- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
degu
senior tag
válasz
lujó55 #21888 üzenetére
A legfontosabb,hogy tok viszintesre munkald a talajt,mert ha hepe-hupas,akkor locsolaskor a fumagot a hupaba mossa a viz,es mellette kopasz folt lesz.Sokkal tobbet szorjal ki,mint ami a csomira van irva,mert kulonben a ritka fuben gaz no.Elgazosodik.Jol be kelltaposni,vagy hengerelni.Elgereblezni nem szabad,mert akkor a *mellybol* nem tud kibujni.En ket szeles deszkat szoktam a cipomre kotni,es azzal lejarkalom a kiszort fumagot.Regi fumaggal /lejart,tavalyi/ ne dolgozz,mert rossz a kelesi aranya.
A markakkal kapcs annyi,hogy attol fugg,hogy hova szanod!Felarnyekos helyre
arnyekturot,homokos talajra szarazsagturot,egyebkent - sportpazsit,jo surun!
Vegyel egy vadaszpuskat is,mert a vakondokok perverz oromot talalnak a vegre kikelt,es szepen lenyirt fuved szetturasaban,amikor eppen gyonyorkodni keszulsz benne.
/Amugy most mar ertem,hogy miert az angol pazsit a legszebb.Mert baromi turelmesek,es kitatoak.../
-
fokukac
nagyúr
válasz
lujó55 #21888 üzenetére
minél hamarabb, mert később több gaz nő ki a fű között.
amúgy a legjobb októberben, mert akkor már csak a fű nő ki, a gaz nem.szerintem tökmindegy, milyen márka, meg úgyse lehet pontosan meghatározni, hogy hány gramm- szórjál ki sokat, aztán hengereld el - taposd bele, és tartsd tőle távol a kutyát/macskát/gyereket/mamát.
és kapjon sok vizet. -
Pisztillus
senior tag
válasz
lujó55 #21741 üzenetére
Jó is lenne...
De ami elsőre vicces, valójában nem is az. Én két munkahelyemről is jöttem el úgy, hogy a fő probléma a fizetéssel volt, de azért a munkahely hozzáállása és légköre sem volt mellékes. Mindkét munkahely képes lett volna pozitív irányba változtatni, de inkább hagytak elmenni, mintsem a szemembe beismerjék azt, hogy ők a balfékek. Aztán később kapkodtak fűhöz-fához, mind a mai napig átjáróház mind a kettő, valahogy képtelenek tartósan megragadni ott az emberek... (De nem bánom, hogy így történt, hiszen akkor nem biztos, hogy a mostani helyemen lennék - pedig ezzel teljes mértékben meg vagyok elégedve.)
-
asuspc96
senior tag
válasz
lujó55 #21735 üzenetére
Nem még nem végeztem....
ha csak rákeresel a hozzászólásaimra valahol említettem (keress: asuspc96)A lényeg, hogy még csak most kerültem be egy gimnáziumba...és a legjobb hosszútávra előregondolkodni!
"miért kell a nyelvtudás és mihez"
ezzel a mondatoddal egyben meg is válaszoltad: AutoDesk fejlesztői munka
magyarán a videó mindent elmond....érdekel a reklámoktól kezdve az animáció/játékkészítés át a filmekig minden! Majdan ezzel szeretnék foglalkozni...Hol érdemes letenni ? van valami kimondottan jó hely ahol minden megvan ami nekem kell ? (amiket említettem)
BME
itt elég sok van
vagy egyéb bevált hely ?Van neked/másnak olyan ismerőse vagy netán Ő maga aki ezzel foglalkozik ? szívesen beállnék mellé egy "kis-segéd"-i állásba....csak segítek és azzal is tanulok....
asuspc96
-
asuspc96
senior tag
válasz
lujó55 #21698 üzenetére
"A nyelvtudás alap."
Mennyit, és milyen szintig kell elsajátítani ?
Mik a legkeresettebbek ?"HR kiszűri, hogy alkalmas vagy-e kommunikálni számára elfogadható idegen nyelven (tehát nem a bölcsészek által népszerű lovári)"
Mi a HR ? Mi az elfogadható tehát mi az a szint ? (pl kint éltem itt és itt és annyira belém ivódott vagy megtanultam és használom...)
Mi az a "lovári" ?Nem közigazgatási hanem hogy is mondjam....inkább elmondom mi ez:
reklámoktól kezdve az animáción át a játékfejlesztésig minden....magyarán"Sajna sok helyen még mindig az államilag elismert a munkáltató által elismert"
Ezt kicsit érthetőbben ha kérhetemszerk: ha nem vagyok indiszkrét akkor megkérdezhetem, hogy hol dolgozol ?
üdv, asuspc96
-
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #21649 üzenetére
"Nem barnulsz tőle.."
De
Ráadásul természetesebb barna színed lesz, nem az a tipikus szoláriumszín. Tapasztalat"..nem melegít.."
De.
Ugyanis a napsugárzáshoz hasonló érzés szimulálására a középen lévő kvarc-cső fölött és alatt van 1-1 közepes teljesítményű, de a mögötte lévő fémreflektor miatt sokszoros hatású infracső. Ezt külön bekapcsolva remekül megindítja a taknyot ha bedugul a rendszer, és nem akar lejönni. Ekkor csak arcra irányítom UV nélkül. UV-vel csökkentett módban melegít, önmagában teljes teljesítménnyel."Ha UV fény, akkor mondjuk megöli a bacikat a levegőben, de ha nem szellőztetsz akkor ózonmérgezés.."
Ez mondjuk így van. Tehát használom párszor eleinte úgy 6-8 percig, később 10-12(-15), (+bemelegedés 2-3, amíg lassan emelkedik a fényteljesítménye) ami alatt rendesen alaposan termelődik az ózon, ennek azonnal érezhető a szaga, de annyi nem termelődik amennyi káros lenne. ÉS a vírusokat, baktériumokat, bacilusokat, meg asszem egyes spórákat megöli a levegőben, de elvileg a szőnyegben is, lévén hogy lent gyűlik össze. Épp ezért mikor vége, lekapcsolom, azonnal kimegyek mondjuk zuhanyozni, a bőrnek jellegzetes szaga van, pont mint a szolárium után. Ezalatt az ózon végzi a dolgát a szobámban. Visszatérve érezhetően lecsökkent már a koncentráció, lévén hogy gyorsan bomlik, és reakcióba lép amivel tud. Ettől függetlenül alapos gyors szellőztetés, és már annyira sem érezni az ózonszagot, mint egy napos tavaszi délután a nagyszobában ahová besüt egész nap a nap.
A szemet viszont védeni kell, mert még a bútorokról, innenonnan visszaverődve is erős a sugárzás. A fénybe nézve meg pont olyan mint a nap.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #21646 üzenetére
Nem kell, van. Úgy 30 éve. És használom rendszeresen, főleg télen.
A károsságáról meg majd újabb 30 év múlva meggyőződünk.Ha úgy élném az életem, mint nagyanyám, hogy naponta meghallgatja a rádióban, tévében, melyik étel miért káros, mit nem szabad enni, meg hogy mikor melyik cég megy csődbe, és most épp kiknek kell rettegni a munkahelyén, és hogy épp miért nem szabad kimenni az utcára sem, mert melyik afrikai országban ölik egymást halomra, és ezen rágódnék, akkor tényleg fel is köthetném magam inkább. Rám nézve a leginkább káros a hónapokig tartó hideg tél,sár, köd, eső.
-
-
degu
senior tag
válasz
lujó55 #21425 üzenetére
Az influenza-fertozes nem 3 ora alatt alakul ki! Egyenlore ne aggodj!
Ha pedig valaki ilyen gyoker,hagy hott betegen nyilvanos helyen beall a tomegbe,az megerdemli,hogy Te is tapintatlan legyel./Igaz,hogy akkor is szivsz,mert kezdheted elolrol a sorbanallast./
En ilyenkor felallok,es atulok mashova,vagy arrebb megyek,es lesza*rom,hogy mit gondolnak rolam-masok. -
tildy
nagyúr
válasz
lujó55 #18538 üzenetére
Ezek a nők. így mutatják ki szeretetüket!
Aztán meg megy az okoskodás, hogy de nem muszáj ám enni belőle. Nem , basszus, de ha az ember orra alá van tolva, óhatatlanul vesz ....
+5 kiló , mielőtt jöttünk haza mérekeztem, 90 alatt voltam, tegnap a mérleg fölötte mutatott, infarktus közeli állapot, sosem voltam még ennyi. Szégyen. Nagyon sürgősen fogyókúra. ÉS SOHA TÖBBET MAGYAR ZABAKARÁCSONY!
(De ha anyumnak nem mondtam el már 20szor régebben is, hogy NEM, NE csináljon , nem kérünk sütit, ki tudjuk szolgálni magunkat, és ne tolja a pofánkba a kaját, akkor egyszer sem. Lehet nemcsak a szemével, de a fülével is baj van. ) -
FehérHolló
veterán
válasz
lujó55 #16400 üzenetére
Ez az eset megérdemel egy apa-fia képregényt.
Mi - igaz nem házilag - nemrég jártunk így a 2010-es Bock Portugieserrel. 6 palackból 5 ecetes volt.Más: Múlt hét csütörtökön volt lomtalanítás. Azóta a szomszéd házból (a már említett család tagjai) kihordtak az utcára 20 méter hosszan, átlag 1 méter magasan lomokat, építési törmeléket és kis rész háztartási hulladékot. Készítettünk videót róla, a környező 3 ház lakóközössége együttesen ír a jegyzőnek egy panaszt.
Eddig is volt már olyan, hogy az önkormányzat iderendelt konténereket a szemét elhordása érdekében, de ez inkább bátorítja őket, minthogy elrettentené. -
Lortech
addikt
válasz
lujó55 #16402 üzenetére
Ecetesedés akkor jellemző, ha lassan lett feldolgozva a szőlő, meleg érte, az erjesztési hőmérséklet túl magas volt, ha nem volt feltöltve rendesen a hordó és túl sok levegő érte, nem volt kotyogó a hordón, nem volt megfelelő higiénia, nem volt egészséges a szőlő, illetve ezek kombinációja. A kevesebb borkén önmagában nem kéne gond legyen megfelelő minőségű alapanyag mellett, ha minden más tényező rendben volt. Az ecetesedés elején lehet még segíteni rajta borkénnel, a leírásod alapján már legfeljebb csak borpárlatnak jó, csak ahhoz kevés.
kukac: próbálkozni szabad, nem?
-
kételkedem
addikt
válasz
lujó55 #16395 üzenetére
A casco-val pont így jártam! Évforduló alkalmával küldték az új kötvényt, ami sokkal több volt mint a régi. Felbosszantottak, még aznap letiltottam a csoportos beszedést a banknál. Először jött egy levél, hogy biztos nem vettem észre, de nem fizettem. Aztán jött egy levél, hogy új tényezőket vettek figyelembe és csökkent a díjam. Aztán az utolsó levélben írták, hogy milyen jó, hogy Szabolcsi vagyok, mert így most féláron köthetek cascot! Azóta sincs cascom!
-
-
-
ClayMore
aktív tag
válasz
lujó55 #14253 üzenetére
értem. hát akkor ha el tudtad adni 12 ért a 12 ért vásárolt lakást akkor ez nem a legrosszabb scenárió volt.
a legtöbb lakás a környéken ami akkor 12 volt az most jó ha 10ba kerül.
Ezen én is gondolkodom h 270es CHF-nál ha felveszem a hitelt és pár év után lemegy 140-180 tartományba akkor baromira jól jártam, nem? nem kellett volna letojni a töltelék gazdász tárgyakat ennyire
-
Mawyx
őstag
válasz
lujó55 #13474 üzenetére
Ehh
Próbáljátok egyre kevésbé kommentálni a beszélgetést meg a menni kénére nem kell azt reagálni, hogy ráérnek. Anyukámék is először örültek, hogy barátokra leltek, aztán alig birták őket lerázni, mert a végén már sűrűn jöttek és sokáig maradtak, anyuék meg koránfekvők, ásítoztak mindketten. -
Mawyx
őstag
válasz
lujó55 #13221 üzenetére
Azt a szemtelen mindenségit
Halászlét ennék
Végeztem az utazós blogommal, nem tudom hogy van idejük, türelmük embereknek rendesen, rendszersen blogolni. Utólag nehézkes ezeket megírni, ott és akkor kellene egy laptop.
(#13228) Cicero: honnan jön ez a figura? Többször láttam már, annyira ronda szerencsétlen, hogy egy igazi pancser, aki ezt megfirkálta.
-
kételkedem
addikt
válasz
lujó55 #13215 üzenetére
A szüleim Bács megyeiek, ők hatalmas savanyított káposztalevélbe töltenek olyan tölteléket, ami 70% fűszerezett, darált kolbászhúsból és 30% rizsből áll. A káposzta főzőlevébe paprikás rántás kerül.
A feleségem és a szülei Kisvárdaiak illetve Cigándiak. Ők az általad is említett töltött káposztát csinálják, amik általában nem nagyobbak 8-10 cm-nél. Van amikor tormalevélbe töltik a fűszeres, rizses vagy darás keveréket. Ezt tormás káposztának hívjuk, bár ugye a káposztához nem sok köze van.
Szerencsés vagyok, a családom 4-5 féle képen készíti a töltött káposztát. Mindegyiknek más a hangulata és én mindegyiket szeretem!A falikaros felvetésedhez csak annyit, hogy lehet, hogy mindannyiunkat alaposan elverne a mama, bár különböző okokból!
#13216) Tothgera30
A halászlét mi is úgy csináljuk, hogy a halfejet, úszókat és kisebb kárászt, keszeget szétfőzünk, ezt átpasszírozzuk, tehát csinálunk egy alaplevet. Az alaplevet felengedjük vízzel, fűszerezzük és ebbe kerül bele a halszelet. Jobb esetben harcsa, ponty és egyéb vegyesen. Tésztát, zöldséget nem rakunk bele. -
-
válasz
lujó55 #13209 üzenetére
Ha otthon vagyok, akkor megyek a nagyszülőkhöz, náluk ez a hagyomány még él. Sajnos a szüleim se tartják már ezt, ők sem esznek már vasárnap reggel töltött káposztát. Tehát már csak a nagyszülőknél van efféle lehetőség, illetve nagyi azért úgy csinálja hogy azóta sem ettem olyan jót sehol.
-
kételkedem
addikt
válasz
lujó55 #13202 üzenetére
Mawyx-al ketten megcsináljuk! Üres dobozt bátran bárhovabeépítek, kábel behúzóm nekem sincs és egy csillárt egy sörért felteszek! Mawyx pedig a diplomás munkavezető lenne! Bontaná a sört, osztaná az eszet és biztatna a hatékony munkavégzésre!
Gondold meg jól, jobban járnál velünk, mint a jelenlegi villanyszerelőddel! -
pohár
félisten
válasz
lujó55 #13198 üzenetére
mondhatod most is, este 6 környékén keltem, szóval egy ideig nem alszok még, majd 1-2 fele lefekszek
na szóval toljadahhoz hogy egy olyan fehér kanapés asztalt lefoglalhass, 50,000ft-os fogyasztást kell generálnod az este alatt, szóval itt az olyan csajok kereshetik a milliomosokat, akad bőven
-
pohár
félisten
válasz
lujó55 #13189 üzenetére
hehe
jó képnézegetéstmost nézem a Sucker Punch-ot, de hogy ez mekkora faszság...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Horgász topik
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Macbook White 13" unibody
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest