatnak. A magyarban az alábbi betűkapcsolatokat többjegyű idegen betűknek tekintjük, így a toldalékokat közvetlenül kapcsoljuk hozzájuk: ae, ee, ii, oo, ou, sch, sh, th (l. OH. 275–276.). (Az ae nem mindig tartozik ide, például az angol reggae szónál már kötőjelet használunk.) A ch közkeletű magyar szavakban is előfordul, így hagyományosan a fentiek közé sorolható.
Shakespeare-t, voltaire-es, joliot-curie-s: néma hang miatt kötőjel
Peugeot-t, bordeaux-i, Glasgow-ból, sydney-i: bonyolult betűegyüttes miatt kötőjel
DE: Goethét, Balzackal, Andrićtyal, coventryi: kiejtjük az utolsó betűt, ezért egybeírjuk
DE: Bachot, greenwichi, Sopianaeról, Tennesseeről, Kleenek, Hawaiin, Dawootól, Ouagadougouban, Boschsal, Macintosht, Smithszel, Bayreuthban: a megadott betűkapcsolatokat egynek vesszük, és egybeírjuk velük a toldalékot -
Lortech
addikt
-
kételkedem
addikt
Szép magyarázat, elfogadva! thx!
#9854) Lortech jaj! Akarom mondani macskajaj!
#9855) Dylen már bocs, de mit nem csinálnak rendes lányok? Ha a rúdtáncra gondolsz, (mert én arra gondoltam) akkor én azt gondolom, hogy rendes lányok is nyugodtan csinálhatják! határozottan nem sztripre gondoltam, akkor nem forrónadrágot és topot javasoltam volna öltözetként!
-
Winner_hun
félisten
Aha, thx.
Gondoltam felhívom őket hogy a helyettesítő postást billentség hátsótájékon de azt hiszem inkább bemegyek holnap. Kutyámat szőrtelenítettem, látom jön a postás. Le se szállt a bicajról, lendülettel jött, átdobta a levelet a kapu fölött és továbbgurult. Amíg látóhatáron belül volt láttam hogy nem a szokásos postás - mondjuk vele nincs is bajom, sőt! -
Mawyx
őstag
A felújítandó alatt azt értem vakolni is kéne, nézni nincs mit rajta, mert az égvilágon semmi nincs benne, de fehér falak se, a leendő tulajra vár eme feladat, mert nincs pénzünk, amiből meg birnánk ezeket csinálni, pedig úgy kapósabb lenne
de bérleti díjba beszámítható persze a felújítás. Hívd fel párom, priviben küldök számot és elmondja az adatokat, ha érdekel.
-
FehérHolló
veterán
-
-
BlacKSouL
addikt
az teljesen töknormális
-
lujó55
addikt
Amikor én AutoCAD-et tanultam még a Release 12 volt a csúcs. Nem ma volt...
Jó reggelt mindenkinek! Hűvöskés az idő, de már nem akarok visszabújni meleg kotorékba. Megpuszikáltam asszonykámat, nyöszörgött és morcosan közölte velem, hogy kávészagú vagyok, menjek inkább számítógépezni. A nap kérdése következik. Melyik a jobb reggeli ébresztő csók? A kávéleheletű, amúgy frissen megborotválkozott aftershave-es, vagy a pálinkaszagot negróval elnyomó, amúgy előtte tyúkólat takarítós?
Mert akkor legközelebb Sanyikát küldöm be a szomszédból, hogy ébressze fel kisfeleségemet.
-
-
fokukac
nagyúr
az öreglány húsvét este félf 10-kor átjött, 10 perccel azután, hogy hazajöttünk, és leültünk filmet nézni, hogy valami nálunk zúg (illetve nála, csak felőlünk hallja, és csak, amikor itthon vagyunk), és nem tud tőle aludni.
Negyed óra volt meggyőzni, hogy nálunk nem zúg semmi...
Mondtam, hogy mutassa meg, nála mi zúg, de visszament, és azt mondta, hogy épp' nem halljaígy élünk mi, nagyon jól
Ui. a muskátlit múlt héten Winner összeporozta, amikor barkácsolta az ajtófélfát az ajtó előtt! Le is lettem b.szva érte másnap!
Uui. bezzeg, amikor 4 órán át itt zajongtunk, pont nem volt itt, pedig akartam, hogy hallja...
-
-
-
-
Tim82
félisten
Nem, konkrétan az a baja, hogy ha lenézi a másik embert ilyen-olyan okok miatt, akkor ne üzleteljen vele. Vagy ne sírjon utólag a szája, hogy büdösromaparaszt, amikor azért belegondolva, hasznot hozott neki az üzletfél. Egyébként meg teljesen igaza a kőbaltafejű fórumtársnak. Ha büdös nekem a másik fél, nem kötök vele üzletet. Ha viszont üzletet kötök vele, akkor nem sír utólag a szám, hogy büdös volt a másik fél. Ennyi.
Remélem, nálam tényleg értő olvasás játszik be jól.
-
-
lujó55
addikt
feleségem is meg akarja nézni, de engem nem bír elcsalogatni a moziba. majd ha kijön dvd-n...
Most jöttünk haza rokonlátogatóból (hoztunk tojást, kolbászt, szalonnát, stb.) Hogy milyen utak vannak az országban! Ajánlom távolsági offroad gyanánt: Füzesabony-Dormánd-Besenyőtelek-Kömlő-Tiszanána-Sarud-Újlőrincfalva-Poroszló hurkot. Átlagos kátyumélység: 10cm, átlagos kiterjedés 60cm.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest