- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Telekom mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Yettel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- 8300 mAh, maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
azaz, nagyon vicces az ilyen, x meg y topicot standard userként széttrollkodja, semmivel sem jobb mint a többiek, aztán egy nap teljesen érthetetlen módon/okból moderátor lesz és onnantól még jobban hülye lesz és még azzal a kis hatalmával is visszaél és képmutató lesz. és mindezt nevetségesen rövid időn belül az adatlapja alapján, ha megnézem hány napja regisztrált.. nem foglalkozom az ilyenekkel különösebben, mert tudják ők is magukról, hogy (tipszmiksz csabit idézve) egy nagy szar.
-
Integra
titán
ezt nehezen tudom elhinni, mindig áll lesben legalább fél tucat dilettáns a gondolatrendőrségtől (meg másik fél tucat besúgó a userek közül), akik alig várják, hogy lecsaphassanak rám
jeges:
vladival semmi gond nem volt, egyszerűen csak kimondta, amit gondol. és ez így jó. ráadásul feltűnően jól tudott ő is savazni, én személy szerint rendkívül jókat nyerítettem rajta és a legtöbb esetben igazat is adtam neki. -
Integra
titán
never ending story lesz ez
kollégám is most kapott egy 5s-t céges telefonnak (privátban n4-et használ), ennyit írt: "android vs ios 10:0. !!!! hardver okay, aber die software... kastriert ohne ende! mein n4 lauft geschmeidiger und die bedienung ist deutlich innovativer. auf den 5s kannst du noch nicht einmal swiftkey oder swype installieren, echt übel! " szóval imádjaa supportos írásod meg a régi szép időkre emlékeztet, mikor megtanultam én is, hogy az indiai support mekkora csoda valójában..
-
parandroid
félisten
Igen, én is pont ezen gondolkozom, hogy kell-e az x86 támogatás. Atomtól meg még mindig tartok, de ahogy egyre több cucc lesz a piacon, majd alakul a kép, gondolom. Ami miatt még mindig gondolkodom, az pont a játékok, van egy rakás összevásárolgatott régebbi játékom Steamen, hardverigényük mai szemmel már alig, de szívesen játszanék velük, ha már megvettem őket. Ha nem is útközben, de mondjuk nem kéne annyi laptopot cipelni, amikor Mo-ra megyünk. De még érlelődik a dolog, majd meglátjuk, egyelőre rendeltem egy BT-s billentyűzetet a Nexus7-hez, fórumozni, e-mailt írni azzal is egyszerűbb lesz úgy, aztán majd meglátjuk, mennyire válik be.
p
-
Lortech
addikt
Engem hasonló mértékben a windows update tud feldühíteni:
-automatikus újraindítás ( amikor időt számol vissza 15 percről). Elmegyek ebédelni és ki van gyakva a futó környezetem, mentetlen jegyzetek stb.
-újraindítás megerősítésre, max 4 óránkénti kérdéssel, popup message dialoggal, amire simán rányomhatsz véletlenül is, ha épp gépelsz valamit. Lassú gépeken néha még be tudtam ütni egy shutdown -u-t mielőtt késő lett volna.
-frissítések telepítése vagy konfigurálása kikapcsoláskor, újraindításkor: Minneapolisban majdnem lekéstem emiatt a gépem, mert át kellett költöztetni egy workstationt péntek délután egy másik asztalra reptérre indulás előtt, ahhoz meg naivan megpróbáltam kikapcsolni a gépet.. Erre elkezdte rakni az sp1-et. -
Tim82
félisten
Ha nincs nálad tyúkbél, akkor szenvedj csak.
Esetleg Remote Files nevű app, ha hálózaton megosztott mappában van a film? Onnan meg meg lehet nyitni bármilyen filmlejátszós alkalmazással. Vagy Plex (bár az fizetős, de ez szokott lenni az ultimate megoldás)?
Egyébként pont úgy vergődsz és szenvedsz, mint én az elején.
-
Tim82
félisten
Azért a WP-nél is van olyan, amikor az ember csak néz, hogy ezt így hogy.
Más is belefutott ugyanilyenbe már.
És ezzel nem a WP-t szidom, mert amúgy szerintem tök jó, szeretem használni.
Az Apple meg szerintem direkt szarnak írta meg a Windows-os iTunes-t, pl. a wifi sync hol működik az iTunes-szal, hol nem. Ezt már egyszer felvetettem Apple-fanoknak, a válasz az volt (természetesen), hogy az MS is milyen rohadék, az Apple csak visszaüt.
Egyébként komolyan kérdezem, nem próbálkozol meg iCloud-dal? Van kliense Windows-ra, kb. ez az Apple SkyDrive-ja
, talán kiválthatja most épp az iTunes-t.
-
bobsys
veterán
-
fokukac
nagyúr
-
concret_hp
addikt
mi egy tipikusan rekurzív algoritmus? fibonacci, faktoriális ugrik be, de gyakorlati használat nem igazán, grafikából volt talán sugárkövetésnél, de azt nem hiszem, hogy érdekelné az interjúztatókat
GC algoritmusok alatt mit értesz? annyit vágok, hogy kell mindenhez destruktor, de ezt a választ nem érzem teljesenek
-
bobsys
veterán
Jovore valoszinu olcsobbat valasztok (meg at kell magam ragni a jovo evi biztositasok leirasan) igy nagyobb lesz a co-pay, de adozas elotti dollarbol feltudok tolteni egy ugynevezett health care spending accountot amibol tudjuk fizzetni a co-payt meg a deductiblet. A mostani biztositas az after-tax penzbol van fizetve.
-
tildy
nagyúr
PHP teren tobb helyen is design patternkent is emlitik. Ugy latszik ez mashol is felmerult mar: Is MVC a Design Pattern or Architectural pattern, ms pl design patternnek emliti.
"Amit juniorkent nem feltetlen szokas ismerni, az a flyweight, CoR, template method. Egy jo vegzos programozo meg emlekszik a RAII-ra, strategy/bridge/visitor/singleton/decorator/iterator mind alapvetoek."
Abszolut nem remlik meg a multbol, foiskolai tanulmanyokbol sem.
No de sebaj, ma is tanultam valamit.
-
tildy
nagyúr
"melyik a kedvenc design patterned (hulye kerdes persze), kb. az emberek 98%-a a visitort mondja, szoval ezt lehet cifrazni, ha pl. betolod, hogy 'acyclic visitor', akkor jo esellyel meg fog lepodni az interjuztato, elbeszelgettek rola, o okosodik, teged meg felvesznek "
Ezt kifejtened bovebben?
Oszinte leszek, egyikrol sem hallottam meg, ellenben a Factory/Interface patternt napi szinten hasznalom, meg MVC-t is. -
concret_hp
addikt
az
de az lemaradt, hoyg aalpvetően nem programmer melóról vna szó
GC feloldása?jól kezdem mi?
másik kérdés: nyugati környékén tudtok vmi beülős helyet, ami nem a plázában van?
#ezutánihsz: tudom, hoyg van ott pár, de nem akarok mellényúlni és konkrétan egyiket se ismerem
valami belga sörözőről is volt szó 1-2 hónapja, vagy az nem ott van?
-
Csak 1-2 pelda, amit a hozzad hasonlo koru/vegzettsegu emberektol szoktam volt kerdezni:
- GC algoritmusokat almodbol felkelve is
- kb. elmondom, hogy mi az a Trie struktura, hogy nez ki egy node, ird meg az add, find, delete metodusokat
- komplexitas-meroszamokat szinten ismerd rendesen, nem kell fejbol merge sortot irni.. es a lenyeg: az, amirol azt allitod az eletrajzodban, hogy relative jol ertesz hozza. Tehat ha webet programoztal, akkor celszeru tudnod, hogy mukodik az XHttpRequest vagy a nevfeloldas. Ha Java-s vagy, akkor lehet, hogy megkerdezlek arrol, hogy mi az a classloader, es miert lehet belole tobb.Ha mindenhez ertesz papiron, akkor csinalhatsz egy osszehasonlitast a generikusok megvalositasarol kulonbozo programnyelvekben, ill. elmondhatod, hogy a C++ templatek miert alapvetoen masok, mint a managed nyelvek generikus osztalyai. Ha Haskellt tolsz, akkor dumalhatunk az I/O monadokrol
.
Tenyleg az a fontos, hogy legyen valami alapmuveltseged, es amirol azt allitod, hogy jo vagy, abban kicsit tobb legyen, mint alapmuveltseg.
Meg par otlet:
- melyik a kedvenc design patterned (hulye kerdes persze), kb. az emberek 98%-a a visitort mondja, szoval ezt lehet cifrazni, ha pl. betolod, hogy 'acyclic visitor', akkor jo esellyel meg fog lepodni az interjuztato, elbeszelgettek rola, o okosodik, teged meg felvesznek
- tipikusan rekurziv algoritmusok megvalositasa nem-rekurziv modon -
Tim82
félisten
Egyik barátom kislánya egy hete született meg, fekete szemmel, fekete hajjal.
Az apa szeme zöldeskék, az anyáé fekete vagy nagyon sötétbarna (erre nem emlékszem pontosan, régen találkoztam már vele).
Nem tudom, honnan jön ez a "minden babának kék a szeme", belegondolva, bátyám is barna szemmel született. Én kékkel, kb. 4-5 éves koromra már "bebarnult".
-
tildy
nagyúr
Ha harom koron voltam mar tul, es vegig ugy ereztem jol sikerult, akkor valoszinuleg nem en benaztam el, hanem egyszeruen volt aki jobban illett a csapatba.
Egyebkent meg ilyen esetekben ra szoktam kerdezni - ha nem mondjak- , hogy milyen teruleten erdemes fejlesztenem a tudasom.
De latom megint csak okoskodasra futotta. -
FehérHolló
veterán
bizony nagy darabnak kell a ventilátorba repülnie, hogy én otthonról szívjam.
Lortech: A Klinikák környéki kórházakban sem jobb a helyzet. Például a László kórház orr-fül-gégéjét valami 15-20 perc megközelíteni a főbejárattól. Ha nem tévedsz el közben, mert semmi tábla. (A szó szoros értelmében.)
-
-
parandroid
félisten
Én még mindig látom is az utakon a versenyzőket, tolják ezerrel, annyi, hogy ilyenkor azért már többön van láthatósági mellény a versenycucc fölött, meg nyilván nem ujjatlanban mennek.
concret: Kezd gondolom Mo-ra is begyűrűzni az aktív sport kultúra, engem a mai napig meglep, hogy ennek itt milyen hagyománya van. Egészen öregeket is látok profin tekerni, rendes öltözékben, láthatóan profi biciklivel, és általában nagyon nem mennek lassan. Futásról meg nem is beszélve. Bent Frankfurtban nem lehet elengedni a gyereket/kutyát a parkban, mert folyton elgázolja őket valami Flash-aspiráns, vagy egy kerékpáros. Itt vidéken szerencsére több a szabad hely, de itt is figyelni kell, mert elbambulsz, és egyszer csak rádcsengetnek. A másik, ami összehasonlíthatatlan Mo-gal, az az elképesztően sűrűre kiépített túra- és kerékpárút hálózat.
p
-
concret_hp
addikt
nekem meg szerintem a bringa lesz a legerősebb (mondjuk nem lepődök meg ezen), szerencsére az úszás jobban megy, mint vártam, bár valszeg mellen fogom végigtolni, futásnál viszont mindig jön vmi mikrosérülés egyelőre
görgőn mondjuk asszem 40 perc volt a max eddig amit eltöltöttem, de majd még rágyúrokMontoya: utóbbi 30 napot írt, októberben még én is voltam kint párszor
-
concret_hp
addikt
előbb görgőztem egy kicsit
múlt hétvégén volt félmaraton, azon kívül kicsit pihizgettem a hónapban eddig (~9 óra mozgásnál járok ami azé' nem sok), de utóbbi pár hónapban 2-3 napnál több nem maradt ki. nem nagyon van kedvem kimenni a f*s ködös időbe futni, meg van 1 kis motivációs probléma is, de sztem még max pár napig
még 250 nap amúgy pontnálad?
-
Winner_hun
félisten
Felhasználói név 2 betű 2 szám 2 betű mindenkinek, a Bank adja, nem lehet megváltoztatni. Ezt valószínűleg nem használod máshol, a jelszóval máris nem mész semmire. De ha ezek meg is vannak akkor ott van az aláírási jelszó amivel akkor van gond ha valaki már eddig eljutott ha megegyezik a belépési jelszóval vagy az általad említett módon szerepel máshol és úgy jutnak hozzá.
Nincs nekem bajom ezzel a tokennel csak ne legyen kötelező. Ajánlják nyugodtan, folyjon náluk ez a csapból is de ne erőltessék már rá mindenkire... undorító.
-
bobsys
veterán
Itt megmutatta a laptopon az elkeszitett fotokat es eldonthettuk, hogy akarjuk-e vagy nem, volt par opcio, hogy zenes szagos precentacioval vagy csak a kepek stb., mi csak a kepeket valasztottuk, kuldik pendriveon levelben, de mondhattuk volna, hogy tul sokba kerul kosz nem vagy ugye mar a legelejen, hogy nem kosz nem kerunk ne is kezdje el.
Tbs: remelem is. Meg azt, hogy nem lesz nagyon siros
-
Integra
titán
hűűű, emlékszem, mikor a 30 éves kódokat kellett visszafejteni, meg az egész rendszerről térképet készíteni mf-en.. enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas
igaz, nálunk nem mertek sosem káromkodósban kommentelni. cserébe mi káromkodtunk folyamatosan meló alatt, mert sem eredeti fejlesztő, sem user nem élt már, de még mindig futott, aki meg hegesztette még hébe-hóba, isten tudja merre járt már, parádé
-
elhiszem, de nem ismerem őket. itt a szülésen kívül azért benne van az árban 9 hónapnyi odafigyelés is, csomó plusz vizsgálat az előírtakon felül, korlátlan konzultáció, tanácsadás, minden, mi szem/szájnak ingere, ennyit szerintem elég simán megér a dolog, hogy nyugodt legyek a gyerekkel kapcsolatban.
-
parandroid
félisten
Nekünk a gyerekek miatt életmentő a tablet, főleg hosszabb ton, amikor Mo-ra utazunk. Tele lehet pakolni filmekkel, rajzfilmekkel, játszani is lehet rajta, tudja nézni a navin, hol tartunk, tiszta fullos szórakoztató központ. Mondjuk útközben nincs youtube és internet, azért néha még reklamálnak. Értelemszerűen filmet nézni jóval élvezhetőbb rajta, de játszani is jobban szeretnek tableten, mint okostelefonon. Úgyhogy a meglévő tablet mellé most karácsonyra jön még egy Nexus 7.
Még az itthoni hálózatot kellene valahogy normálisan belőnöm, hogy a szerveren tárolt cuccokhoz is hozzáférjenek vele, mert az eddig még nem jött össze. Tudom, én vagyok a béna.
Most hétvégén állítottam be egyébként itthon az XBoxra a Watchevert, úgyhogy tegnap rögtön egésznapos filmnézés ment, elvileg az is 5 eszközt támogat, mondjuk ott az egyidejűséggel azért gondok lesznek.
Valamiért egyébként jobban szeretnek a kis kuckójukban, vagy a kanapé egyik sarkában elbújni, és laptopon filmet nézni, viszont a laptopokat szeretném már leépíteni, öregecskék is, meg az akkuidővel is állandó probléma van, a töltőkábeleken meg én esek át állandóan.
Szerk.: Én is rákaptam amúgy az ekönyvekre is, de ezekhez tényleg kicsi már a telefon kijelzője.
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- 90-es években voltam gyerek
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- EA Sports WRC '23
- BIOS topic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest